• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Konuyu Açamıyorum:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

mucizelazim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
804
1.047
63
KK üyeleri selam:KK35: 3 hafta sonra evde isteme-söz-nişan hepsi aynı anda olacak. Erkek arkadaşım evlenme teklifi ederken tek taş almıştı, ikimizde birbirimize alyans aldık, ayrıca biz ona saat aldık. Yalnız aramızda bana başka bir şey takacaklar mı konusunda konuşma geçmedi . Normalde temsili de olsa bilezik altın gibi şeylerin takılması gerekiyor. Ama ben ona konuyu açıp bir şey takacak mısınız niye soramıyorum. Ne yapmalıyıM ?

Edit: Kızlar konuyu açmama gerek kalmadan kendileri bir miktar takı takacaklarını geri kalanını da düğünde takacaklarını söylediler. Bende sormadım bile ne takacaksınız diye. Önemli olan düşünmesiydi çünkü. Allah hepimize yardım etsin şu stresli aşamalarda.

Son düzenleme:
O veya ailesi sizin bir adetiniz var mı diye sorarsa söylersiniz sormazsa yakışık almaz

Öyle bir şey sorulmaz zaten, onlar sorarlarsa söylersiniz. Nişan takılıyorsa takı da takarlar muhtemelen. Ama düşünmeyin bunları mutlu musunuz buna bakın:)

KK üyeleri selam:KK35: 3 hafta sonra evde isteme-söz-nişan hepsi aynı anda olacak. Erkek arkadaşım evlenme teklifi ederken tek taş almıştı, ikimizde birbirimize alyans aldık, ayrıca biz ona saat aldık. Yalnız aramızda bana başka bir şey takacaklar mı konusunda konuşma geçmedi . Normalde temsili de olsa bilezik altın gibi şeylerin takılması gerekiyor. Ama ben ona konuyu açıp bir şey takacak mısınız niye soramıyorum. Ne yapmalıyıM ?
bunları siz değil aileler konuşsun bence..bizim de nasipse 3 hafta sonra nişanımız var bu konuları konuşmadık..gerek yok çünkü..çiftler konuşuyo kendi arasında sonra huzursuzluk çıkıyo..büyükler otursun halletsin..

bunları siz değil aileler konuşsun bence..bizim de nasipse 3 hafta sonra nişanımız var bu konuları konuşmadık..gerek yok çünkü..çiftler konuşuyo kendi arasında sonra huzursuzluk çıkıyo..büyükler otursun halletsin..
Bende büyükler konuşsun istiyorum ama onun ailesi sormayınca benim ailemde konu açmadı altın avcısı değiliz takarlarsa kendileri bilir diyorlar, fakat eğer takmayı düşünmezlerse çok mahçup olacağım.

Bende büyükler konuşsun istiyorum ama onun ailesi sormayınca benim ailemde konu açmadı altın avcısı değiliz takarlarsa kendileri bilir diyorlar, fakat eğer takmayı düşünmezlerse çok mahçup olacağım.

altın avcısı olarak da algılayabilirler tabi ama en başta keşke anneler konuşsaydı adetleriniz neler ne takarsınız ne alırsınız diye..bizimkiler o şekilde konuşmayı düşünüyo çünkü bu tarz durumlarda her türlü problem iletişimsizlikten kaynaklanıyo..konuşmak çok önemli..

Turklerse takacaklardir emin ol. Hemen her yorede nisanda taki takilir. Ama konusulmasi da gerekirdi ayni zamanda.

Nisan alışverişine çıkmadiniz mi? Hani nisan elbisesi falan ıvır zıvır biseyler alınır.

O zaman sormuslardi bize. Biz de yüzükler kendimiz almıştık. Önceden eşimle. Neden sadece ayakkabı. Kıza çanta, kıyafet, çamaşır, gecelik, vs şeyler alınır. Nisan bohcasi yapılır genelde. Sonra tabi bi sure sonra erkeğe nisan karşılığı gider. Kiz tarafı alir onları da.

O zaman sormuslardi bize. Biz de yüzükler kendimiz almıştık. Önceden eşimle. Neden sadece ayakkabı. Kıza çanta, kıyafet, çamaşır, gecelik, vs şeyler alınır. Nisan bohcasi yapılır genelde. Sonra tabi bi sure sonra erkeğe nisan karşılığı gider. Kiz tarafı alir onları da.

Ya işte bir sorsalar bizde söyleyeceğiz bunları ama sormadılar, annem bohçaya şunları alırız şöyle yaparız diyor bana ama bilmiyorum. Böyle maddi şeyler yüzünden huzursuzluk çıkmasın aramızda diye tepkisizim bu konuda. Ama bir yandan için huzursuz.

Sormazlarsa ayıp etmiş olurlar yani. Ben olsam ben de bisey demezdim ama insanin icinde ukte kalir. Bunlar karsilikli yapilan guzel adetler ki herkes bilir bunları.

Neden mahcup olacaksınız anlamadım. Taktıkları takıyla mı ölçeceksiniz size verdikleri değeri?

Back