• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

arkadaslar bızde cektık gecen sene ev kredısı 0,99 faızle

esıme soyledım sımdı o da sabıt faızlerın değişmeyecegını soyledı

gercı az bır mıktar ve senesıde az ama olsun kar kardı dıye dusunmusum bende sızler gıbı olmadıgına uzuldum

Konut kredisi değil mi? sizin.
Sabit faiz dediğiniz nedir? konut kredisi oranları sabit olmuyor. İstediğiniz zaman yeniden yapılandırma yapıp tazeleyebiliyorsunuz.

her bankanın farklı canım evet.
Bizimki zaten tahmin.
Kader bak biz kullanırken 60 ay ve üzerine 0,99 orandı 60 ay ve altına 0,85 di aradaki farka bakarmısın....
Kesinlikle eşin 60 ayıda konuşsun kestirip atmayın.
İndirim bile yapıylıyormuş Başka bankaya taşıcam kredimi deyince. Ayrıca sizin oran çok çok fazla bence taşırsanız bile kar edersiniz baya.

canım bızımkıde 60 ay altı ama bız nıye 0,99 la aldık kı acaba kredıyı:44:

her bankanın farklı canım evet.
Bizimki zaten tahmin.
Kader bak biz kullanırken 60 ay ve üzerine 0,99 orandı 60 ay ve altına 0,85 di aradaki farka bakarmısın....
Kesinlikle eşin 60 ayıda konuşsun kestirip atmayın.
İndirim bile yapıylıyormuş Başka bankaya taşıcam kredimi deyince. Ayrıca sizin oran çok çok fazla bence taşırsanız bile kar edersiniz baya.

Çeşitli sebeplerden ötürü başka bankayı düşünmüyorum
Ancak 60 ay olabilir, arada dağlar kadar fark yok taksit miktarında
En iyisi bankacıyla birebir görüşmesi zaten işi varmış, gitmişken bunu da soracak
Hayırlısı olur inşallah ya

Ben küçücük bir cihazı bile borç etmekten kaçınan bir insandım, nakit alırdım alırsam ya da almazdım.. Ama ev bu borçlanmadan alınmıyor ama benim gibi borca alışık olmayan kişileri de fazlasıyla düşündürüyor..

Umarım herkes beklediği şekilde hayırlı sonuçlar alır :16:

Çeşitli sebeplerden ötürü başka bankayı düşünmüyorum
Ancak 60 ay olabilir, arada dağlar kadar fark yok taksit miktarında
En iyisi bankacıyla birebir görüşmesi zaten işi varmış, gitmişken bunu da soracak
Hayırlısı olur inşallah ya

Ben küçücük bir cihazı bile borç etmekten kaçınan bir insandım, nakit alırdım alırsam ya da almazdım.. Ama ev bu borçlanmadan alınmıyor ama benim gibi borca alışık olmayan kişileri de fazlasıyla düşündürüyor..

Umarım herkes beklediği şekilde hayırlı sonuçlar alır :16:

o sebepleri az çok tahmin edebiliyorum. :)
sonuçları yazarsan sevinirim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bizde ev için para toplayalım alalım dedik yıllarca, hiç toplayamadık. Baktık kenardakiler de bir bir gidiyor hemen girdik borca napalım :( Allah sağlık versinde çalışalım ödeyebilim...

Son düzenleme:
sordum canım esıme sımdı olmuyor bosuna debelenme bır kurus dahı ındırmıyorlarmıs dedı
bende anlamadım ınan

yani bilemiyorum sizin kredinizin cinsini, hangi banka vs.
Ama bunca insan indirim yapabiliyorken siz neden yapamayasınız.
Benim ablamlar kredilerini 3 kere yapılandırıp aylarını düşüre düşüre bitirdiler.

canım bızımkıde 60 ay altı ama bız nıye 0,99 la aldık kı acaba kredıyı:44:

Kredi faizleri değişken canım bu ay 0,99 olur bir dahaki ay 0,80.
Yani eşinin dediği gibi sabit değil. :) bence sen eşinden gizli aldığınız bankayla bir görüş. Sor yeniden yapılandırma şansımız var mı? diye sonra eşinle konuşursun kesinleşince.

Son düzenleme:
Kredi faizleri değişken canım bu ay 0,99 olur bir dahaki ay 0,80.
Yani eşinin dediği gibi sabit değil. :) bence sen eşinden gizli aldığınız bankayla bir görüş. Sor yeniden yapılandırma şansımız var mı? diye sonra eşinle konuşursun kesinleşince.

bende degısken dıye bılıyorum ama neyse

insallah olurda bızde hemen kurtuluruz borctan

ve ınsallah tum borcu olanlar

Maşallah 1 yılı geçmiş allah sağlık versinde hepsini ödeyin arkadaşım.
şöyle.
kalan anaparanız 61.000 tl dersek. bunu 96 aydan tekrar kullanırsanız. 8.000,00 tl karınız olur, 1.220,00 tl de ceza ödersiniz yani net kar. 6700 tl. gibi
aylık ödemeniz 943 tl olur.
birde 84 ay kullanırsanız karınız 11.000 tl olur aylık ödemenizde 1.030,00 tl olur.
tabi bunlar benim hesaplarım bankada bir-iki tl oynayabilir. :54:

sağol Sevcancım eşimle görüşeceğim...

o sebepleri az çok tahmin edebiliyorum. :)
sonuçları yazarsan sevinirim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bizde ev için para toplayalım alalım dedik yıllarca, hiç toplayamadık. Baktık kenardakiler de bir bir gidiyor hemen girdik borca napalım :( Allah sağlık versinde çalışalım ödeyebilim...

Yazarım tabi
Eşim bana, ben size :1:

SEVCAN arkadaşım merhaba.
bende zamanın varsa birşey sormak istiyorum.
2010 / aralıkta 0.78 ile 58.500 tl kredi çektik 10 senelik. Aylık 748 tl ödüyorum.
Şimdi elimde 17000 kadar bi para var. yıldan yada aylık taksit tutarından düşürmek istiyorum. Yıldan düşürmek daha avantajlı olur biliyorum ama şartlara bağlı hareket edeceğiz. yıldan düşersek kaç ay , taksitten düşersek ne kadar düşeriz hesaplayabilirmisiniz.
teşekkür ederim şimdiden...

SEVCAN arkadaşım merhaba.
bende zamanın varsa birşey sormak istiyorum.
2010 / aralıkta 0.78 ile 58.500 tl kredi çektik 10 senelik. Aylık 748 tl ödüyorum.
Şimdi elimde 17000 kadar bi para var. yıldan yada aylık taksit tutarından düşürmek istiyorum. Yıldan düşürmek daha avantajlı olur biliyorum ama şartlara bağlı hareket edeceğiz. yıldan düşersek kaç ay , taksitten düşersek ne kadar düşeriz hesaplayabilirmisiniz.
teşekkür ederim şimdiden...

Merhaba,
23 ay ödeme yaptığınızı düşünürsem, toplam kalan borcunuz 72.992,5
51.000 tl kalan anaparanız. (Malum banka önce daha fazla faizi tahsil ediyor, sonra ana parayı)

51.000 tl yi yapılandırırsanız. 1.000 tl ceza ödersiniz geriye 34.000 tl borcunuz kalır.

bu 34.000 tl yide 0,88 den 60 ay kullanırsanız aylık 731 tl öder, faiziylede toplamda 43.908 tl ödersiniz.
72.992-43.908=29.000 tl - 17.000 = 12.000 Tl karınız olur.

o zaman kullandığınız kredi oranı düşükmüş :( dua edin sizin seviyelere insin o zaman yapılandırırsanız çok güzel olur.

merhaba kızlar suanda ev almak ıcın ıdeal bır donemmı ?
bızım suanda bırıkmısımız yok ancak dugunden altınlar bılezıkler var aılelerde el atar 40-45 lıra pesınat cıkarırız dıye dusunuyorum aylık gelır 3250
bır ev alsak dıyorum ancak 10 sene cok uzun gelıyor bana o kadar garantımız varmıkı bızım oda bellı degıl 2.5 yasıdnabırde cocugumuz var 2.cocugunuzda 1-2 sene ııcnde dusunuruz dıye dusunuyorum
bahce katı bır ev alsak 50 bın kadar aylık 1500 lıra odesek dıyorum
sızce bu ay bu zaman dogru bır zamanmı faızlerden fılan anlamıyorum bırde mortgage muhabbetı var onunla ev kredısı arasındakı farklı bılemıyorum

merhaba kızlar suanda ev almak ıcın ıdeal bır donemmı ?
bızım suanda bırıkmısımız yok ancak dugunden altınlar bılezıkler var aılelerde el atar 40-45 lıra pesınat cıkarırız dıye dusunuyorum aylık gelır 3250
bır ev alsak dıyorum ancak 10 sene cok uzun gelıyor bana o kadar garantımız varmıkı bızım oda bellı degıl 2.5 yasıdnabırde cocugumuz var 2.cocugunuzda 1-2 sene ııcnde dusunuruz dıye dusunuyorum
bahce katı bır ev alsak 50 bın kadar aylık 1500 lıra odesek dıyorum
sızce bu ay bu zaman dogru bır zamanmı faızlerden fılan anlamıyorum bırde mortgage muhabbetı var onunla ev kredısı arasındakı farklı bılemıyorum

merhaba,
Evet bu dönem ev almak için ideal bir dönem kredi faizleri düşüşe geçti çünkü.
Allah evladını bağışlasın :)
benimde 2 yaşında bir kızım. Bizde kızım doğduktan sonra niyetlendik. Hemde sizin vereceğiniz peşinatın çok çok azı vardı :) elimizde.
neredeyse tamamını kredi kullandık.
Çünkü biz kenara para koyamayan insanlarız eşimle. Aylık gelirimizde 2100 TL gibi bir şey :) yani aslında sizin durumunuz bizden çok çok güzel :)
Kiranın sonu var mı arkadaşım, 4,5 yıl kirada oturdum keşke hiç vakit kaybetmeseymişiz diyorum. Şuanda ödediğim kiranın 2 katı kredi ödüyorum ama sonu var biliyorum, evime çivi çakabiliyorum kendi evimdeyim diyemesemde (borcundan dolayı) diyeceğim biliyorum.
Ayrıca hesapladığımızda 10 yıl da bankaya ödediğimiz 53 bin tl faizi, biz 60 bin tl olarak ev kirasına verecektik. Zamsız olarak hesapladık.
Biz evimizi Kızım için aldık. O okula başlayana kadar niyetimiz borcu bitirebilmek inşallah. Sonrası Ona iyi bir eğitim sunabilmek amacımız.
Allah sağlık versin de ödeyelim. Riske girmeden hiç mal sahibi olunmuyor.

Ayrıca düşünürseniz inşaat firmalarından yeni ev almanızı tavsiye ederim :) pahalı olduğuna bakmayın, genelde inşaat firmaları bankalarla anlaşma sağlıyor toplu alım olduğu için, konut kredisini en iyi oranda kullandıryor ve genel anlamda düşününce eski bir ev ile 0 ev arasında pek fark kalmıyor.

merhaba,
Evet bu dönem ev almak için ideal bir dönem kredi faizleri düşüşe geçti çünkü.
Allah evladını bağışlasın :)
benimde 2 yaşında bir kızım. Bizde kızım doğduktan sonra niyetlendik. Hemde sizin vereceğiniz peşinatın çok çok azı vardı :) elimizde.
neredeyse tamamını kredi kullandık.
Çünkü biz kenara para koyamayan insanlarız eşimle. Aylık gelirimizde 2100 TL gibi bir şey :) yani aslında sizin durumunuz bizden çok çok güzel :)
Kiranın sonu var mı arkadaşım, 4,5 yıl kirada oturdum keşke hiç vakit kaybetmeseymişiz diyorum. Şuanda ödediğim kiranın 2 katı kredi ödüyorum ama sonu var biliyorum, evime çivi çakabiliyorum kendi evimdeyim diyemesemde (borcundan dolayı) diyeceğim biliyorum.
Ayrıca hesapladığımızda 10 yıl da bankaya ödediğimiz 53 bin tl faizi, biz 60 bin tl olarak ev kirasına verecektik. Zamsız olarak hesapladık.
Biz evimizi Kızım için aldık. O okula başlayana kadar niyetimiz borcu bitirebilmek inşallah. Sonrası Ona iyi bir eğitim sunabilmek amacımız.
Allah sağlık versin de ödeyelim. Riske girmeden hiç mal sahibi olunmuyor.

Ayrıca düşünürseniz inşaat firmalarından yeni ev almanızı tavsiye ederim :) pahalı olduğuna bakmayın, genelde inşaat firmaları bankalarla anlaşma sağlıyor toplu alım olduğu için, konut kredisini en iyi oranda kullandıryor ve genel anlamda düşününce eski bir ev ile 0 ev arasında pek fark kalmıyor.

Benım cocugum adına bankada bırıken 15-20 bıne yakın bırıkım var bebek sunnet bayram apraları vs derken bırıktı bu hesap babamla annem adına
ama o parayı dusunmuyoruz bu hesabın ıcınde yanı en azından aılelere konuyu acıp neyapabılırız dıye sormadık
Amın ınsallah cumlemızın evlatlarına Rabbıms aglık vbersın ınsallah

buarada bızım yanı benım bır daırem var suanda ancak o daıreye oturmuyoruz 140 metre kare ıcı luks asma tavan spotl dogalgaz cam kombı dolaplar hepsı yenı yapıldı suanda kıracı cıktı ev aldı kendıne ancak o evı satamıyoruaz arsa tapulu 3.hısse sahıbı vefat ettı yurt dısında corba oldu ısler
oturdugum yer benım ıstanbulda cok gelısmemıs bır yer ama cocuk yetıstırmek ıcın yanı alıp parka pıknıge goturebılecegın bır yer ucraa bır yer degıl ancak cıvar semtlerden en temızıdır ımar ızınlerı 3 sene evvel acıldı yanı 5 senelık bına yok 15 -20 ve 1-2-3 senelık bınalar var nıyetımız mutlaka sıfır daıre satın almak buarada
kıradayız suanda 500 lıra kıramız vımız sıfır cok luks gırıs kat falanf ısman ama bende suanda ev alamazsak daha sonra alamayacagımzıı dusunuyorum

ne kadara aldınız , kac lıra aylık odemesı kac yıllık cektınız
suanda bank asyadan baktım kadere ıstınaden 0.99 fılan cıkıyor faızlerde kendı ıslerıfde artan odemelı sabıt odemelı az odemelı ozel odemelı gıbı ıcınde seceneklere ayrılıyor cok zor ya
darısı bızım basımıza olsun ınsallahh canım ya her gun emlakcı sıtelerındeyım
buarada ınsaat halınde alırsak ıcınde mudahale edebılırız dıye dusunmustum kredılere yardımcı olabıleceklerı hıc aklıma gelmemıstı :D

Benım cocugum adına bankada bırıken 15-20 bıne yakın bırıkım var bebek sunnet bayram apraları vs derken bırıktı bu hesap babamla annem adına
ama o parayı dusunmuyoruz bu hesabın ıcınde yanı en azından aılelere konuyu acıp neyapabılırız dıye sormadık
Amın ınsallah cumlemızın evlatlarına Rabbıms aglık vbersın ınsallah

buarada bızım yanı benım bır daırem var suanda ancak o daıreye oturmuyoruz 140 metre kare ıcı luks asma tavan spotl dogalgaz cam kombı dolaplar hepsı yenı yapıldı suanda kıracı cıktı ev aldı kendıne ancak o evı satamıyoruaz arsa tapulu 3.hısse sahıbı vefat ettı yurt dısında corba oldu ısler
oturdugum yer benım ıstanbulda cok gelısmemıs bır yer ama cocuk yetıstırmek ıcın yanı alıp parka pıknıge goturebılecegın bır yer ucraa bır yer degıl ancak cıvar semtlerden en temızıdır ımar ızınlerı 3 sene evvel acıldı yanı 5 senelık bına yok 15 -20 ve 1-2-3 senelık bınalar var nıyetımız mutlaka sıfır daıre satın almak buarada
kıradayız suanda 500 lıra kıramız vımız sıfır cok luks gırıs kat falanf ısman ama bende suanda ev alamazsak daha sonra alamayacagımzıı dusunuyorum

ne kadara aldınız , kac lıra aylık odemesı kac yıllık cektınız
suanda bank asyadan baktım kadere ıstınaden 0.99 fılan cıkıyor faızlerde kendı ıslerıfde artan odemelı sabıt odemelı az odemelı ozel odemelı gıbı ıcınde seceneklere ayrılıyor cok zor ya
darısı bızım basımıza olsun ınsallahh canım ya her gun emlakcı sıtelerındeyım
buarada ınsaat halınde alırsak ıcınde mudahale edebılırız dıye dusunmustum kredılere yardımcı olabıleceklerı hıc aklıma gelmemıstı :D

Merhaba ne güzel bir eviniz daha varmış en azından riskli bir durum olduğunda orayıda kiraya verebilirsiniz. Vallahi ben kendimden korkttum şimdi :) çünkü bizim kenarda bir kuruşumuz yok borçlarda cabası :))) sadece çalışıyoruz borcumuzu ödüyoruz korkmalımıyım acaba :2::2:
Sadece kızıma aylık çok cüzi bir rakam ayırıyoruz. Geleceği için.
Biz Bursadan aldık 1,5 yıl evvel 82 bin TL ye almıştık Bursa da evler İstanbula göre uygun. Şuanda da oturduğumuz ev 110 bin tl falan yapıyor.
Teb de şuanda 0,88-0,85 oranla faizler. Dediğiniz oran yüksek. Ayrıca Daha da düşeceğini umut ediyoruz faizlerin. Bunun yanı sıra aylık sabit ödemeli kredi en iyisi sanırım, yani biz onu tercih ettik.
Eğer kenara para koyamayan kişilerseniz bizim gibi, beklemenin manası yok. Biz borcumuzu çok şükür ödüyoruz ama kenara yatırım yapamıyoruz kesinlikle, huy sanırım. :52:

Son düzenleme:
Merhaba ne güzel bir eviniz daha varmış en azından riskli bir durum olduğunda orayıda kiraya verebilirsiniz. Vallahi ben kendimden korkttum şimdi :) çünkü bizim kenarda bir kuruşumuz yok borçlarda cabası :))) sadece çalışıyoruz borcumuzu ödüyoruz korkmalımıyım acaba :2::2:
Sadece kızıma aylık çok cüzi bir rakam ayırıyoruz. Geleceği için.
Biz Bursadan aldık 1,5 yıl evvel 82 bin TL ye almıştık Bursa da evler İstanbula göre uygun. Şuanda da oturduğumuz ev 110 bin tl falan yapıyor.
Teb de şuanda 0,88-0,85 oranla faizler. Dediğiniz oran yüksek. Ayrıca Daha da düşeceğini umut ediyoruz faizlerin. Bunun yanı sıra aylık sabit ödemeli kredi en iyisi sanırım, yani biz onu tercih ettik.
Eğer kenara para koyamayan kişilerseniz bizim gibi, beklemenin manası yok. Biz borcumuzu çok şükür ödüyoruz ama kenara yatırım yapamıyoruz kesinlikle, huy sanırım. :52:

o evın kırasıyla 3250 oluyor gelırımız canım benım ıkımızın maası 2550 yapıyor guzelım
bırde suanda 300 lıra aylık kredımız var 20 ayı var

bızım borcumuz suanda ocaga kadar var ayrıca kk canavar gıbı bısey dusmanmıdır nedır anlamadım

bende 95-100 bınlıralık bır ev olur ıdye dusunuyorum acıkcası ama bırde kredı cıkacak mı oda var
esımle oturup enıne boyuna konusuyorum yaza dogruya yonlendırıyor ama ya faızler hem kırada oduyoruz
faızlerın daha cok dusecegıne ınanamadım suanda zaten faızler dusuk degılmı ben ıhtıyac kredısını 1.80den kullanmıstım hazıran ayında garantıden maas musterısıyım
hayırlı olsun evınız ya darısı bızım basımıza cok ıstıyorum evımız olmasını
dıger ev kırada ama orayı kendı evımız gıbı goremıyorum ben cunku oluyorum desem gıdıp oturmam orada alt katta amca ust katta kuzen yan tarafında babamın dukkanları cok ıc ıce olmak hıc ıstemıyorum

Back
X