bizim kredininde daskla sigortası bu aydı ve kredi ile alınan evlerde zorunlu.zorunlu olmasa krediyi arkadaşımızın müdür oldugu bankadan çektik o kesin söylerdi.
konut sigortasıda neymiş yahu. bende kredi çektim. benim aralık ayındaydı 115 lira hayat sigortası için çekilmiş. dask için 160 lira yangın sigortası içinde 110 lira toplamda 385 lira. valla gittik kuzu kuzu bayıldık paraları. Eşimde şakasına takılıyor evde yangınmı çıkartsak acabaeşyaları yenileriz . ama canım bence bunların olması gerekli Allah göstermesin bi deprem yada yangın olsa giden evimiz olur. o yüzden ben pek önemsemedim yatırdığım parayı
Kredi çektiğinizde sözleşmenizde yazıyordur zorunlu diye eğer yazmıyor diyorsanız bankanızı tüketici hakem heyetine şikayet edin yada bankanızı arayıp ben sigortamı başka şirkete daha uygun fiyata yaptırıcam diyin belki fiyatta biraz indirim olabilir..Ve sadece dask zorunlu diğerleri değil ama bankalar kredi çekerken kabul etmezseniz kredi vermiyorlar..
merhaba.. biz kredi çekeli yaklaışk 2 yıl oluyor.. o zaman bize zorunlu demediler ama biz yine de yaptırdık konut sigortasını.. bi arkadaşın yazdığı gibi Allah korusun krdiyi çekene bişey olsa diğerleri mağdur olmuoy böylece..bi de ne zaman başımıza bişey geleceği belli olmaz:. bi arkadaşımın evinde şarj aleti yüzünden yangın çıkmıştı ve ev sigortalı olduğu için maddi zararları olmadı..
size danışmadan çekmeleri hiç hoş değil ama bence dişinizi sıkın ve ödemiş olun..
zorunlu canım ..
Zorunlu olan dask sigortasidir ,diger sigortalar yani kredi hayat sigortasi ve diger sigortalar zorunlu degildir ,ama yapilmasi gerek bence.
evet ama işte bankalar öyle demiyor. ve her yaptıklarına da bir kılıf buluyorlar.
zaten bir ton faiz ödüyoruz.
ama o yetmiyor...
dosya masrafı, eksper ücreti, yapılandırma ücreti, ara ödeme ücreti, hayat sigortası, konut sigortası,ipotek kaldırma bedeli vs.
hepsi keyfi aldıkları ve bir kılıf buldukları ücretler.ve bizi de buna inandırıyorlar. devlet de bunlara göz yumuyor.
ee ne de olsa kaşı sırtımı kaşıyım sırtını..
Bizde geçen sene ocak ayında konut kredisi kullanmıştık . Ve ona göre ödeme planı çıkartmışlardı . Ama her sene sonu ödediğimiz mevladan 300 tl fazla ödememiz in hayat siğortası oldugunu biliyorduk oda eger çeken kişinin başına bir işgelirse allah esirgesin geride kalan ödememesi içindi,( bence çok güzel uygulama kredi eşimin üstüne :) onu konuşmak için şubeye ğittiğimde şubatta tekrar ugramamı söylediler neymiş efendim , dask ın senesi doluyormuş ,ilk başta bu mecburi değil diyorlardı şimdi mecburiymiş , hayat siğortasını kendimiz istemiştik bunu istememiştik yok efendim illaki ödenecekmiş eee madem öyle mecburi... Hayat siğortası ödeme planında çıkıyorda 10 yıl süresince planda dask'ı neden ödeme planına dahil etmediniz demi ? Onuda dışardan yapalım dedik daha ucuza gelirdiye , ama banka prolem çıkartıyormuş en ufak bir aksilikte.. Yani bunu paşa paşa ödüyecegiz her sene 1500bitermi 10 yıl ?.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?