Konut kredisi kullananlar "konut sigortası" zorunlu mudur?

lipalipa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
426
50
118
Arkadaşlar geçen yıl konut kredisi kullanmıştık ve bu ay tam 1 yıl olmuş. hesabımdan otomatik olarak 375 lira kesilmiş.( taksit hariç)

ne olduğuna baktığımda 135 lirası DASK, 240 lirası da "konut sigortası"ymış. hadi DASK zorunlu. onu biliyordum da öbürü nerden çıktı?

hemen şubeme gittim. bu konut sigortası nedir zorunlu mudur? dedim. evet tabi ki bunların ikisi de zorunludur filan dediler.

Bu arada 1 hafta önce bu bankadan aramışlardı. evinizi yangına ,sele vs vs karşı sigortalatmak ister misiniz. ücreti 240 TL diye. zorunlu mu dedim. hayır dedi. ozaman istemiyorum demiştim. bu kesilen konut sigortası parası muhtemelen bu para.

şimdi eve geldim internetten araştırdım. konut sigortası zorunlu değilmiş!

ya ayrıca bu bankacılar neye dayanarak bana haber vermeden hesabımdan para çekebilirler.(zorunlu olsa bile).

bu konu hakkında bilgisi olan var mı. paramı geri almak için ne yapmalıyım.

ya inanın okadar bunaldım ki. durduk yere 375 lira para çıktı cebimden . nasıl çıkıcaz ay sonuna hiç bilmiyorum.

bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. teşekkürler şimdiden.

İyi aksamlar canim.Bizde konut kredisi kullanarak ev aldik evet deprem sigortasi zorunlu diger sigrta kredinin hayat sigortasi zorunlu degil ama bence yapilmasi gerek,nedenine gelince rabbim uzun omurler versin krediyi ceken kisi vefat ederse kredi sigortali oldugu icin evin butun borcu sigorta tarafindan karsilaniyor ve odenenen taksitler aile bireylerine geri odeniyor,eger kredinin sigortasi yapilmazsa diyelim krediyiceken kisi vefat ederse ve ailenin ev borcunu kapatacak parasi yoksa banka evlerine el koyuyor ve satiyor,babam her yil yaptiriyor kredi hayat sigortasini,zorunlu degil ama yapilmasi gerek hayat bu ne olacagi belli olmaz,sigortanizi iptal ettirmeyin.

Sizden kestikleri sigorta sel,deprem afet sigortasi degildir zaten afet sigortasi dask adi altinda alinmaktadir,kredinin hayat sigortasidir.

Son düzenleme:
hayır canım hayat sigortası değil. konut sigortası.

hayat sigortasını zaten en baştan 6 yıllık peşin yaptırmışlardı.

bu konut sigortası. dask sadece depreme karşı sigortaymış. konut sigortası herşeye karşı yapılan bir sigortaymış. sel,yangın vs vs.

yani tamamen keyfi olarak alıyorlar bu parayı ve bana sormadan.

bizim kredininde daskla sigortası bu aydı ve kredi ile alınan evlerde zorunlu.zorunlu olmasa krediyi arkadaşımızın müdür oldugu bankadan çektik o kesin söylerdi.

konut sigortasıda neymiş yahu. bende kredi çektim. benim aralık ayındaydı 115 lira hayat sigortası için çekilmiş. dask için 160 lira yangın sigortası içinde 110 lira toplamda 385 lira. valla gittik kuzu kuzu bayıldık paraları. Eşimde şakasına takılıyor evde yangınmı çıkartsak acaba eşyaları yenileriz. ama canım bence bunların olması gerekli Allah göstermesin bi deprem yada yangın olsa giden evimiz olur. o yüzden ben pek önemsemedim yatırdığım parayı

Kredi çektiğinizde sözleşmenizde yazıyordur zorunlu diye eğer yazmıyor diyorsanız bankanızı tüketici hakem heyetine şikayet edin yada bankanızı arayıp ben sigortamı başka şirkete daha uygun fiyata yaptırıcam diyin belki fiyatta biraz indirim olabilir..Ve sadece dask zorunlu diğerleri değil ama bankalar kredi çekerken kabul etmezseniz kredi vermiyorlar..

merhaba.. biz kredi çekeli yaklaışk 2 yıl oluyor.. o zaman bize zorunlu demediler ama biz yine de yaptırdık konut sigortasını.. bi arkadaşın yazdığı gibi Allah korusun krdiyi çekene bişey olsa diğerleri mağdur olmuoy böylece..bi de ne zaman başımıza bişey geleceği belli olmaz:. bi arkadaşımın evinde şarj aleti yüzünden yangın çıkmıştı ve ev sigortalı olduğu için maddi zararları olmadı..

size danışmadan çekmeleri hiç hoş değil ama bence dişinizi sıkın ve ödemiş olun..

bizim kredininde daskla sigortası bu aydı ve kredi ile alınan evlerde zorunlu.zorunlu olmasa krediyi arkadaşımızın müdür oldugu bankadan çektik o kesin söylerdi.

ben de bugün gittim bankaya tekrar. kesinlikle zorunlu olduğunu ve bunun yasal olduğunu söyledi.

ya cnm valla bizde mecbur kuzu kuzu bayıldık. önceden bana söylenmediği için çok kötü oldu zaten. biz kendimizi paramıza göre ayarlamıştık. bi anda 400 e yakın para eksilince napcağımı şaşırdım.

bankacı bir arkadaşım da öyle söyledi. bize tık tık tık imzalattırdıkları o incecik yazıların satır aralarında her şeyi yutturuyorlar bize bilmeden zaten. önce bir dilekçe yaz dedi para iadesi için. yazılı olarak reddeder ve sen de bu yazıyla tüketici hakem heyetine başvur onlar ilgilenir dedi. uğraşsam mı bilmiyorum. kafam çok karıştı.

aslında haklısınız. tabi ki sigortalı olması çok iyi ama hem çok sıkışık bir zamanımıza geldi. hem de bana sormadan sanki babalarının hesabıymış gibi kafalarına göre para çekmeleri çok kızdırdı beni.

zorunlu bile olsa ..... hanım böyle böyle bir durum var günü gelmiş. haberiniz olsun denilse bu kadar şok olmazdım en azından.

şu kredim bitsin. bir daha bankalardan kredi filan çekmem. resmen milleti soyuyorlar.

Zorunlu olan dask sigortasidir ,diger sigortalar yani kredi hayat sigortasi ve diger sigortalar zorunlu degildir ,ama yapilmasi gerek bence.

evet ama işte bankalar öyle demiyor. ve her yaptıklarına da bir kılıf buluyorlar.

zaten bir ton faiz ödüyoruz.
ama o yetmiyor...
dosya masrafı, eksper ücreti, yapılandırma ücreti, ara ödeme ücreti, hayat sigortası, konut sigortası,ipotek kaldırma bedeli vs.
hepsi keyfi aldıkları ve bir kılıf buldukları ücretler.ve bizi de buna inandırıyorlar. devlet de bunlara göz yumuyor.

ee ne de olsa kaşı sırtımı kaşıyım sırtını..

Merhaba,
İmzaladığınız konut kredisi sözleşmesi gereği konut ve dask sigortasının kredi bitene dek yapılması zorunludur. Size gerçekten sıkıntı yaratmış anladığım kadarı ile ilgili banka ile görüşüp taksitlendirerek ödemenizin mümkün olup olmadığını öğrenin ve mümkünse taksitlendirin.

İş inadına binerse başvurun hakem heyetine ama iadesi söz konusu olurmu bilemem uğraştırır sizi bu mevla içinde değmez yinede siz bilirsiniz tabi.. :)

C
Biz de konut kredisi kullandik ve yukarda yazdiginiz tum masraflari mahkeme yolyla bankadan tahsil ettik.avukata vetdigimiz 20 tl lik vekalet ucretiyle hallettik.kanunsuzsa yapilan islem 5kurusum kalsa da pesine duserim.simdi hayat sigortasi yenileme zamani gelmis diye aradilar.arastirdim kanuni dayanagi yok.tuketici haklarini koruma kanununun 5.maddesine aykiriymis.dilekcemi hazirladim dask haric hic bir sey yyapmiy

Siz de geri almak istiyorsaniz bankaya dilekceyle basvurup gelen cevapla tuketici haklari hakem heyetine basvurun geriye yonelik alabilirsiz paranizi.alanlar var netten arastirin isterseniz

Bizde geçen sene ocak ayında konut kredisi kullanmıştık . Ve ona göre ödeme planı çıkartmışlardı . Ama her sene sonu ödediğimiz mevladan 300 tl fazla ödememiz in hayat siğortası oldugunu biliyorduk oda eger çeken kişinin başına bir işgelirse allah esirgesin geride kalan ödememesi içindi,( bence çok güzel uygulama kredi eşimin üstüne :) onu konuşmak için şubeye ğittiğimde şubatta tekrar ugramamı söylediler neymiş efendim , dask ın senesi doluyormuş ,ilk başta bu mecburi değil diyorlardı şimdi mecburiymiş , hayat siğortasını kendimiz istemiştik bunu istememiştik yok efendim illaki ödenecekmiş eee madem öyle mecburi... Hayat siğortası ödeme planında çıkıyorda 10 yıl süresince planda dask'ı neden ödeme planına dahil etmediniz demi ? Onuda dışardan yapalım dedik daha ucuza gelirdiye , ama banka prolem çıkartıyormuş en ufak bir aksilikte.. Yani bunu paşa paşa ödüyecegiz her sene 1500 bitermi 10 yıl ?.....

Zaten şu anda zorunlu olan tek şey Dask banka haklı bu konuda ama illa onlara yaptırmak zorunda değilsiniz günü gelmeden yenilerseniz hatta indirim bile alırsınız bankanıza dışarıdan bir sigorta şirketine yaptırıcam deyin ama şuda var dask Türkiye'nin her yerinde aynı fiyatı verir sadece hayat ve konut sigortalarında dışarıdan yaptırmak belki biraz daha ucuza gelebilirdi size..Ödeme planında dask söylenmez zaten onu ayrıca size poliçe olarak vermiş olmaları lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…