Konut Kredisi Faiz Oranları 2013

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.233
678
Etiket: en düşük konut kredisi, en düşük konut kredisi 2013 faiz oranları, en uygun konut kredisi hesaplama, halk bank konut kredisi, iş bankası konut kredisi, Konut Kredileri, Konut Kredisi, Konut Kredisi Faiz Oranları, Konut Kredisi Faiz Oranları 2013, konut kredisi faizleri, ucuz konut kredisi, uygun konut kredisi, vakıf bank konut kredisi, ziraat konut kredisi

Konut Kredisi Faiz Oranları 2013 bunlardır

Bu oranlara aldanmayın bunlar internet sitelerindeki oranları eğer şubeye giderseniz en az 10 puan fark ediyor her bankada..Bankadan oran alanlar paylaşırsa daha sağlıklı ve bilgilendirici olur diye düşünüyorum..Konu çok yararlı olur ev alıcaklar için..

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Rating, Türkiye’nin kredi notunu kısa bir süre önce yükseltti. Merkez Bankası ise bankalara borç verme faiz koridorunun üst sınırını kademeli olarak azaltarak yüzde 9,5’a kadar çekti. Ayrıca geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın “TL güçlü kalmaya devam ederse ölçülü de olsa yeniden faiz indirimini gündeme getirebiliriz” söylemi, piyasa faizlerinin kendiliğinden bir miktar daha düşmesine neden oldu. Hal böyleyken krediler de durumdan nasiplenmeye başladı. En başta da konut kredileri!

Merkez Bankası verilerine göre Ekim başı yüzde 11,7 seviyelerinde olan konut kredisi faiz oranları Kasım başı itibariyle yüzde 11 seviyelerine geriledi. Bankacıların ortak söylemine göre de 2012 sonu ve 2013 yılı ilk çeyreğinde konut kredisi faiz oranları düşmeye devam edecek ve tek haneye kadar inecek! Bankacıların ilk aşamada telaffuz ettiği rakamlar yüzde 0.79-0.82 Aralığı! Bu da yaklaşık olarak yıllık yüzde 9,5 faiz oranına denk geliyor. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda da konut kredisi faiz oranlarının yüzde 9 seviyelerine inme olasılığı olduğu belirtiliyor.

Gayrimenkul fiyatları artacak

Fitch not artırımı senaryosuna göre şekillenen bu beklentilerin kaynağı ise not artışı sonrası ülkeye yabancı para girişinin artacağı beklentisi! Yabancı para girişinin artması ile birlikte bankalar zorunlu karşılıkların döviz ile karşılamaya başlayabileceği gibi TL’nin değerlenmesi faizlerin düşmesini de beraberinde getirecek. Faizlerin düşmesinin kişileri tasarruftan tüketime yöneltecek olması da bir başka beklenti! Örneğin TL’si üzerinden mevduatta yeterince kazanamayan yatırımcı gayrimenkul yatırımlarına yönelebilecek. Bu durumda da gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanması bekleniyor.

h..k bankası % 0.75
.ş bankası % 0.76
y... kredi % 0.73
b.nka.ya %0.76

dün araştırdım. hatta başvurumu yaptım. sonuç beklioyrum.:18:

ALLAH (cc) hayırlısını nasip etsin inş.

h..k bankası % 0.75
.ş bankası % 0.76
y... kredi % 0.73
b.nka.ya %0.76

Kaç ay vade ile alınan oranlar bunlar bana biraz yüksek geldi de..

Biraz daha araştırıp pazarlık ederseniz 0,71 oranını alırsınız hemde işbankasından..Faizler düşüş eğiliminde bu aldığınız oranlar ocak ayından kalma oranlar en azından dosya masrafından pazarlık edin aradaki farkı kapatın derim ben..Bende ocakta çektim kredi 120 ay için 0,78 den ama gezme fırsatım olmadı o yüzden çektim hemen.. :)

yeni eviniz hayırlı olsun, ALLAH ödeme kolaylığı versin ve tabi ki ağız tadıyla oturun inşallah :) bugün veya yarın belli olacak ki ön onay gelirse masaya oturucaz inş :) hala kararsızım ev konusunda. zira ev çok küçük gibime geliyor. 2 + 1 ve 80m2. 2 + 1 yeterli ama odalar çok küçük. hayırlısı yine de...

Amin cümlemize nasip etsin.. Ne tesadüf bizimde evimiz 2+1 85 m2 ama kullanışlı evet biraz küçük ama bize yetiyor ailede 4 kişiyiz idare ediyoruz en azından kendi evimiz bu bile yeter insana kira ödemekten gına gelmişti eski evimiz bahçeli müstakildi hep öyle evlerde yaşadığım için zor geldi ama insan alışıyor herşeye en azından borcu bitince satar peşinat yapar daha büyük ev alırız diyorum borçsuz mal sahibi olunmuyor malesef canım..Darısı sizin başınıza..

h..k bankası % 0.75
.ş bankası % 0.76
y... kredi % 0.73
b.nka.ya %0.76

mimoza ben az önce internet şubelerinden baktım örneğin y kredi 0,84 finans 0,80 . bunlar daha düşükmüş. internet şubelerinde farklı bilgi mi veriyorlar. bir de şehirden şehire farkedermi?

birşey daha sormak istiyorum. şimdi alacağımız ev 65000 diyelim. 5000 de tapu masrafları ve boya naklıye vs. toplamda 70000 tl kredi çekmek istıyoruz. bu 70000 in tamamını konut kredisi olarak çekmem mümkün mü? bi ara ev bedelinin %75 ini kredi olarak çekme şartı vard. bu hala var mı? eğer varsa örneğin banka bana 50000 tl konut kredisi verdi. kalan 20000 i ihtıyaç kredisi olarak mı çekiyoruz?

insan severse gerçekten herşeye alışıyor. 2+1 90m2 eve evlendim. daha sonra 3+1 120 m2 eve geçtim. şimdi ise 3+1 145 m2 evde oturuorum. her seferinde eskiyi istedim zira ev büyüdükçe temizlik süresi de büyüyor. çalışanlar için zor bi durum...

bnde sizin gibi düşünüyorum. bu mayamız olsun; maya kabarınca daha büyüğünü alırız diyorum. rabbim hayırlısını nasip etsin inş :)

mimoza ben az önce internet şubelerinden baktım örneğin y kredi 0,84 finans 0,80 . bunlar daha düşükmüş. internet şubelerinde farklı bilgi mi veriyorlar. bir de şehirden şehire farkedermi?

seyyah bnde netten araştırıp gittim ancak net ve şube oranları çok farklı oluyor. bnm yazdıklarım şube oranlarıydı. şöyle de bir durum var ekspertiz ücreti de bankadan bankaya farklılık gösteriyor;

iş:600 tl
halk:500 tl
bankasya:500 tl
y.kredi:650 tl

finans banka ise hiç soramadım çünkü sizi kart müşterisi yapmadan pek bi bilgi vermiyorlar. bnde kredi kartı istemediğim için sormadan ( soramadan) çıktım :)

Arkadaşa sormuşsun ama ben cevap vereyim size..İnternetteki oranlar her zaman yüksektir müşteriyi şubeye çekince oranlar düşer her zaman o oranlara aldanmayın..Bankadan istediğiniz kadar kredi talep edebilirsiniz alacağınız ev 65 bin siz 100 bin isteyin eve gelen exper şayet bu ev 100 bin eder derse size banka bu 100 binin % 75 vericektir yani herşey experin evi değerlendirmesinde hala var %75 olayı ama dediğim gibi exper yüksek fiyat verirse bankada size yüksek kredi verir..Bazı bankalarda geri kalan tutarı tüketici kredisi çektiriyor bazılarıda bizim bankadan daha kredi çıkmaz size deyip başka bankaya yolluyor ama eşiniz adına diğer krediyi çekebilirsiniz..

evet ne yazık ki banka ekspertiz değerinin sadece %75 ine kredi kullandırabiliyor. bu yüzden tamamına kredi kullanmanız mümkün gözükmüyor. ancak şöyle bir durum var; almak istediğiniz ev bakımlı bir ev ise ekspertiz değeri fazla çıkabilir ve siz satın alacağınız fiyatın %75inden fazla bir kredi kullanabilirsiniz.

ihtiyaç kredisi konusuna gelirsek; bu konuda sadece iş bankasıyla görüştüm ve böyle bir durum önceden vardı (açık kalan miktar kadar ihtiyaç kredisi kullanma) ancak şimdilerde mümkün değilmiş. genel müdürlükten onay çıkmıyormuş.

ki çok yakın bir arkadaşım 2012 haziranda bu şekilde ev almıştı (konut kredisi + ihtiyaç kredisiyle) ne yazık ki artık yok

teşekkür ederim bilgiler için çok yardımcı oldunuz. malesef hiç birikimimiz yok tamamını kredi çekmek durumundayız ve alacağımız ev yeni bir ev değil aksine içine içine masrafta gerektirecek. ama o muhitten başka alternatıfımız de yok özel sebeplerden dolayı. en iyisi banka banka gezmek olacak sanırım. iş bankası ve halk bankasıyla görüşmeye başlamak mantıklı gibi

yerleri ve gökleri yaratan rabbim gönlünüze göre versin inş. (ödeme kolaylığıyla :) )

hiç üşenmeyin gezin hepsini. faiz oranında ve dosya masrafında muhakkak pazarlık yapın

Devlet bankalarından şaşmayın derim ben en azından ileride yapılandırma yaparken fazla zorluk çıkarmazlar size..Exper yüksek değer biçebilir ev eski olsa bile belki siz evi kelepire alıyorsunuz bunu bilemezsiniz en fazla exper parasını kaybedersiniz..

Merhaba. Buraya arkadaşlar cevap vermiş ama bir başka alternatif daha var. Tanıdık birinin evi varsa onu da ipotek ettirerek ev değerinin %100'üne kadar kredi çekebilirsiniz. O kişi bu durumda bir nevi kefil olmuş oluyor size.

Peki bu ipotek olacak ev içinde ayrıca exper ücreti ödeniyor yanılmıyorsam doğru mudur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…