- 1 Şubat 2017
- 791
- 364
- 23
- Konu Sahibi Guzelseylerolsun88
-
Yabancılarla da konuşurken oluyor kendi ailem le de konuşurken kişi farketmiyor.Ya zaten yabancı bir insanla uzun süre kesintisiz bi göz temasıyla konuşamazsınız. Sizi de karşınızdakini de rahatsız eder bi süre sonra. Normal bir durum bence.
Geçmiş olsun canım gerçekten yaşamayan bilemez önemsiz bir sorun gibi görünüyor dışardan ama özgüveni çok etkiliyor belki de özgüvensizlik ten kaynaklı. Birsey soracağım canım aileyle de mi konuşurken aynı şeyler oluyor sende deBen de yaşıyorum aynı sorunu,özellikle karşı cinste yanlış anlamalar oluyor gözümü çekinceUzun süre baksan olmuyor ama bakmazsan da ne tarafa bakcağımı şaşırıyorum bu sefer de muhabbetten sıkılmış gibi görünüyorum
Anlıyorum canım çok zor bir durum yaşamayan bilemez gerçekten aynaya bakma Terapisi yap kendi kendine konuş aynadaiş arkadaşlarımla,komşularla,tanımadığım biri bişey sorduğunda yüzlerine bakmadan konuşmaya çalışıyorum,bu sefer de adım ukalaya kendini beğenmişe çıkıyor.Erkek kadın fark etmiyor hep böyleyim...Nasıl atlatılır bilmiiyorum...
Hayatımın her alanında bunu yaşıyorum iğrenç bir duygu karşı tarafa da işkence oluyor anlaşılıyorBende de ayni sorun var doktora gitmeyi planliyorum.psiko terapi isyiyorum.mutlaka bir teknigi vardir bunun.kabus gibi .iskence resmen
Bende Son 6 aydır herkesle konuşurken oluyor korkarım ki psikologlâ da konuşurken olacak çok bunaldm özgüvensiz görünmekten. Keşke hep güneş gözlüğü ile dolaşsàm diyorumKomik duruma dusuyosunuz yanlis anlama olabiliyor.normalde hic deger vermiceniz bir insan kendini bi halt sanabiloyor.isin garibi artik herkesle konudurken oluuor.psko terapi sart.kendime bir iyilik yapip bu iskenceden kurtulcam
Geçmiş olsun, sosyofobiyi nasıl atlattığını sorabilir miyim? Bende de aynı sorun varArkadaşlar bende sosyal fobi var ve ilaç kullanıyorum bunu büyük oranda aştım ama hala insanların gözlerine bakarak konuşamıyorum çok uzun süre bakamıyorum geri çekiyorum hemen buda karşıda yanlış anlaşılma yapıyor karşı cinsse özellikle . . . aynı durumu yaşayıp ta atlatan varmı acaba . Yardımcı olur musunuz. Gözler kalbin aynasıdır
Ben ilaç kullanıyorum paxerà 30 mg o çok yardımcı oldu bir dönem bırakmak istedim tekrar durumum kötüleşti o yüzden tekrar başladım . Terapi almadım ama kendime telkin vermeye çalıştım rahat hissettiğim insanların yanında oldum olmaya çalıştım ve o arkadaslarla başka ortamlara girdim diğer arkadaş ortamına mesala. Birde kendimi sürekli kontrol altına almayı bıraktım saçma da olsa konuşmaya çalıştım bütün insanların tuhaf tarafları var herkesin bir eksik yönü var diye düşündüm ve komik duruma da düşsem yine de kendimi iletişim den çekmedim bazen saçma sapan konuştum bazen mal gibi espiriler ama insanlardan uzak kalmadım çekmedim kendimi.Geçmiş olsun, sosyofobiyi nasıl atlattığını sorabilir miyim? Bende de aynı sorun var
Senin adına çok sevindim canım ben de psikiyatriste gitmeyi düşünüyordum ama o kadar para vermeye de pek yanaşmak istemiyorum, ben de senin gibi ilaç deneyeceğim umarım bana da iyi gelir, çok teşekkür cevap içinBen ilaç kullanıyorum paxerà 30 mg o çok yardımcı oldu bir dönem bırakmak istedim tekrar durumum kötüleşti o yüzden tekrar başladım . Terapi almadım ama kendime telkin vermeye çalıştım rahat hissettiğim insanların yanında oldum olmaya çalıştım ve o arkadaslarla başka ortamlara girdim diğer arkadaş ortamına mesala. Birde kendimi sürekli kontrol altına almayı bıraktım saçma da olsa konuşmaya çalıştım bütün insanların tuhaf tarafları var herkesin bir eksik yönü var diye düşündüm ve komik duruma da düşsem yine de kendimi iletişim den çekmedim bazen saçma sapan konuştum bazen mal gibi espiriler ama insanlardan uzak kalmadım çekmedim kendimi.
Peki canım, sen psikiyatriste mi gittin psikoloğa mı? Ve kaç seans gittin acaba?Kendi başına ilaç başlama cnm. Devlet hastanesi de olsa en azından dr à görün ve onun kontrolunde devam et. Dr sana uygun ilacı ve dozu verecektir herkesin farklı tedavi şekli var. Yanlış tedavi olarak zaman kaybetme
Kısa aralıklarla da olsa bende goz temasinda zorlaniyorum.(artik umursamıyorum) şey derler " ay kasıntı. Yüzümüze bakmıyor "
Oysa işin aslı öyle değil.
Beni çok rahatsız etmiyor açıkçası[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?