Konuşma Problemleri Konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
konuşma gecikmesi üzerine uzman olanlar dil ve konuşma terapistidir, pedagog değil.

Günümüz çocuklarının sıkıntısı da bu sanırım, geç konuşma. Çünkü çevremdeki arkadaşlarımın üç, üç buçuk dört yaşlarındaki çocukları da henüz konuşmuyor. Evine tv sokmamış sürekli etkinlikler yapan bir arkadaşım var mesela çocuğu konuşmuyor hala.

Benim oğlum da 2 yaşına girecek konuşmuyor hiç ben henüz götürmedim doktora ama götüreceğim. Otizim gibi değil benimki de göz teması var her şeyi anlıyormvücut dilini çok güzel kullanıyor ama hiç kelime yok gerçekten çok can sıkıcı

benim küçük kuzenim şuan 8 yaşında. 4 yaşında konuştu. okadar zeki bir kız ki anlatamam. yani doktorlar sıkıntı yok diyorsa yoktur merak etme ve geç konuşan çocuklar gerçekten daha zeki oluyor(bir problem yoksa)
içini ferah tut. gün gelecek inşallah öyle güzel konuşacak bu üzüldüğüne üzüleceksin canım.

Benim kızım 3,5 yaşında konuşmaya basladi. Goturmedigimiz doktor, yaptirmadigimiz test kalmadı. Biz de tek bir kelime bile yoktu. Doktorlar çocuğu artik yormayin bekleyin konuşacak dedi. Sonra kizim birden açıldı. Ve ben kızım bu kadar şeyi içinde nasıl niriktirdin demiştim. Çünkü her konuştuğunda sok oluyordum. Alıcı kulak çalışmış o yaşına kadar. Herseyi beynine kodlamis. Sizin çocuğunuz kendine bir dil geliştirmiş. Siz de sabredin konuşacak inşallah. Gidiyor mu gitmiyor mu bilmiyorum ama kreşi kesinlikle tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…