Konuşma Problemleri Konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
yoo bu çok tavsiye edilen bir yöntem aslında, benim çocuğum falan yok tabi ama bu yöntemi çevremdeki çocuklara çocuk doktorlarının da tavsiye ettiğini çok duydum.çocuğu susuz bırakmadılar canım 3 5 kere hadi söyle deyip verdiler yok artık :KK70:
Ama yanlis malesef. Su diyememesi fiziksel bir sey. Cocuktan yapamayacagi bir sey beklemek oluyor bu. Bazi sesleri uretmek digerlerine gore zordur. /b/ sesi /s/ sesinden kolaydir uretim acisindan. Zamanla butun sesleri uretebilir cocuk da.

Arkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Abim dört yaşında konuşmuş şuan öğretmen Anadolu lisesi okudu gayet zeki sikinti yoktur merak etmeyin

Doktorlar da bir sorun görmediyse tamamen genetik diye düşünüyorum. Kızım 1 yaşında konuşmaya başladı. 2 yaş doğumgününde kanka gibi benimle sohbet ediyordu. Fakat oğlum neredeyse 19 aylıkken baba demeye 20 aylıkken anne demeye başladı. 2 yaşındayken kelime sayısı 5-10 arasındaydı.Şu an 4 yaşında daha yeni yeni cümle kuruyor. Sonuç olarak aynı anne ve bayaya sahipler ama birbirlerine göre dil gelişimleri çok farklı. Üzülmeyin bir tane daha bebeğiniz varmış. Mutlu anne mutlu çocuklar.

Benim yeğenim 5 yaşında konuşmaya başladı, o da kız çocuğu. Şimdi susmuyor bana günde 6495945894548 tane ses kaydı gönderiyor.

Benim kız kuzenim inanmazsınız belki ama cümle kurmaya 6 yaşında başlamış :) ilk kelimelerini de geç söylemiş baya geç hemde. İnanılmaz Zeki bi kız. Okulda vs oldukça başarılı. Benim oğlum 2 yaşına yeni girecek o da konuşmuyor. Dediğiniz gibi kendi dili var ama bizimki herşeyi anlatıyor. Hiç konuşmuyor değil ama anne baba yıldız mavi taksi sarı su süt kuş kedi vs kelimeleri söyleyebiliyor. Ama kırmızıya “ki”diyor mesela. Bazı harfleri tam çıkartamıyor. “Ş” “ç” gibi. Doktorları çok Zeki bi çocuk olduğunu söylediler. Ondan dolayı panik yapmadım konuşmuyor diye bazen sinirlerim bozuluyor yalan değil.
Eğer kızınızın her anlattığını anlıyorsanız ondan konuşmuyor olabilir. Bizimki öyleymiş yani. Yormak istemiyormuş kendisini. Nasılsa anlatıyorum diye düşünüyor galiba.
Doktorlar sizde de herhangi bi sorun bulmadıysa sorun yoktur diye düşünüyorum. Her çocuk birbirinden çok çok farklı kabul etmek lazım bunu.
Kelimeleri heceletmeyi deneseniz mesela ? Önce heceletip sonra tamamını söyletin. Biz öyle yapa yapa biraz daha kelime öğrendik. Belki sizinde işinize yarar.

Size bu kitabı tavsiye ederim.
Ayrıca kızınıza her gün yaşına uygun resimli hikaye kitabı okuyun,
hikayenin kahramanları hakkında konuşun.
Resimli kartlar edinip bunlara bakın birlikte, kartta gördüklerinizi söyleyin.
Bol bol oyun oynayıp, konuşun.
Bir şey verirken, ondan isterken nesneyi betimleyin.
Kırmızı arabayı verir misin?
Bak suyunu küçük bardağa koydum vb.
36 aya kadar konuşma gecikmesini normal karşılıyoruz.
3 yaş dolduktan sonra anlamlı kelime/cümle yoksa bir uzmanla görüşmekte fayda var.
Hocam bu kitapta “bir şeyi anlatırken mümkün olduğu kadar çok kelimeyle konuşun, tasvirler yapın”dan başka bir anafikir var mı ?? Okuyan arkadaşlarım temelde bunu ele almış ve çok tekrara düşülmüş dediler. Zaten zamanım dar, alıp okumaya değer mi bu durumda, siz öneriyor musunuz???

Arkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Benimki iki yaşını dolduracak temmuzda, istenilen düzeyde değil konuşması. Bol bol kitap okumaya, resimler göstermeye, şarkılar söylemeye uğraşıyorum. Yapacak başka bir şey yok benim bildiğim. Ha bir de devlet hastanelerinde dil terapistleri varmış bu durumu yaşayan çocuklar için. Tanıdığım biri götürmüştü. Ses temelli egzersizler vermişti işe yaradı

Hocam bu kitapta “bir şeyi anlatırken mümkün olduğu kadar çok kelimeyle konuşun, tasvirler yapın”dan başka bir anafikir var mı ?? Okuyan arkadaşlarım temelde bunu ele almış ve çok tekrara düşülmüş dediler. Zaten zamanım dar, alıp okumaya değer mi bu durumda, siz öneriyor musunuz???
Bazı kısımları akademik bir dille yazılmış ve tekrara düşülen yerler var evet ama ben bu kitabı seviyorum.
Örnekleri, yönlendirmeleri efektif.
Bununla birlikte eğer ortada, konuşma gecikmesi sorunu olan ve yardım etmeniz gereken bir çocuk yoksa okumanız elzem değil.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Sevgiyle kalın.

kendiniz diyorsunuz işte babası 5 yaşında konuşmuş diye

doktorlar da bi sorun yok diyorlarsa neden evham yapıyorsunuz ki

kekemelik olursa bunun tedavisi var çok şükür, konuşma egzersizleri...

allah sağlık versin eninde sonunda konuşacak zaten

Arkadaşımın kızı var 3 yaşına giricek maşallah bildiğiniz büyük insan gibi cümle kuruyor arkadaşım eşek şarkısı söylüyor abisi var 4 yaşında ona herşeyi öğretiyor.. diğeri de eşimin yeğeni arkadaşımın kızıyla aynı yaşta sadece sen sus konuşamam bide isimleri söylüyor annesi çok hızlı konuştuğu için oda kelimeleri yutuyor.. bence kızınız da siz anladığınız için gayret göstermiyor olabilir bazı kitaplardan yardım alabilirsiniz

Tablet tv izliyodu kaldırdım tamamen
Yaşıyı yok
Ağladığında bn değil de babası teyzesi yapıo evet
Çok sosyal değil bide kardeşi oldu onunda etkisi var diye düşünüyorum
Tv tablet kaldırdım diyorsunuz, zaten 2 yaşına kadar hiç izlememesi lazımdı.
Ne zaman açtınız,ne kadar maruz kaldı da ne zaman kaldırdınız.

Bunlar önemli.
Daha yeni kaldirdiysaniz bir an önce gelişme beklemeyin, ekran zehirdi bence.
Önce bir arinsin çocuk, çok izlediyse 😕
Yerine bol bol kitap ve iletişim koyun ☺

Oğlum 30 aylik su an, 7 8 yasinda bir cocuk gibi konusuyor. Nacizane kendi yaptığım seyleri anlatayim belki bir faydasi olur.

Pandemiye kadar tablet, telefon sıfırdı. Hatta evimizde tv de yok. Yani bazen izlemiyor zannetsek de, odada açık olunca çocuklar aslinda bakıyor. Bu yuzden evimizde televizyon yok.

Cok ama cok fazla kitap okuyorum. Zorla degil, seviyor. Doğdugundan beri okuyorum diyebilirim herhalde alıştı.

Kendisinden buyuk kuzenleri var, yaşıtı 2 arkadaşı var cok fazla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Ben akranlariyla birlikte olmasinin cok faydasi oldugunu düşünüyorum. Bu arada yaşıtı dedigim 2 arkadasindan biri de 2 yasini gecti ve konuşmuyor. Yani her cocugun gelişimi ayni olmaz, oglum da 8 aylik oturdu mesela, epey geç. Ama elinizden gelen birşeyler varsa yapabilirsiniz.

Bazen mizmiz agliyor uhu uhu diyor mesela. Boyle yaptigin zaman ne demek istedigini anlamiyorum, konuşursan anlayabilirim diyorum

4 yaşına doğru konuşmaya başladı gittikçe açıldı. Konuşmama dışında ek sıkıntılar olsa evet sıkıntılı olabilir. Ama başka bir problem yoksa sabırlı.olun. çok duyuyoruz çevremizden çocukların geç konuştuğunu. Şimdi özellikle çok fazla. Tv, tablet vs ve aile icin de de iletisimin az olması nedeniyle.
Etrafınızda da konuşanlar olacaktır. Aaa niye konusmuyor filan diye. Takilmamaya calisin.

ben ilkokulda konuşmaya başladım, söylediklerim asla anlaşılmazmış. anlamsız seslerle kendimi ifade etmeye çalışırmışım :) o dönemlerimi çok hatırlamasamda kimse beni anlamıyor diye ağlayışlarımı hayal meyal hatırlıyorum.

ben ilkokulda konuşmaya başladım, söylediklerim asla anlaşılmazmış. anlamsız seslerle kendimi ifade etmeye çalışırmışım :) o dönemlerimi çok hatırlamasamda kimse beni anlamıyor diye ağlayışlarımı hayal meyal hatırlıyorum.
Anladım canm teşekkür ederim

Back