Konuşma Problemleri Konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Benim arkadaşım 4 yaşında konuşmuş.Oldukça da zeki bir kızdır.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak söyleyim bence kızınızın bir sorunu yok. Sadece dediğiniz gibi kendince dil oluştırduğundan bizimkini konuşmak istemiyor olabilir.

Bir pedagoga danışabilirsiniz bu konuyu.Hani ufaklığı kendi dilimize nasıl çekeriz die:)) Ama lütfen kendinizi germeyin.Yaşında bi sorun yok .Her şey yolunda🙏
konuşma gecikmesi üzerine uzman olanlar dil ve konuşma terapistidir, pedagog değil.

Günümüz çocuklarının sıkıntısı da bu sanırım, geç konuşma. Çünkü çevremdeki arkadaşlarımın üç, üç buçuk dört yaşlarındaki çocukları da henüz konuşmuyor. Evine tv sokmamış sürekli etkinlikler yapan bir arkadaşım var mesela çocuğu konuşmuyor hala.

Arkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Benim oğlum da 2 yaşına girecek konuşmuyor hiç ben henüz götürmedim doktora ama götüreceğim. Otizim gibi değil benimki de göz teması var her şeyi anlıyormvücut dilini çok güzel kullanıyor ama hiç kelime yok gerçekten çok can sıkıcı

benim küçük kuzenim şuan 8 yaşında. 4 yaşında konuştu. okadar zeki bir kız ki anlatamam. yani doktorlar sıkıntı yok diyorsa yoktur merak etme ve geç konuşan çocuklar gerçekten daha zeki oluyor(bir problem yoksa)
içini ferah tut. gün gelecek inşallah öyle güzel konuşacak bu üzüldüğüne üzüleceksin canım.

Benim kızım 3,5 yaşında konuşmaya basladi. Goturmedigimiz doktor, yaptirmadigimiz test kalmadı. Biz de tek bir kelime bile yoktu. Doktorlar çocuğu artik yormayin bekleyin konuşacak dedi. Sonra kizim birden açıldı. Ve ben kızım bu kadar şeyi içinde nasıl niriktirdin demiştim. Çünkü her konuştuğunda sok oluyordum. Alıcı kulak çalışmış o yaşına kadar. Herseyi beynine kodlamis. Sizin çocuğunuz kendine bir dil geliştirmiş. Siz de sabredin konuşacak inşallah. Gidiyor mu gitmiyor mu bilmiyorum ama kreşi kesinlikle tavsiye ederim

Back