Konuşma Problemleri Konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

senguler0011

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
135
47
18
32
Arkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden

Size bu kitabı tavsiye ederim.
Ayrıca kızınıza her gün yaşına uygun resimli hikaye kitabı okuyun,
hikayenin kahramanları hakkında konuşun.
Resimli kartlar edinip bunlara bakın birlikte, kartta gördüklerinizi söyleyin.
Bol bol oyun oynayıp, konuşun.
Bir şey verirken, ondan isterken nesneyi betimleyin.
Kırmızı arabayı verir misin?
Bak suyunu küçük bardağa koydum vb.
36 aya kadar konuşma gecikmesini normal karşılıyoruz.
3 yaş dolduktan sonra anlamlı kelime/cümle yoksa bir uzmanla görüşmekte fayda var.

Eklentiler

• IMG_1669.jpg
    IMG_1669.jpg
    57,4 KB · Görüntüleme: 45
Benim arkadaşım 4 yaşında konuşmuş.Oldukça da zeki bir kızdır.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak söyleyim bence kızınızın bir sorunu yok. Sadece dediğiniz gibi kendince dil oluştırduğundan bizimkini konuşmak istemiyor olabilir.

Bir pedagoga danışabilirsiniz bu konuyu.Hani ufaklığı kendi dilimize nasıl çekeriz die:)) Ama lütfen kendinizi germeyin.Yaşında bi sorun yok .Her şey yolunda🙏

Size bu kitabı tavsiye ederim.
Ayrıca kızınıza her gün yaşına uygun resimli hikaye kitabı okuyun,
hikayenin kahramanları hakkında konuşun.
Resimli kartlar edinip bunlara bakın birlikte, kartta gördüklerinizi söyleyin.
Bol bol oyun oynayıp, konuşun.
Bir şey verirken, ondan isterken nesneyi betimleyin.
Kırmızı arabayı verir misin?
Bak suyunu küçük bardağa koydum vb.
36 aya kadar konuşma gecikmesini normal karşılıyoruz.
3 yaş dolduktan sonra anlamlı kelime/cümle yoksa bir uzmanla görüşmekte fayda var.
Teşekkür ederim sizce ne olabilir bu anlatıklarımla yola çıkarak otizim değilse ne!!!

Bana da bi sorun varmış gibi gelmedi. Baba tarafına çekmiş olabilir zaten olan şeyler bunlar. Telaş etmeyin evde konuşmaya çalıştırın doktora gidinceye kadar

Arkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Tablet , telefon , televizyon ile arası nasıl ?
Çocuğunuza kitap okuyor musunuz ?
Çevresinde yaşıtı var mı ?
Ne sıklıkla sosyalleşiyor ?
İsteklerini ağladığında yapar mısınız ?
Vs vs
Çok değişkenli konu ...

Ya uyaran eksikligi var ya da siz onun dilinden anladiginiz icin konusmaya gerek duymuyor. Bu durumda en iyisi akranlariyla bir arada olmasi, yani kreş.
Benim oglum sizinkiyle ayni yaşta, telaffuzu kötü ama cogu seyi soylemeye calisiyor. Bazi cocuk tembel olur ondan da konusmaz. Hemen otizm dusunmeyin.

Tablet , telefon , televizyon ile arası nasıl ?
Çocuğunuza kitap okuyor musunuz ?
Çevresinde yaşıtı var mı ?
Ne sıklıkla sosyalleşiyor ?
İsteklerini ağladığında yapar mısınız ?
Vs vs
Çok değişkenli konu ...
Tablet tv izliyodu kaldırdım tamamen
Yaşıyı yok
Ağladığında bn değil de babası teyzesi yapıo evet
Çok sosyal değil bide kardeşi oldu onunda etkisi var diye düşünüyorum

Yaşıyı yok
bu dediklerinizin hepsi sebep bence.benim kuzen de 6 yaşında konuştu elinden tablet düşmeyip tek başına takılıyodu evde yengem sağolsun :/ Elinden o cihazları aldılar, kreşe başladı, bir de bir şey istediğinde eğer kendi ürettiği dili kullanıyorlarsa kelimenin doğrusunu tekrar ettirmeden yapmadılar.mesela su yerine buğ gibi bişey derdi "gösterip bu mu? su, buğ değil hayır su gibi su dedirtip en azından söyletme çabası gösterip öyle verdiler ebe tavsiye etmişti.açıldı çocuk sonra da sus biraz demeye başladılar gerçi :D

Yaşıyı yok

İlgisiz kalmış sanırım çocuğunuz ,

Bol bol , kitap okuyun , oradaki resimleri gösterin , ondan göstermesini , anlatmasını isteyin , oyun , etkinlik yapın.

Kardeşin etkisini Çocuk Gelişimcisi arkadaşlar daha iyi açıklarlar .

Benim oğlum da 3 yaşından sonra konuştu, psikiyatristen çocuk doktoruna kadar 3-4 farklı doktora götürdük. Hiçbir şey çıkmadı. Zaten dedesi de çok geç konuşmuş. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Genetikte varsa olabiliyor. Endişelenmeyin, ama ihmal de etmeyin. Mümkün mertebe tv den tabletten uzak tutun. Ben bebek kitapları almıştım, beraber nesneleri telâffuz ediyorduk. Yavaş yavaş konuşmaya başladı. Ama sabır istiyor.

bu dediklerinizin hepsi sebep bence.benim kuzen de 6 yaşında konuştu elinden tablet düşmeyip tek başına takılıyodu evde yengem sağolsun :/ Elinden o cihazları aldılar, kreşe başladı, bir de bir şey istediğinde eğer kendi ürettiği dili kullanıyorlarsa kelimenin doğrusunu tekrar ettirmeden yapmadılar.mesela su yerine buğ gibi bişey derdi "gösterip bu mu? su, buğ değil hayır su gibi su dedirtip en azından söyletme çabası gösterip öyle verdiler ebe tavsiye etmişti.açıldı çocuk sonra da sus biraz demeye başladılar gerçi :KK70:
Aslinda yanlis yapmislar. Cocuk urettigi dili kullanmiyor ki 'bug' derken. O aslinda su dedigini saniyor, sadece sesletemiyor. Cocuklarin anlamalari uretimden once baslar. 'Su' sozcugunu algilar ve soylemeye calisir, hatta soyledigini sanir ama sesleri uretmek icin pratik lazim ve bu hemen olmaz. Yazik cocugu bosuna susuz birakmislar. 😊 imza: bir dilbilimci

Benim oğlum da 3 yaşından sonra konuştu, psikiyatristen çocuk doktoruna kadar 3-4 farklı doktora götürdük. Hiçbir şey çıkmadı. Zaten dedesi de çok geç konuşmuş. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Genetikte varsa olabiliyor. Endişelenmeyin, ama ihmal de etmeyin. Mümkün mertebe tv den tabletten uzak tutun. Ben bebek kitapları almıştım, beraber nesneleri telâffuz ediyorduk. Yavaş yavaş konuşmaya başladı. Ama sabır istiyor.
Hiç kelimesi yok muydu

Teşekkür ederim sizce ne olabilir bu anlatıklarımla yola çıkarak otizim değilse ne!!!
Çocuğu bizzat görneden, yetişkin/akran iletişimini ve oyun etkileşimini gözlemlemeden,
doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü öğrenmeden uzaktan yorum yapamam, üzgünüm.

Aslinda yanlis yapmislar. Cocuk urettigi dili kullanmiyor ki 'bug' derken. O aslinda su dedigini saniyor, sadece sesletemiyor. Cocuklarin anlamalari uretimden once baslar. 'Su' sozcugunu algilar ve soylemeye calisir, hatta soyledigini sanir ama sesleri uretmek icin pratik lazim ve bu hemen olmaz. Yazik cocugu bosuna susuz birakmislar. 😊 imza: bir dilbilimci
yoo bu çok tavsiye edilen bir yöntem aslında, benim çocuğum falan yok tabi ama bu yöntemi çevremdeki çocuklara çocuk doktorlarının da tavsiye ettiğini çok duydum.çocuğu susuz bırakmadılar canım 3 5 kere hadi söyle deyip verdiler yok artık :D

Hiç kelimesi yok muydu
Bir tek "anni anni, hı hı" derdi bişey anlatmak için. Sadece araba kelimesini söyletmek için bütün gün heceleme yaptırdığımı bilirim. 3 yaşından sonra yavaş yavaş kısa heceli kelimeler söylemeye başladı. Ama onu da tam telaffuz edemiyordu, araba yerine ayaba diyordu mesela...

Back