- 12 Ekim 2018
- 112
- 50
- 34
- Konu Sahibi mavi_ruya57
Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir konu hakkında desteğinizi almaya ihtiyacım var. Çünkü gerçekten çok zorluyor bu durum beni. Bundan 4-5 ay önce yakın bir kız arkadaşımın ofisten bir arkadaşımla tanışmasına vesile oldum, o zamanlar benim de bir ilişkim vardı ve istedim ki arkadaşım da mutlu olsun, yuva kursun ama istemez olaydım. Bu mesele yüzünden kaç yıllık arkadaşlığımın biteceğini öngöremedim o zamanlar maalesef. Kız arkadaşım resmen hayal kırıklığına uğrattı beni, hiç arada arkadaşım var biraz dikkat edeyim hareketlerime diye düşünmeyip bir sürü saçma sapan şey yaptı, mahcup oldum resmen onun yüzünden. Neyse bunlar bir ilişkiye başlayamadan ayrıldılar. Sonra kız arkadaşımdan tekrar öğrendim ki bunlar tekrar görüşmüşler bu olaydan sonra. Bana bunu tekrar görüşüp yine bir şeyler olmadığında anlattı. Anlatmakla da kalmayıp bir de sen de ona göre tavrını koyarsın gibisinden şeyler söyledi. Ben de ona ben onunla aynı ofisteyim birlikte çalışıyoruz biz, kimseyle aramı bozamam, ofiste huzurum kaçsın istemiyorum gibisinden şeyler söyledim ama bu kontrolcü tavırları beni çok rahatsız etti gerçekten ve ondan sonra onunla arama mesafe koyup eskisi kadar yakın olmamaya başladım. İlk başta bir etkilendim dediklerinden ama sonra söylediği bazı şeyler çok abartı geldiğinden onu hiç dikkate almadım ve aynen arkadaşlığıma devam ettim çocukla. Bundan sonraki süreçte de onunla yakın olup olmadığımı her fırsatta sordu, olumsuzluklarını anlatıp beni soğutmaya çalıştı ondan bana ama ben hep yüzeysel cevaplar verip geçiştirdim. Sanki beni ondan uzaklaştırma gibi bir çabası vardı hep. Her neyse hayatımdaki kişi ile 2 ay önce anlaşamadığımızdan dolayı yollarımız ayrıldı. Ayrıldıktan 1 ay sonra aradı beni kız arkadaşım. Ayrıldığımı söyledim falan. Niye bana söylemedin falan dedi. Sonra direkt o mu etkiledi seni diye sordu, ben tabi şok geçirdim böyle bir şey duyunca. Onunla birlikte olduğum ve vicdan yaptığım için ondan uzak durduğumu düşündüğünü falan söyledi, ardından ona karşı bir şey hissedip hissetmediğimi sordu, aramızda bir şey olup olmadığını sordu, gelip sana açılırsa cevabın ne olur dedi, ben de o beni arkadaş olarak görüyor zaten niye böyle şeyler soruyorsun ki dedim ama benim söylediğim şeyleri hiç dikkate almadan sorularına devam etti, birlikte olmamızdan inanılmaz derecede korktuğu her halinden belliydi, en son onunla birlikte olursan sen benim için bitercesine kadar geldi ki mevzu benim için bardağı taşıran son damla o oldu. Ama hiç sakinliğimi bozmadan öylece cevapladım, ama sinirimden uyuyamadım gece sonra. Ben burada yeni ayrılmışım, o hala kendi derdinde dedim içimden, bir yandan ne kadar bencil ve düşüncesiz dedim, bir yandan da ben ona hiçbir şey anlatmamışken, hiçbir şey bilmezken nerden kuruyor bunları kafasında acaba ofisteki çocuk mu bir şey söyledi gibisinden soru işaretleri oluştu kafamda. Neyse yarın ben buna mesaj attım ve sen bana bencil dedin vs. deyip arkadaşlığını bitirdi. İlk başta üzüldüm arkadaşlığımın bittiğine ama sonra bir rahatlama geldi. Bu kadar bencil bir insandan dost olmayacağını anladım. Aslında bende acaba arkadaşça mı bu yaklaşımı yoksa başka mı dedirten şeyler gözlemledim onda ama tabi bunu kız arkadaşımla paylaşmadım. Neler oluyor anlamıyorum. Ben ona bir şey demediysem, hayatımda biri olduğunu bilmesine rağmen sizce kız arkadaşımın korkusunun dayanağı nereden geliyor olabilir? Bu konuyla ilgili kız arkadaşım çocuğa yalan yanlış bir şeyler demiş olabilir mi? Çocuk hoş ve iyi biri aslında, benden hoşlanıyorsa gerçekten neden olmasın ama anlayamadım ben durumu. O da bana bir yakın bir uzak davranıyor, sanki bir şey engelliyor onu, ya ilişkiden sonra toparlanmamı bekliyor ya kız arkadaşımla olan görüşmelerini dert ediyor, ya da kız arkadaşımla tanıştırdığım için ondan hiç hoşlanamayacağımı düşünüyor ya da başka bir şe bilmiyorum. Sizce son yaşananları çocuğa anlatmalı mıyım? Ben ona bir şey demememe, onun davranışları arkadaşça deyip geçiştirmeme rağmen birlikte olmamızdan bu derece korkması, ondan ziyade benim ne hissettiğimi sorması kafamı karıştırdı.