• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma terapisti ve engelli raporu

Yabancı insanlar hiç mi anlamıyor?kızımın konuşması yarım yamalak anlaşılıyordu.hatta okuldan önceki yıl kreş gitti.öğretmeni bile her dediğini tam anlamıyordu. Yarım yamalak anlaşılıyordu.1. Sınıfa başlamaya yakın düzeldi.şimdi net anlaşılıyor.çıkaramadığı harfleride 1.sınıfta okuma yazan öğrenirken öğrendi. .konuşmasının anlaşılmaması sanırım aynı zamanda bazı harfleri söylememesi.
Bazen anlıyor lar bazen anlamıyor lar bazen ben bile anlayamıyorum iyi ce dikkatli dinliyorum terapist te zaten önce resimler gösterdi hepsini not aldı ona göre karar verdi terapiye şimdi hazır okula iki yılı varken erken eğitimle düzelsin okuma yqzmada sıkıntı çıkar dedi örneğin öğretmen kitap dedi o titap biliyor öyle yazar diyor

Türkiye şartlarında rapor almak zor gerçekten anlatılardan yola çıkarak biliyorum bende fiziksel muayne edildi tekrar kapsamlı bir şekilde yapılacak .insanların ne diyceği değil ki hiç kimse bir şey diyemez sadece okul hayatı nolur diye düşündürdü çünkü malesef Türkiye de otizimli down sendromuna sahip kaynaştrma öğrencilerini okula almıyorlar ülke şartlarını göz önünde bulundurarak endişelendim

Hangi okula almiyorlar ? Her okulda muhakkak var , mecburlar zaten.

Yabancı insanlar hiç mi anlamıyor?kızımın konuşması yarım yamalak anlaşılıyordu.hatta okuldan önceki yıl kreş gitti.öğretmeni bile her dediğini tam anlamıyordu. Yarım yamalak anlaşılıyordu.1. Sınıfa başlamaya yakın düzeldi.şimdi net anlaşılıyor.çıkaramadığı harfleride 1.sınıfta okuma yazan öğrenirken öğrendi. .konuşmasının anlaşılmaması sanırım aynı zamanda bazı harfleri söylememesi.
Bana ozelden yazabilirmisiniz luften size ulaşamadım kizimla ilgili benimde

Ya ben sadece evladım kaynaştırma öğrencisi gibi alınmasın yada engelli biz okula alamayız vs gibi ihtimallere yöneliyorum kesinlikle haklısınız bu konuşma olayıda eğitimini ,ilişkilerini etkiler aslında
Merhaba benim oğlumda 5 yaşında iken artükilasyon bozuklugu olduğu için rapor aldık iptal için başvurduk wisca_r zeka testi istediler şart mı bunu yaptırmak rehabilitasyon eğitmeni gerek olmadığını söyledi sadece konuşma sıkıntısı var dedi siz yaptirdinizmi acaba

Herkese iyi akşamlar beş yıldır burdayım ama ilk konu açışım inşallah yanlış yer yazmamışımdır.Tam dört buçuk yaşında bir kızım var konuşmaya geç başladı üç buçuk yaşında konuştu diyebilirim .Şimdi konuşmaları anlaşılmıyor ben ve babası anlıyoruz ,yakınlarımız hepsini anlamamkla anlıyor konuşma terapisi için başvurduk pskiyatr engelli raporu lazım dedi konuşma terpisine yönlendirdi .Konuşma terapisti ise kısa süre ben terapi veririm diyor sonrasında rapor çıkartılıp rehabilitasyon merkezinde devam edersiniz sonrasında heyete başvurup raporu kaldırısırsınız dedi .Kafamızı karıştıran engelli raporu anaokulu veya ilkokuku kaydını sonrasını akademik hayatını etkilermi bilenler yaşayanlar yazarsanız bir yol gösterirseniz minettar olurum .
Hayır hiç bir kurum 4/5 yaşında konusmak için aldığın raporun hesabını sormaz. Ha Hakim savcı ya da joh poh vb bir alanda çalışmak ,yükselmek ister detaylı bir sağlık geçmişine bakılırsa o zaman çocuğunuz beni tekrar kurula koyabilirsiniz diye söyleyebilir.saglikli olduğu da anlaşılır. Öncelikle bu zamanı iyileştirin 2040-2045yilinda Allah bilir neler olur.

Ha illa rapor çıkartmam diyorsanız verirsiniz özel dil konuşma terapistine seanslık 500-1000₺ arası özel olarak aldirirsiniz.

Back