• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma terapisti ve engelli raporu

Peki şimdi durumu ne benim kızıma daha önceki yıllarda ve bu sene kreş pedogoğuda dedi terapi alsa iyi olur diye elalaem ne der en son düşünceğim şey gerçekten evladım sağlıkı olsundq sadece engelli raporu deyin bi ürkütücü geliyor saçma bir şekilde aslında konuşması anlaşılmıyor budaha acı😭
Ablamın kendi evhamiydi açıkçası, yoksa doktorlar tedaviye gerek yok kizinda sikinti yok dediler. Bizce de yoktu zaten. Ama ablam takinti yapinca iste doktorlara götürüp durdu. Suan yeğenim gayet iyi. Oturup kizima hikaye falan anlatiyor. Sadece r-s- ve k harfinde bazen takiliyor. Doktorlar onun icinde 6-7 yaşa kadar normal karşılıyoruz. Sonrasinda o harfleri söyleyemezse egzersizler yaptırıyoruz dediler.

Çok teşekkür ed

Öylemi inşallah silinceği zamanları gelir hayırlısı olsun inşallah 🤲🏻 Anladım gerçekten bir yol gösterdiniz minnetarım
Rica ederim. Maddi durumunuz iyiyse raporsuz da ders aldırabilirsiniz. Raporun tek faydası ücretsiz olması. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ümitvarız nefes aldığımız sürece....

Rica ederim. Maddi durumunuz iyiyse raporsuz da ders aldırabilirsiniz. Raporun tek faydası ücretsiz olması. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ümitvarız nefes aldığımız sürece....
Rica ederim kesinlikle yaşadığımız müdetçe ümit hep var. Maddi durumuz normal zorlayarak fedakarlık yaparak karşılamakta bir seçenek sizce engelli raporu olmadan gidip ücretli bir şekilde almakmı yoksa raporlamı

Evet şimdi fark ettim bende yazdıklarınız bende okudum nette ben de ondandq korkuyorum terapist bize haftada 8 seans dedi yanılmıyorsam peki siz özel dersi nerde aldırcaksınız
İşte hepsi yalan biz 2 merkez değiştik hep aynı bahaneler.. bizim raporda sadece konuşma terapisi için modül var ama farklı öğretmenler derse girip resim yaptırıyordu saçma sapan işler. Son merkezin müdürünü mebe şikayet ettim resmen yüzüme biz her derse dil terapistini sokarsak maaşıno karşılayamayız gibi bir cümle kurdu. Varsa durumunuz hiç uğraşmayın raporla. Netten bölgenizdeki konuşma terapistlerini ve yorunlarını araştırın. Bende aynı şekilde netten araştırıcam. Genelde bu okullardaki öğretmenler özel derste veriyorlar amaokul az para verince pek ciddiye almıyorlar.

İşte hepsi yalan biz 2 merkez değiştik hep aynı bahaneler.. bizim raporda sadece konuşma terapisi için modül var ama farklı öğretmenler derse girip resim yaptırıyordu saçma sapan işler. Son merkezin müdürünü mebe şikayet ettim resmen yüzüme biz her derse dil terapistini sokarsak maaşıno karşılayamayız gibi bir cümle kurdu. Varsa durumunuz hiç uğraşmayın raporla. Netten bölgenizdeki konuşma terapistlerini ve yorunlarını araştırın. Bende aynı şekilde netten araştırıcam. Genelde bu okullardaki öğretmenler özel derste veriyorlar amaokul az para verince pek ciddiye almıyorlar.
İşte bu yazdıklarınız beni korkutan biraz da hiç vicdan kalmamış ya çoçuğa zaman kaybı resmen yapılan ya merkezlerde değil sadece terapi veren bi uzmana gitmek mantıklı gibi bu durumda rapor almakda uğraşdırıcı ise zqten coronadan dolayı rapor verilmiyor

Rica ederim kesinlikle yaşadığımız müdetçe ümit hep var. Maddi durumuz normal zorlayarak fedakarlık yaparak karşılamakta bir seçenek sizce engelli raporu olmadan gidip ücretli bir şekilde almakmı yoksa raporlamı
Valla 8 yıl hiç karşımıza çıkmayan rapor 9. Sınıfta çıktı. Normal olduğu bariz belli ama sadece telaffuz problemi yaşayan bir çocuksa ben başta ücretli dersi denerdim
Ayrıca arkadaşlara katılıyorum özel eğitimde aylardırçıkartamadığı r sesini dil terapisti bir haftada çıkarttırmıştı. Çok yetkin öğretmenler olmayabiliyor özel eğitimi de iyi araştırın. İyi araştıranlara tecrübeli deneyimli öğretmenler veriliyor. Dikkatli olun, velileri takip edin işinde başarılı bir öğretmen bulmaya çalışın

İşte bu yazdıklarınız beni korkutan biraz da hiç vicdan kalmamış ya çoçuğa zaman kaybı resmen yapılan ya merkezlerde değil sadece terapi veren bi uzmana gitmek mantıklı gibi bu durumda rapor almakda uğraşdırıcı ise zqten coronadan dolayı rapor verilmiyor
Aynen öyle. Rapor alırsanız dahi iyi araştırın. Yurt dışından gelme öğretmenler çalıştıran merkezlerde çok. Çünki tr de bu daldan mezun olan azmış henüz yeni bir meslek olduğu için. Bize ramdan bunu söyleyip uyarmışlardı. En mantıklısı tek başına bu işi yapan bir merkez veya bireysel çalışan bir öğretmen bulmak.

Valla 8 yıl hiç karşımıza çıkmayan rapor 9. Sınıfta çıktı. Normal olduğu bariz belli ama sadece telaffuz problemi yaşayan bir çocuksa ben başta ücretli dersi denerdim
Ayrıca arkadaşlara katılıyorum özel eğitimde aylardırçıkartamadığı r sesini dil terapisti bir haftada çıkarttırmıştı. Çok yetkin öğretmenler olmayabiliyor özel eğitimi de iyi araştırın. İyi araştıranlara tecrübeli deneyimli öğretmenler veriliyor. Dikkatli olun, velileri takip edin işinde başarılı bir öğretmen bulmaya çalışın
Tavsiyeniz için teşekkür ederim . Bakalım inşallah bulabiriz zor gibi geliyor bana şimdi bu hasatenedeki konuşma terapisti terapi vericek sonrasına dediğiniz gibi yappıcaz büyük ihtimalle

Aynen öyle. Rapor alırsanız dahi iyi araştırın. Yurt dışından gelme öğretmenler çalıştıran merkezlerde çok. Çünki tr de bu daldan mezun olan azmış henüz yeni bir meslek olduğu için. Bize ramdan bunu söyleyip uyarmışlardı. En mantıklısı tek başına bu işi yapan bir merkez veya bireysel çalışan bir öğretmen bulmak.
Evet banada öyle geldi çünkü yerinde sayıklamak koştuğun halde ramlar bireysel çalışanlar önceliğim olucak ama onlarda ücret nedir seansları karşılayabilirmiyiz

Şimdi tam hakim değilim konuya ama Cihan Çelik hocayı araştırmanızı ve bir gün vakit ayırıp randevu alıp gitmenizi öneririm. Geç konuşması sorun teşkil etmediğini düşünüyorum her çocukta. Benim en yakın arkadaşımın 5 yaşında çocuğu var. Geçen yıl bir buluşma ayarlayıp hasret gidermiştik. O zamanlar çocuğu 4 yaşındaydı. Çocuk konuşamıyordu asla kendini ifâde edemiyordu ve çok hırçındı. Arkadasim cok üzüntülü olarak çevremdeki herkes çocuğum da problem olduğunu düşünüyor buna eşim de dahil diye konuşmaya başladı. Ona da Cihan hocayı önerdim. Haftasına gittiler. Doktor çocukla 40 dk içeride yalniz kaldı bazı testler uyguluyor. Cikinca dedi ki hicbir seyi yok bu sene kreşe yazdir cok sık disari cikar parka alis verise bile birlikte gidin cocugunuzda ki degisimi goreceksiniz dedi. Kreşe yazdirdilar ve arkadasim görmen lazim nasil konusuyor hic susmuyor kendini cok guzel ifade ediyor demişti. Önce bir uzman görsün çocuğunuzu Ama bu alanda bir uzman. Sonra beraber karar verirsiniz sürece.

Evet banada öyle geldi çünkü yerinde sayıklamak koştuğun halde ramlar bireysel çalışanlar önceliğim olucak ama onlarda ücret nedir seansları karşılayabilirmiyiz
Görüştüğüm bir öğretmen ilk değerlendirme ve ilk seansa 200,sonraki seanslara 150 istemişti. İlki aile bireyleriyle de konuşacağı için uzun sürecekmiş. Ayda 4 kez ders ve eve gelecekti. Ozaman rapor peşindeydik bilseydim kabul eder boşuna zaman kaybetmezdim :(

Herkese iyi akşamlar beş yıldır burdayım ama ilk konu açışım inşallah yanlış yer yazmamışımdır.Tam dört buçuk yaşında bir kızım var konuşmaya geç başladı üç buçuk yaşında konuştu diyebilirim .Şimdi konuşmaları anlaşılmıyor ben ve babası anlıyoruz ,yakınlarımız hepsini anlamamkla anlıyor konuşma terapisi için başvurduk pskiyatr engelli raporu lazım dedi konuşma terpisine yönlendirdi .Konuşma terapisti ise kısa süre ben terapi veririm diyor sonrasında rapor çıkartılıp rehabilitasyon merkezinde devam edersiniz sonrasında heyete başvurup raporu kaldırısırsınız dedi .Kafamızı karıştıran engelli raporu anaokulu veya ilkokuku kaydını sonrasını akademik hayatını etkilermi bilenler yaşayanlar yazarsanız bir yol gösterirseniz minettar olurum .
Öncelikle, rapor çıkarmak zorunda değilsiniz. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa özel olarak dil konuşma terapisti ile devam edebilirsiniz. Rapor almanın şöyle bir faydası var rehabilitasyon merkezinden ücretsiz dil konuşma terapisi alırsınız. Haftalık 8 saat diye hatırlıyorum bu arada.
Rapor önüne çıkar mı endişenizi anlıyorum ama gereksiz bir endişe. İstediğiniz de kaldırtirsiniz. Ram bu konuda velinin isteğini dikkate alır. Kaldı ki kaldirmasaniz dahi liseden sonra görünecegi hiçbir yer yok. Liseye kadar da sadece e okul üzerinden görülür. Onu da muhtemelen bir rehber öğretmen görür. Şöyle ki, okullar da özel eğitim ile ilgilendikleri için e okuldan özellikle bakarlar. Eksik iş, işlem yapmamak için.
Raporla ilgili biraz daha bilgi vereyim. Ramdan alınan rapor okul için kademe geçisine kadar geçerlidir, her sene tekrar etmek gerekmez ama rehabilitasyon merkezleri için her sene yenilemek gerekir.
Ayrıca okulda hep hazırlanir. Örneğin matematikten bep hazırlamaya gerek olmaz ama Türkçe den olabilir. Öğretmen normalde okuma hızından puanlama yapıyorsa sizin çocuğunuz durumu için farklı bir puanlama sistemi hazırlamak zorunda.
Benim genel gözlemim dil konuşma terapisi ile çocuklarin ilerleme kaydettigi yönünde. İster raporlu ister raporlusuz terapi alın

E okul üzerinden mezun olana kadar rapor görülür. Ama özellikle bakmak gerekir. 8 senede hiç görülmediyse orada eksik iş yapılmış.
Genelde kademe geçisinde veliler raporu verirler ama bazen çok önce aldığı raporu unutulsun isteyen,hiç bahsetmeyen veliler oluyor. O yüzden e-okul dan kontrol etmek gerekir

Ben mi çok rahatmışım o dönem şüphelendim. Oğlum 5.5 yaşındaydı sadece ben anlardım. Tercüme ederdim. Çok da bayılırdım. Gitsem dr a bir sürü uğraşcakmışım. Sizin de inş benimki gibi sonuçlanır. 7 yaşında düzeldi. Sadece r leri 13 yaşına kadar y olarak söyledi o da bitti. Şimdi özgüvenli başarılı bir fen lisesi öğrencisi(devlet)

Yanlış anlaşılmasın kimse birşey yapmasın dr a gitmeyin demiyorum ama olabilecek bişey gibi göründü bana. Bari En azından birkaç dr a gidin olur mu?

Öncelikle, rapor çıkarmak zorunda değilsiniz. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa özel olarak dil konuşma terapisti ile devam edebilirsiniz. Rapor almanın şöyle bir faydası var rehabilitasyon merkezinden ücretsiz dil konuşma terapisi alırsınız. Haftalık 8 saat diye hatırlıyorum bu arada.
Rapor önüne çıkar mı endişenizi anlıyorum ama gereksiz bir endişe. İstediğiniz de kaldırtirsiniz. Ram bu konuda velinin isteğini dikkate alır. Kaldı ki kaldirmasaniz dahi liseden sonra görünecegi hiçbir yer yok. Liseye kadar da sadece e okul üzerinden görülür. Onu da muhtemelen bir rehber öğretmen görür. Şöyle ki, okullar da özel eğitim ile ilgilendikleri için e okuldan özellikle bakarlar. Eksik iş, işlem yapmamak için.
Raporla ilgili biraz daha bilgi vereyim. Ramdan alınan rapor okul için kademe geçisine kadar geçerlidir, her sene tekrar etmek gerekmez ama rehabilitasyon merkezleri için her sene yenilemek gerekir.
Ayrıca okulda hep hazırlanir. Örneğin matematikten bep hazırlamaya gerek olmaz ama Türkçe den olabilir. Öğretmen normalde okuma hızından puanlama yapıyorsa sizin çocuğunuz durumu için farklı bir puanlama sistemi hazırlamak zorunda.
Benim genel gözlemim dil konuşma terapisi ile çocuklarin ilerleme kaydettigi yönünde. İster raporlu ister raporlusuz terapi alın
Evet yazdıklarınızda haklısınız terapi almalı kesinlikle bir yola girdik inşallah duruma göre her iki durumda da terapi görücek inşallah .

Ben mi çok rahatmışım o dönem şüphelendim. Oğlum 5.5 yaşındaydı sadece ben anlardım. Tercüme ederdim. Çok da bayılırdım. Gitsem dr a bir sürü uğraşcakmışım. Sizin de inş benimki gibi sonuçlanır. 7 yaşında düzeldi. Sadece r leri 13 yaşına kadar y olarak söyledi o da bitti. Şimdi özgüvenli başarılı bir fen lisesi öğrencisi(devlet)

Yanlış anlaşılmasın kimse birşey yapmasın dr a gitmeyin demiyorum ama olabilecek bişey gibi göründü bana. Bari En azından birkaç dr a gidin olur mu?
Ne güzel şanslı imişsiniz iki senedir takibindeyiz bu seneye kadar beklesin dedi çoçuk gelişim uzmanları, pedegoglar ama dört yaşında konuşmaları anlaşılmalı diyolar artık evdede gerginlik oluşturuyor bu durum çaresi ne ise bulup yapıcaz 👍🏻

Back