Öncelikle, rapor çıkarmak zorunda değilsiniz. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa özel olarak dil konuşma terapisti ile devam edebilirsiniz. Rapor almanın şöyle bir faydası var rehabilitasyon merkezinden ücretsiz dil konuşma terapisi alırsınız. Haftalık 8 saat diye hatırlıyorum bu arada.
Rapor önüne çıkar mı endişenizi anlıyorum ama gereksiz bir endişe. İstediğiniz de kaldırtirsiniz. Ram bu konuda velinin isteğini dikkate alır. Kaldı ki kaldirmasaniz dahi liseden sonra görünecegi hiçbir yer yok. Liseye kadar da sadece e okul üzerinden görülür. Onu da muhtemelen bir rehber öğretmen görür. Şöyle ki, okullar da özel eğitim ile ilgilendikleri için e okuldan özellikle bakarlar. Eksik iş, işlem yapmamak için.
Raporla ilgili biraz daha bilgi vereyim. Ramdan alınan rapor okul için kademe geçisine kadar geçerlidir, her sene tekrar etmek gerekmez ama rehabilitasyon merkezleri için her sene yenilemek gerekir.
Ayrıca okulda hep hazırlanir. Örneğin matematikten bep hazırlamaya gerek olmaz ama Türkçe den olabilir. Öğretmen normalde okuma hızından puanlama yapıyorsa sizin çocuğunuz durumu için farklı bir puanlama sistemi hazırlamak zorunda.
Benim genel gözlemim dil konuşma terapisi ile çocuklarin ilerleme kaydettigi yönünde. İster raporlu ister raporlusuz terapi alın