Konuşma terapisti ve engelli raporu

Benim oğlumda 3 bucuk yaşında konuşmaya başkadı.kreşe gönderdim de konuştu. Hiç gerek yok dil terapistine zamanla daha anlaşılık net konuşacaktır. Benim oğlumda net konuşmuyor bazı şeyleri ama zamanla daha iyi olacaktır. Kimseyi takmayın kafanıza siz anlıyorsanız o daha iyi olacaktır okula gittikce.

Durumu görmezden gelmeyip peşine düştüğüz için tebrik ederim sizi. Çoğu aile kabullenmeyip çocukların hem psikolojilerini ile hem de geleceklerini kaybediyorlar.
Engelli raporuna sahip olmanın olumsuz bir şey olmadığını göstermek için yazmıştım.
Yolu hep açık olsun yavrunuzun

Kurul toplantısında nasıl geçiyor adı raporu kaldı haldedemi .özel eğitim öğretmenimisiniz
Hayır devlet okulunda branş öğretmeniyim.
Her sene başında kurul toplantısı yapılır.
Bu toplantıda Rehber Öğretmenlerimiz okuldaki kaynaştırma öğrencileri hakkında bilgi verir. Ramdan alınan raporlarla oluşturuluyor o listeler de. Biz de o öğrencilere engelleri doğrultusunda kişisel plan hazırlarız, sınavlarını da ayrı yaparız. Örneğin öğrenme güçlüğü yaşayan bir çocuk sınıftaki diğer öğrencilerle aynı sınava girmez.
Öğrenciler hakkında bilgi verilirken ‘ x öğrencimiz de konuşma terapisi almış, raporu var ama ona özel bir şey yapmanıza gerek yok ‘ şeklinde bilgi verir. İki yıl dersine girdiğim öğrenci, iki senedir aynı bilgi veriliyor. Raporu muhtemelen ilkokuldan kalma.
Bakın bu bir sorun değil, biz o çocuğa eksik ya da fazla herhangi bir özel muamele yapmıyoruz. Sınıfının en başarılı öğrencisi zaten.
Ben bu bilgiyi , rapor her yıl yenilenmezse bir daha görülmez diyen arkadaşlar için yazdım. Hayır biz görüyoruz yani, rehber öğretmenlerimiz her dönem toplantısında bunu belirtiyor. Ama dediğim gibi, konuşma terapisi çok basit bir şey, geleceğe dair bir sorun falan oluşturmuyor.

Çocuğun yaşayacağı en ufak problemde kendini anlatamama gibi o zaten raporlu diye fişleyecekler düşüncesi var sanırım. Bana da olamaz gibi gelmedi. Çok mu pahalı konuşma terapileri. Başka tetkikler gerktirmiyorsa ben de almazdım sanırım. Çok düz mantık yaklaşılıyor ülkede

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim anladım hayırlısı olsun inşallah duruma göre hareket edicez inşallah

İşte hep bu şekilde bende erteledim tabi her geçen gün iyiyye gitmiyor değil ama genede akışına bırqkmqk istemiyorum tedbirci bir kişiliğe sahibim okula başladığında sorun yaşamsını istemiyorum geç kalmış olmaktan korkuyorum

Bir seans 200 tlmiş hafta 8 seans şimdilik hastane terqpisti seans verecek sonrasında duruma göre hareket edicez

Teşekkür ederim yok ben aksine hep tetikde bekledim inşallah hiç bir evlat emek ziyan olmaz .İyi dilekleriniz için teşekkür ederim tüm evlatların yolu açık olsun

Sizin yazdiklarinizi biliyorum otizm sayfasından oglunuzun tanısı kalktı mı

Benim bir ogrencimin endel durumu hafif duzey zeka geriligi ve konusma bozukluguydu.Rapor bu sekilde duzenlenmisti.Gecen sene 1.sinif ta konusma bozuklugunu hallettij.Raporu yenilendiginde sadece hafif duzel zeka geriligi kaldi.Artik konusma bozuklugu yer almiyor.Rapor verilirken o anki durumuna bakilir.Velilerimizin hep endiselendigi gibi bu ilerideki egitim hayatinda ona engel olur mu?Ise girme surecinde onu etkiler mi?Hayir boyle bir durum soz konusu degil.Lutfen boyl3 kulaktan dolma bilgilerle cocuklariminiz egitimini engellemeyin.

YaZdıklarım anlaşılmadı sanırım. Ben kulaktan dolma bilgilerle hiçbir çocuğun eğitimini engellemem. Bizzat içinde olduğum durumu anlatıyorum burda. Sıradan kaynaştırma öğrencilerim olduğu gibi ağır engeli olduğu için okula gelemeyen çocuğumuzun evde eğitimine gidiyorum.
bahsi geçen raporun çocuğun geleceğiyle ilgili bir sıkıntı oluşturmayacağını da gayet net belirttim. Sizi alıntılama sebebim uygulama farkı vardır belki diye sormak içindi. Neyse konu sahibi meseleyi anladı en azından.

Sizin yazdiklarinizi biliyorum otizm sayfasından oglunuzun tanısı kalktı mı
Maalesef ama diyetin çok faydası oldu. Geçen sürede okumayı ve ufak tefek matematik İşlemlerini öğrendi. Tabii kolej ve iyi bir özel ders veren öğretmen sayesinde. Paraya kuvvet .....
Hasan hoca da kan değerlerine göre tanısı kalktı mı diye soruyor. Allahım tüm özel çocuk annelerine tanılarının kalktığı günü göstersin.

Dil terapisti değilde pedagogla görüşün uygun görürmü bilmiyorum. Ben götürmüştüm 5 yaş üstü cocuklarda dil terapistini uygun görüyorlar genelde. Çocuk da bir sorun varsa zaten sizi yönlendirecektir. Kreşe cerin yaşıtları ile iletişime girdikçe acılcaktır. Bazı cocuklar sosyalleŞince daha iyi konuşmaya başlıyor

Benim kısım 4.5 yaşında konuştu.söyledikleri yarım yamalak anlaşılıyordu..zamanla düzeldi.şimdi 6.5 yaşında biraz bozuk bazen yavaş konuşuyor ama herkes anlıyor ve derdini anlatıyor.3 yaşında rapor çıkacaktı.istemedim.özel eğitim 2 gün ders verecekti.kreşe gitti..8 ay sonra gittik rapor çıkmaz dedi.zeka sorunu yok dediler.ilkinde sorulara cevap vermediği için zeka sorunu var gibi düşünüldü sanırım..neyse..zekasına sorun yok.konuşma terapisti pahalıydı..zaten konuşmaya başlayınca gitmedik. Sen bilirsin ama sırf çocuk geç konuştu belki de nazi harfleri söyleyemiyor diye mi engelli raporu çıkacak?

Çoçuk psikiyatri yönlendirdi bizi terapiste çarşamba günü pedogoglada görüşücez pandemide önce kreşe gidiyordu tabiki iyi gelmişti şimdi 31 Ağustosu bekliyoruz .Peki şimdi çoçuğunuz ne durumda terqpi gördümü

Geç konuşması değil sıkıntı artık anlaşılması lazım bazen bizde anlarken zorlanıyoruz bizide onuda etkiliyor psikolojik olarak engelli raporu derken dil modülü olarak alıcak raporu alma konusunda kararsızım ama konuşma terapis alıcak inşallah

Hayır terapi görmedi şuanda her şeyi söylüyor pedagog uygun görmedi bu yaş grubuna önermiyorlarmış 5-6 yaş grubuna öneriyor.okulumuz pandemiden dolayı yarım kaldı ama genede epey ilerleme kaydetti her şeyi söylüyor bazen bazı şeyleri anlaşılmıyor ama cok nadir onlarda. Zamanla daha da acılacaktır diye düşünüyorum. Bu seneki okul durumuna bağlı.

Yabancı insanlar hiç mi anlamıyor?kızımın konuşması yarım yamalak anlaşılıyordu.hatta okuldan önceki yıl kreş gitti.öğretmeni bile her dediğini tam anlamıyordu. Yarım yamalak anlaşılıyordu.1. Sınıfa başlamaya yakın düzeldi.şimdi net anlaşılıyor.çıkaramadığı harfleride 1.sınıfta okuma yazan öğrenirken öğrendi. .konuşmasının anlaşılmaması sanırım aynı zamanda bazı harfleri söylememesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…