• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Konuşma konusunda ebevyn olarak destek

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

ikicocukannesiyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2024
227
-53
13
30
Kızlar 3.5 yaşında bi oğlum var her şeyi konuşuyor her konuyu çok güzel ifade ediyor kendini fakat u konuşmalarını sadece ben anlıyorum bide babası her konuştuğu anlasilmiyo değil anlaşılıyor ama uzun cumleler kurdugunda pek anlaşılmıyor yani 4,6 yaşlarında olan akranlarıyla bıraraya geldiginde anlasilmiyor pek ve bu durum onu uzuyor bugün bir yaş büyük bir arkadaşı 3 yaşında ama konuşmayı bilmiyor dedi .. onun o an üzüldüğünü etkilendiğini düşünüp çok üzüldüm onun yanında değildim başka bir odadaydım ama hissettim . Bu şekilde olan var mı konuşması daha düzgün olmadı için beler yapabilirim nasıl destek olabilirim

Anlaşılmayan nedir tam olarak? Harfleri mi çıkaramıyor, hızlı mı konuşuyor mesela? Yaşadığınız yerde dil ve konuşma terapisti varsa başvurabilirsiniz

Kızlar 3.5 yaşında bi oğlum var her şeyi konuşuyor her konuyu çok güzel ifade ediyor kendini fakat u konuşmalarını sadece ben anlıyorum bide babası her konuştuğu anlasilmiyo değil anlaşılıyor ama uzun cumleler kurdugunda pek anlaşılmıyor yani 4,6 yaşlarında olan akranlarıyla bıraraya geldiginde anlasilmiyor pek ve bu durum onu uzuyor bugün bir yaş büyük bir arkadaşı 3 yaşında ama konuşmayı bilmiyor dedi .. onun o an üzüldüğünü etkilendiğini düşünüp çok üzüldüm onun yanında değildim başka bir odadaydım ama hissettim . Bu şekilde olan var mı konuşması daha düzgün olmadı için beler yapabilirim nasıl destek olabilirim
Her anne baba çocuğunun konuşmasını anlar, yabancı birisi anlıyorsa konuşması anlaşılır olur değilse rehabilitasyon merkezlerinde yada hastanelerde dil konuşma terapistleri var onlardan yardım alabilirisiniz. En azından bir defa gidip desteğe ihtiyaç olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Anlaşılmayan nedir tam olarak? Harfleri mi çıkaramıyor, hızlı mı konuşuyor mesela? Yaşadığınız yerde dil ve konuşma terapisti varsa başvurabilirsiniz
Harfler çıkıyorda yarım yarım yada tam değil hiç bilmiyorum araştırmam lazım

Durumunuz varsa özel dil terapistleri var. Devlette hemen yönlendiriyorlar mı bilmiyorum. Biz devlette gittik bizi yönlendirmedi. Bizde özel bir terapist ile anlaştık ve onların yöntemleri cidden farklı. Ben sesleri yanlış çıkartıyor dedim. Ama farklı bir sorun söyledi. Onun üzerine çalıştılar çok faydasını gördüm. Konuşamadığı için akranları ile iletişim kuramayıp dışlanıyordu. Bu sene okulda daha iyiyiz.

Biz anne babalar çocuğumuz konuşmadığında da anlıyoruz. Önemli olan çevredekilerin anlaması. Yaşı büyük destek alabilirsiniz

2 yaşındaki çocuğumun her dediği anlaşılıyor. Herşeyi konuşup anlatıp sadece siz anlayıp başkası Anlayamiyorsa bir sorun vardır. Bakın çocuğunuz şuan hissetmiş üzülmüş anlasilmamanin acısını sizde artık destek almanız için zamniniz geldigini anlayın. Çok TV telefon izliyorsa ilk iş bunları bitirin. Ve bol bol kitap okuyun mutlaka .
İşin uzmanına giderseniz sizi yonlendirir.Dil terapisti sizin sorununuzu çok kolay çözer bana göre.

Back