Konuşma Bozukluğu

orantisizempatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
989
1.886
Merhabalar,

Konu 2 yaşındaki evladım ile ilgili.

6 aylıkken bazı kelimeleri söylemeye, 10 aylıkken 3 kelimeyi birleştirmeye 18 aylıkken de tamamen cümle kurmaya başlayan ve kendini çok net ifade eden bir kızım var.

Konuşması akıcı. Bir kez dinlediğinde şarkıları ezberleyen, neden sonuc ilişkisi kurup fikir yürütebilen bir cocuk.

Pazar günü bir kelimeyi takılarak söyledi ama heyecanlandı sanırım diye üzerinde durmadım. Pazartesi günü iki, dün de 4-5 kelimede epey takıldı. Özellikle "anne, bu, bunu" kelimeleri... Yani a ve b olabileceğini düşünüyorum. Dün anne derken o kadar uzun takıldı ki saatlerce ağladım. Bülbül gibi konuşan yavruma konduramadım sanırım.

Doktorunu aradım bir tramva yaşamış olabileceğini, korkmuş olabileceğini ve bir konuşma terapistinden randevu almam gerektiğini söyledi. Cuma gününe aldım ama icimde kocaman bir öküz var arkadaşlar.

Rabbim dert verip derman aratmasın kimsenin evladına ama icim cok acıyor.

Aile icinde siddete sahit değil, benim dışımda kimse yüksek sesle konusmaz. Kimse bağırmaz, herkes etrafında pervane, disiplini sağlarken bile iletişimi üst düzeyde tutuyoruz.
Bir tek erkek kardeşimin bir kekemelik gecmişi vardı, onu da yıllar önce çözdük.

Var mı bu durumu yaşayan, ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilen biri?

Son düzenleme:
Rüyasında mı korktu ki yavru?:KK74:
Geçmiş olsun,terapiyle aşılacağına inanıyorum.:KK68:

Merhaba
Bence telas etmeyin
Benimde oglum 2.5 yasındayken bır gun o odasında, korıdorun basındada mutfakta ben vardım.
Şifonyerin cekmecelerını tek tek actı uzerınde tv dolap uzerıne dustu ben dusmeden dusecegını anladıgım anda yanına hem bagırarak hemde kosarak gıttım ve oglum takılmaya sonrada kekelemeye basladı.
Bız konusma terapısıne gıtmedık daha once bende abımde kekelemıstık. ancak destek aldım ben
Cocuga bunu hıc caktırmadan agzına hıc bakmadan gozlerıne bakarak konustuk hep ve asla uyarmadan .

, ve cok yavas yavas konustuk bende cok hızlı konusuyorum bı ara atlattı sonra bı da tekrarladı 1 sene sonra tekrar tekrarladı ve bıttı cok sukur.
Ve bu 3-4 ay surdu rahat , ben o her anne deyınce tukenıyordum sınırlerım lacka olmustu cunku bır cırpıda soyleyemıyordu ama masallah bıttı gectı hepsı

Merhaba
Bence telas etmeyin
Benimde oglum 2.5 yasındayken bır gun o odasında, korıdorun basındada mutfakta ben vardım.
Şifonyerin cekmecelerını tek tek actı uzerınde tv dolap uzerıne dustu ben dusmeden dusecegını anladıgım anda yanına hem bagırarak hemde kosarak gıttım ve oglum takılmaya sonrada kekelemeye basladı.
Bız konusma terapısıne gıtmedık daha once bende abımde kekelemıstık. ancak destek aldım ben
Cocuga bunu hıc caktırmadan agzına hıc bakmadan gozlerıne bakarak konustuk hep, ve cok yavas yavas konustuk bende cok hızlı konusuyorum bı ara atlattı sonra bı da tekrarladı 1 sene sonra tekrar tekrarladı ve bıttı cok sukur
Doktoru da 2-5 yasında bu durumun görülebileceğini söyledi.

Onu huzursuz edecek bir ortamımız da yok, korkmadı da. Sadece ben bazen sesimi yükseltebiliyorum.

Cok üzüldüm gercekten.

Doktoru da 2-5 yasında bu durumun görülebileceğini söyledi.

Onu huzursuz edecek bir ortamımız da yok, korkmadı da. Sadece ben bazen sesimi yükseltebiliyorum.

Cok üzüldüm gercekten.
Ben bu kadar kucukken terapı olmadıgını bılıyorum sız konusurken cocugunuzun yasını soyledınız mı ? Bende bahcelıevler tarafında bı yerı aramıstım bana o bılgılerı onlar vermıslerdı bellı bır yas soylemıslerdı ınan hıc hatırlamıyorum sımdı oglum 6 yasını gectı cunku ama sebeb neydı bılemıyorum okumayı bılmesımı gerekıyordu emın degılım.

Buarada rüya da da korkmus olabılır veya bahsettıgım gıbı bı kaza gecırdımı ılla uzerıne bısey dusmesı gerekmıyor anı bır top, tencere kapagı yere duser veya bardak kırılır gıbı gıbı anı seyler

Bilmiyorum lale.

Bu kadar kücükken de terapi olur değil mi? Acaba taklit mi ediyor ki
Bilmem ki.
Belki bir yol gösterirler.
Benim bildiğim de kekelediğini düzeltmemek ve sakin sakin konuşmak.
Ama uzmanların elbet daha büyük fikirleri ve yardımları olur.
Üzülmeni anlıyorum,sakin olmalı,kıyamam meleğe...

Bilmiyorum lale.

Bu kadar kücükken de terapi olur değil mi? Acaba taklit mi ediyor ki
Bilmem ki.
Belki bir yol gösterirler.
Benim bildiğim de kekelediğini düzeltmemek ve sakin sakin konuşmak.
Ama uzmanların elbet daha büyük fikirleri ve yardımları olur.
Üzülmeni anlıyorum,sakin olmalı,kıyamam meleğe...

Ben bu kadar kucukken terapı olmadıgını bılıyorum sız konusurken cocugunuzun yasını soyledınız mı ? Bende bahcelıevler tarafında bı yerı aramıstım bana o bılgılerı onlar vermıslerdı bellı bır yas soylemıslerdı ınan hıc hatırlamıyorum sımdı oglum 6 yasını gectı cunku ama sebeb neydı bılemıyorum okumayı bılmesımı gerekıyordu emın degılım.

Buarada rüya da da korkmus olabılır veya bahsettıgım gıbı bı kaza gecırdımı ılla uzerıne bısey dusmesı gerekmıyor anı bır top, tencere kapagı yere duser veya bardak kırılır gıbı gıbı anı seyler
Erkek kardeşim gittiğinde okuma ve yazma ağırlıklı bir terapi almıştı. Ben de hacettepeden hem cocuk psikologundan hem de konusma terapistinden randevu aldım, hangisinin yardımı olur bilmiyorum.

Olabilir rüyada belki. Evde de illaki bişiler kırılmıştır, ya da düşmüştür.

Bir tanıdığımızın yavrusu için geçer geçer diyerek götürmediler bir uzmana.
Şimdi o bebe 11 yaşında oldu,kıyamam,konuşması düzelmedi maalesef.
Şu cümleyi yazarken bile boğazım düğüm düğüm oldu.
O korkmuştu,biliyorduk.

Sen uzme kendını yardımda alacaksın zaten
Gececek merak etme

İnsalllah cute, teşekkür ederim.

Bir tanıdığımızın yavrusu için geçer geçer diyerek götürmediler bir uzmana.
Şimdi o bebe 11 yaşında oldu,kıyamam,konuşması düzelmedi maalesef.
Şu cümleyi yazarken bile boğazım düğüm düğüm oldu.
O korkmuştu,biliyorduk.

Geçer gibi düşünüp salamam maalesef. O kadar net o kadar anlaşılır konusuyor ki, ilgisini tutabilse oturup saatlerce sohbet edebilirsiniz.

Cözmem lazım bu mevzuyu

Merhabalar,

Konu 2 yaşındaki evladım ile ilgili.

6 aylıkken bazı kelimeleri söylemeye, 10 aylıkken 3 kelimeyi birleştirmeye 18 aylıkken de tamamen cümle kurmaya başlayan ve kendini çok net ifade eden bir kızım var.

Konuşması akıcı. Bir kez dinlediğinde şarkıları ezberleyen, neden sonuc ilişkisi kurup fikir yürütebilen bir cocuk.

Pazar günü bir kelimeyi takılarak söyledi ama heyecanlandı sanırım diye üzerinde durmadım. Pazartesi günü iki, dün de 4-5 kelimede epey takıldı. Özellikle "anne, bu, bunu" kelimeleri... Yani a ve b olabileceğini düşünüyorum. Dün anne derken o kadar uzun takıldı ki saatlerce ağladım. Bülbül gibi konuşan yavruma konduramadım sanırım.

Doktorunu aradım bir tramva yaşamış olabileceğini, korkmuş olabileceğini ve bir konuşma terapistinden randevu almam gerektiğini söyledi. Cuma gününe aldım ama icimde kocaman bir öküz var arkadaşlar.

Rabbim dert verip derman aratmasın kimsenin evladına ama icim cok acıyor.

Aile icinde siddete sahit değil, benim dışımda kimse yüksek sesle konusmaz. Kimse bağırmaz, herkes etrafında pervane, disiplini sağlarken bile iletişimi üst düzeyde tutuyoruz.
Bir tek erkek kardeşimin bir kekemelik gecmişi vardı, onu da yıllar önce çözdük.

Var mı bu durumu yaşayan, ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilen biri?
Nazarda olabilir. Ben küçükken konuşurken misafirler görüp "anaa konuşuyor bu" demişler. Sonra ben cümle değil, kelimeyi bile söyleyememişim. Süte ü, suya bum diyormuşum. Ne hale dönmüşüm yani.

Allahım beterinsen saklasın,hemen halledersiniz inşallah.
Amin, inşallah lale.
Nazarda olabilir. Ben küçükken konuşurken misafirler görüp "anaa konuşuyor bu" demişler. Sonra ben cümle değil, kelimeyi bile söyleyememişim. Süte ü, suya bum diyormuşum. Ne hale dönmüşüm yani.
Bilmem olabilir belki de. Belki de ben bir yerlerde hata yaptım

sakin olun çok iyi anlıyorum sizi
konuşma bu aralar kafama taktığım bişey 14 aylık kızım var benim de
ister istemez yaşıtlarıyla kıyaslayıp bile üzülebiliyorum sizi çok iyi anlıyorum

bence yardıma bile gerek olmadan geçecek Allah ın izniyle
muhtemelen rüya v.s. bişeyden korktu yavru

sakin olun çok iyi anlıyorum sizi
konuşma bu aralar kafama taktığım bişey 14 aylık kızım var benim de
ister istemez yaşıtlarıyla kıyaslayıp bile üzülebiliyorum sizi çok iyi anlıyorum

bence yardıma bile gerek olmadan geçecek Allah ın izniyle
muhtemelen rüya v.s. bişeyden korktu yavru
Ben hic kıyaslamadım yasıtlarıyla, bir arkadaşımın kızı kızımdan cok cok daha önce cok net bir şekilde konuşmaya basladı. Genetik etkenlerin bile etkisi olduğunu düşünenlerdenim.

Garip ama sahip olduğum birşeyi yitirmişim gibi panik haldeyim.

İnsallah dediğiniz gibi olur. Cok teşekkür ederim.

Ben hic kıyaslamadım yasıtlarıyla, bir arkadaşımın kızı kızımdan cok cok daha önce cok net bir şekilde konuşmaya basladı. Genetik etkenlerin bile etkisi olduğunu düşünenlerdenim.

Garip ama sahip olduğum birşeyi yitirmişim gibi panik haldeyim.

İnsallah dediğiniz gibi olur. Cok teşekkür ederim.
bende kıyaslamıyordum dün oldu bir anda
eskisi gibi fişek gibi konuşacak inşallah miniğiniz

size sadece veysel kızılboğa ile iletişime geçmenizi tavsiye edeceğim. reklam yapmıyorum. sadece aynı durumla sınanan bir anne olarak yazıyorum

X