• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma bozuklugu

Safkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
283
116
53
Merhaba arkadaşlar 20 aylık kızım var 1 yaşından beri konusuyor şu anda artık yavaş yavaş ikili cümle kurmaya başladı ama aklıma takılan bir sorun var bazı kelimeleri ters söylüyor bu bir sorun mu bilemedim gelisimi normal gergin kitap okuruz ilgilidir gayet normal bir çocuk ama bu durum normalmi bunu öğrenmek istedim sizlerden mesela kitap yerine kipat diyor kocaman yerine komacan diyor 10 kelimesi falan böyle hep aynı hatayı yapıyor son heceyi bir oncekiyle yer değiştiriyor bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Bu yaşta görülebilen bişey. Siz konuşurken kelimeleri düzeltmek yerine cümle aralarında doğrularını vurgulamalısınız. Devam ederse artikülasyon bozukluğu düşünülebilir. Ama ilkokula kadar çoğu çocuk kendiliğinden düzelttiğinden farkedilemiyor

Tamamen dilinin dönmemesi durumu bence. Büyük kızım çok erken konuştu ama ayakkabıya uzun süre eykka, sonra da aybıka dedi mesela. =)) Bu arada kitaba da aynen sizin yavru gibi kipat derdi. Şuan 4 yaşında. Verseniz akademik makale yazar. =P Oluyor öyle şeyler, zamanla düzelir merak etmeyin.

Bir gün hiç unutmuyorum hayvanat bahçesine gitmiştik 1. Kızım 2 yaşında falan ama Maşallah çok güzel konuşuyordu arada sırada sizin kızınız gibi kelime içinde heceleri ters çevirip söylerdi

timsahların olduğu yere yaklaşırken onunla akran Bir Çocuk annesine Anne ben timsahın İngilizcesini biliyorum sana söyleyeyim mi dedi ve söyledi timsah kelimesinin ingilizcesini

Benim kızım ise yanima gelip annede tismaaah tismaaah demez mi ay ne gülmüştük :halay:

Back