konuşacak birşey bulamamak:(

superchef

Nefsini öldür yoksa o seni öldürür!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
656
219
35
arkadaşlar ben ortamlara girdiğimde konusucak bişi bulamıyorum.sosyal fobiyi yendim uzun zaman oldu hemde, rahatlıkla topluluk içine çıkabiliyorum, her yere gidebiliyorum ama gitsem de konuşucak bişi bulamadıktan sonra öle duruyorum.aklıma söyleyecek bişi gelmiyo.boş boş durmakta çok can sıkıcı. bu durumda olan arkadaşlar varsa aranızda yardımcı olabilir mi, ne yapmam lazım.gerçekten çok moralimi bozuyo bu durum..

Kitap oku bol bol hem kelime dagarcigin gelişir hem de konu bulmakta zorlanmazsin hatta mumkunse sesli oku

Konuşulan konulara katıl farklı bir konu bulmana gerek yok ki
katılıyorum ama sanki yeterli olamıyorum hemn odak başka tarafa çevrilebiliyor yani herkes kendi arkadaşına kayıyor kendi konuları konusuluo ben saf dışı gıbı hissediorum kendimi bir de burada tekim kimsem yok yeni ortamları deniyorum o yüzden sanırım

Kitap oku bol bol hem kelime dagarcigin gelişir hem de konu bulmakta zorlanmazsin hatta mumkunse sesli oku
güzel tavsıye bunu uygulayacam sesli okumayı yanı sankı karsımda bırı varmış da onnla konusuomusum gıbı hıssettırebılır mantıklı böylece açabilirim benliğimi

Yenimi tanistin ordakilerle?
Ne kadr oldu orya tanisani?

Yenimi tanistin ordakilerle?
Ne kadr oldu orya tanisani?
1 sene oldu tabı ama şöyle ben küçük bir yerden geldim su an istanbuldayım evvliyim komşularımız 40 ve 50 ustu kendi halınde komşuluk yok zaten bı gelme gıtme olmuyor selam sabah yok karsı daireye yenı gelın tasındı 5 ay once o da hıc yanı kaynanasından başka kımsel emuhatap olmuyor sanırım ıstemıyor kımseyı bende o karsı komsum dıye bı ıkı konuşayım dedım de bıldıgınız buzdolabı umudu kestım işe girdim burda arkadslarla ıyıyım kaynaştık baya ama mesela eşimin ailesiyle yenı yerlere gıttıgmde ya da onların arkadslarıyla gezmelere gıdıldıgınde kmse sankı beni iplemiyor gıbı hanı sormuyorlar bıle nesın necısın bı muhabbet kurmolr ben gırmeye calısıorm ole soğuk bı tıpte değilim ama sanırım karşı tarafdan dıorm yıne de moralım bozuluo bısey solesem o konu sankı ucuyo dıger tarafa yöneliolar kendı konularnı konusuolr ben yokmuşum gıbı üzülüorum bnde o yüzden boşlukta olmuyor değilim

Anlattığına bakarsan konuşacak bişey bulmuyor değilsin konuşacak kimse bulamıyor gibisin yoksa gayet girişken birine benziyorsun..Hani ortamlarda seninle konuşmaya çalışılırda sen kasılıp kalsan anlarım ama gayette iletişim kurmaya çalışıyorsun...Bak işte iş arkadaşlarınla kaynaşmaya başlamışsın zaten, bence büyük bir sorun yok ortada ama illaki herkes senle ilgilensin konuşsun diyorsan o zaman başka tabi ama buda herzaman mümkün olmayabilir

Benimde aklima bisey gelmiyo uzun sure insan icine girmemekten oluyo sanirim soru sorsan insanlar yanlis anliyo hayatiyla ilgili bende artik oldugu kadar gecen kuzenim geldi yanima oda cok sessizdir ben daha aciktim onceden ama bisey sorsam yanlis anlicak benim gezdigim gordugum biseyde yok ne anlatim giderken com sessiz olmissun dedi bana oyle oldum artik napim hayat bu hale getirdi...

Bence o gelin biraz urkektir elbet gelir daha kaynasmalar. Kendimizden yola cikalim yabanci bi eve geldim daha 5 ay olmadi, genc, benim yaslarimda beni anlaya bilecek bi abla var karsi tarafta diye dusunurdum ben galiba.
Is yerindede iyiymissinz.
Isinma asamasi biraz zor oluyor galiba.
Bende oyleyimdir.
Eger tanistgim kisinin cokta cekingen olmadigi knaatina varirsam hep ilk adimi ondan beklerim. Beklerim, konusma tarzini kisiligini denetlerim sonra onun tarzina gore konusurum, o sayede konulari belirlerim.
Diger konuda.Acaba konu icinde kalmayimi beceremiyosunz?
Olurya bazen, erkes A der cikar birisi B der. Buda abes kacar.

belkide muhabbete dahil olacağım derken çok belli ediyorsun canım? yardımcı olmak için ıhtımal düşünüyorum yanlış anlama.. bizim okulda bi öğretmenmz var, yani hepmz hoş muhabbetiz , ortamımız çok güzel herkes hoşgorulu mutevazı, kendsıde cok ıyı bırısı ama herşeye okadar çok fikir sunmaya kalkıyor ki, herşeye konuşuyor, birde bana bakın dercesine yuksek sesle güm diye giriyor araya, fikirleride sohbet sırasında kabul görmek ister tipte yani 1 dakika içinde kendisiyle çelişiyor sürekli, uzaktan izlediğimde kimse onu yok saymıyor ama pekte yokluğunu hissetmiyorlar. ortama geldiği zaman kendisi dahil oluyor sohbetlere vs... yani seviyoruz tatlı birisi ama gecen gun düşündüm ki keşke sakince kendince bir uğraş ile otursa, kendince bir ağırlık verse kendine , eminim daha iyi olacak.

bu bizim ortamımızla ve arkadasmzla ilgili bir durum. sizde takmayın bence. belkide gerçekten konuşlcak tıpte bir ortamnz daha olmadı. belki çevrenzden dolayı. kimseden beklemeyın , bu konuşacak konu bulmanızla ilgili değil, tamamen ortamınızla ilgili birşey. tabi ortak yaşamlar tecrubeler genel kültür vs.. insanların sizde birşeyler bulmasıda önemlidir herzaman.

Ozetin özeti, bildiğiniz gibi, bu rahatsızlığın sahibi insanlar devamlı şekilde diğer insanlar tarafından gozlemlendigi sanrisi içindedir.
En uygun şekilde davranma ve konusma baskısı kişiyi yalnizlastirir.
Kimsenin size yargilayici, dislayici, asagilayacagi olmayacağına telkin etmelisiniz kendinizi.

Aynı ben buraya bile uzun zamandir uyeyim hatta uye olmadan once de hep okurdum o yuzden çoğu kişiyi de bilirim ama gel gör ki daha bir iki haftadir yorum yazabilmeyi basardim kimsenin beni tanimadigi bi yerde böyleyseem normalde düşün. Kursu olsa gidicem valla

evet gayet konuşurum hani ama belki de eski konuştuğum arkadaslarımımı arıyorum herkesde bılmıyorum bır eksıklık olduğunu bılıyorum ama sanırım kaynaşmada sıkıntı oluyo bilemedim ki (= teşekkürler yorumun için

evet bende 10 kere dusunuorm konuşmadan once ortak paydada buluşayım dıyorum eh o oluo az buçuk ama ortamda pek de ne konuscagımı bulamayabılıor kılıtlenebiliyorum yoksa asosyal bırı değilimdir ya da bana çok yakınlaşmak ıstıorm bnde aksıne keşke bırılerıyle otursam da a dan z ye konuşsam dıorm blkı onlara uymuo bu y ada acaba benmı yanlış anlasılıorm da kopukluk oluo bilemiyorum soruşturuyorum kendimi ve etrafımı (=

evet katılıorm bend eole dusunmedıgım deıl ama her balkona cıktıgımda bı baksa da selam desem cagırsam kahveye dıorm hanı bı ses yanı muhtaç kalmıyor deilim bakalım artık balkon zamanı açılsın belki kaynaşırız belkide en son kı cumlenızı uyguluo da olabuılırım konu kopuo yada konu ustunde duruorm tadı kacıo

bende öyleyim.pek konuşkan değilimdir hatta hiçç değilim.Dışardan da beni soğuk sanarlar.Sevgilim bile konuşmuyosun diye yakınır. çok suskun olmak iyi değil :s

evet ortam belkı de ıste o zman da dıorm ya arkadaş sen dıkkat ceken sempatik hanı konuşkanda bırısın senı mı görmüyorlar yoksa sen mı uzak kalıosun dıe çeliştiğim ciddi çok oluyor belkı de benı ciddiye almıolr bırı de sorsun nesın necısın ben konuşayım sonra ben sorayım falan konu açılsın dıorm da kımse merak etmıo ben de bi garibim hani

e
evet sırf bu yüzden içime kapandığım bıle oluo doğru dıosun

ay canım ya tebessüm ettim sana, bende geleyim arkadaş oluruz (=

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…