Konuların etik olmadığı-tarafsız gözlemlenemeyeceği gerekçesiyle yoruma kapatılması

Neye göresi konu kapatılırken yazılıyor zaten:Toplumun genel yapısına aykırı olması yeterli bence

ben konuların kapatılması hakkında olumsuz düşünmüyorum açıkcası
kadın yazmış eşimi artık sevmiyorum başkasına aşığım
takdir ettiğim bi durum değil ama kişiliğini ahlakını sorgulayacağım bi durum da değil
bi insanı yargılamak sadece allahın işi benim değil
oysa ki öyle yorumlar okuyorum ki
resmen bazıları vahşi atmacalar gibi al işte parçalayacak av bulduk düşüncesiyle
saldırıyolar konu sahibine küfürler yermeler hakaretler
dayanılır gibi laflar değil söylenenler
ben bu durumda konu sahibinin haklarını ve kendisini koruma amaçlı
konuların kapatıldığını düşünüyorum.
eğer o konu kapatılmayarak kişisel haklara tecavüz devam ederse
bunun adı özgürlük olamaz, birileri mutsuz hayatlarının acısını başkalarından çıkararak
ağzından köpükler saçarak özgür olmasın bi zahmet
hiç tanımadığı insana nefret dolu sözler söyleyebilmek
onun özgürlüğü değil karşı tarafın kişilik haklarına saldırıdır sadece.

Son düzenleme:

Bu bir açıklama değil, zira hakaret ve küfür içeren yorumlara editörlerce müdahale edilmesine bir lafım olmadığını yukarıda söyledim. Ancak burada da yapılması gereken konuyu yoruma kapatmak değil, hakarete ve küfre karışan üyeleri cezalandırarak yazdıklarını silmek olmalıdır. Birileri küfür etti diye başkalarının o konuya ilişkin fikrini söyleme hakkı elinden alınamaz.

Ayrıca, bir üyenin yukarıda bahsettiği gibi, konuyu yoruma kapatmak, o konu içinde ortaya çıkan rahatsızlık verici durum her neyse onu ortadan kaldırmıyor; bilakis, ne konu sahibine ne de üyelere durumu düzeltme imkanı dahi vermeden sitenin arşivine hapsediliyor, yıllar sonra dahi, o konuya kolayca erişim sağlanıp, o hoş olmayan şeyler tekrar tekrar okunabiliyor.

Cevabı bir daha okursanız zaten sizin sorununuz olan şeyin cevabını verdim
Burada seviyesiz tartışma çıkmadığı sürece konu kapatılmaz
yaGmurluk'un dediği gibi,direkt olarak kapatılmış bir konu gösterin bize
Daha önce de söyledim fake olduğu anlaşılan konular yoruma hemen kapatılır,aksi olmaz

Aslına bakarsanız, en başta yaptığım yorumu o veya bu konuyu gözlemleyerek yapmadım. Daha dün, tamamını okumadığım ama aldatma içerikli bir konunun kapatıldığını fark ettim ve kapatma sebebini gördüğümde şikayetimi belirtme gereği duydum, zira daha önce de konuların aynı gerekçeyle kapatıldığına şahit olmuştum.

Aslında bunu bu kadar uzatma niyetim de yoktu; fakat Editör Madamiks'in "kapatma nedeni bir kadının iki-üç kişiyle aynı anda ilişki yaşaması,evli kadının eşini aldatması ise genel toplum ahlakına göre "ahlaksızlık"tır .Bu tür ahlaksızlıklara göz yumamayacağımız için bu içerikte konulara izin vermiyoruz" cümlesi beni yeniden yazmaya yöneltti.

Her neyse, siz, "bu sitede demokrasi değil diktatörlük vardır", "sınırsız özgürlük istiyorsanız hele de bir toplum için ahlaki değerler taşıyan bir konuda orası burası değil" diyerek benim tam da şikayet ettiğim konuda be kadar farklı düşündüğünüzü ve önerimin ne kadar gerçekleştirilemez olduğunu göstermiş oldunuz.

Ve emin olun, ben de söylediklerimin gerçekleştirilebileceği yerin burası olmadığı konusunda ikna oldum...

Söylediğimin arkasındayım,yine söylüyorum.Yalnız orada kadın kelimesine gereksiz yere takılmışsınız:)Burası kadınların paylaşım yaptığı bir site ve konuları kadın üyeler açıyor.Erkek üyemiz olsaydı onada aynı uyarıyı yazar ve konuyu kapatırdım.
Erkek kadın farketmez,ahlak kuralları her insan için vardır.Bizler mağdurun yanındayız,mağdur edenin değil.
Bu tür konulara izin vermiyoruz,üzgünüm

Merhaba, ben de 1-2 aydır işlerimin az olmasından dolayı takılıyorum foruma.Türk kadınlarının küçük bir prototipini görüyorum ve çok üzülüyorum.Forum hakkında genel olarak gördüğüm (özellikle bir derdim var bölümünde) birleşip saldırmak.Bu da bazı kadınların tek başına kendi düşüncelerini savunamayacak halde olduğunu getiriyor aklıma.Bazen öyle konular oluyor ki üyeler çoğunluğun söylediğine baktıktan sonra aynı konu içinde daha önce söylediklerinin tam olarak zıttını söylemeye başlıyorlar.Çelişme falan da değil tam olarak zıttı.180 derece yöndeğiştiriyor..Bir de sürekli bir seviye muhabbetidir gidiyor.Görsen seviyeden bahsedenin bir kaç önceki mesajlarında cahil,yaratık,dengesiz vs kelimelerinden geçilmiyor.Ondan sonra da 'seviye' diyorlar.Moderatörlerin ise bunlara tepkisiz kalmasına inanamıyorum ben de.Zaten daha önce de böyle bir konu açmıştım.

Aldatma vs konularında ise artık olay çığrından çıkabiliyor.Öyle ki söylenenler yargıya taşınsa yeridir.Zaten kültürümüzde de yok mu vurun kahpeye olayı.Böyle bir konuyu görenler artık salyalar saçarak bir kişiye yükleniyorlar.Allahtan o konulara hiç bulaşmadım ama okudum.O tip konuların kapatılması en iyisi bence,hatta tabi ki silinmesi en doğrusu.Zaten o konulardan kimseye bir fayda gelmez.Ama tabi ki gerekçesi toplumun etik değerlerine aykırı olması vs yazılmamalıydı.Çünkü herkes kendi içinde yaşadığı topluma göre hareket eder.Tamam aldatma falan değişik bi olay belki ama atıyorum birine göre de kız kıza akşam biyerlere takılmak kendi toplumunun etik değerlerine ters düşüyodur.Topluma göre kavramına girerseniz kime göre neye göre sorularıyla karşılaşırsınız.Ve bunun bi sınırı olmaz.

Forum üyelerini benden daha iyi tanıyodur moderatörler.Bir derdim var bölümünde daha sıkı bir takiple bu tip konular çok fazla cevap yazılmadan kapatılmalı.Tabi ki en doğrusu konuyu silmek.

bu bahsedilenler genellikle evlilik ''dışı cinsellik'' veya ''eşimi aldattım'' konularında oluyor. ha hele bir de ''evli bir adamla birlikteyim'' konuları doruk nokta.

konunun kapatılma nedenine ne yazılırsa yazılsın, konular tam konu sahibinin yazmayı bıraktığı, üyelerin seviyesizlikte doruk yaptığı ve konunun amacından saptığı zamanda kapatılıyor. zaten dikkat edersen o konular 30-50 sayfaya ulaşmışken kapatılıyor yani ''eşimi aldattım'' başlığı görüldüğü an ''etik değil'' gerekçesiyle kapanmıyor. konu çoktan çözüme ulaşmış oluyor kapandığı zamanda.

üyelerin çoğu bir acayip o bölümde haklısın ama site yönetimi çok iyi bence. diğer forum siteleri çok gevşek, hakaretler gırla gidiyor, ceza meza yok.

5651 sayılı yasanın 8. maddesinde yer alan;

İntihara Yönlendirme,
Çocukların Cinsel İstismarı,
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma,
Sağlık için Tehlikeli Madde Temini,
Müstehcenlik,
Fuhuş,
Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama,
Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar

Yasa cok acik Turkiye'de bunlar suc. Fikir ozgurlugu demek mustehcenligi ben ulu orta paylasirim demek degildir. Erkegin aldatmasi nasil mesru degil ise kadinin aldatmasi da asla mesru kabul edilemez. Anayasamiza gore aile butunlugu esastir, toplumsal olarak ta bu yonde yorumlarin olmasi da oldukca dogaldir.

Kisisel fikirlerime gelince

Boyle bir ornek soz konusu degildir. Demis oluyor ki diye kendi yorumunuzu katiyorsunuz, baskalarinin dusuncelerini okuyamassiniz onlar adina da yorum katamassiniz. Konulari okumak yerine keske 3-4 kendinize ozel konu acsaydiniz da bu konular mudahale edilince buraya sikayetinizi yazsaydiniz.

Yukarida saydigim(fuhus, mustehcenlik vb) konulari paylasmak fikir ozgurlugu gerektiyorsa biz o kadar ozgur olamadik. Biz o kadar genis, rahat bir site degiliz. Ne erkeklerin aldatmasini dogal karsiliyoruz ne de kadinlarin, sizin yurtdisindaki gezdiginiz sitelerdeki migde henuz bizde yok, kaldiramiyoruz biz aldatmayi aldatilmayi. O kadar genis degiliz.

Simdi diyebilirsiniz sevgili kazen konuyu neden boyle algiliyorsun ben baska birseyden bahsediyorum diye ama editor arkadaslarda size baska birseyden bahsetmis sizde onu ozgur degiliz olarak anlamissiniz. Odesmis olduk....

bende aynılarını yazıcaktım..kesinlikle katılıyorum

Konuların neden silinmediği ile ilgili henüz bir açıklama yapan olmadı.Ayrıca bugün (anlatmaya kelimeler bulamıyorum) çok çok berbat bir konu gerek ben ve gerek diğer arkadaşlarımın uyarılarına rağmen kapatılmadı.Kendimi çok zor tuttum.Konu içinde bazı iğrenç mesaj yazanlar (yine bildirmemize rağmen) ceza almadı.Bir süre sonra kapatıldı ancak ben bu konunun silinmesini istiyorum.Eğer böyle bir konu da silinmeyecekse neyi sileceksiniz.Ayrıca aldatma vs. konularında bu kadar hassasken bunun gibi bir konuyu nasıl forumda tutacaksınız.

bahsettiğim konu şu.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...iyeartik-icim-beynim-yuregim-kaldirmiyor.html

Verilen cezaları siz göremezsinizki.Kapatılmadı dediğiniz konu o an yetkili olmayabilir,bölüm yetkilisi gelince müdahele eder.

Ama konu kapatılıncaya kadar birçok cevap yazıldı konuya.Bu konunun artık silinmesi gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…