- Konu Sahibi sui_generis
Neye göresi konu kapatılırken yazılıyor zaten:Toplumun genel yapısına aykırı olması yeterli bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha önceki cevabımda da söyledim
Konuda düzgün,saygılı ve seviyeli bir tartışma ortamı olsa konu yorumlara kapatılmaz
Ve bu forumda hiçkimse çirkin kavgalar hakaretler görmek istemez
Bunu editör sıfatımla değil paylaşımda bulunan bir kullanıcı sıfatımla söylüyorum
Tartışmayı bilmeyen insanların olduğu,huzurun olmadığı bir forumda bulunmayı ben ve benim gibi düşünen hiçbir üye istemez
Ayrıca 'konu sahibi kendini savunamadan konu kapatılıyor' denmiş
Buradan da konu sahibinin farklı fikirlere açık olduğu ve kendine zıt fikirler duymak istediği için konu açmadığı anlaşılır
Herkesin onun gibi düşüneceğini bekleyerek konu açmak zaten özgür tartışma ortamının doğmasına engel olur
Bu noktada kendinizle çelişiyorsunuz
Kadının eşini aldatması ne kadar etik değil ise (size göre etik olabilir burası mutlak demokrasi sistemi ile yönetiliyor*)
Erkeğin de kadını aldatması etik değildir
Fakat kimse mağdur bir kişiye kötü yorumlar yapmayacağından (insan doğasına aykırı) konuda seviyesiz tartışmalar çıkmıyor haliyle konunun yoruma kapatılmasının bir gerekçesi olmuyor
Herkes tartışmayı birbirine hakaret etmek ya da kendi fikirlerini empoze etmek olarak algılamasa
yöneticiler tarafından bir sorun teşkil etmez hiçbir konu
Edit:Konu kapatılmasının gerekçesi olan açıklamayı çok fazla kafanıza takmışsınız
Konuda tartışma küfür vardır tarzı bir gerekçe çok da resmi olmazdı değil mi?
Ayrıca editörler kafalarına göre konu kapatma yetkisine sahip değil
Bizler de tıpkı üyeler gibi kötü yorumları KİB butonuyla yöneticilere bildiriyoruz
*Bilmeyenler için bknz.
Mutlak demokrasi: Çoğunlukçu demokrasi veya mutlak demokrasi (démoc-ratie absolue) çoğunluğun kararlarının uygulandığı ve bu kararların mutlak olduğu demokrasi çeşididir. Yasalar, azınlık hakları, kuvvetler ayrılığı gibi etmenler çoğulcu demokraside alınan kararları sınırlandırırken çoğunlukçu demokraside, çoğunluğun aldığı kararlar sınırsız ve mutlaktır.
Bu bir açıklama değil, zira hakaret ve küfür içeren yorumlara editörlerce müdahale edilmesine bir lafım olmadığını yukarıda söyledim. Ancak burada da yapılması gereken konuyu yoruma kapatmak değil, hakarete ve küfre karışan üyeleri cezalandırarak yazdıklarını silmek olmalıdır. Birileri küfür etti diye başkalarının o konuya ilişkin fikrini söyleme hakkı elinden alınamaz.
Ayrıca, bir üyenin yukarıda bahsettiği gibi, konuyu yoruma kapatmak, o konu içinde ortaya çıkan rahatsızlık verici durum her neyse onu ortadan kaldırmıyor; bilakis, ne konu sahibine ne de üyelere durumu düzeltme imkanı dahi vermeden sitenin arşivine hapsediliyor, yıllar sonra dahi, o konuya kolayca erişim sağlanıp, o hoş olmayan şeyler tekrar tekrar okunabiliyor.
Bana bu şekilde açılmış ve mesaj gelmeden uyarı yazılarak kapatılmış bir konu gösterebilir misiniz? Çok samimiyetle soruyorum bunu. Az önce bir derdim var bölümünde ufak bir araştırma yaptım da. Gördüklerimin hepsinde üyeler sağolsun tartışmaya başlamışlardı.
Ha ayrıca bu tarz konular maalesef sitede istisnası pek olmayan aynı sonla kapanır. Daha açar açmaz konu kapatılmaz ama gözden kaçan bir durum mu oldu diye merak ettim..
Aslında bunu bu kadar uzatma niyetim de yoktu; fakat Editör Madamiks'in "kapatma nedeni bir kadının iki-üç kişiyle aynı anda ilişki yaşaması,evli kadının eşini aldatması ise genel toplum ahlakına göre "ahlaksızlık"tır .Bu tür ahlaksızlıklara göz yumamayacağımız için bu içerikte konulara izin vermiyoruz" cümlesi beni yeniden yazmaya yöneltti.
O kadar şey yazdım, yalnızca bu bölümüne mi takıldınız?
"Aykırı yorum", neye göre kime göredir diyorum.
Ben insanların eşlerini aldatmasının ahlaksızlık olduğunu düşünebilirim. O üyeye bu konuya ilişkin fikrimi de söylerim. Ama editör, o üyenin konusunu kapatarak, "sen eşini aldattın, ahlaksızın, o halde burada paylaşımda bulunamazsın, senin burada yerin yok" demiş oluyor ki bu da ne kadar sınırlı bir düşünce özgürlüğü anlayışımız olduğunu gösteriyor bana kalırsa.
Arkadaş çok güzel bişiye değinmiş tebrik ederim. Bende buna anlam veremiyorum. Tamam konu yorumlarla büyük tartışmaya gidiosa konu yorumlara kapanmaz konu silinir o zaman. Kişi kendini savunamadan konuyu yorumlara kapatmanız insanlar üzerindeki düşüncelerini çok kötü etkiliyebiliyo. Kişiye hakaret ediliyo orda kişi de kendini tam savunucakken bi bakmış konu yorumlara kapatıllmış. Ama isteyen kapatılan koyunu istediği kişi üye olsun olmasın googlede bile aratsa etiket çıktığında konuyu görebiliyo. Ve akabinde yorumlarıda. Kişide öyle hakarete uğramış ve kendini savunamadığı için başkaları tarafından başka gözle bakılabiliyo. Bence çok mantıksız. Konular size çok saçma geliosa o zaman konuyu kökten kaldırmalısınız. Konu durduğu yerde durmamalı o zaman. Silinmeli. Bir daha forumda görülmemek üzere bence tabi bu benm fikrim.
bende aynılarını yazıcaktım..kesinlikle katılıyorum