- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.920
- 88
Kardeşinizin eve çıkma planı var mı? Nafaka ne kadar alıyorsunuz? Asgari ile de olsa bir işe girseniz biraz masraflardan kısıp iyi kötü bir ev tutamaz mısınız? Kızınız kaç yaşında devlet okuluna gitme imkanı yok mu?Kiralar çok uçuk. Fatura, çocuk gideri derken asla altından kalkamam. Kız kardeşim çalışıyor evet. Kızının gittiği özel kreşte öğretmen.
Benim kızımda karşı komşumun kızıyla anlasamiyor kız 5,5 yaşında benimki 3 yaşında şimdi burada 3 yaşındaki çocuktan. Değil 5 yasindakinden direktiflere uymayı bekleriz ona ablalık yapmayı teklif edin ben öyle çözdüm ona kızıma ablalık yapar mısın sen ona öğretir misin dedim öyle hoşuna gitti ki kızıp azarlamak yerine ablalık yap hadi oyun kuralım hadi üçümüz bak ablası böyle oynanıyor dimi gibi teşvik edici şeyler onu kazanmanızi sağlar sürekli kizildığı için tepkileri şiddetlendi olabilir teyzesine asla izin vermeyin kızması için ben uyarirım sen bana bırak deyin yoksa benim 3 yasimdaki kızımı azar manyağı yapacaktı komşum onun haddine değil annesi yeterli uyarıcı olarakEşimden yaklaşık 1,5 sene önce ayrıldım. 5 yaşındaki Kızımla 2 senedir kirada ikimiz yaşıyorduk. Kira artışından dolayı anneme taşınmak zorunda kaldım. Aynı evde 3 aile olduk. Eşinden boşanmış bir kız kardeşim de burda yaşıyor. 3 yaşında bir kızı ve 14 yaşında bir oğlu var.
Ben kuzeniyle oynar hiç sıkılmaz diye hayal etmiştim. Ama öyle olmadı. Kızım her gün ama her gün aşırı davranışlar sergiliyor. Bağırıyor, ayağını yere, duvarlara vuruyor. Kuzenini kötü şeyler yapması için kışkırtıyor. Kuzeni yemek yiyecek, kreşe gidecek, banyo yapacak, yada kendi halinde oynayacak asla izin vermiyor. Tükürmeyi, vurmayı öğretti. Kendisi de ona vuruyor bide. Çok şeyler denedim fayda etmiyor. Ortada kıskanması için hiç bir sebep de yok. Kızım okuldan geldikten 1 saat sonra kuzeni geliyor. Diken üstünde bekliyorum onları. Daha kapıda başlıyor çünkü arbede. Komşular rahatsız oluyor, kardeşim napacağını şaşırdı. Annem babam zaten hasta.
Eve sığamıyorum artık. Git çalış eve çık demeyin kızıma bakacak kimse yok. Daha önceki konularımda var.
Gerçekten cikmazdayim. O kadar üzülüyorum ki anlatamam... Pedagog da ayarladım, götürecem.
Ne yapabilirim?
Sanırım öyle. Öyle hareketleri var ki deli dersiniz allah korusun. Resmen sinir gülmesi geliyor çocuğa. Bas bas içli içli ağlarken bir anda kahkaha atmaya başlıyor...
Bence kuzende olup onda olmayan bir abi var. İkisi birbirine ait, bu yavru ise yalnız.Öncelikle hepinizin kızmayın bırakması lazım. Zaten pedegog da aynı şeyi söyleyecek. Ailenizi de uyarın sürekli uyarıldıkça kuzenine hırslanıp bilevlenip daha çok yaparmış diye. Vurmasına izin vermeden Bi süre eliniz üstünde olsun. Bi de babayla görüşüyor mu. Babayı özlediyse daha sık görüştürün eski eşe anlatın belki birlikte Bi yemek yiyin daha iyi hisseder çocuk. Öfkesini boşaltması için Oyun oynayabilirsiniz gazate kağıtlarını yırtın birlikte. Bi tane yastık belirleyin kızınıza anlatın bu senin yastığın. Sinirlendiğinde kendini kötü hissettiğinde bu yastığa vurabilirsin diye. Yine aynı şekilde sinirli olduğunda kağıt yırtabilirsiniz. Bi de konuşabilirsiniz mesela kuzeniyle ilgili ağzından laf alabilirsiniz. Belki kuzende olan onda olmayan bir şey vardır. Bu anne baba ilişkisi ya da büyüklerden birinin o küçük diye biraz daha fazla öpmesi bile olabilir. Bol bol sevin öpün sarılın sevgi iyileştirir.
Çocuğu okula verin işe girin baska çözüm yok malesefEşimden yaklaşık 1,5 sene önce ayrıldım. 5 yaşındaki Kızımla 2 senedir kirada ikimiz yaşıyorduk. Kira artışından dolayı anneme taşınmak zorunda kaldım. Aynı evde 3 aile olduk. Eşinden boşanmış bir kız kardeşim de burda yaşıyor. 3 yaşında bir kızı ve 14 yaşında bir oğlu var.
Ben kuzeniyle oynar hiç sıkılmaz diye hayal etmiştim. Ama öyle olmadı. Kızım her gün ama her gün aşırı davranışlar sergiliyor. Bağırıyor, ayağını yere, duvarlara vuruyor. Kuzenini kötü şeyler yapması için kışkırtıyor. Kuzeni yemek yiyecek, kreşe gidecek, banyo yapacak, yada kendi halinde oynayacak asla izin vermiyor. Tükürmeyi, vurmayı öğretti. Kendisi de ona vuruyor bide. Çok şeyler denedim fayda etmiyor. Ortada kıskanması için hiç bir sebep de yok. Kızım okuldan geldikten 1 saat sonra kuzeni geliyor. Diken üstünde bekliyorum onları. Daha kapıda başlıyor çünkü arbede. Komşular rahatsız oluyor, kardeşim napacağını şaşırdı. Annem babam zaten hasta.
Eve sığamıyorum artık. Git çalış eve çık demeyin kızıma bakacak kimse yok. Daha önceki konularımda var.
Gerçekten cikmazdayim. O kadar üzülüyorum ki anlatamam... Pedagog da ayarladım, götürecem.
Ne yapabilirim?
Aynen abiyi de kıskanıyor olabilir. Yaşı da büyük biraz Bi yerde baba figürü gibi. Eğer abi kardeşle ilgili ise kızınızla da oynamasını biraz ilgilenmesini rica edebilirsiniz. Konu sahibi iyi Bi gözlemle sorunu bulur aslında.Bence kuzende olup onda olmayan bir abi var. İkisi birbirine ait, bu yavru ise yalnız.
Hayatı durmadan değişmiş, şimdi ise kendi gibi birini bulmuş yanı başında gücü ona yetiyor.
Ben de calissan nolcak sanki dicektim de bosver dedim, maalesef...Şu zamanda git çalış desek de boş. 20.000 bile maaş alsanız kiralar 10.000 oldu... nasıl olucak ki. İnşallah düzelir yaaYazık o da çok minik ve yaşadığı şeyler ona büyük geliyor olabilir
Ama hiç uyarılmadiginda diğer kuzenin hakkına girmek olmuyor mu. O kendisini daha koruyamayacak kadar küçük ve bu yaşananlar onda da tramva yaratıyor. Çocuğu zorbalığa uğrarken ebeveynine uyarma demekte mümkün değil bence.Öncelikle hepinizin kızmayın bırakması lazım. Zaten pedegog da aynı şeyi söyleyecek. Ailenizi de uyarın sürekli uyarıldıkça kuzenine hırslanıp bilevlenip daha çok yaparmış diye. Vurmasına izin vermeden Bi süre eliniz üstünde olsun. Bi de babayla görüşüyor mu. Babayı özlediyse daha sık görüştürün eski eşe anlatın belki birlikte Bi yemek yiyin daha iyi hisseder çocuk. Öfkesini boşaltması için Oyun oynayabilirsiniz gazate kağıtlarını yırtın birlikte. Bi tane yastık belirleyin kızınıza anlatın bu senin yastığın. Sinirlendiğinde kendini kötü hissettiğinde bu yastığa vurabilirsin diye. Yine aynı şekilde sinirli olduğunda kağıt yırtabilirsiniz. Bi de konuşabilirsiniz mesela kuzeniyle ilgili ağzından laf alabilirsiniz. Belki kuzende olan onda olmayan bir şey vardır. Bu anne baba ilişkisi ya da büyüklerden birinin o küçük diye biraz daha fazla öpmesi bile olabilir. Bol bol sevin öpün sarılın sevgi iyileştirir.
uyku sorunu dışında melek gibi olan 3 yaşındaki kızım kardeşi doğduktan sonra saldırgan içe kapanık çekingen problemli bir çocuk oldu. çocuklar düşündüğümüzden daha hassaslar maalesef. babasını özlüyor eski evini özlüyor eski hayatını özlüyor. normal bunlar. umarım kısa zamanda düzelirEvet iki sene hep ikimizdik. Kalabalık bir yerde yaşamaya başladı. Babasını da özlüyor. Ne yapacağını şaşırdı.
Çocuğun vurmasına izin vermeyecekler tabi. Düzelene kadar başbaşa bırakmayacaklar aralarında Bi yetişkin olacak. Sevmeyi öğretecek ellerini tutup. Vurma hep vuruyorsun ne biçim çocuk oldun vs kızınca çocuk, ben vuran, herkesin kızdığı kötü bi çocuğum o zaman bu etikete uygun davranayım diyor daha çok vuruyor. Ayrıca çocuklar ilgi istedikleri zaman da olumsuz davranışlar yaparlar. Çocuğa kızmak da Bi ilgidir görülmek farkedilmek için de vuruyor olabilir. En iyi anne tespit edebilir. Eğer uyarmak işe yarasaydı şimdiye kadar düzelirdi. Sürekli vurma diye bağırmak sadece bu çocuğu değil karşıdaki çocuğu gittikçe zor duruma sokuyor.Ama hiç uyarılmadiginda diğer kuzenin hakkına girmek olmuyor mu. O kendisini daha koruyamayacak kadar küçük ve bu yaşananlar onda da tramva yaratıyor. Çocuğu zorbalığa uğrarken ebeveynine uyarma demekte mümkün değil bence.
ay 15 ayda da mı varmış kardeş kıskançlığı. ben de 3 yaş sıkıntılı diyordumBenim 6 yaşında yeğenim var. Babası gemilerde çalışıyor. Yılın 8 ayı yok. Babası yokken öylesine hırçın ki. Annesinden çıkarıyor bütün hırsını. Bir de yalan söyleme huyu çıktı.
Boşanma travması çocuğunuz için zor. Daha küçük yaşta boşansaydınız babanın varlığını bilmeyecekti ama şimdi hem biliyor hem yoksunluğunu çekiyor.
Kızınız okula gidiyor ama yaşıtlarıyla arası nasıl? Bizim doktor bize oyun gruplarına katılmamızı söyledi ki benim kızım daha 15 aylık. Bizimde problemimiz yeni doğan kardeşini kıskanması.
Pedagog muhakkak sizi doğru yönlendirecektir.
Boşanmak da lüks oldu artık maalesef...Ben de calissan nolcak sanki dicektim de bosver dedim, maalesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?