Konu kızım...

liliyaa

🌼
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
9.389
16.079
248
Eşimden yaklaşık 1,5 sene önce ayrıldım. 5 yaşındaki Kızımla 2 senedir kirada ikimiz yaşıyorduk. Kira artışından dolayı anneme taşınmak zorunda kaldım. Aynı evde 3 aile olduk. Eşinden boşanmış bir kız kardeşim de burda yaşıyor. 3 yaşında bir kızı ve 14 yaşında bir oğlu var.
Ben kuzeniyle oynar hiç sıkılmaz diye hayal etmiştim. Ama öyle olmadı. Kızım her gün ama her gün aşırı davranışlar sergiliyor. Bağırıyor, ayağını yere, duvarlara vuruyor. Kuzenini kötü şeyler yapması için kışkırtıyor. Kuzeni yemek yiyecek, kreşe gidecek, banyo yapacak, yada kendi halinde oynayacak asla izin vermiyor. Tükürmeyi, vurmayı öğretti. Kendisi de ona vuruyor bide. Çok şeyler denedim fayda etmiyor. Ortada kıskanması için hiç bir sebep de yok. Kızım okuldan geldikten 1 saat sonra kuzeni geliyor. Diken üstünde bekliyorum onları. Daha kapıda başlıyor çünkü arbede. Komşular rahatsız oluyor, kardeşim napacağını şaşırdı. Annem babam zaten hasta.
Eve sığamıyorum artık. Git çalış eve çık demeyin kızıma bakacak kimse yok. Daha önceki konularımda var.
Gerçekten cikmazdayim. O kadar üzülüyorum ki anlatamam... Pedagog da ayarladım, götürecem.
Ne yapabilirim?

Boşanma sonrası bir travmadan dolayı böyle yapıyor da olabilir ilgi çekmek dikkati üstünde toplamak için olabilir pedagog sizi daha iyi yönlendirir ne yapmanız konusunda

Yapacak bir sey yok bu devirde ayrı ev de çok zor idare edeceksiniz geçici bir durumdur umarım alışır.

Maddiyat öyle el kol bağlıyor ki.
Psikolog yardımı alacakmışsınız zaten.
Hiç mi mümkün değil, 1+1 ev kurtarır sizi aslında, aileniz falan hiç destek olamaz mı?

İlgi alanı varsa müzik, spor vs kurs falan başlatsanız hem ona iyi gelir hem evde geçirdiğiniz süre azalır.

Bosanma gerceklesmis hayati degismis. Tam bir seye alıştım diyor, bu defa da annaneye tasindiginiz icin bir kere daha hayati degisiyor.

Arkadasimin oglu, eve kardesi geldikten sonra, yeni bir ayakkabi dolabi geldi diye, tepine tepine aglamis eski dolabi yerine koydurmustu. Tepkileri normal. Nasil basedeceginizi bilmiyorum. Muhakkak pedagog size yol gösterir .

kuzenini sevmesi için uğraşın bence üçünüz birlikte oyunlar oynayın keyifli dakikalar geçirsin zamanla sever alışır gitmek istemez

Yaşadığı değişikliklere bağlı olarak aşırı tepki verme olabilir. Normal demiyorum ama stresin dışa vurumu olarak düşünebilirsiniz. Pedagog ayarlamışsınız zaten. En doğru o yönlendirir sizi

1+1 evler 5binden başlıyor. Baleye gidiyor cumartesi günleri

Evet iki sene hep ikimizdik. Kalabalık bir yerde yaşamaya başladı. Babasını da özlüyor. Ne yapacağını şaşırdı.

Şu zamanda git çalış desek de boş. 20.000 bile maaş alsanız kiralar 10.000 oldu... nasıl olucak ki. İnşallah düzelir yaa Yazık o da çok minik ve yaşadığı şeyler ona büyük geliyor olabilir
Evet kafası çok karıştı. Her an yeni bir şeyi kabullenmek zorunda. Toplu yaşamanın kurallarını bilmiyor.

Bana da stres gibi geliyor. Her akşam işkence çekiyorum. Ona kızınca çok kötü hissediyorum kendimi. Kardeşim de ister istemez kızıyor ona. Sonra anneanne, dede uyarıyor. Her yerden tembih, nasihat, ikaz... Geçtim balkonda bağıra bağıra ağladım...

Kalabalık ev, yeni düzen.. öfkesini kuzenine yoğunlaştırmış sanırım, ayrı eve çıkamayacaksanız ne önersek boş gibi geliyor şuan umarım pedagog eşliğinde atlatabilirsiniz bu süreci

Allah hepinize sabır versin bir evde üç aile 7 kişi yaşamak çok zordur eminim. Kızınız zaten kreşe gidiyormuş tam gün gönderip kendi evinize çıkamaz mısınız? Siz gelene kadar anneniz idare eder biraz. Ya da evden çalışmanız gerekiyorsa çağrı merkezi işi yapabilirsiniz yorucu olur ama en azından para gelir. Kızınızın okul saatlerine göre gündelik temizliğe de gidebilirsiniz belki. Yaşananlar kötü ama bir şekilde düzen kurmanız lazım nereye kadar sürecek böyle. Ablanız çalışıyor mu?

1+1 evler 5binden başlıyor. Baleye gidiyor cumartesi günleri
Merhaba babasıyla baleye göndermediği için sıkıntı yaşayan üyesinin sanırım. Eğer pedagoga verilecek ekstra bütçe ayarlanamazsa bence bir kaç aylığına bale yerine pedagojik destek almak sizin ve kızınızın iyiliği için daha doğru olacaktır.

Kalabalık ev, yeni düzen.. öfkesini kuzenine yoğunlaştırmış sanırım, ayrı eve çıkamayacaksanız ne önersek boş gibi geliyor şuan umarım pedagog eşliğinde atlatabilirsiniz bu süreci
Sanırım öyle. Öyle hareketleri var ki deli dersiniz allah korusun. Resmen sinir gülmesi geliyor çocuğa. Bas bas içli içli ağlarken bir anda kahkaha atmaya başlıyor...

Kiralar çok uçuk. Fatura, çocuk gideri derken asla altından kalkamam. Kız kardeşim çalışıyor evet. Kızının gittiği özel kreşte öğretmen.

Yok o ben değilim. Bale parasını ben ödüyorum. Pedagog da ben ödeyecem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…