Kontrat süresi dolmadan evi satacağım diyen ev sahibi

Cemoos

Fırın sıcak,kürek düzgün 💋
Pro Üye
18 Mart 2021
11.849
64.529
Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum 😘
bayadir konu acmamistim kısmet buymuş 🤦kısaca anlatmaya çalışayım.

Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.

Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.

bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.

Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.

simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz 🙏

anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'

Son düzenleme:
Benim bildiğim evde kiracı varken de ev satılabilir. Yeni ev sahibi de sözleşmede taraf olmadığı için sözleşmeye bağlı kalmak zorunda değil. Yani kiracıyı çıkartabilir.

Ama diğer yandan, siz çıkmıyorum, uğraşırım, stres filan da beni etkilemez diyorsanız, yeni ev sahibi sizi mahkemeye verip, tahliye emri almalı. Bu da 1-2 sene sürer diyorlar.

“ Evin satılması durumunda yeni ev sahibi kiracının evi tahliye etmesini isteyebilir. Buna göre yeni ev sahibi, evi satın aldıktan sonra kiracıya ihtar çekerek evin tahliyesi için 6 ay süre tanıma hakkına sahip olur. Bu durumda kira sözleşmesinden bağımsız olarak kiracının maksimum 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekir. Yeni ev sahibinin ikamet edeceği başka evi yoksa kiracıya bir ay öncesinden tebligat verme şartıyla evin tahliyesini isteyebilir.

Ancak ev satılmadan önce eski ev sahibi evi satacağı için kiracının evden çıkmasını talep etme hakkına sahip değildir. Bu talep sadece ev satıldıktan sonra yeni ev sahibi tarafından yapılabilir. ”

Ben yine aynısını yazacağım.
Yasal hakkını kullansın.
Satacaksa evi satacağına dair ihtarname ceksin.

Ayrıca satsın , belki alacak kişi de yatırım amaçlı alıp anneannenizi çıkartmaz .
Satmayacagina eminim tavukcum
Onun bahanesi ama zaten profildeki cevaplardan sonra aynen dediğiniz gibi konuşacağım.
Başka yollar,fikirlerde gelsin de emin olalım 🙏

Benim bildiğim evde kiracı varken de ev satılabilir. Yeni ev sahibi de sözleşmede taraf olmadığı için sözleşmeye bağlı kalmak zorunda değil. Yani kiracıyı çıkartabilir.

Ama diğer yandan, siz çıkmıyorum, uğraşırım, stres filan da beni etkilemez diyorsanız, yeni ev sahibi sizi mahkemeye verip, tahliye emri almalı. Bu da 1-2 sene sürer diyorlar.

“ Evin satılması durumunda yeni ev sahibi kiracının evi tahliye etmesini isteyebilir. Buna göre yeni ev sahibi, evi satın aldıktan sonra kiracıya ihtar çekerek evin tahliyesi için 6 ay süre tanıma hakkına sahip olur. Bu durumda kira sözleşmesinden bağımsız olarak kiracının maksimum 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekir. Yeni ev sahibinin ikamet edeceği başka evi yoksa kiracıya bir ay öncesinden tebligat verme şartıyla evin tahliyesini isteyebilir.

Ancak ev satılmadan önce eski ev sahibi evi satacağı için kiracının evden çıkmasını talep etme hakkına sahip değildir. Bu talep sadece ev satıldıktan sonra yeni ev sahibi tarafından yapılabilir. ”
Açıkçası ben evin satilmayacagina eminim bunu yazmadım galiba yukarıda.

Şuan oturduğu fiyatın 2 katına kiraya vereceğine eminiz o yüzden çıkın ben boya yapıp evi satacağım diyor.

Benim oturduğum evde satıldı.
Ev sahibi siz oturun ama ben satacağım yeni ev sahibi kiracı ile devam ederse sizden memnun olduğumu soylerim devam edersiniz dedi aynen öyle oldu.
Ama yeni ev sahibi ihtarname çekip çıkın dese hakkı vardı bende tabii çıkarım.
Normali bu.

Açıkçası ben evin satilmayacagina eminim bunu yazmadım galiba yukarıda.

Şuan oturduğu fiyatın 2 katına kiraya vereceğine eminiz o yüzden çıkın ben boya yapıp evi satacağım diyor.

Benim oturduğum evde satıldı.
Ev sahibi siz oturun ama ben satacağım yeni ev sahibi kiracı ile devam ederse sizden memnun olduğumu soylerim devam edersiniz dedi aynen öyle oldu.
Ama yeni ev sahibi ihtarname çekip çıkın dese hakkı vardı bende tabii çıkarım.
Normali bu.

O zaman kanunen kontratınız bitmeden sizi çıkaramaz. Ama bu işler stresli işler. Ev sahibi sürekli çıkın diye annenizi rahatsız edecektir. Belki bir avukat arayıp konuşsa, çekinip çok zorlamayabilir.

Satmayacagina eminim tavukcum
Onun bahanesi ama zaten profildeki cevaplardan sonra aynen dediğiniz gibi konuşacağım.
Başka yollar,fikirlerde gelsin de emin olalım 🙏
Sen kendin ara konuş canım.
Madem satacaksınız ihtarname cekin , yasal prosedür neyse onu uygulayın , biz de bir avukatla görüşeceğiz diye söyle bakalım ne diyecek.

O zaman kanunen kontratınız bitmeden sizi çıkaramaz. Ama bu işler stresli işler. Ev sahibi sürekli çıkın diye annenizi rahatsız edecektir. Belki bir avukat arayıp konuşsa, çekinip çok zorlamayabilir.
Peki kontrat süresi dolduğunda nasıl bir yol izlenir biliyor musunuz?
Ben aralığa kadar çıkmam,o zaman çıkmam gerekir değil mi?

Aklıma avukat arkadaşımız geldi.
En kotu ev sahibiyle bu konuşmaları yapıp avukatla görüşebilirim.

Sen kendin ara konuş canım.
Madem satacaksınız ihtarname cekin , yasal prosedür neyse onu uygulayın , biz de bir avukatla görüşeceğiz diye söyle bakalım ne diyecek.
Yarın aynen böyle konusucam tavukcum.
Muhtemelen terslenecek,bende yukselirim diye düşünüyorum.

Ama ihtarneme çekmez, kontrat süresinin dolmasını bekler.
O zaman ki hakları neler bilmiyorum.
2 senelik sorunsuz kiracıyı çıkartabilir mi 🤦

Satsın sizi bağlayan birşey yokki. Siz yeni ev sahibi ile konuşursunuz çıkacak misiniz kalacak misiniz. Belki de çıkmanızı istemez satın alan kisi

Satsın sizi bağlayan birşey yokki. Siz yeni ev sahibi ile konuşursunuz çıkacak misiniz kalacak misiniz. Belki de çıkmanızı istemez satın alan kisi
Bence de normali bu.
Bunu da soylecegim ev sahibine ama kendisi diyor ki ;evden 2 ay içinde çıkın ben boya yapıp satılığa çıkartacağım.
Kesinlikle yalan eminiz ama bahanesi bu çünkü yüksek fiyattan öğrenciye kiralayacagim diyemez hakkı yok.

Peki kontrat süresi dolduğunda nasıl bir yol izlenir biliyor musunuz?
Ben aralığa kadar çıkmam,o zaman çıkmam gerekir değil mi?

Aklıma avukat arkadaşımız geldi.
En kotu ev sahibiyle bu konuşmaları yapıp avukatla görüşebilirim.
Kiracıyı evden çıkartmak kolay değil aslında. Gene tahliye davası açmak lazım. Ama kiracı sorunsuz ise mahkeme tahliye kararı çıkartmaz. Hadi saçma bir hakime denk geldi, tahliye kararı verildi, ama bu seferde davanın sonuçlanması zaten çok uzun sürüyor. Yıllarca daha oturur anneanneniz.

Ama bence bu işi inatlaşmaya veya kavgaya götürmeyin ev sahibi ile. Kavgaya dönüşmesin iş. Yani yarın konuşurken yükselmeyin, sakin sakin durumunuzdan ve haklarınızdan bahsedin.

Kiracıyı evden çıkartmak kolay değil aslında. Gene tahliye davası açmak lazım. Ama kiracı sorunsuz ise mahkeme tahliye kararı çıkartmaz. Hadi saçma bir hakime denk geldi, tahliye kararı verildi, ama bu seferde davanın sonuçlanması zaten çok uzun sürüyor. Yıllarca daha oturur anneanneniz.

Ama bence bu işi inatlaşmaya veya kavgaya götürmeyin ev sahibi ile. Kavgaya dönüşmesin iş. Yani yarın konuşurken yükselmeyin, sakin sakin durumunuzdan ve haklarınızdan bahsedin.
Anneannem şuan zaten üzüntüden helak oldu.
1 sene bile durmaya cesaret edemez bu evde ama ben haksızlık olduğu ve gerçekten şuan taşınmasının altından kalkamayacagi için uğraşmak istiyorum.

Anneannem sorunsuz kiraci.
Kira gününde bankadan yatar,faturalar,aidat düzenli ödenir,ev temiz asla zarar verilmedi,komşularla iyi.

Ev sahibi biraz sert mizaçlı o yüzden normal konuşma olmaz diye bende endişeliyim.

Bence de normali bu.
Bunu da soylecegim ev sahibine ama kendisi diyor ki ;evden 2 ay içinde çıkın ben boya yapıp satılığa çıkartacağım.
Kesinlikle yalan eminiz ama bahanesi bu çünkü yüksek fiyattan öğrenciye kiralayacagim diyemez hakkı yok.

İki ay içinde zaten çıkaramaz da anca canınızı sıkar. Evden çıkarmaya hakkı yok. Az önce de evden çıkmayan kiracıya sinirlenmistim sizinde çakal ev sahibinize kızdım :) Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi.

Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum 😘
bayadir konu acmamistim kısmet buymuş 🤦kısaca anlatmaya çalışayım.

Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.

Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.

bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.

Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.

simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz 🙏

anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'
Anneanneniz için üzücü bir durum. Evi satmak için sizi çıkartmasına gerek yok. Siz evdeyken de satabilir.

İki ay içinde zaten çıkaramaz da anca canınızı sıkar. Evden çıkarmaya hakkı yok. Az önce de evden çıkmayan kiracıya sinirlenmistim sizinde çakal ev sahibinize kızdım :) Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi.
Amin gerçekten özellikle bu sene bu ev ve kiralar konusu çok büyük sorun oldu herkese.
Ev sahibi içinde zor ama bu ev sahibi için değil bende aşırı sinirliyim şuan 😤

Yarın aynen böyle konusucam tavukcum.
Muhtemelen terslenecek,bende yukselirim diye düşünüyorum.

Ama ihtarneme çekmez, kontrat süresinin dolmasını bekler.
O zaman ki hakları neler bilmiyorum.
2 senelik sorunsuz kiracıyı çıkartabilir mi 🤦
Diğer konulardan okuduğum kadarıyla herkes çıkartmaz diyor. Çıkartması için bir sebep lazım mesela kirayı ödememesi gibi. Öyle bir durum da yok .
Tabi ki zorla kimsenin evinde oturulmaz ama 3 katı fazla kiraya vermek için de pat diye “2 ay içinde boşaltın evi” denilmemeli.
Yasal hakkınızı sonuna kadar kullanın.
Konuşurken de hiç altta kalma, satacaksan sat belki yeni ev sahibi oturmamızı ister nerden biliyorsun diye de söyle .

Anneanneniz için üzücü bir durum. Evi satmak için sizi çıkartmasına gerek yok. Siz evdeyken de satabilir.
Yukarıda yazmıştım 2 ay içinde çıkın boya yaptırıp satışa çıkartacağım diyor ama tamamen bahane.
O ev satılmayacak yüksek fiyattan öğrenciye kiraya verilecek.
Malum piyasadan dolayı.

2 ay içinde çıkaramaz boşuna panik yapmayın
Bu şekilde satabilir siz yeni ev sahibi ile görüşürsunuz
Tekrar kiraya verme durumunda ise dava ile tazminat hakkınız var.
Ama aile içinden birine satis gösterebilecek bir toplumuz. İşin sonu nereye varır bilmiyorum

Diğer konulardan okuduğum kadarıyla herkes çıkartmaz diyor. Çıkartması için bir sebep lazım mesela kirayı ödememesi gibi. Öyle bir durum da yok .
Tabi ki zorla kimsenin evinde oturulmaz ama 3 katı fazla kiraya vermek için de pat diye “2 ay içinde boşaltın evi” denilmemeli.
Yasal hakkınızı sonuna kadar kullanın.
Konuşurken de hiç altta kalma, satacaksan sat belli yeni ev sahibi oturmamızı ister nerden biliyorsun diye de söyle .
Tavukcum inan anneme ne kadara satacakmis eğer alabilirsek biz alalım dedim.
Ama yok siz çıkın daha fiyat belli değil boya yaptıracağım demiş.
Altta kalmadan konuşurum da baya kötü oluruz ev sahibiyle 🙈

X