kesik cok derinse ve sarmana ragmen kanama durmuyorsa doktora gözük bence.. geçmiş olsun..
1 cm içe doğrumu. öyleyse dikiş şart..merhaba arkadaslar teneke konserve kapaklari oluyor ya kenarlari cok keskin cope atmistik bende copu elimle bastirirken elimi kesti 1cmlik filan kesik oldu avuc icinin kenar kismi etli kisim ve fena kaniyor ayrica gozumde kararma oldu midemde biraz bulanti sardik filan ama oneriniz varmi doktorluk bir durummudur ?
1 cm içe doğrumu. öyleyse dikiş şart..
1 cm içe doğrumu. öyleyse dikiş şart..
Uzunlugu 1 cm derin kesik cizik degil yani
bu arada çok geçmiş olsun.. ben sandviç yaparken parmağımı kesmiştim. aüabeyim dikiş atmıştı. derindi benimki .
Canım senin için Bursa Sağlık Müdürlüğünün sitesinden kopyaladım:
Evlerde en çok karşılaşılan kazalardan biri de kesiklerdir.
Kesikler, bıçak, jilet. makas, satır, balta, cam kırığı, teneke parçası, çivi gibi kesici ve delici aletlerin vücudu örten deri üzerinde meydana getirdikleri hasarlardır.
Sadece dış derinin zarar görmesine sebep olan hafif kesikler olduğu gibi daha derin ve damar kesiklerine sebep olan ağır vakalarda olabilir.
Kesiğin az veya çok olmasına bakılmaksızın, en yakın sağlık kuruluşuna götürülerek TETANOZ AŞISI yaptırılmalıdır. Kesici aletlerin hepsinde (paslı olsun olmasın) tetanoz mikrobunun bulunma ihtimali çok yüksektir. Tetanoz hastalığının başladıktan sonra başka bir tedavisi yoktur. Aşı ile tetanoz hastalığından korunmak mümkündür.
Bence aşı olman lazım.Bir de ben bu yaz oldum sabah ayağıma çivi batmıştı akşama doğru gittim doktor beni azarlamıştı neden bu kadar geç kaldın diyeYani acile gidip hemen ol derim
TessekurlerBuda derin gibi sizede gecmis olsun
Tessekurler zahmet etmissin
Asilik bi durum yoktur bence ya su peynir tenekesinin kapagiydi :s[/QUOTE
Ne demek rica ederim. İnşallah bir sorun olmaz dediğin gibi
Cok gecmiş olsun..
Etli yer kesildi diyorsun, etli yerler cok kanar, cok derin kesilmiş gibi!!
Ama kanı durduramazsan doktora gitmeni tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?