Konjonktiviti olan var mı?

unadonna

Guru
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
27
1
Merhaba,
Arkadaşlar senelerdir gözlerimde kaşıntı var.Hiçbir zaman kurtulamadım maalesef =(( Defalarca doktora gittim fakat sadece damla verip gönderiyorlar, başka hiçbir şey yapmıyorlar.
En son gidişimde de aynı şeyi yaşadım.Damlamı alıp geldim.
Hatta bu defa farklı bir şikayetim de oldu.Sol gözümün arkasında birşeyler varmış gibi hissediyorum sürekli.Çok sıkıntı veren bir şey.Doktora bunu da söyledim ama hiçbir şey söylemedi yine.
Işığa karşı, güneşe karşı çok hassas gözlerim.ÖZellikle şu aralar daha da sıkıntılıyım.
Sormak istediğim bu tip şikayetleri olup kurtulan var mı?Nasıl bir tedavi yapıldı?Ne tür ilaçlar kullanıldı?

ben lens kulandığım dönem de yaşadım
adenoviral konjonktivit
o dönem allahtan göz hastanesinde
çalışıyodum
tedavisi uzun ve bulaşıcı
ben çok ağır geçirip 1 hafta işten
uzaklaştırıldığımı bilirim.
antibiyotikler gözünü kuruttuğu
için batma hissin olabilir
suni göz yaşı damlalarından kullanmanı
tavsiye ederim

Benimkisi kronik ama.Bulaşıcı da değil sanırım.
Yani kendimi bildim bileli gözlerimde sürekli kaşıntı var.Yazları daha fena oluyorum sanırım hava kuruluğundan.Toza,ışığa maruz kaldığımda kaşıntı iyice artıyor burnuma da yayılıyor.
Sanırım senin dediğin damlalardan veriyorlar ama bende etkisi olmuyor fazla. mafoldumben
Şİmdiye kadar sürekli kaşıntı yaşayan kimseye rastlamadım.Doktorlar da fazla ilgilenmiyorlar.İlerleyip daha kötü birşeyler çıkar altından diye endişelenmeye başladım.

Benimkisi kronik ama.Bulaşıcı da değil sanırım.
Yani kendimi bildim bileli gözlerimde sürekli kaşıntı var.Yazları daha fena oluyorum sanırım hava kuruluğundan.Toza,ışığa maruz kaldığımda kaşıntı iyice artıyor burnuma da yayılıyor.
Sanırım senin dediğin damlalardan veriyorlar ama bende etkisi olmuyor fazla. mafoldumben
Şİmdiye kadar sürekli kaşıntı yaşayan kimseye rastlamadım.Doktorlar da fazla ilgilenmiyorlar.İlerleyip daha kötü birşeyler çıkar altından diye endişelenmeye başladım.

bu hastalık zaten kronik olur
uçuk virüsü gibi yerleşiktir
uygun şartlar oluştuğunda tekrar eder
tedavisi bu kadar basit bi
rahatsızlıkta hala bi sonuç alamadıysanız
atladığınız bi şeyler olabilir
antibiyotik damla ve suni gözyaşından
başka bi tedavi şekli yok
gerisi sizin hijyen kurallarına
dikkat etmenize kalmış
lens kullanıyosanız steril olmaya özen gösterin
makyaj malzemlerinizi özellikle gözle alakalı
olanların hastalandığınızda atın
virüsü taşımamış olursunuz
tek şikayetiniz kaşıntıysa belki konjenktivit bile değilsiniz
konjenktivit çok ağrılı sancılı olur
gözler tamamen kapanır ve şişer
kanlı bi görünüm olur
kaşıntı akla gelecek son şey olur
başka bi doktora gidin isterseniz

Evet yeniden gidicem zaten ama gitmeden önce biraz sorup soruşturayım dedim.Teşhiste öyle yazıyor ben çok detaylı bilmiyorum zaten.Ama netten baktığım kadarıyla mevsimsel olan türünde oldukça ağır belirtiler var sanırım.Yoğun kızarıklık, akıntı vs. Benimki o kadar ağır değil.Yani ağır değil derken özellikle kaşıntıdan yakınıyorum ben.Batma da oluyor ve önceden dediğim gibi sol gözümün arkasında birşey varmış hissi yaşıyorum çoğu zaman ve acaip rahatsız oluyorum.
Dediğim gibi kaşıntı dönem dönem olan birşey değil mütemadiyen var.O nedenle makyaj malzemlerime dikkat etme durumum da olamıyor.Ama artık nadiren yapıyorum ben de.Temizliğine de dikkat ediyorum.Ovuşturmamamak için azami gayret sarfediyorum filan dokunmamak için.
Antibiyotik hiç vermediler.Damlalar da hiç işe yaramadı.
Belki de dediğiniz gibi başka bir problem bu.Biraz ilgilenen bir doktor bulabilirsem inşallah tatmin edici bir sonuç alırım belki bu kez.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Evet yeniden gidicem zaten ama gitmeden önce biraz sorup soruşturayım dedim.Teşhiste öyle yazıyor ben çok detaylı bilmiyorum zaten.Ama netten baktığım kadarıyla mevsimsel olan türünde oldukça ağır belirtiler var sanırım.Yoğun kızarıklık, akıntı vs. Benimki o kadar ağır değil.Yani ağır değil derken özellikle kaşıntıdan yakınıyorum ben.Batma da oluyor ve önceden dediğim gibi sol gözümün arkasında birşey varmış hissi yaşıyorum çoğu zaman ve acaip rahatsız oluyorum.
Dediğim gibi kaşıntı dönem dönem olan birşey değil mütemadiyen var.O nedenle makyaj malzemlerime dikkat etme durumum da olamıyor.Ama artık nadiren yapıyorum ben de.Temizliğine de dikkat ediyorum.Ovuşturmamamak için azami gayret sarfediyorum filan dokunmamak için.
Antibiyotik hiç vermediler.Damlalar da hiç işe yaramadı.
Belki de dediğiniz gibi başka bir problem bu.Biraz ilgilenen bir doktor bulabilirsem inşallah tatmin edici bir sonuç alırım belki bu kez.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

rica ederim teşhiste öyle yazıyo olabilir çünkü yazdığı damlalar
o konjentivit de de bilaferitte de alerjide de aynı
antibiyotik oral yolla değil ama damla şeklinde verilmiştir
ne ilaç kullandığınızı bilmiyorum kesin bi şey diyemicem
ama batma ve kaşıntı kuru göz şikayetinde de olur
sadece suni gözyaşı kullanmanız bile rahatlatır sizi
bi de önerim olacak bebe şampunanın bi pamuğa damlatıp
köpürterek kirpik diplerinizi temizleyin her akşam
bu bi nebze olsun rahatlatır sizi

merhaba benim oğlum 7 yaşında ve 6 yıldır çekiyoruz
sürekli gözleri nemli kalacak antihistaminkli bir damla verdi
birde özel raporla çıkan bir damla
soğuk pansumanı ve güneş gözlüğünü önerdi ama nafile:KK43:
önemli olan kaşınma krizlerini atlatmak
kortzonlo tedavi etmek istemedi kuruluğu olamsın yeter dedi

Merhaba,
Arkadaşlar senelerdir gözlerimde kaşıntı var.Hiçbir zaman kurtulamadım maalesef =(( Defalarca doktora gittim fakat sadece damla verip gönderiyorlar, başka hiçbir şey yapmıyorlar.
Hatta bu defa farklı bir şikayetim de oldu.Sol gözümün arkasında birşeyler varmış gibi hissediyorum sürekli.Çok sıkıntı veren bir şey.Doktora bunu da söyledim ama hiçbir şey söylemedi yine.
Işığa karşı, güneşe karşı çok hassas gözlerim.ÖZellikle şu aralar daha da sıkıntılıyım.
Sormak istediğim bu tip şikayetleri olup kurtulan var mı?Nasıl bir tedavi yapıldı?Ne tür ilaçlar kullanıldı?

Canım ben de yaklaşık 4 yıldır aynı şikayetleri yaşıyorum. Benimkisi doğumdan sonra başladı. Bu tamemen bir bağışıklık hastalığı. Seratonin( mutluluk hormonu) düştüğü an yoğunlaşır şikayetler ,Uykusuzluğu sevmez. Kortizonlu damla yasak savıcı bitince yine başlar. Bahar ve yaz döneminde daha yoğun oluyor benimkisi fakat kötü olduğum dönemler de ben sabah akşam alerji damlamı kullanıyorum doktor kullanabilirsin bir zararı yok dedi. Bunun haricide sana önerebileceğim en önemli şey siyah çay. Sabah ,öğle ve özelliklede akşam çayını ihmal etme çok faydalı olduğunu göreceksin. Umarım şifa bulursun ama en önemliside ne biliyormusun canım, seni ne mutlu ediyorsa onları yap,bu hastalığın ilacı mutluluk çünkü,sevgiyle kal.

Merhaba,

Merhaba canım,
O belayı iyi bilirim. Benim alerjik konjoktivit yazları sıcak ve güneşte alevlenen türden. Çocukluğumda yazlarımı zehir ederdi ne çok damla kullandım ah ah... Doktor büyüdükçe geçer dedi hakikaten geçti uzun yıllar tekrarlamadı ama son 3- 4 yıldır inanılmaz bir geri dönüş oldu. Lens kullanımının biraz etkisi olduğunu düşünüyorum ben kendi durumumda sende kullanıyosan olabilir bence etkisi..
neler yaptığımı anlatayım sana belki işine yarar cnm. şimdi benimki alerjik olduğu için kortizonlu damlalar ve pomatlar iyi geliyor ama kortizon sürekli kullanımda zarar verebilir göze bu yüzden yazın en sıcak ayında bu tarz damlalarla destekliyorum. Bol bol soğuk suyla yıka gözlerini çok rahatlatır seni. Lütfenn gözlerini bastıra bastıra kaşıma çünkü bu şekilde kaşımak inanılmaz zararlı. Biliyorum dayanmak zor ama göz pınarlarından yada göz bitiminden hafifçe kaşı en azından çünkü böyle sürekli kaşımak başka hastalıklara sebep oluyor bildiğim kadarıyla keraktokonus filan gibi. Ben artık mayısta başlıyorum damlalara eylüle kadar devam ediyorum ki kontrol altında kalsın diye. Geçen yazı rahat geçirdim baştan sıkı tutunca.. Birde seninde alerjik ise eğer bünyeyi kuvvetlendirecek alerjiye karşı bir beslenme ve besin takviyesi yap çünkü bu tarz rahatsızlıklar bünye güçten düşünce alevleniyor. Umarım kurtulursun cnm çok geçmiş olsun.

X