• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konjenital adrenal hiperplazi ( KAH )

Konjenital adrenal hiperplazi teşhisi mi aldınız
Böbrek üstü bezelerinin yetersiz çalışması galan gibi birşetler söyledi
geçmiş olsun geç başlangıçlı kah mısınız?
Teşekkür ederim 6 ay falan oldu öğreneli genkortu ömür boyu kullanacakmışım dedi doktor çocukluktan hata bebeklikten gelen bi hastalık dedi genetiğimden geçmiş bana tek düşündüğüm çocuğum olcak mı

Böbrek üstü bezelerinin yetersiz çalışması galan gibi birşetler söyledi

Teşekkür ederim 6 ay falan oldu öğreneli genkortu ömür boyu kullanacakmışım dedi doktor çocukluktan hata bebeklikten gelen bi hastalık dedi genetiğimden geçmiş bana tek düşündüğüm çocuğum olcak mı
Korkma canim olacak bende non klasik dedikleri kah hastasıyım 4 sene sonra dekort kortizon hapını kullanarak tüp bebek denildiği evrede hamile kaldım ekstra amh düşüklüğüm vardı benim Ankara'da iseniz tavsiye etcem endokrin doktoraluna giderseniz olumlu sonuç alırsınız klasik kahlı arkadaşım 10 sene sonra hamile kaldı doktorun ilaç düzenlemesi ile

Korkma canim olacak bende non klasik dedikleri kah hastasıyım 4 sene sonra dekort kortizon hapını kullanarak tüp bebek denildiği evrede hamile kaldım ekstra amh düşüklüğüm vardı benim Ankara'da iseniz tavsiye etcem endokrin doktoraluna giderseniz olumlu sonuç alırsınız klasik kahlı arkadaşım 10 sene sonra hamile kaldı doktorun ilaç düzenlemesi ile
Diyarbakır Dicle ünv hastneside tedavi görüyorum banada kortizonlu veriyoruz dedi ama genkort benim ilacımın adı yeni olduğum için bilmiyorum pek tüp bebek dışında çocuğum olurum dedim evet biraz zaman alcak ama olur dedi sizin belirtileriniz neler ben hiç bilmiyordum taki bebek için hastane hastane gezince öğrendim genkort biraz zor bulunuyor dedi eyer bulmasan dekort yazıcaz dedi biraz zor olyor ama buluyorum ilacı

Klıtorısı ıcın elinizden geleni yapın annem ihmal etmıs bız hıc belirti vermemısız Ikı kız kardes ta ki ergenlikte adet olamayınca patır patır sokuldu hersey ama klitorıs oyle buyuk kaldı cok gec artık denildi estetik deseniz dunya para ve riskli evlendik ama mesela ben 14 yıl olacak evleneli hala esimden cok cekınıyorum hıcbır zaman o bolgeme agda yada lazer yaptıramadım kimsenin gormesını ıstemıyorum ilişki esnasında daha da buyuyor he diyeceksiniz bu hastalıgın daha ciddi sorunları varken ona mi takıldınız ama cok etkiliyor kadın vucudunda erkek organı gıbı bırsey
Merhaba bendede var ondan ama çok incelenmediği sürece görünmüyor detaylı bakılması gerekiyor gittikçe büyürmü acaba bu

Ben yasi buyuk kah hastasiyim gecmis olsun size de akliniza takilanlari sorabilirsiniz bildigim kadariyla yardimci olabilirim bir adim bile yol gidemedik derken iyilesme bekletinizi kastediyorsaniz bu hastalikta ömür boyu ilac kullanarak kontrol edilmek var bu gecmiyor iyilesecek gececek bitecek bir durum yok anlatir misiniz biraz cocuklarinizi
Banada analtırmısınız lütfen bendede var bu hastalık ve yeni öğrendim gebelik oluşmuyor bende

İlacini düzenli verin ama bebeğin kloritisinde biraz farklilik varsa genetiktir ve 2 ilaci birlikte kullanmasi gerekiyor diye biliyorum. Rahim ve yimurtalik bulunuyor sadece eksik kortizon yüzünden dış genital organda büyüme oluyor o yüzden erkek sanılabiliyor.Bende Diyarbakırdayım. Burda da 1 doçent var özel hastanede bide prof. Vardı bide uzman hekim . Her ikisindende görüş alıyorduk. Ama prof. Olan doktorumuzun Mardin artuklu üniversitesine tayini çıktı. Uzman hekimin istediği Tahlil sonuçlarını bir şekilde ona ulaştırmaya çalışacaz. Ankaraya gönderilen bi tahlili var 10 güne falan çıkıyor, onun çıkmasını bekliyoruz. Mehmet Nuri Özbek ismi. Diyarbakırda tanınan bi doktordu biz memnunduk. Şansızlık oldu bizim için gitmesi.
Merhaba bende Diyarbakır’da oturuyorum şu an ne durumdasınız acaba

Diyarbakır Dicle ünv hastneside tedavi görüyorum banada kortizonlu veriyoruz dedi ama genkort benim ilacımın adı yeni olduğum için bilmiyorum pek tüp bebek dışında çocuğum olurum dedim evet biraz zaman alcak ama olur dedi sizin belirtileriniz neler ben hiç bilmiyordum taki bebek için hastane hastane gezince öğrendim genkort biraz zor bulunuyor dedi eyer bulmasan dekort yazıcaz dedi biraz zor olyor ama buluyorum ilacı
Ben adet duzensizligi tüylenme şikayeti ile başvurmuştum endokrine orda araştırma sonucu bekarken öğrenmiştim şansım iyiymiski doktoruna denk gelmişim başta Rabbimin vesilesi ve onun sayesinde hamile kaldim genkort bende 17hidroksiprogesteronumu istenilen seviyeye indirmedi dekorta geçirdi dekort kullanimca yanlış olmasın 3 ay içinde falan hamile kalmistim

tüm sohbetleri okuyun en geniş bilgiyi o şekilde bulabilirsiniz ama ben sizi anlayamadım klasik kah mı, geç başlangıçlı yani nonklasik kah mısınız?
Onu bana söylemediler işte sadece böbrek üstü bezelerin yetersiz calışyor dedi kontenjan adrenal hiperplazi dedi o kadar bide genkort kullanıyorum başkada birşey demediler 3 aydır işte tedaviye başlayalı keşke bekarken bende anlasaydım insanların baskısı beni mahfeti herkes çocuk bekliyor sanki ben istemiyorum

Ben adet duzensizligi tüylenme şikayeti ile başvurmuştum endokrine orda araştırma sonucu bekarken öğrenmiştim şansım iyiymiski doktoruna denk gelmişim başta Rabbimin vesilesi ve onun sayesinde hamile kaldim genkort bende 17hidroksiprogesteronumu istenilen seviyeye indirmedi dekorta geçirdi dekort kullanimca yanlış olmasın 3 ay içinde falan hamile kalmistim
Adet düzensizliğim yok tüylenme işte göğüslerim çok küçük böyle belirtisi var o kadar genkortla değerlerin düşüyor dedi bakalım artık sizin tedaviniz ne kadar sürdü toplamda bekarken başlamışsınız ya

Son düzenleme:
Adet düzensizliğim yok tüylenme işte göğüslerim çok küçük böyle belirtisi var o kadar genkortla değerlerin düşüyor dedi bakalım artık sizin tedaviniz ne kadar sürdü toplamda bekarken başlamışsınız ya
Bekarken ben kortizon kullanmadım sadece doğum kontrol hapı kullandım adet duzenlemesi icin evlenince çocuk düşünüp olmayınca öyle başlandı kortizona oda Nisan ayında başlamıştım 5 ayda hamile kaldım çocuğun cinsiyeti erkek olunca da 16. Haftada kesmişti doktorum benim hastalığın türü non klasik yani geç başlangıçlı kah kortizonu ömür boyu kullanmama gerke yok size klasik kah teshisi konuldu ise ömür boyu kullanırsınız genelde öyle oluo

Bekarken ben kortizon kullanmadım sadece doğum kontrol hapı kullandım adet duzenlemesi icin evlenince çocuk düşünüp olmayınca öyle başlandı kortizona oda Nisan ayında başlamıştım 5 ayda hamile kaldım çocuğun cinsiyeti erkek olunca da 16. Haftada kesmişti doktorum benim hastalığın türü non klasik yani geç başlangıçlı kah kortizonu ömür boyu kullanmama gerke yok size klasik kah teshisi konuldu ise ömür boyu kullanırsınız genelde öyle oluo
Teşekkür ederim bilgler için bana ömür boyu kulanıcaksın dendi maalesef

Teşekkür ederim bilgler için bana ömür boyu kulanıcaksın dendi maalesef
Bu hastalıktan anlayan bir kadın dogumcu bulun buda çok önemli bazen verdikleri ilaçlar hormonları alt üst edebilio baba Yumurta kalitesi artırsın die bı hap vermişlerdi doktorun bilgisi olmadığı için bu hastalık hakkında endokrin doktorunun indirmeye çalıştığı hormon seviyesini yükseltiodu

Bu hastalıktan anlayan bir kadın dogumcu bulun buda çok önemli bazen verdikleri ilaçlar hormonları alt üst edebilio baba Yumurta kalitesi artırsın die bı hap vermişlerdi doktorun bilgisi olmadığı için bu hastalık hakkında endokrin doktorunun indirmeye çalıştığı hormon seviyesini yükseltiodu
Rabim bütün hastanalar banada şifa versin gerçekten çok yoruldum adam akılı bi doktora denk gelmedim kadın doğumcular bakmıyor bile dalga gecer gibi bu hastalığa endokrin bakıyor dedi kadın doğumdan gönderildim zaten

Rabim bütün hastanalar banada şifa versin gerçekten çok yoruldum adam akılı bi doktora denk gelmedim kadın doğumcular bakmıyor bile dalga gecer gibi bu hastalığa endokrin bakıyor dedi kadın doğumdan gönderildim zaten
Evet endokrinin işi ilaç düzenlemesi güzel yapılırsa tüp bebek aşılamaya gerek kalmio bizzat kendim ve arkadaşımda gördugum bu

Doğuştan bu hastalıkla doğdum öyle ki doğduğumda cinsiyetimi anlamamışlar nüfusa erkek olarak kayıt edilip sonradan kız olduğum anlaşılınca düzeltildi
çocukluğum tam bir faciaydı vajen yolu kapalı olduğu için açılması için bir taraflara tabiri caizse çubuklar sokuldu
ergenlik desen erken yaşta irileşme kıllanma adet düzensizliği vücudun her yerini saran sivilce deniziyle geçti
Bir ara ergenliğin verdiği psikolojik buhran sonucu ilaçları kullanmadım ki hayatımın en büyük hatası hala sonuçlarını taşıyorum üzerimde ama artık o günler geçti hastalık rutine bindi tabi her şey gül bahçesi olmasa da bu hastalıkla ömrümün geçeceğini anladım geç de olsa
Ülkemiz de hastalığın görülme nedeninin en büyük etkeninin Akraba evliliği olduğu söylendi doktorum tarafından
Bu hastalığı taşıyan arkadaşlara tavsiyem ilaçlarınızı kesinlikle aksatmayın hastalığınızı belirtir bileklik ya da dövme yaptırın grip bile olsak kullandığımız ilacın dozunu artırmamız gerekiyor
Ölene kadar tedavi ölene kadar kortizon

Doğuştan bu hastalıkla doğdum öyle ki doğduğumda cinsiyetimi anlamamışlar nüfusa erkek olarak kayıt edilip sonradan kız olduğum anlaşılınca düzeltildi
çocukluğum tam bir faciaydı vajen yolu kapalı olduğu için açılması için bir taraflara tabiri caizse çubuklar sokuldu
ergenlik desen erken yaşta irileşme kıllanma adet düzensizliği vücudun her yerini saran sivilce deniziyle geçti
Bir ara ergenliğin verdiği psikolojik buhran sonucu ilaçları kullanmadım ki hayatımın en büyük hatası hala sonuçlarını taşıyorum üzerimde ama artık o günler geçti hastalık rutine bindi tabi her şey gül bahçesi olmasa da bu hastalıkla ömrümün geçeceğini anladım geç de olsa
Ülkemiz de hastalığın görülme nedeninin en büyük etkeninin Akraba evliliği olduğu söylendi doktorum tarafından
Bu hastalığı taşıyan arkadaşlara tavsiyem ilaçlarınızı kesinlikle aksatmayın hastalığınızı belirtir bileklik ya da dövme yaptırın grip bile olsak kullandığımız ilacın dozunu artırmamız gerekiyor
Ölene kadar tedavi ölene kadar kortizon
Hoşgeldin yoldaşım, kaderdaşım geçmiş olsun bende aynen senin gibiyim ❤️

Benimde çocuğum olmuyor endokrin de her seferinde değerlerin olması gerektiği gibi normal diyor 17 hidroksiprogesteron 0.40 dı
en son başka önemli degerler hangileri gebelik için bu hastalikta

Back
X