Ben şu an ofiste 12 erkeğin arasında tek kadın mühendisim. Eski iş yerimde oran yarı yarıyaydı. 10 yıldır çalışıyordum hepsi canımdan öteydi. Sektörde fazla kadın yok genel olarak ama eski şirketim kadın çalışan severdi müdürün y…şaklığından da olabilir. Maaşlar da iyidi aslında ama ben de bir şeylere kırılıp konfor alanımdan çıktım şu anki iş yerime geldim.
Benim gözlemlediğim erkekler bir aradayken meslek lisesi gibi bir ortam oluyor eğitim düzeyi ne olursa olsun. 40 yaşında adamlar kreş gibi davranıyor. Hatta daha ileri gidicem köpek sürüsünden farkları yok. Bir arada çok çirkinler. Hepsinden nefret ediyorum.

Pozisyonum deneyimim onlardan yüksek olduğu için de kadın olarak zaten bana bilenmiş durumdalar. Benim bir konuda uzmanlığım olmasına katlanamıyorlar. Çoğunun eşi çalışmadığı için özellikle bu haset oluyor. Bizim paramız erkeklerin gözünde eve giren ekstra bir para bunda bile gözleri kalıyor.
Bizimkiler zorbalık yapmaya çok müsaitler ama ben pabuç bırakacak değilim bu yaşta. Gerilimli bir ilişkideyim yani.
Gerçekten bir ortamda kadın yoksa her şey çok çirkin
Sen de kabullen iş yerinde arkadaşın olmamasını dayan maaşı iyise yapacak bir şey yok.
İş yerimde arkadaşım olmamasına alıştım.