Konfor alanından çıkmak ya da çıkamamak işte bütün mesele bu

Aynısını yaşıyorum, ama farklı versiyonunu.
Aklımla oynadığını falan düşünüyorum bazen, o yüzden değmez.
En azından kendim açımdan, tecrübem ve alt yapım ile farklı yerlerde çok rahat çalışma imkanım olabilir.

Sizin için de hayırlısını dilerim.
Ya benim eski bir iş yerinde yanında çalıştığım müdür tam bir manyaktı. Kadındı ve inanın kadın müdürlerle çalışmak çok daha zor. Geneli aşırı aşırı egolu oluyor ne yazık ki.
Saçma sapan her şeye bağırır çağırırdı ama nasıl bir bağırma, anam babam öyle bağırmamıştır daha bir gün bana :D
Mesela bir hata yapmış ofisten biri. Hata 10 üzerinden 2 önem derecesinde diyelim. Bağırmaya başlamadan önce masasından kalkar ofisin kapısını açar sonra bağırmaya başlardı. (Diğer departmanlar duysun azarladığını diye açıyor kapıyı)
Bir saat sonra hiçbir şey olmamış gibi gelir "Eee kızlar bi kahve yapında içelim" derdi :D :D Ben duymamazlığa gelirdim, işim var derdim.
6 ay zor dayandım çok dengesiz bir insandı.

Ya benim eski bir iş yerinde yanında çalıştığım müdür tam bir manyaktı. Kadındı ve inanın kadın müdürlerle çalışmak çok daha zor. Geneli aşırı aşırı egolu oluyor ne yazık ki.
Saçma sapan her şeye bağırır çağırırdı ama nasıl bir bağırma, anam babam öyle bağırmamıştır daha bir gün bana :D
Mesela bir hata yapmış ofisten biri. Hata 10 üzerinden 2 önem derecesinde diyelim. Bağırmaya başlamadan önce masasından kalkar ofisin kapısını açar sonra bağırmaya başlardı. (Diğer departmanlar duysun azarladığını diye açıyor kapıyı)
Bir saat sonra hiçbir şey olmamış gibi gelir "Eee kızlar bi kahve yapında içelim" derdi :D :D Ben duymamazlığa gelirdim, işim var derdim.
MissCherryBlossom MissCherryBlossom kız hangi dediğime katılmadın :Do_O

MissCherryBlossom MissCherryBlossom kız hangi dediğime katılmadın :Do_O

Komik olan nedir, kadınlara tonla pislik atmışssınız yazık gerçekten. Türkiyede çok süper profesyonel yönetimler yöneticiler var da sıra kadın yöneticilere mi geldi?? Gerizekalıca yorumlar silsilesi olmuş açıkçası sizler çalışmasanız da olur işgücüne katkınız koskoca bir sıfır bunca yıl çalışıp hala minikbeyinli olmayı başarıyorsunuz bir şekilde.

Komik olan nedir, kadınlara tonla pislik atmışssınız yazık gerçekten. Türkiyede çok süper profesyonel yönetimler yöneticiler var da sıra kadın yöneticilere mi geldi?? Gerizekalıca yorumlar silsilesi olmuş açıkçası sizler çalışmasanız da olur işgücüne katkınız koskoca bir sıfır bunca yıl çalışıp hala minikbeyinli olmayı başarıyorsunuz bir şekilde.
Öncelikle üslubuna dikkat etmeni rica edeceğim. "Gerizekalıca yorumlar", "minikbeyinli" gibi benzetmeler hoş değil. Bu tarz kelimeler kullanmadan da fikrime katılmadığınızı belli edebilirsiniz.
Hangi cümlemde kadınlara tonla pislik attığımı da göremiyorum? Kadınlar ile alakalı kurduğum 2 cümle "Kadın müdürlerle çalışmak daha zor ve geneli aşırı egolu oluyor." Ben burada herhangi bir hakaret göremiyorum?
"Geneli aşırı egolu oluyor" yazdım. "Hepsi" demedim. Kendimde bir yönetici olduğum için kalkıp bütün kadınları aynı kefeye koymam mümkün değil zaten.

Bende bir kurumda yöneticiyim. Benimde üst yöneticim kadın.
Çok fazla kurumda da hem personel olarak hemde yönetici olarak çalıştım ve gözlemlerimi söyledim. En azından benim karşılaştıklarım bu şekildeydi.

Konuyu açan arkadaşımız sadece erkeklerle çalışacağını belirtmiş ve bundan stres olduğunu söylemiş. Bunun üzerine birkaç kişi erkeklerle çalışmanın daha iyi olduğu hakkında yorumda bulunmuş. Buda bana kendi çalıştığım kadın yöneticilerimin tavırlarını hatırlattı ve başımdan geçen bir anıyı anlattım.

Çıkışma sebebinizi anlayamadım, yorumunuzu çok kaba buldum..

Katılıyorum. Zaten kadınların yöneticiliklerine laf eden isimlere tek tek bakınca çok da ciddiye almaya gerek kalmıyor. Yüzlerce yıldır kadın hakları için bir savaş verildi, iki tane şımarık yorum yüzünden hiçbir kadın yönetici olmasın o zaman. Sadece düz eleman olsunlar asla da yükselmesinler. Cam tavanlar konusunda kadınların da erkekler kadar zararı oluyor. Hele şu sürekli kiskanildigini düşünen üyeler yok mu?

Katılıyorum. Zaten kadınların yöneticiliklerine laf eden isimlere tek tek bakınca çok da ciddiye almaya gerek kalmıyor. Yüzlerce yıldır kadın hakları için bir savaş verildi, iki tane şımarık yorum yüzünden hiçbir kadın yönetici olmasın o zaman. Sadece düz eleman olsunlar asla da yükselmesinler. Cam tavanlar konusunda kadınların da erkekler kadar zararı oluyor. Hele şu sürekli kiskanildigini düşünen üyeler yok mu?
Gerçekten bir yorum ancak bu kadar bambaşka yerlere çekilebilir, çarpıtılabilirdi....
Kendimde iş dünyasında olan bir kadın olarak, 15 yıldır bir sektöre emek veren bir kadın olarak kalkıp iş dünyasında tüm kadınları aşağılamışım gibi yada "kadınlar yönetici pozisyonuna getirilmesin" demişim gibi, sosyal medya hesaplarımda kampanya başlatmışım gibi bu tepki nedir hiç anlayamadım...

eski işyerimde mutluydum ama maaş inanılmaz düşüktü

Selvi bebişim, mesele burda. Eski işyerin sanırsam 'rahat' olarak tabir edilen yerlerdendi, o tip işyerlerinde işyükü azdır, beklenti de azdır , hayat stabildir yani risk azdır o yüzden apara da azdır. Startup denen şirketlerde hayat daha hızlıdır, iş fazlacadır ama karşılığı da fazladır hem çok şey öğrenirsin hem de getirisi daha fazladır. Bence eski işyerini ardında bırak, artık yeni bir devir açtın. İşyerinde 2 kelam et yeter, vaktinin çoğunu işe ver, iş odaklı ol. Yapabildiğin kadarını yap ez, kendine kat. Sosyal ilişkiler sonradan gelir zaten, bir avuç insansanız illa ki birilerine ısınırsın. Geçer yani, şimdilik iş düşün, buraya kariyer ve para için geldin bunun için tutunacaksın o kadar, bunlara yoğunlaş arkadaşlığı bir süreliğine düşünme zamana bırak. Bol şans dilerim, umarım süper olur.

Hah, benim başımdaki de tam ondan.
Uzakta şu an, internet üzerinden bağlanarak görüşüyor ofistekiler ile, konu beni alakadar etmeyen birşey.
Ama o kadar azarlıyor ki, kaçıp gidesim geliyor.

Yeni birini alacaklar, alamadılar bir türlü, sabrım sınanıyor resmen...

Kadın yöneticiler ya da çalışanlarla ilgili genel olumsuz kanıya karşın ben kendimi cinsiyete göre şartlamamaya çalışıyorum. Herkesin iyisi kötüsü var. Sizin deneyiminizde sorunlu birine denk gelmişsiniz ama yorumunuz yanlış anlaşılmış. Neden size bu kadar kızıldı ben de anlayamadım doğrusu 🌝

Hassasiyetiniz çok normal kadın yönetici diyince herkes çok tuhaf tepkiler veriyor sanki erkeklerle çalışmak çok kolaymış gibi. Ben de şahsen erkeklerle çalışırken zorlanıyorum ve şurda çaycı abla olmasa delirirdim heralde

Selvi bebişim, mesele burda. Eski işyerin sanırsam 'rahat' olarak tabir edilen yerlerdendi, o tip işyerlerinde işyükü azdır, beklenti de azdır , hayat stabildir yani risk azdır o yüzden apara da azdır. Startup denen şirketlerde hayat daha hızlıdır, iş fazlacadır ama karşılığı da fazladır hem çok şey öğrenirsin hem de getirisi daha fazladır. Bence eski işyerini ardında bırak, artık yeni bir devir açtın. İşyerinde 2 kelam et yeter, vaktinin çoğunu işe ver, iş odaklı ol. Yapabildiğin kadarını yap ez, kendine kat. Sosyal ilişkiler sonradan gelir zaten, bir avuç insansanız illa ki birilerine ısınırsın. Geçer yani, şimdilik iş düşün, buraya kariyer ve para için geldin bunun için tutunacaksın o kadar, bunlara yoğunlaş arkadaşlığı bir süreliğine düşünme zamana bırak. Bol şans dilerim, umarım süper olur.
Yok ya eski işyerime onlar arasalar da dönmem zaten. Başta böyle olacağını bilsem çıkar mıydım ondan emin değilim sadece. Ya burda mesele kadın erkek cinsiyet vs değil zaten. Ben buraya gelirken buranın startup olduğunu bilmiyordum, bana anlatılan yapı çok başka. Ya nasıl bilmiyorsun hiç mi araştırmadın derseniz de, burası türkiyenin büyük holdinglerinden birinin bünyesinde. Bu şirketleşme işi yeni konuşuluyormuş. Bana mülakatlarda kesinlikle bahsedilmedi, ben oturmuş bir düzen var sanıyorum. Bi geldim ki olay bambaşka, benle konuşan vaatler veren kadın ilk iş günümde ağlayarak(?) istifa etti. Ne olduğumu şaşırdım

Maalesef ben hemen seçim yapacak maddi özgürlüğe sahip değilim.

inşallah dediğiniz gibi olur
Olur olur bişey olmaz alışırsın bir zaman sonra duymayıp görmüyorsun bile iş hayatı böyle başka yere gidersin başka sorun çıkar kadın olur kıskanırlar dedikodu olur vs yanı yanına arkadaş arama sen işini öğren doğru yapmaya çalış gerekirse tek çalış

Kadın yöneticiler ya da çalışanlarla ilgili genel olumsuz kanıya karşın ben kendimi cinsiyete göre şartlamamaya çalışıyorum. Herkesin iyisi kötüsü var. Sizin deneyiminizde sorunlu birine denk gelmişsiniz ama yorumunuz yanlış anlaşılmış. Neden size bu kadar kızıldı ben de anlayamadım doğrusu 🌝

Hassasiyetiniz çok normal kadın yönetici diyince herkes çok tuhaf tepkiler veriyor sanki erkeklerle çalışmak çok kolaymış gibi. Ben de şahsen erkeklerle çalışırken zorlanıyorum ve şurda çaycı abla olmasa delirirdim heralde
Kızılmasında sorun yok. Kimse aynı fikirde olmak zorunda değil. Farklı düşüncelerde olabiliriz, yazılanı yanlış anlayabiliriz yada tamamen doğru anlayıp asla hemfikir olmayadabiliriz. Saygısızca ve çirkin yakıştırmalar bulunulması rahatsız edici. Kadın düşmanı ilan etmedikleri kaldı. Çalıştığım tüm kurumlarda kadın personellere pozitif ayrımcılık yapan bir yönetici olarak (regl günlerinde daha çok dinlendirmek, izin istiyorlarsa yardımcı olmak gibi) ve bir terfi verileceğinde kadınlarımızın önü açılsın diye çabalamalarım gibi gibi çok uzar gider. Sanki hepimiz birbirimizin hayatını çok iyi biliyormuşuz gibi verdiğim bir örneğe bakarak, kendi tecrübelerimi paylaştım diye bu denli çirkin saçma sapan karşıt yorum yapılması aşırı rahatsız ediciydi. Sonra kalkıp profesyonellikten bahsediliyor. Daha karşıt yorum yaparken hakaret etmeden konuşmayı öğrenememişiz oysa.

1 seneye yakın iş yerinde tek kadın olarak çalıştım. Gayet iyiydi. Ha insan bazen bi kahve içip iki laflayacağı biri olsun istiyo ama ordan sonra gittiğim yerde bi kız vardı keşke olmasa demiştim. Yani önyargılı olmayın tek kaldım diye üzülmeyin. Siz işe adapte olmaya bakın.

Ya bence genelleme hoş değil çünkü erkek yönetici olup egolu olan da çok insan var.Benim harçlık çıkarmak için girdiğim bir işteki mağaza müdürü (4 katlı bir mağazaydı )iner çıkar başımızda nutuk verirdi insanları doğrudan aşağılamazdı ama dolaylı yoldan öyle bir rencide ederdi ki ne olduğunu anlayamazdınız.

Habire kendi gençliğini, çocuklarının başarılarını anlatırdı .insan sürekli mi kendini över ya , sürekli överdi.Tabi işini de iyi yapardı en az bizler kadar yorulurdu ama adam çok egoistti.

Ya bence genelleme hoş değil çünkü erkek yönetici olup egolu olan da çok insan var.Benim harçlık çıkarmak için girdiğim bir işteki mağaza müdürü (4 katlı bir mağazaydı )iner çıkar başımızda nutuk verirdi insanları doğrudan aşağılamazdı ama dolaylı yoldan öyle bir rencide ederdi ki ne olduğunu anlayamazdınız.

Habire kendi gençliğini, çocuklarının başarılarını anlatırdı .insan sürekli mi kendini över ya , sürekli överdi.Tabi işini de iyi yapardı en az bizler kadar yorulurdu ama adam çok egoistti.
Bunun tabi ki günün sonunda kadını- erkeği yok. Her iki cinsiyette dediğiniz gibi olabiliyor. Ama örneğin ben bu güne kadar 10 müdür ile çalıştıysam 8'i kadındı ve hep böyle insanlardı. Mesela erkek olup, şef olan yine dediğiniz gibi insanlarda denk geliyordu. Kadın- kadın olduğunda daha zor olduğunu düşünüyorum çünkü kıskançlıklar olabiliyor. Benim denk geldiğim kadın müdürler genelde erkek personelleriyle arkadaş gibi olurken, kadın personellerine daha kötü davranıyor. Bu demek değil ki kadınlar yönetici olmasın, yada hak etmiyor yönetici olmayı değil elbette. Bunun tam tersi harika kadın yöneticilerde var, bende onlardan biri olduğumu düşünüyorum. Bu arada bu bahsettiğim insanlarla çok nadir birebir sorun yaşadım. Genelde diğer çalışma arkadaşlarıma olan tavırlarına şahit oluyordum hep.

Kızılmasında sorun yok. Kimse aynı fikirde olmak zorunda değil. Farklı düşüncelerde olabiliriz, yazılanı yanlış anlayabiliriz yada tamamen doğru anlayıp asla hemfikir olmayadabiliriz. Saygısızca ve çirkin yakıştırmalar bulunulması rahatsız edici. Kadın düşmanı ilan etmedikleri kaldı. Çalıştığım tüm kurumlarda kadın personellere pozitif ayrımcılık yapan bir yönetici olarak (regl günlerinde daha çok dinlendirmek, izin istiyorlarsa yardımcı olmak gibi) ve bir terfi verileceğinde kadınlarımızın önü açılsın diye çabalamalarım gibi gibi çok uzar gider. Sanki hepimiz birbirimizin hayatını çok iyi biliyormuşuz gibi verdiğim bir örneğe bakarak, kendi tecrübelerimi paylaştım diye bu denli çirkin saçma sapan karşıt yorum yapılması aşırı rahatsız ediciydi. Sonra kalkıp profesyonellikten bahsediliyor. Daha karşıt yorum yaparken hakaret etmeden konuşmayı öğrenememişiz oysa.
Takılmayın, insanlar çok gergin.. bazen yanlış anlamak daha kolay gelebiliyor

Yok ya eski işyerime onlar arasalar da dönmem zaten. Başta böyle olacağını bilsem çıkar mıydım ondan emin değilim sadece. Ya burda mesele kadın erkek cinsiyet vs değil zaten. Ben buraya gelirken buranın startup olduğunu bilmiyordum, bana anlatılan yapı çok başka. Ya nasıl bilmiyorsun hiç mi araştırmadın derseniz de, burası türkiyenin büyük holdinglerinden birinin bünyesinde. Bu şirketleşme işi yeni konuşuluyormuş. Bana mülakatlarda kesinlikle bahsedilmedi, ben oturmuş bir düzen var sanıyorum. Bi geldim ki olay bambaşka, benle konuşan vaatler veren kadın ilk iş günümde ağlayarak(?) istifa etti. Ne olduğumu şaşırdım

Yalan dolan vaatler Türk iş hayatının artık bir parçası olmuş durumda maalesef, yani pek de şaşırmadım. Verilen sözler tutulmadığı için işten ayrılan çok kişiyi tanıyorum. Gerçi burası da çok acaip yani dümdüz tuzağa düşürmüşler seni. o_OYine de madem parası iyi derim ki, sana verilen işleri yap, organizasyon eksikliklerine de takılmayay çalış. CVni yaparsın, çalışıp keninde katarsın daha iyi bir şey çıkınca da vınlarsın. Ağlayarak istifa nedir yahuu garip dramatik bir işyeri dsdsgsdgd:bicak:

Ben de bu işime 10 yıl önce geldiğimde tam 40 erkek ve 1 kadındı. Kadın da inşaatlara gide gele onlara benzemiş Dümdük sövüyordu. Çok ağladım üzüldüm nereye düştüm diye.1 hafta Sonra kadın da gitti mi kaldım öylece. Sonra iş yerim benim istediğim gibi olmaya başladı her şey düzeldi şükürler olsun. Biraz zaman tanı derim ben.

Benim denk geldiğim kadın müdürler genelde erkek personelleriyle arkadaş gibi olurken, kadın personellerine daha kötü davranıyor.

Erkekler de tam olarak bunu yapiyor aslinda o yuzden sadece kadinlar problem yaratiyor saniyoruz ama erkekler de kendi cinslerine karsi kadinlara oldugu kadar kibar olmuyorlar. 😁

Benim fazla olmayan minicik iş hayatimda bile bunu cok net farketmistim.

Erkekler de tam olarak bunu yapiyor aslinda o yuzden sadece kadinlar problem yaratiyor saniyoruz ama erkekler de kendi cinslerine karsi kadinlara oldugu kadar kibar olmuyorlar. 😁

Benim fazla olmayan minicik iş hayatimda bile bunu cok net farketmistim.
Aaa bak kesinlikle çok doğru bu. Onlarda erkeklere karşı daha sert oluyorlar. 😂

Back
X