Yazmayı unutmuşum; 2009 yılının son günlerinde kendim için bir iyilik yaptım ve ilk doz Gardasil'i yaptırdım.
Koldan yapıldı, hiç acımadı. Sonrasında ateş veya kaşıntı da olmadı.
Çok mutluyum, çok:)
Yazmayı unutmuşum; 2009 yılının son günlerinde kendim için bir iyilik yaptım ve ilk doz Gardasil'i yaptırdım.
Koldan yapıldı, hiç acımadı. Sonrasında ateş veya kaşıntı da olmadı.
Çok mutluyum, çok:)
Merhaba arkadaslar bende 1 bucuk yildir idrar yaparken yanma , kasinti ve vajinada et beni gibi o cikintilardan sikayetle doktora gidiyordum idrarimda bisey bulamayip bana hep mantar deyip mantar ilaci verdiler ve bu 1 bucuk yil icerisinde 3-4 kez tekrarlari.Dün yine ayni sikayetim baslayinca doktorumu degistirdim ve bu gittigim doktor hayatimda hic duymadigim bu virüsün ismini söledi bastan bukadar ciddi gibi gelmemisti ve aksam internetten arastirma yaptim ve cok tehlikeli bi virüs oldugunu ögrendim sadece cinsel yolla bulasan daha yeni evliyim ve esimle bu konuyu konustuk bana ilk iliskisini benimle yasadigini söledi bende ayni sekilde bu virüsün olma ihtimaline inanmadigimiz icin bugün tekrar doktora gidip test yaptirdik. Test sonucu 10 gün sonra ama kesinlikle mantar olmadigimi söledi bana. kücük et beni gibi ufacik 4-5 tane ben hep mantarin yaptigini düsünmüstüm bunlari. cok endiseliyim ve ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Yeni evliyiz ve seneye bebek yapmayi düsünüyorduk ama bebek icinde tehlikeli bi durum bu sanirsam ne gibi tehlikeleri olur sakat yada özürlü olma gibi tehlikeleri varmidir bilen varsa yardimci olsun lütfen
Ne yazık ki doktorunuz haklı sevgili aborjinos. hpv çok ciddiye alınması gereken bir virüs. ama sanırım ülkemizde biraz utanç kaynağı olarak görüldüğü için gereken ciddiyetle ele alınmadığını düşünüyorum.
ben bu virüsün sadece cinsel ilişki ile bulaşmadığını çok çok iyi biliyorum. öyle bile olsa ilk yapmanız gereken sorunu tespit etmek. ardından da sorunu çözüme ulaştırmak.
ve en son safhada da sonsuza kadar bu sorunu bir daha yaşamamak için gereken önlemi almak. yani rahim ağzı kanseri aşısı olmak.
KK'ne yeni üye oldum ve öncelikle bir merhaba demek istedim.
Sonrasında ise özellikle bilgi edinmek istediğim bir konu var ama buradan mı yazmalıyım yoksa başka birşey mi yapmalıyım bilmiyorum.
Ben Kondilom (HPV) hastasıyım ve yaklaşık bir ay önce genel anestezi ile yaktırma işlemi yaptırdım ama hala iyileşemedim benzer sorunları yaşayan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirmiyiz. Hastalık hakkında çok araştırma yaptım fakat yinede yaşayanlardan yorumlar almak isterim..
Siteye bugün üye oldum. Kondilom ile ilgili ciddi sıkıntılarım var. Öyle ki psikolojik durumum çok kötü durumda.Yaklaşık 4 aydır genital siğillerim var.İki defa doktora gittim.İlk gittiğim doktor kondilom teşhisi koydu cinsel yolla bulaşan bir rahatsızlık olduğunu tedavisi için yakma işlemi uygulayacağını söyledi.Bekarım ve bakire değilim.Bu yüzden sağlık karnemi kullanamadım ve doktor fazla para istedi işlem için.Başka bir çözümü yok dedi.Sitenizde gördüğüm kadar açıklama bile yapmadı bana.Ve sağlık karneme geçer de ailem öğrenirler diye hiçbir tedavi uygulamadım.İlaçda yazmadı doktor.Çaresiz bir halde 1 buçuk ay daha bekledim.Maddi durumumu toparlayıp gidemedim doktora.Daha sonra mantar oluştu.Ve bu mantar bacaklarıma kadar yayıldı.Tekrar doktora gittim bu defa başka bir doktordu.Ömrümde gördüğüm en kötü doktordu.Bana bir hastaymışım gibi davranmadı.Çok ağır kelimeler söyledi.Podofilm diye bir ilaç yazdı yolladı beni.Hiçbir tıbbi açıklama yapmadı hiçbiri ve ben psikolojimin verdiği etkiyle hiçbir tepkide soru da bulunmadım.Kendim araştırdım sizlerden bilgiler okudum.Görüyorum ki ilaçla geçecek bir şey değil bu.Ve podofılm benim şuan siğilleri değiştirdi beyaz bir görünüm aldı yürürken bile canım yanıyor.Ne yapacağım bilmiyorum...Kendimi çaresiz hissediyorum.Doktor imuneks diye bağışıklık güçlendirici bir ilaç daha yazdı onu da kullanıyorum.Siğiller artık yok.Sadece ilacı kendim sürdüğüm ve sanırım başka yerlee bulaştırdığm için beyaz şişlikler var.Bu hastalıktan kurtulamayacak mıyım ya da sizin yazdığınız testler ne oluyor ? sağlık karneme işlem geçiremiyorumda. Şimdiden teşekkür ediyorum...Sıkıntımı bir nebzede olsa giderebileceğinizi bilgilerinizi sunacağınızı ümit ediyorum.Allah herkese acil şifalar versin.
bende de hpv tip 56 çıktı smear temz olmasına ragmen yine de kolposkopi yaptı doktor pzt çıkıcak onun sonucunu bekliyorum çok korkuyorum sigil falan yok bende ama