• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KONDA'dan son 'seçim olsa' anketi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
KONDA araştırma şirketinin yaptığı son anketin oranları açıklandı. İşte AK Parti'nin oy oranı...
Geçtiğimiz Ekim ayında anket yapan KONDA AK Parti'nin oylarının yüzde 50'yi aştığını açıklamıştı. Yine bir TV programına konuk olan ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ise, özellikle 17 Aralık sürecini değerlendirip, yerel seçimler öncesi siyasi partileri ve seçmeni analiz ederek, "AK Parti yüzde 40 alırsa milli desteği alır" açıklamasında bulunmuştu.

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar AK Parti'nin oy oranlarında nasıl bir etki oluşturacağı da merak konusuydu. Özellikle son yapılan anketlerde AK Parti'nin oy kaybettiği ve CHP'nin yükselişe geçtiği iddia ediliyordu. Gözlerin çevrildiği anket çalışmalarına KONDA sonuncusunu ekledi.
Yaptığı anketlerle seçimleri tutturmasıyla bilinen araştırma şirketi KONDA'nın son anketi AK Parti'nin oylarında bir düşüş olmadığını gösterdi.

BAŞBAKAN'A SUNULAN SON ANKET
Başbakan'ın masasında bulunan anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 47,7 gözüküyor. AK Parti'yi yüzde 28,2 oyla CHP takip ediyor.

KONDA araştırma şirketinin son yaptığı araştırmanın şonuçları şöyle;
AK PARTİ: 47,7
CHP: 28,2
MHP: 14,4
BDP: 5,9
Diğer partiler: 3,7

milliyet

Mantıklı geldi, 17 aralık depremi, oy verenleri daha çok kenetlemiştir Akp ye, benim fikrim

depremse onlara deprem değil mi ama herkes halinden memnun
:27::27:

Ben yüzde 38-42 arası bekliyorum akp oylarını chess.
17 Aralık her nekadar AKP seçmenini kenetlesede,dönen dolaplardan etkilenen kesim var,birde cemaatin tayfası.

bunda haber kanallarının da etkisi var chess
son bikaç gündür değişik kesimlere yakın haber bültenlerini izliyorum hepsinin de olayları aktarış şekli o kadar farklı ki
birini izlesen hükümete düşman olabilirsin
bazıları tamamen hükümetinin işini kolaylaştıracak haberler yapıyo ki bunlar baya göz önüde olan kanallar

hele ki samanyoluna baktım önceden hep hükümet yanlısıydı şimdi iyice bi taraf değiştirmiş güldüm yani

insanlar sadece taraflı yayınlardan izleyince kafaları karışıyo hükümeti destekleyenler suçsuz olduğuna inanmak istiyolar zaten
bi de hükümet tarafındaki haberleri izleyince inanıyolar yani
herkes bizim gibi ordan burdan araştırmıyo ki anca akşam bi kanalı açıp izliyo

Son düzenleme:
Hep dediğim birşey vardır hangi partinin olduğu çokta önemli değil biz halk olarak ne yapıyoruz bu çok daha önemli. Vatandaşlık görevimizi sadece sandıkta oy kullanmak olarak basite mi indirgiyoruz. Yoksa bu hakkın gerekliliklerini biliyor muyuz?
Çok uzun araştırma yapmaya gerek yok bunu anlamak için bir kaç eş dostla sokaktaki insanla konuşsak yeter.

valla arkadaşlar çevremde çok az akp ye oy veren var, onlara da baktığım zaman bu 17 aralığın tamamen komplo, dış güçlerin oyunu... bla bla bla... inanmış durumda, umarım, gözü açılan bir kesimde vardır

Son düzenleme:
bu arada genel seçimlerle yerel seçimleri kıyaslamak doğru mu bilmiyorum, sizce parelel mi olur, ya da siz o şekilde mi oy veriyorsunuz

bu arada genel seçimlerle yerel seçimleri kıyaslamak doğru mu bilmiyorum, sizce parelel mi olur, ya da siz o şekilde mi oy veriyorsunuz

eğer sevilen yıllardır tutulan belediye başkanları yoksa herkes tuttuğu partiye oy verecek yine hep öyle oluyo

Bu anket yerel seçimler için mi yapılmış ?

Eğer öyleyse bırakınız düşüş yaşanmamasını büyük bir ivme kazanmış oylar.

2009 yerel seçimlerinde 38.8 idi oy oranı .

Genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı kefede değerlendirilmemesi gerek bence . Benim gibi oy verme şekli bu iki seçimde değişen insanlar var.

Anket doğru ise (yüzde yüz doğruluk değil elbet ) % 50 inin oy ivmesinin artık her ne olursa olsun arkandayıza çevrildiğini görürüz.

yerel seçimler için mi yapılmış bilmiyorum, o şekilde belirtmediğine göre, genel seçimler olsa gerek

acaba bu anketler yerel seçimleride yansıtırmı diye düşündüm, çünkü anladığım kadarıyla çoğu insan genel, yerel aynı partiye oy veriyor

Bu anket yerel seçimler için mi yapılmış ?

Eğer öyleyse bırakınız düşüş yaşanmamasını büyük bir ivme kazanmış oylar.

2009 yerel seçimlerinde 38.8 idi oy oranı .

Genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı kefede değerlendirilmemesi gerek bence . Benim gibi oy verme şekli bu iki seçimde değişen insanlar var.

Anket doğru ise (yüzde yüz doğruluk değil elbet ) % 50 inin oy ivmesinin artık her ne olursa olsun arkandayıza çevrildiğini görürüz.

normal karşılıyorum bunu aslında
sonuçta insanlar kimin nasıl çıkacağını bilmediği için en azından kendi partimize oy verelim şeklinde düşünüyolar

ama benim anlamadığım yıllardır düzgün hizmet alınamıyosa niye tepki olarak başka tarafa oy vermiyolar
belki zoraki de olsa hizmet etmek zorunda kalırlar bu şekilde bi dahaki seçimi kaybetmemek için
ama trde bu partici tutma sevdası oldukça hiçbirşey değişmeyecek
millet kendinden çok tuttuğu partiyi düşünüyo anlamak mümkün değil

sonuçta insanlar kimin nasıl çıkacağını bilmediği için en azından kendi partimize oy verelim şeklinde düşünüyolar

ama benim anlamadığım yıllardır düzgün hizmet alınamıyosa niye tepki olarak başka tarafa oy vermiyolar
belki zoraki de olsa hizmet etmek zorunda kalırlar bu şekilde bi dahaki seçimi kaybetmemek için

Yerel seçimde başka partiye oy verirse,hükümet cezalandırır..belediyeye para vermez,hizmet alamazlar korkusu var.. Bir de çalıyor ama çalışıyor saçmalığı var.. Bir de tapınma dürtüsü var... :ssz:

Ülke batmış,bitmiş...yakında temsili cenaze namazı kılınmalı.. :ssz:

Yerel seçimde başka partiye oy verirse,hükümet cezalandırır..belediyeye para vermez,hizmet alamazlar korkusu var.. Bir de çalıyor ama çalışıyor saçmalığı var.. Bir de tapınma dürtüsü var... :ssz:

Ülke batmış,bitmiş...yakında temsili cenaze namazı kılınmalı.. :ssz:

sanki para verince çok mu hizmet ediyolar
belediye başkanına kalıyo iş
mesela biz eskişehirde gayet iyi hizmet alıyoruz iktidar partisi olmadığı halde
çoğu o dönemi geçiriyo sonrası umrunda olmuyo maaşı da alıyolar tabi devletten sonrasında çift maaş gibi birşey vardı sanırm
hadi desem ki mükemmel hizmetler veriliyo ama yok ama belli bölgeler iyi hizmet alıyo özellikle küçük yerlerin durumu içler acısı
doğru düzgün yol bile olmayan ilçeler var
o yüzden cezalandırır diye korkarsak böyle devam eder zaten

Son düzenleme:
sanki para verince çok mu hizmet ediyolar
belediye başkanına kalıyo iş
mesela biz eskişehirde gayet iyi hizmet alıyoruz iktidar partisi olmadığı halde
çoğu o dönemi geçiriyo sonrası umrunda olmuyo maaşı da alıyolar tabi devletten sonrasında çift maaş gibi birşey vardı birşey sanırm
hadi desem ki mükemmel hizmetler veriliyo ama yok ama belli bölgeler iyi hizmet alıyo özellikle küçük yerlerin durumu içler acısı
doğru düzgün yol bile olmayan ilçeler var
o yüzden cezalandırır diye korkarsak böyle devam eder zaten

eskişehir zaten Türkiye genelinde istisna.. örnek..helal olsun dürüstçe hizmet veren o prof.a :42: (ismi aklımda değil)

Zaten hizmet aldıkları yok canım da işte bir umut... gösteriş yapmayı da iyi biliyorlar..

bana da böyle devam edecek gibi geliyor. :ssz:

Hizmet alamıyorsan oy vermeyeceksin , bunun başka bir seçeneği yok bence .

Şu günlerde halk kulislerinde dolanan genelde şu (akp seçmenleri arasında) hükümet şuan kötü bir dönemden geçiyor , eğer yerel seçimlerde akp ye oy vermezsek siyasette bu yolsuzluktan oy kaybetti olarak görülecek .O sebeple desteğe tam yol devam .

Benim için böyle bir oyun değil siyaset . Yerel seçimlerde belediye başkanının icraatlerinden (pardon icraatsizliklerinden ) hoşlanmadığım , yeterli görmediğim için oy vermem . Böyle yaparak kimse kimseyi yarı yolda bıraktığını düşünmesin bence , asolalan hizmetse nereden geldiğine bakmazsızın kullanacaksın oyunu .

Hizmet alamıyorsan oy vermeyeceksin , bunun başka bir seçeneği yok bence .

Şu günlerde halk kulislerinde dolanan genelde şu (akp seçmenleri arasında) hükümet şuan kötü bir dönemden geçiyor , eğer yerel seçimlerde akp ye oy vermezsek siyasette bu yolsuzluktan oy kaybetti olarak görülecek .O sebeple desteğe tam yol devam .

Benim için böyle bir oyun değil siyaset . Yerel seçimlerde belediye başkanının icraatlerinden (pardon icraatsizliklerinden ) hoşlanmadığım , yeterli görmediğim için oy vermem . Böyle yaparak kimse kimseyi yarı yolda bıraktığını düşünmesin bence , asolalan hizmetse nereden geldiğine bakmazsızın kullanacaksın oyunu .

bence de öyle ama insanlarda parti konusunda fanatiklik var ne yazıkki
çoğu yerde hizmete değil partilerinin gücüne bakıyolar
bi de adayları bilmedikleri için de en iyisi partimize verelim de güç kaybetmesin diyolar

valla ben beğenmediğim kimseye oy vermem
yeni gelenin nasıl çıkacağını bilemeyiz sonuçta belki iyi belki kötü çıkabilir ama en azından haketmeyen birini partiden dolayı yeniden tepeye çıkaramam

Çok şaşılacak bir tablo değil.
17 aralığın yerel seçimi coşturacağı belli idi.
Ben kendi adıma icraata oy vermekten yanayım. Kim hizmet ediyorsa oyumu kapar.
Bu arada anket şirketinin adını iki defa "Konya" olarak okudum ne hikmetse:52:

Takım tutma, fanatizm mantığı siyasette de var malesef, misal ben bir belediye biliyorum, yıllardır hizmet alamıyor insanlar, ilçenin simasında doğru dürüst değişiklik olmadı, üstelik her seçimde aynı kişiyi aday gösteriyorlar, hizmet alamamalarına rağmen insanlar partilerine ayıp olmasın diye o kişiye oy veriyor, bugün baktım yine aday göstermişler adamı:19:

bence de öyle ama insanlarda parti konusunda fanatiklik var ne yazıkki
çoğu yerde hizmete değil partilerinin gücüne bakıyolar
bi de adayları bilmedikleri için de en iyisi partimize verelim de güç kaybetmesin diyolar

valla ben beğenmediğim kimseye oy vermem
yeni gelenin nasıl çıkacağını bilemeyiz sonuçta belki iyi belki kötü çıkabilir ama en azından haketmeyen birini partiden dolayı yeniden tepeye çıkaramam

Bence seçimi kazanması muhtemel 3-5 partinin adayını araştırmak çok zor bir şey değil.

Ben hepsinin şeceresini çıkarttım :1:

Ha vaatleri , geçmişi vs.. yapacaklarına örnek midir ? Bilemem .

Ama en azından önümdeki örnek 2 dönem görevde ve hiç bir şey yapmıyorsa , diğer riski almak daha mantıklı.

Back
X