komşunun susmayan civcivi

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
hanımlar selam. bitişikteki apartmandan 2-3 gündür aralıksız civciv sesi geliyor. tek bir civciv var, asla ara vermeden ötüyor hayvan. bana sadece küçük balkonları yakın ama ya teras kısmından geliyor ses ya da üst kattaki balkonların birinden. yani o evdeki biri bir civciv alıp balkona atmış resmen. apartmandan kimseyi de balkonda görmüyorum sorsam. kimseyi de tanımıyorum. sesin geldiği kar neresi, daire no kaç bilmiyorum. sadece ses var. hayvanın sesinden tabii ki rahatsız olmuyorum ama bu doğru bişey mi, bi hayvanı alıp balkona tek başına atmak, aralıksız ötmesine neden olmak? biraz araştırdım neden devamlı ötüyor olabilir diye, yalnız ya da susuz kaldığı için öter yazıyordu. koyan kişi illa ki su falan vermiştir diye düşünüyorum ama sesinden rahatsız olup balkona ya da terasına koymuş, belli. kapı kapı gezip her kapıyı çalıp civciv sizin mi diye soramam, bulsam bile sana ne sen ne karışıyorsun falan derler. şimdi size sorum şu, ben bu durumu nereye şikayet edebilirim? kim ilgileniyorsa, yaptırımı neyse uygulansın istiyorum. ama daire, kapı no bilgisi yok işte elimde. bana bi yol gösterin, acıyorum artık hayvana.

şikayet edemiyorsam diyorum ki bi not yazıp apartman kapılarına bırakayım, girip çıkarken birinin ilgisini çeker herhalde? notta da apartmanın arka tarafındaki dairelerin birinden sürekli civciv sesi geliyor, ilgisiz bırakmayın tarzında. ne dersiniz?

GÜNCELLEME:
hanımlaaaar mesele çözüldü, civciv'in gizemini çözdük :KK70:
tam hizamızdaki balkondaymış, çocuğa almışlar. suyu, maması var ilgileniyorlar. 2 yaşlarında bi çocuk var oynuyor.
yani çocuğa oynasın diye almak da yanlış ama en azından ilgisiz, aç susuz değil bundan emin oldum. rahatladım yahuuu.

Son düzenleme:
Öncelikle boş dairenin balkonunda kuş yavrusu olabilir tek kalmıştır kimse civcivi balkona atmaz. Komşuları hemen zan altında bırakmayın.
bi hayvanı tek başına 2 gündür balkonda bırakmak aşırı mantıksız geldiği için zaten napabileceğimi buraya sormak istedim. boş bi daire yok, hepsi dolu. belki terastadır ama buna da mutlaka bi duyan çıkar bakar o apartmandan. aşırı mantıksız geliyor yani. dert ettim bi sorunu mu var bu hayvanın diye.

Benim bildiğim civcivler hep öter ama. Ötmeyen civciv görmedim ben. Annelerinin arkasında gezerken bile cikcikcik susmazlar hiç.
ben de toplu halde çok civciv gördüm devamlı ötüyorlardı. ötmesi normalse sorun yok ama yalnızlıktan öter, açlıktan öter, üşümüştür öter gibi ihtimalleri görünce aşırı üzüldüm. bi de yüksek bi ses yani insanlar farkında mı değil desem o da mantıksız. balkon kapıları, camları açık dairelerin.

bi hayvanı tek başına 2 gündür balkonda bırakmak aşırı mantıksız geldiği için zaten napabileceğimi buraya sormak istedim. boş bi daire yok, hepsi dolu. belki terastadır ama buna da mutlaka bi duyan çıkar bakar o apartmandan. aşırı mantıksız geliyor yani. dert ettim bi sorunu mu var bu hayvanın diye.
Muhtelemen kuş yuvası vardır ses oradan gelir. Belkide ev sahipleri evde değildir. Kimse bırakmaz balkonda bence.

Muhtelemen kuş yuvası vardır ses oradan gelir. Belkide ev sahipleri evde değildir. Kimse bırakmaz balkonda bence.
işte bana da kimse bırakmaz gibi geliyor. kuş yuvası da olabilir ben civcive benzettim gerçi ama. ya 4. katta ya da terasta bu hayvan. 4. kattakiler evde, akşam ışık açık, balkon kapısı açık vs. terasta falansa belki kimse karışmıyordur. yine mantıksız ya illa ki merak edip bu neyin nesi diye bakan eden olurdu. bu gibi ihtimallerden dolayı kimsenin kapısına gidip kuş sesini soramıyorum :KK70:

Civciv sürekli öter zaten. Kuş yuvası sesi de olabilir duyduğun
civciv beslemiş olan arkadaşıma sordum, sürekli ötmesi normal değil falan dedi.
bu ötme normalse lafım yok. ama ilgisizlikten ötüyorsa ya da bi sıkıntısı varsa o çok üzücü işte.

Bebekler durmadan ağlar,bebek civcivler durmadan öter, Bebek kediler susmadan miyavlar.
Bebek milleti böyledir.
Aile de şehirde neden civciv almış ki, tavuk mu yetiştirecek balkonda,çocuğuna oyuncak olsun diye mi almış acaba?
En üzüldüğüm hayvanlarin başında civcivler geliyor. Çoğu daha dogamadan kaynar suya atılıyor,insanlar afiyetle yesin diye. Fabrikada Doğanlar anne yüzü görmeden kafes mücadelesi veriyor, cinsiyeti erkeğe benziyorsa kedi köpek yemi olsun diye ogutmeye gönderiliyor, en iyi ihtimalle 42 gün yaşayıp kesilip sofralara gönderiliyor

Su An balkonda yalniz ciyakliyor diye üzüldüğün civciv emin ol çoğu civcivin hayalinden daha mutludur,en azından demirden bantlarda değil...
Madem ses çok rahatsız etmiyormus Şikayet vs etme bence. Aile içeri almayacak insanlarsa ',bunla mi ugrasacaz' der, atar bir kedinin önüne falan:KK43: boşuna vebal alma ..çünkü biz ikiyüzlü bir toplumuz ve yediğimiz canlilar bize göre can değil, meta

Bebekler durmadan ağlar,bebek civcivler durmadan öter, Bebek kediler susmadan miyavlar.
Bebek milleti böyledir.
Aile de şehirde neden civciv almış ki, tavuk mu yetiştirecek balkonda,çocuğuna oyuncak olsun diye mi almış acaba?
En üzüldüğüm hayvanlarin başında civcivler geliyor. Çoğu daha dogamadan kaynar suya atılıyor,insanlar afiyetle yesin diye. Fabrikada Doğanlar anne yüzü görmeden kafes mücadelesi veriyor, cinsiyeti erkeğe benziyorsa kedi köpek yemi olsun diye ogutmeye gönderiliyor, en iyi ihtimalle 42 gün yaşayıp kesilip sofralara gönderiliyor

Su An balkonda yalniz ciyakliyor diye üzüldüğün civciv emin ol çoğu civcivin hayalinden daha mutludur,en azından demirden bantlarda değil...
Madem ses çok rahatsız etmiyormus Şikayet vs etme bence. Aile içeri almayacak insanlarsa ',bunla mi ugrasacaz' der, atar bir kedinin önüne falan:KK43: boşuna vebal alma ..çünkü biz ikiyüzlü bir toplumuz ve yediğimiz canlilar bize göre can değil, meta

sesle alakalı bir sorunum yok, ev parka bakıyor, ağaç dolu ve gün boyunca bin tane farklı kuş sesi duyuyorum. çok severim kuş sesini. asla sesten rahatsızlık gibi bir durumum yok. şimdi ben göremiyorum ya bi de, merak ediyorum. az önce tekrar çıktım balkona, önce ses yok gibiydi sonra sanki daha uzaktan gelir gibi oldu. bakan kişi içeri mi aldı ne yaptı. ben civciv sesine benzettim ama yavru bir kuş da olabilir. tuhaf geldi. balkonlarında birini görsem soracaktım, bu ses nereden geliyor, sizden mi, bu hayvanın bi sorunu mu var neden ötüyor, yardımcı olabileceğim bişey var mıdır diye.

umarım alan kişi ilgileniyordur. ben göremiyor olabilirim çok normal, görüş açımda değil.

sesle alakalı bir sorunum yok, ev parka bakıyor, ağaç dolu ve gün boyunca bin tane farklı kuş sesi duyuyorum. çok severim kuş sesini. asla sesten rahatsızlık gibi bir durumum yok. şimdi ben göremiyorum ya bi de, merak ediyorum. az önce tekrar çıktım balkona, önce ses yok gibiydi sonra sanki daha uzaktan gelir gibi oldu. bakan kişi içeri mi aldı ne yaptı. ben civciv sesine benzettim ama yavru bir kuş da olabilir. tuhaf geldi. balkonlarında birini görsem soracaktım, bu ses nereden geliyor, sizden mi, bu hayvanın bi sorunu mu var neden ötüyor, yardımcı olabileceğim bişey var mıdır diye.

umarım alan kişi ilgileniyordur. ben göremiyor olabilirim çok normal, görüş açımda değil.
İlgileniyordur heralde ya, niye ilgilenmesin. Dediğim gibi çoğu civcivin hayalini yaşıyor şu an o balkonda. Umarım karma vardır da bir sonraki hayatında dünyaya insanlar tarafından sömürülmeyecegi bir formda gelirler tüm civcivler :)

İlgileniyordur heralde ya, niye ilgilenmesin. Dediğim gibi çoğu civcivin hayalini yaşıyor şu an o balkonda. Umarım karma vardır da bir sonraki hayatında dünyaya insanlar tarafından sömürülmeyecegi bir formda gelirler tüm civcivler :)
ilgilenilmemesi aşırı saçma geldi. çok ikilemde kaldım, kimseye bişey demeden buraya konu açmak istedim.

Başladi gene civciv satma olayları sunları neden yasaklamiyorlar coluk cocuga oyuncak ediyorlar şu hayvanları 😠
Çocuklara oyuncak olmasalar kediye köpeğe mama olacaklar yengençin dediği gibi. Çok uzun ömürlü değiller zaten, üç beş çocuk hayvan sevgisi kazanır bişey olmaz.

Çocuklara oyuncak olmasalar kediye köpeğe mama olacaklar yengençin dediği gibi. Çok uzun ömürlü değiller zaten, üç beş çocuk hayvan sevgisi kazanır bişey olmaz.
2 sene önce kaçtanesini suriyeli bi ailenin cocukları oyuncak edip oldürdüğünden sinir oluyorum birinide salmıslardı biraz büyümüstü kediler kapmadan yakalayıp verdim bakacak birine 😑

umarım gerçekten ilgileniyorlardır. öylesine alıp balkonda tek başına bırakıp ilgilenmeme ihtimalleri inanılmaz can acıtıyor çünkü. göremediğim için kafamda ihtimaller dönüyor.

umarım gerçekten ilgileniyorlardır. öylesine alıp balkonda tek başına bırakıp ilgilenmeme ihtimalleri inanılmaz can acıtıyor çünkü. göremediğim için kafamda ihtimaller dönüyor.
Kuş da olabilir. Benim muhabbet yavruları da deli gibi öterdi, kafamız şişince balkona koyardık.

Kırlangıç yavruları da ciyaklıyordu yanlış hatırlamıyorsam, belki civciv değildir.

Bir de civcivse yalnız beslenmez diye biliyorum.

X