Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bina yöneticisiyle iletişime geçseniz, belki o biliyordur.hanımlar selam. bitişikteki apartmandan 2-3 gündür aralıksız civciv sesi geliyor. tek bir civciv var, asla ara vermeden ötüyor hayvan. bana sadece küçük balkonları yakın ama ya teras kısmından geliyor ses ya da üst kattaki balkonların birinden. yani o evdeki biri bir civciv alıp balkona atmış resmen. apartmandan kimseyi de balkonda görmüyorum sorsam. kimseyi de tanımıyorum. sesin geldiği kar neresi, daire no kaç bilmiyorum. sadece ses var. hayvanın sesinden tabii ki rahatsız olmuyorum ama bu doğru bişey mi, bi hayvanı alıp balkona tek başına atmak, aralıksız ötmesine neden olmak? biraz araştırdım neden devamlı ötüyor olabilir diye, yalnız ya da susuz kaldığı için öter yazıyordu. koyan kişi illa ki su falan vermiştir diye düşünüyorum ama sesinden rahatsız olup balkona ya da terasına koymuş, belli. kapı kapı gezip her kapıyı çalıp civciv sizin mi diye soramam, bulsam bile sana ne sen ne karışıyorsun falan derler. şimdi size sorum şu, ben bu durumu nereye şikayet edebilirim? kim ilgileniyorsa, yaptırımı neyse uygulansın istiyorum. ama daire, kapı no bilgisi yok işte elimde. bana bi yol gösterin, acıyorum artık hayvana.
şikayet edemiyorsam diyorum ki bi not yazıp apartman kapılarına bırakayım, girip çıkarken birinin ilgisini çeker herhalde? notta da apartmanın arka tarafındaki dairelerin birinden sürekli civciv sesi geliyor, ilgisiz bırakmayın tarzında. ne dersiniz?
civcive çok benzettim ama belki başka bir kuş yavrusu da olabilir. görebilecek açıda olmayı çok isterdim...Ay yazık ya anne arıyordur benimde vardı civcivim çocukken. Bu arada civciv balkonda olmaz ki karga hemen kapar onu. Emin misiniz civciv olduguna
tanımıyorum kibina yöneticisiyle iletişime geçseniz, belki o biliyordur.
Onu sorma şansınız var ama, herhangi bir daireye ya da yakınlarda var olan bir "bakkal amca"ya sorabilirsiniz.tanımıyorum ki
civcive çok benzettim ama belki başka bir kuş yavrusu da olabilir. görebilecek açıda olmayı çok isterdim...
bakkal da yok ki.Onu sorma şansınız var ama, herhangi bir daireye ya da yakınlarda var olan bir "bakkal amca"ya sorabilirsiniz.
ya bir de o apartmandakiler yavru kedi sesinden rahatsız olup bahçedeki yavruların yerini değiştirmiş insanlar. mutlaka bi noluyo diyen çıkar diye düşünüyorum. çünkü farkedilmemesi, unutulması, ilgisiz bırakılması mantıksız geliyor.Ben çok civciv büyüttüm. Her sene alırdım çocukken. Her sn ötmez civcivler. Ben sizin bahsettiğiniz ötmeyi anladm apartman inler o ötmeye. Tek başına olduğu için ötüyor. Arkadaş ve anne arıyor eğer civcivse.
Ben de civciv baktım ama sizin ifade ettiğiniz kadar ötmüyorlardı sürekli. Büyük ihtimalle aç/susuz kalmış olabilir. Bu durumda belediyeye şikayette bulunun apartman no bilgisi edinerek. Zabıta gelip ihtarname veriyor.hanımlar selam. bitişikteki apartmandan 2-3 gündür aralıksız civciv sesi geliyor. tek bir civciv var, asla ara vermeden ötüyor hayvan. bana sadece küçük balkonları yakın ama ya teras kısmından geliyor ses ya da üst kattaki balkonların birinden. yani o evdeki biri bir civciv alıp balkona atmış resmen. apartmandan kimseyi de balkonda görmüyorum sorsam. kimseyi de tanımıyorum. sesin geldiği kar neresi, daire no kaç bilmiyorum. sadece ses var. hayvanın sesinden tabii ki rahatsız olmuyorum ama bu doğru bişey mi, bi hayvanı alıp balkona tek başına atmak, aralıksız ötmesine neden olmak? biraz araştırdım neden devamlı ötüyor olabilir diye, yalnız ya da susuz kaldığı için öter yazıyordu. koyan kişi illa ki su falan vermiştir diye düşünüyorum ama sesinden rahatsız olup balkona ya da terasına koymuş, belli. kapı kapı gezip her kapıyı çalıp civciv sizin mi diye soramam, bulsam bile sana ne sen ne karışıyorsun falan derler. şimdi size sorum şu, ben bu durumu nereye şikayet edebilirim? kim ilgileniyorsa, yaptırımı neyse uygulansın istiyorum. ama daire, kapı no bilgisi yok işte elimde. bana bi yol gösterin, acıyorum artık hayvana.
şikayet edemiyorsam diyorum ki bi not yazıp apartman kapılarına bırakayım, girip çıkarken birinin ilgisini çeker herhalde? notta da apartmanın arka tarafındaki dairelerin birinden sürekli civciv sesi geliyor, ilgisiz bırakmayın tarzında. ne dersiniz?
buldum kimde olduğunu, küçük çocuk var ona almışlar. yemi, suyu falan var. ilgisiz değil en azından.Ben de civciv baktım ama sizin ifade ettiğiniz kadar ötmüyorlardı sürekli. Büyük ihtimalle aç/susuz kalmış olabilir. Bu durumda belediyeye şikayette bulunun apartman no bilgisi edinerek. Zabıta gelip ihtarname veriyor.
buldum kimde olduğunu, küçük çocuk var ona almışlar. yemi, suyu falan var. ilgisiz değil en azından.
içime dert olmuştu, ne yapsam diye. bişey yapmama gerek kalmadı.
Cok sevindimbuldum kimde olduğunu, küçük çocuk var ona almışlar. yemi, suyu falan var. ilgisiz değil en azından.
içime dert olmuştu, ne yapsam diye. bişey yapmama gerek kalmadı.
Belkide komşular sizin gibi soramıyordur bu civciv kimin diyeişte bana da kimse bırakmaz gibi geliyor. kuş yuvası da olabilir ben civcive benzettim gerçi ama. ya 4. katta ya da terasta bu hayvan. 4. kattakiler evde, akşam ışık açık, balkon kapısı açık vs. terasta falansa belki kimse karışmıyordur. yine mantıksız ya illa ki merak edip bu neyin nesi diye bakan eden olurdu. bu gibi ihtimallerden dolayı kimsenin kapısına gidip kuş sesini soramıyorum
Çok hoşsunuz. Gece gece tebessüm ettim :) Bizim zamanımızda civcivi olmayan çocuk yoktu. Civciv tek diye öter. Evin içinde ayaklarınızın peşinden koşarlar. Sizi annesi yerine koyarlar. Dedim ya bizim zamanımızda civcivi olmayan yoktu. Bir akşam annemde balkona koymuştu. Ama dayanamamış içeri almıştım. Merak etmeyin hiç bir zaman suyu yemeğini eksik etmemişlerdir. Civcivi minik bir bebek gibi düşünün. İçeride alsalar da ötecek Tahminen uyuyamadıkları için balkona koydular:) Hep böyle duyarlı kalın ❤hanımlar selam. bitişikteki apartmandan 2-3 gündür aralıksız civciv sesi geliyor. tek bir civciv var, asla ara vermeden ötüyor hayvan. bana sadece küçük balkonları yakın ama ya teras kısmından geliyor ses ya da üst kattaki balkonların birinden. yani o evdeki biri bir civciv alıp balkona atmış resmen. apartmandan kimseyi de balkonda görmüyorum sorsam. kimseyi de tanımıyorum. sesin geldiği kar neresi, daire no kaç bilmiyorum. sadece ses var. hayvanın sesinden tabii ki rahatsız olmuyorum ama bu doğru bişey mi, bi hayvanı alıp balkona tek başına atmak, aralıksız ötmesine neden olmak? biraz araştırdım neden devamlı ötüyor olabilir diye, yalnız ya da susuz kaldığı için öter yazıyordu. koyan kişi illa ki su falan vermiştir diye düşünüyorum ama sesinden rahatsız olup balkona ya da terasına koymuş, belli. kapı kapı gezip her kapıyı çalıp civciv sizin mi diye soramam, bulsam bile sana ne sen ne karışıyorsun falan derler. şimdi size sorum şu, ben bu durumu nereye şikayet edebilirim? kim ilgileniyorsa, yaptırımı neyse uygulansın istiyorum. ama daire, kapı no bilgisi yok işte elimde. bana bi yol gösterin, acıyorum artık hayvana.
GÜNCELLEME:
hanımlaaaar mesele çözüldü, civciv'in gizemini çözdük
tam hizamızdaki balkondaymış, çocuğa almışlar. suyu, maması var ilgileniyorlar. 2 yaşlarında bi çocuk var oynuyor.
yani çocuğa oynasın diye almak da yanlış ama en azından ilgisiz, aç susuz değil bundan emin oldum. rahatladım yahuuu.
teşekkür ederim :) evet ilgilendiklerini görmek içimi rahatlattı. tabii onlara bişey demedim, benim arada sigara içmek için çıktığım bir balkon bu. akşamüstü yine sigara içmek için çıkıyordum tam, odanın penceresinden gördüm annesiyle çocuk balkondalar, baltım biraz civciv onlardaymış ve ilgileniyorlardı :) ben de vazgeçtim balkona çıkmaktan (balkonlarımız birbirine çok yakın ve ben o bebek balkondayken sigara içmiyorum kendi balkonumda) neyse bir saat geçti aradan, tekrar balkona çıkayım dedim ama hala oturuyorlardı anne, çocuk, civciv beraberÇok hoşsunuz. Gece gece tebessüm ettim :) Bizim zamanımızda civcivi olmayan çocuk yoktu. Civciv tek diye öter. Evin içinde ayaklarınızın peşinden koşarlar. Sizi annesi yerine koyarlar. Dedim ya bizim zamanımızda civcivi olmayan yoktu. Bir akşam annemde balkona koymuştu. Ama dayanamamış içeri almıştım. Merak etmeyin hiç bir zaman suyu yemeğini eksik etmemişlerdir. Civcivi minik bir bebek gibi düşünün. İçeride alsalar da ötecek Tahminen uyuyamadıkları için balkona koydular:) Hep böyle duyarlı kalın ❤