- 1 Eylül 2012
- 913
- 92
- 298
- Konu Sahibi Bal10cukkk
-
Dedigim gibi eşimle konuşurken ama bana bakiyorsa orda bi anormallik vardır.bide ne munasabet hiç tanımadığım,yeni tanisacagim komşu bana azra diyecek.hanım demesini terçih ederim.
Biz ilk defa tanıştık bu insanlarla
Bissuru arkadaşlarımız var bizimde
Onlarla konuşurken hiç takilmayiz benim eşim arkadasima ismiyle hitap eder
Yada arkadaşımın eşi bana bal10cukkk der benden büyük olsada küçük olsada
Ama komsularimizi hiç tanimiyoruz
İlk dkkadan nedir bu samimiyet eşim buna kızıyor
Eşimle konuşken birden bana bal10cukkk deyip benimle muhabbet kurmaya başlıyorBirseyi anlatirken tabiki herkese bakiliyor. Bende öyle yapiyorum. Yani bu sosyal ortamlarda normal birseydir. Hani tüm erkekleri sapik, uckuruna düskün diye yaftalamayan ortamlarda.
Isim ile hitap etmek niye terbiyesizlik cidden anlamakta zorluk cekiyorum. Küfür degil, hakaret degil, sevgi/ask sözü degil, birsey degil. Isim zaten bunun icin verilmiyor mu? Insanlar o sekilde hitap etsin diye? Sonunda hanim eklenince ne oluyor? Kadin oldugun ekstra vurgulaninca ne oluyor?
Burdaki "canim" ile baslayan cümleler bile isim hitap etmekten daha samimi. Banada o ne alaka gibi geliyor. Tanimadigin, etmedigin kisiye canim diye hitap etmek.
Bana sürekli isimle hitap edince anlasın diye abi dedim ama o hâlâ devam ettiBen yeni tanistiklarimada abi demem. Bu bir samimiyet degil bence. Mesafe koymak istiyorsam bey derim ayrica evinede gitmem bastan. Tanisirken abi, yenge hitaplarini kullaip 1-2 hafta sonra isimle hitap etmeye baslamak daha garip bence.
adam durmadan benim ismimi söyleyince adam kendini duzeltsin diye esimde üstüne basa basa yenge hanim dediBana sizin hitap şekliniz garip geldi. Aynı yaştaki insana neden abi diyorsun bu bir. İkincisi eşiniz de henüz 30 yaşında sanki 60 yaşında beyler gibi yenge hanım demesi garip . Xbey , x hanım. İlk defa görüşüyoruz samimiyet yok diyorsunuz direkt adama abi diyorsunuz bu da üç.Aynı yaşta oldupunuz için adınızla da hitap edebilir. Bunda kıskanılacak ne var ?
Biz öyle kaba insanlar değiliz okadar arkadaşimiz var
esim hiç şikayet etmedi sana baktı etti yok isminle hitap etti diye ama
Komşumuz ilk tanistigimiz halde böyle davrandı diye tuhaf geldi ona
Düşününce bende hak verdim
Tıpkı sizin gibi:)Bence karşı cinse bakanlar değil de kafası hep cinselliğe çalışan ama sözde en ahlaklı, başkalarına böyle tanımadan iğrenç iftiralar atabilen insanlar edepsiz.
siz zaten o çiftle anlaşamayacağınızı baştan tahmin etmişiniz davetlerini hep ertelemişsiniz .eşinize telkinde bulunun misafiri evden kovmak telafisi olmayacak bir şey,komşusunuz sonuçta yüz yüze bakacaksınız .hem adamın tavırlarından en az sizin kadar adamın eşi de rahatsız olurdu ,size gelmek için aradıklarına göre onlarda sıkıntı yok ,onların tarzları böyle demek ki.Evet bu konuda hakli olabilirsiz im abi demiş bulundum ama
Adam la çok konuşma çabam olmadığından sadece bi kere abi diye hitap ettim o bana bal10cukkk dedikçe belki anlar da isimle hitap etmez diye
Bana sürekli isimle hitap edince anlasın diye abi dedim ama o hâlâ devam etti
Edep belki yanlış oldu doğru kelimeyi bulamadım. Görgü.
Nasıl gözün kayar dikkat et bir daha.
Kadına dikecen gözleri ve asla kırpmayacaksın, mazallah edepsizlik falan olur dikkat et bunlar önemli
Ilk defa tanisacagim insanlarla tabiki azra diye hitap edilmesini uygun görmüyorum.azra hanım denilmesi bana daha mantıklı geliyor..kimseyi uckuruyla, bilmem neyiyle yaftalamiyorum.Ama eşimle konusurken,esime bkmasii mantikli degilmi? yoksa bana bakması daha mi mantıklı?Birseyi anlatirken tabiki herkese bakiliyor. Bende öyle yapiyorum. Yani bu sosyal ortamlarda normal birseydir. Hani tüm erkekleri sapik, uckuruna düskün diye yaftalamayan ortamlarda.
Isim ile hitap etmek niye terbiyesizlik cidden anlamakta zorluk cekiyorum. Küfür degil, hakaret degil, sevgi/ask sözü degil, birsey degil. Isim zaten bunun icin verilmiyor mu? Insanlar o sekilde hitap etsin diye? Sonunda hanim eklenince ne oluyor? Kadin oldugun ekstra vurgulaninca ne oluyor?
Burdaki "canim" ile baslayan cümleler bile isim hitap etmekten daha samimi. Banada o ne alaka gibi geliyor. Tanimadigin, etmedigin kisiye canim diye hitap etmek.
Evet ya Tebrikler sizeBoyle problemleriniz varsa yeni insanlarla tanismayin bence. Adini soyledi diye sana goz koymuş olmuyor. Muhabbetlerde bir rahatsiz edici uslup ve kelimeler kullanmadigi surece tenge dese nolur adini soylese nolur. Ne degisiyor anlamadim. Neyse...
Ah ah bizde sizin gibi anlamak istemeyen insanlardan korusunBoş yere demiyor annelerimiz her insanla arkadaşlık kurulmaz , herkesin evine gidilmez. Konu sahibi karı koca tehlikelisiniz, komşu cinayeti çıkarmaya müsaitsiniz. Allah korusun sizin gibilerinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?