Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

Haklısınız bence. Çünkü, hanım, yenge, abi, abla gibi kelimeler aradaki mesafeyi ifade eder. Çok yakın bir dostunuz olmadığı sürece isimle hitap edilmesi saygısızlık ve laubalilik getirir. Niyeti iyi de olsa çok saçma. Görüşmeyin bencede.

Dedigim gibi eşimle konuşurken ama bana bakiyorsa orda bi anormallik vardır.bide ne munasabet hiç tanımadığım,yeni tanisacagim komşu bana azra diyecek.hanım demesini terçih ederim.

Birseyi anlatirken tabiki herkese bakiliyor. Bende öyle yapiyorum. Yani bu sosyal ortamlarda normal birseydir. Hani tüm erkekleri sapik, uckuruna düskün diye yaftalamayan ortamlarda.

Isim ile hitap etmek niye terbiyesizlik cidden anlamakta zorluk cekiyorum. Küfür degil, hakaret degil, sevgi/ask sözü degil, birsey degil. Isim zaten bunun icin verilmiyor mu? Insanlar o sekilde hitap etsin diye? Sonunda hanim eklenince ne oluyor? Kadin oldugun ekstra vurgulaninca ne oluyor?

Burdaki "canim" ile baslayan cümleler bile isim hitap etmekten daha samimi. Banada o ne alaka gibi geliyor. Tanimadigin, etmedigin kisiye canim diye hitap etmek.

Biz öyle kaba insanlar değiliz okadar arkadaşimiz var

esim hiç şikayet etmedi sana baktı etti yok isminle hitap etti diye ama
Komşumuz ilk tanistigimiz halde böyle davrandı diye tuhaf geldi ona

Düşününce bende hak verdim

Ben yeni tanistiklarimada abi demem. Bu bir samimiyet degil bence. Mesafe koymak istiyorsam bey derim ayrica evinede gitmem bastan. Tanisirken abi, yenge hitaplarini kullanip 1-2 hafta sonra isimle hitap etmeye baslamak daha garip bence.

Eşimle konuşken birden bana bal10cukkk deyip benimle muhabbet kurmaya başlıyor

Eşimi yok sayıyor sanki
Anladiniz mi

Bana sizin hitap şekliniz garip geldi. Aynı yaştaki insana neden abi diyorsun bu bir. İkincisi eşiniz de henüz 30 yaşında sanki 60 yaşında beyler gibi yenge hanım demesi garip . Xbey , x hanım. İlk defa görüşüyoruz samimiyet yok diyorsunuz direkt adama abi diyorsunuz bu da üç.Aynı yaşta oldupunuz için adınızla da hitap edebilir. Bunda kıskanılacak ne var ?

Ben yeni tanistiklarimada abi demem. Bu bir samimiyet degil bence. Mesafe koymak istiyorsam bey derim ayrica evinede gitmem bastan. Tanisirken abi, yenge hitaplarini kullaip 1-2 hafta sonra isimle hitap etmeye baslamak daha garip bence.
Bana sürekli isimle hitap edince anlasın diye abi dedim ama o hâlâ devam etti

adam durmadan benim ismimi söyleyince adam kendini duzeltsin diye esimde üstüne basa basa yenge hanim dedi

Bence görüşmeyin olsun bitsin

Evet bu konuda hakli olabilirsiz im abi demiş bulundum ama
Adam la çok konuşma çabam olmadığından sadece bi kere abi diye hitap ettim o bana bal10cukkk dedikçe belki anlar da isimle hitap etmez diye
siz zaten o çiftle anlaşamayacağınızı baştan tahmin etmişiniz davetlerini hep ertelemişsiniz .eşinize telkinde bulunun misafiri evden kovmak telafisi olmayacak bir şey,komşusunuz sonuçta yüz yüze bakacaksınız .hem adamın tavırlarından en az sizin kadar adamın eşi de rahatsız olurdu ,size gelmek için aradıklarına göre onlarda sıkıntı yok ,onların tarzları böyle demek ki.

Bana sürekli isimle hitap edince anlasın diye abi dedim ama o hâlâ devam etti

Boyle problemleriniz varsa yeni insanlarla tanismayin bence. Adini soyledi diye sana goz koymuş olmuyor. Muhabbetlerde bir rahatsiz edici uslup ve kelimeler kullanmadigi surece tenge dese nolur adini soylese nolur. Ne degisiyor anlamadim. Neyse...

Ilk defa tanisacagim insanlarla tabiki azra diye hitap edilmesini uygun görmüyorum.azra hanım denilmesi bana daha mantıklı geliyor..kimseyi uckuruyla, bilmem neyiyle yaftalamiyorum.Ama eşimle konusurken,esime bkmasii mantikli degilmi? yoksa bana bakması daha mi mantıklı?
zaten kendi arkadaşlarımızla,ailemizle tabiki hanimli, bey li konusmuyoruz

Boş yere demiyor annelerimiz her insanla arkadaşlık kurulmaz , herkesin evine gidilmez. Konu sahibi karı koca tehlikelisiniz, komşu cinayeti çıkarmaya müsaitsiniz. Allah korusun sizin gibilerinden.

Biz en iyisi hiçbir şekilde kabul etmiyelim

Eşim arasın desin musait değiliz
Boyle problemleriniz varsa yeni insanlarla tanismayin bence. Adini soyledi diye sana goz koymuş olmuyor. Muhabbetlerde bir rahatsiz edici uslup ve kelimeler kullanmadigi surece tenge dese nolur adini soylese nolur. Ne degisiyor anlamadim. Neyse...
Evet ya Tebrikler size
anladınız bende
Adam bana Göz koydu evlenmek mi istiyor diye düşünüyordum

Ay allahım ya ne güzel lafları çarpıtiyorsunuz

Isimlerimiz hitap icin yok mu ben mi yanlis biliyorum.
Ustelik esiniz kac yas kucugune neden yenge diyor siz neden ayni yastaki adama abi diyorsunuz.
Sinirlariniz belirlemek icin illa baska hitaplatami ihtiyaciniz var.

Boş yere demiyor annelerimiz her insanla arkadaşlık kurulmaz , herkesin evine gidilmez. Konu sahibi karı koca tehlikelisiniz, komşu cinayeti çıkarmaya müsaitsiniz. Allah korusun sizin gibilerinden.
Ah ah bizde sizin gibi anlamak istemeyen insanlardan korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…