Komsumun derdi

Komsum ne yapsin?

• Bosansin

OY: 10 9,0%
  • Adami kendi haline biraksin

OY: 53 47,7%
  • Adami surekli yonlendirmeye devam etsin

OY: 48 43,2%

• Ankete Katılan
    111
Tartışmak bile büyük bi nimet.. Cunku tartışırlar birbirlerinin ne istedigini anlarlar ve empati yapıp ona gore davranırlar.. Bu şekilde arada iletisim kopuklugu olmadan birbirlerini uzmeden ona gore hareket ederler.. Ama adama baksanıze kadına saygı duymuyor dis fircalamiyor duş almiyor kadın pis kokuyor midem almiyor diyor ama adama soyledigi zaman adam cevap vermiyor 1 gun iyi sonra yine aynı adam.. Boşanmayı duydugu zaman oturup agliycagina kişisel temizligine dikkat etse bunlarin hic biri yaşanmaz kadın dırdır yapmak zorundada kalmaz yani.

Adama pis diyemeyeceğim zira eviyle gül gibi ilgileniyormuş
Pis pasaklı adam onları hiç yapmaz aksine daha çok dağıtır
Komşunuz sıkıntıdan sarıyor gibi geldi
Ya da istediği hemen olsun istiyor
Adama ev işi yaptırmasın o da enerjisini kendi bakımına harcar belki:KK53:

Bebek olduktan sonra mı bu kadar takıntı geliyor kadınlara anlamadım ki ben. Bacııımm madem için almiyordu adamı ne diye çocuk yaptın madem yaptın ne diye bu konuları kavga konusu yapıyorsun da komsuna dışı fircalamiyor modem bulanıyor diye şikayet ediyorsun kocani. Alla alla çok enteresan millet.

Ya bana evlenecek sorumluluğu almış,o yaştaki bir insana ,tırnağını kes,dişini fırçala vs demek çok zor gelir. Saçmada aynı zamanda. Kocaman adam,tırnağı uzadıysa bir zahmet kessin,yada yemek sonrası gidip dişini fırçalasın,kadın dürte dürte yaptıracaksa çocuk gibi nesini sevecek bu adamin,nasıl saygı duyacak.
Tartışılmaması,duvara konuşur gibi kendi konuşup,tepkisiz dinleyen eşte sorun. İnsan bir yerden sonra bu beni dinlemiyo yea diyebilir,sürekli konuşmaktan yorulabilir.
Bilemedim çok yorucu,nereden tutsam elimde kalıyor.
Benim eşim oturuyorsa kalkıp 1 bardak su almaz,ben verene kadar "bir su verenim olsa"diye diye beynimi yer,değil ev işi yapmak ama kişisel bakım konusunda üzerine tanımam. Birde eşyalarını düzenli kullanır asılacaksa asar,kirliyse banyoya atar,bunun dışında herşey bende ama konuyu okurken kendime dedim ki ben razıyım,suyu bile benden istesin ama pis,bakımsız olmasın.
Bu sebeple birazda kişinin tahammül sınırına beklentisine göre değişir ama ben olsam yapamazdım sanırım böyle biriyle dark. Boşansın diye oy kullandım bu sebeple,adam değişmiyorsa hiçbir şekilde tabi.
İşte tam olarak anlatmak istedigim şey bu.

Arkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.

Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.

Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.

Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.

Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim

Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler

Empati kursun komşunuz.Ne diyim adamı çocuk gibi sıkamaz ki o da eşini kırmamak için susuyor gibi geldi bana...Bir de öyle anlayissiz birine de benzemiyor her konuda yardımcı oluyormuş ne güzel bosanilacak kadar büyütülmesi gereken birşey değil...Kendi ütüsünü filan yapan bir eş ne güzel boşansa iyisini mi bulacak bir kere çocuğuna iyi bir baba olur bu eşten adam sadece kendisini önemsemiyor sorun bu sadece...Eşi ve çocuklarına çok fedakar birisini görüyorum bu anlatılanlardan

Oylamada en mantıklı olan adamı kendi haline bıraksın kendisi de biraz sakin olsun daha kötülerini düşünmeye çalışsın

Adamin becerisi var temizliğe.. yön vermek lazım sadece.. ev işi vs yapmasın lazım değil tirnagini kes canim çocuğu keseceksin.. biraz şaka yollu duzelmeyecek bişey değil gibi..
Cevap vermek istiyor ama kadının hızına yetişemiyor sanki.. daha net ve kısa dert anlatmak lazım erkeklere.. dinledigine hemen çözüm üreten kadındır.. erkek sadece dinler zaten :) geneli böyle..

Adamin becerisi var temizliğe.. yön vermek lazım sadece.. ev işi vs yapmasın lazım değil tirnagini kes canim çocuğu keseceksin.. biraz şaka yollu duzelmeyecek bişey değil gibi..
Cevap vermek istiyor ama kadının hızına yetişemiyor sanki.. daha net ve kısa dert anlatmak lazım erkeklere.. dinledigine hemen çözüm üreten kadındır.. erkek sadece dinler zaten :) geneli böyle..

Ahaha, ben de tanımadım öyle hazırcevap erkek, 3 gün istihareye yatmaları lazım

Ahaha, ben de tanımadım öyle hazırcevap erkek, 3 gün istihareye yatmaları lazım

Eşime diyorum peşinen.. sıkma kendini rahat ol beklentim yok çözüm istemiyorum sadece anlatacağım zaten anlatırken 3 tane çözüm bulurum ben :)
Allahtan çok güzel dinler :) çözüm bulur arada gerek yok hayatım derim:)
Karsimizdakine göre tarz belirlemeli yapacak bişey yok..

bayanın hastalık derecesinde olabilir belki takıntışarı

Son düzenleme:
Tahmin edebiliyorum zorluğunu ve rahatsızlığını anlıyorum söylemekten yorulduysa yazmayı deneyebilir vc aynasına banyo aynasına dişlerini fircalamasi gibi vs vs not yazsın kağıtlara gördükçe yapsın en azından

Adam ev temizligine yardim ediyor diye kişisel temizligini yapmamasini gözardı mı etmeliyiz yani hanımlar?? Kadın dişlerini fırçalamayan tırnaklarını kesmeyen eşiyle nasıl isteyerek cinsel anlamda beraber olabilir? Yani kadının titiz olması hata psikologa gitmeli ama adamın pis bakımsız olmasında bi problem yok oylemi??
Ben adamın çok pis olduğunu sanmıyorum
komşu aşırı titizlik hastası olduğu için kocasını da pis olarak görüyo...
ve gerçekten temizlik hastası biriyle yaşamak ne kadar zordur tahmin edebiliyorum
bu yüzden de adama açıyorum...
şiddet yoksa bi evlilikte herşey hallolur...
komşu demeyince adam kişisel temizliğini yapmiyormuş.kim bilir belki her gün adama duş al diyordur.sonuçta bu bayan temizlik hastası.sabah ezanında temizlik yapan birinden absürt istekler beklenir.eminim ki adam kişisel temizliğine dikkat ediyordur.
ha etmiyor diyelim...Kadın zaten deyince adam yapıyormuş temizligini.varsın deyince yapsın.diyip yapmayanlar da var.
herşey herkes dört dörtlük degilki...

Komşunuz çok titiz ve bence abartıyor. Kemdi haline bıraksın adamı bana da sürekli biri bişey söylese yapmam. Uyuz olurum hatta

Adam inadına da yapmıyor olabilir yada
Kadın aşırı titiz olduğu için kocasının temizliği ona yeterli gelmiyordur.
Eğer ki adamın inadına yaptığını düşünüyorsa kendi haline bıraksın o adam sonuçta insan içine çıkıyor bir süreden sonra kendi rahatsız olur ve yapmaya başlar.
Eğer ki kadın yani komşunuz aşırı titiz olduğu için kocasının temizliği ona yeterli gelmediği düşünülüyorsa bir uzmanla görüşebilir.
Ama iletişim sorunlarını aşmak için bir uzmanla görüşebilirler.

Sabah ezanında kalıp temizliğini bitiriyorsa kocası değil kendisinin tedaviye ihtiyacı var bence. Adama da acıdım bu arada bence kadın abartıyo.

Ütü yapan adam candır yahu! Arkadaşın biraz bulmuş da beğenmiyor modunda.

komşu sabah ezanıyla kalkmasaydı herşey normal mi olacak tı?

aynı yatağa giriyor, aynı tabaktan yemek yiyor belki.. nasıl adam haklı diyebiliyorsunuz.

Ben çok titiz biri değilim ama kişisel bakım için asla ödün veremem. Hele ki diş temizliği, vücut temizliği..

İletişim problemi var. Nasıl konuşurlar bilemiyorum ama iletişime geçmeleri lazım :işsiz::işsiz:

Konu sahibi sende onun evine gidiyorsundur. Ben mesela halama gidince kanepe de bile oturmam. Kadın gözleriyle yiyor toz bıraktım mı diye.. Sen böyle bir şey hissetmediğine göre kadının hasta olduğunu falan düşünmüyorum. Hissettin mi böyle birşey?

Benim ablamda erken kalkar.. Çünkü 1 yaşında kızı var. O uyana kadar halletmeye çalışıyor. Sonra vakit geçiriyorlar.. Napsın kumandayı versin eline çizgi film açıp çocuğun onlarla oyalanmasını falan mı sağlasın? He bu arada kuman da ağzında olacak diş çıkardığı için :işsiz::işsiz:

X