- 4 Şubat 2022
- 2.712
- 6.581
- 108
- Konu Sahibi zerdecalim
-
Size mesafe koyan birine sizde mesafe koymak zorundasınız ne demek "insan elinde değil"Bende aynı sizin gibiydim. Aramız iyiyken çocuklarına ve ona gösterdiğim değeri buraya yazmak bile istemedim. Ama arkadaşınız mesafe koyduğunda uzulmediniz mı
. Hani insanız robot değiliz. Duygularımız var
Sebepler ararız. İçimiz acır bu his hiç olmadı mı
.
Ben şunu yapamıyorum mesela.
Gözlemlediğim kadarıyla o bana mesafe koymak istiyor bende ona koyarım Hooop oldu bitti...
Yapamam yani insanın elinde değil ki bu durum
.
Üzülmemek kafaya takmamak ??Size mesafe koyan birine sizde mesafe koymak zorundasınız ne demek "insan elinde değil"
Son bir haftadır ciddi takıntı yaptım nedense.insanlar elbette uzaklaşabilir , ben de sürekli sürekli görüşmeyi seven biri değilim kendi içime çekilip kafamı dinlediğim zamanlarım olur ara ara ,kimseyle görüşmek istemediğim kendi başıma kalmak istediğim zamanlar , e kadın da işe başlamış çocuk da var evle de ilgileniyor özel hayatı da var , yani dolasıyla pek sizinle oturmaya vakti kalmıyor , kendi hayatı kendine yetiyordur ancak , neden kafayı sürekli ona takıp hamile halinizle üzülüyorsunuz ?
bazen sebepsiz yere arkadaşlıklar başlar biter yani üzülürüz de elbet ama sizinki bildiğin takıntı olmuş ,onun tercihine saygı duyun , gözünüzde babanızı öldürmüş gibi takıntı yapmayın geçer elbet ,odağınızı değiştirin sadece kadına kilitlenmişsiniz
İnsan bi üzülür tabii de bu derece değil.Üzülmemek kafaya takmamak ??
Ne yapayım peki Sizceinsanlar elbette uzaklaşabilir , ben de sürekli sürekli görüşmeyi seven biri değilim kendi içime çekilip kafamı dinlediğim zamanlarım olur ara ara ,kimseyle görüşmek istemediğim kendi başıma kalmak istediğim zamanlar , e kadın da işe başlamış çocuk da var evle de ilgileniyor özel hayatı da var , yani dolasıyla pek sizinle oturmaya vakti kalmıyor , kendi hayatı kendine yetiyordur ancak , neden kafayı sürekli ona takıp hamile halinizle üzülüyorsunuz ?
bazen sebepsiz yere arkadaşlıklar başlar biter yani üzülürüz de elbet ama sizinki bildiğin takıntı olmuş ,onun tercihine saygı duyun , gözünüzde babanızı öldürmüş gibi takıntı yapmayın geçer elbet ,odağınızı değiştirin sadece kadına kilitlenmişsiniz
çünkü çevren yok işin yok ve evdesin sürekli beynin boş şu an ve takacak saracak meşgul olacak bişey arıyor , ailenden biri gelsin biraz kalsın yanında kafan dağılır eğer mümkünse sen git ailenin yanına , kitap al hamilelik bebekle ilgili mesela onu oku , eşinin iş arkadaşları varsa eşiyle davet et biraz için açılır , neyi seviyorsan bilmiyorum ilgi alanlarını onlarla meşgul et kendini ,yazık hamile halinle bunlar en son kafaya takacağın şeyler , aaa mesela bebeğine örgü bile yapabilirsin gibi gibi şeyler işteSon bir haftadır ciddi takıntı yaptım nedense.
Neden bana aciklama bile yapmayacak kadar beni tinlamayip mesafe koyan birisi icin uzuleyim?Bende aynı sizin gibiydim. Aramız iyiyken çocuklarına ve ona gösterdiğim değeri buraya yazmak bile istemedim. Ama arkadaşınız mesafe koyduğunda uzulmediniz mı
. Hani insanız robot değiliz. Duygularımız var
Sebepler ararız. İçimiz acır bu his hiç olmadı mı
.
Ben şunu yapamıyorum mesela.
Gözlemlediğim kadarıyla o bana mesafe koymak istiyor bende ona koyarım Hooop oldu bitti...
Yapamam yani insanın elinde değil ki bu durum
.
Örgü örmek mıçünkü çevren yok işin yok ve evdesin sürekli beynin boş şu an ve takacak saracak meşgul olacak bişey arıyor , ailenden biri gelsin biraz kalsın yanında kafan dağılır eğer mümkünse sen git ailenin yanına , kitap al hamilelik bebekle ilgili mesela onu oku , eşinin iş arkadaşları varsa eşiyle davet et biraz için açılır , neyi seviyorsan bilmiyorum ilgi alanlarını onlarla meşgul et kendini ,yazık hamile halinle bunlar en son kafaya takacağın şeyler , aaa mesela bebeğine örgü bile yapabilirsin gibi gibi şeyler işte
Bence kişinin eşi dışında kimse kimsenin nazını çekmek zorunda değil.. Sizin eviniz, sizin gebeliğiniz, sizin aşermeniz ve bunlardan sorumlu olan tek kişi eşiniz.. Anne, baba, kardeş gibi birinci derece yakınlarda nazlandırırsa ne âla ama arkadaş, komşu yapmak zorunda değil.. Ki kadınında yoğun bir hayatı varmış zaten..Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
O günden sonra 1 hafta geçti
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım.Tavsiye lütfen
Bakın hamilesiniz, ki ben de öyleyim size kötü bir şey söylemek istemem. Ama sıradan komşumun mecburiyetlerim dışında kapısını hiç çalmadım, onlarda çalmadı. hatta oturduğum apartmanda neredeyse kimseyi tanımıyorum desem yeridir. İlk 3 ay mutfağın kapısına yaklaşamamış biriyim ama bir Allah’ın kuluna da sitem etmedim neden bana yemek yapmadınız, temizlik yapmadınız diye. Ki en yakın arkadaşlarım bile haftada bir bir isteğin var mı diye soruyorlardı bekar ya da çocukları olmadığı halde. Sizin arkadaşınız çocuğu olup, çalıştığı halde 2 haftada bir soruyormuş beğenirsiniz beğenmezsiniz, o sizin probleminiz. Şu anda da tüm arkadaşlarım şehir dışında, kapısını çalabileceğim bir Allah’ın kulu yok. Eylüle kadar da yok. E napiyim, ben hamileyim beni bırakıp nasıl giderler diye kavga mı edeyimPeki ben nasıl kafamdan atabilirim bu durumu. Son bir haftadır sürekli bunu düşünüyorum. Özellikle en son aradım sitem ettim şakayla karışık. O günden sonra bari bi arar diye bekledim. Hiç arayıp sormayınca iyice kafama takılmaya başladı. Daha önce hiç dostluğumuz arkadaşlıgimiz olmamış gibi . Yani sıradan bir komşuya arada bir kapıyı vurup. Rahatsızsin yardıma ihtiyacın var mı der geçeriz ya. Öyle gibi davranıyor.
Çalışan bir kadın olarak ne komsularima giderim ne de onların zamanlı zamansız kapımı çalmasını isterim. Iki çocuğum var, eve gelince yemeğimi yapıp dinlenmeye vaktim kalmıyor. Bence sizin cok boş vaktiniz var...Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
O günden sonra 1 hafta geçti
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım.Tavsiye lütfen
benim arkadaşlarımla yaşadıklarımı görseniz yoğun bakıma kaldırılırsınız herhaldeNe yapayım peki Sizce
Bende mı artık aramayayim o aramadigi müddetçe.Siz olsanız ne yapardınız
Adam elinden geleni yapıyor. Ama sürekli aynı şeyler.bunaldım.Balon hamilesiniz, ki ben de öyleyim size kötü bir şey söylemek istemem. Ama sıradan komşumun mecburiyetlerim dışında kapısını hiç çalmadım, onlarda çalmadı. hatta oturduğum apartmanda neredeyse kimseyi tanımıyorum desem yeridir. İlk 3 ay mutfağın kapısına yaklaşamamış biriyim ama bir Allah’ın kuluna da sitem etmedim neden bana yemek yapmadınız, temizlik yapmadınız diye. Ki en yakın arkadaşlarım bile haftada bir bir isteğin var mı diye soruyorlardı bekar ya da çocukları olmadığı halde. Sizin arkadaşınız çocuğu olup, çalıştığı halde 2 haftada bir soruyormuş beğenirsiniz beğenmezsiniz, o sizin probleminiz. Şu anda da tüm arkadaşlarım şehir dışında, kapısını çalabileceğim bir Allah’ın kulu yok. Eylüle kadar da yok. E napiyim, ben hamileyim beni bırakıp nasıl giderler diye kavga mı edeyimsiz yalnızlıktan bunalıp arkadaşınıza sarmışsınız. Ama onun yerine eşinize sarın. Neden size kendinizi bu kadar yalnız hissettiyor ki siz başkalarına satıyorsunuz?
İnsanlar bunu nasıl yapabilir anlamıyorum. Bı kahvenin bile kırk yıl hatırı var derler. O kadar güzel günler geçirip gülüp eğlendiğin insana bu şekilde nasıl davranırsiniz.. yukarda birisi yazmış ki babanızi öldürmüş gibi takıntı yapmışsnz falan. Gerçek şu ki sanki ben onun babasını öldürmusum . Evet sanırım beni eskisi gibi sevmiyor içinden gelmiyor görüşmek istemiyorbenim arkadaşlarımla yaşadıklarımı görseniz yoğun bakıma kaldırılırsınız herhalde
iş yerinde çok çok iyi anlaştığım bi arkadaşım vardı , yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen iş çıkışında da birlikte olup, sabah işe gelmek için sabırsızlandığımız bi arkadaşlığımız vardı çünkü çok iyi vakit geçirip eğleniyorduk , ben evlenip şehir değiştirdim işten ayrılmak zorunda kaldım haliyle .. bi gün aileme gidince ,eşimle plan yapmayıp , dışarı çıkar çıkmaz iş yerine gittim göreyim diye hem de plan yaparız vakit geçiririz sandım , beni görünce şok oldu ama sevinmedi çıkışa 20 dk falan vardı oturdum yanında , çıkış saati gelince çantasını aldı görüşürüz diyip eve gitti ertesi gün de pazar olmasına rağmen ne plan yaptı ne çıkışta oturacak kadar vakit ayırdı ne bişey , böyle kıçıma baka baka eve döndüm şok oldum,kaç saatlik yoldan gelmişim yani insan bi çay kahve içmez mi , eşim de niye geri geldin diye şaşırdı , ondan sonra zaten anladım küsmedim ama samimiyetimiz asla kalmadı , insaların böyle olduğunu kabullenip kimseye anlam yüklemedim ,haaa bu sadece en ufağı daha neler neler var , velhasıl siz bi adım atınca karşıda atmıyorsa ondan istek gelene kadar aramayın ,çok iyiydik bilmem ne diye de üzmeyin yani bunlar olağan şeyler oldu artık , görünce selam verin halini hattını sorun ama telefondan vs darlamayın,kendi görüşmek isterse gidersiniz onun dışında ilgilenecek şeyler bulun kendinize ,beklentisiz yaşayın
E nihayet. 4. sayfada anladınızBende mı artık aramayayim o aramadigi müddetçe.
İşte bakın probleminiz bu, aynı şeylerden bunalıp kendi koşuşturması olan arkadaşınıza sarmışsınız. Kadının yaptığı hiçbir şey yok size karşı kasti. Zaten 1 yıldır mesafe var aramızda diyorsunuz, e ona rağmen yine kadın kendi yoğunluğunda Allah razı olsun, bir ihtiyacınız olup olmadığını da soruyormuş. İnanın yakın zannettiğim bazı arkadaşlarım gebeliğim boyunca 1 kere ya aramıştır ya aramamıştır. Bu kendimi ve bebeğimi strese sokacağım bir durum değil. Ben gereksiz insanlara değer vermişim deyip geçiyorum.Adam elinden geleni yapıyor. Ama sürekli aynı şeyler.bunaldım.
Dost kazığı yiye yiye kabulleniyorsunuz merak etmeyin. İnsanlardan beklentiyi kesin ,arayanı arayın soranı sorun bu kadar basitleştirin hayatınızıİnsanlar bunu nasıl yapabilir anlamıyorum. Bı kahvenin bile kırk yıl hatırı var derler. O kadar güzel günler geçirip gülüp eğlendiğin insana bu şekilde nasıl davranırsiniz.. yukarda birisi yazmış ki babanızi öldürmüş gibi takıntı yapmışsnz falan. Gerçek şu ki sanki ben onun babasını öldürmusum . Evet sanırım beni eskisi gibi sevmiyor içinden gelmiyor görüşmek istemiyor
. Bende bu duruma gelecek hiç birşey yapmadığıma Emin olduğum için zoruma gidiyor. Kabul edemiyorum.
Bu kadar beklenti içine giren insanları anlamıyorum tamm dostluk güzel biseydir ama siz onunla menfaat için arkadaşlık kurmuş gibisiniz dostum dediğiniz kişinin arkasından buraya yazdıklarınız hiç hoş değil o okusa neler hisseder dusundunuzmu.farkli bir anlam yok sizin yazdıklarınızı değerlendirdim.kadin dost oldu diye bide işinizi gücünüzü tutup sizinlemi uğraşsın sence de bu kulağa saçma gelmiyor mu.Ya neden bu kadar kiricisiniz. Eski dostumun mesafeli durmasına üzgün olduğumu yazmışım burda. Ana konu bu. Niye farklı anlamlar çıkarmak için çabalıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?