Komşum.

Size mesafe koyan birine sizde mesafe koymak zorundasınız ne demek "insan elinde değil"

insanlar elbette uzaklaşabilir , ben de sürekli sürekli görüşmeyi seven biri değilim kendi içime çekilip kafamı dinlediğim zamanlarım olur ara ara ,kimseyle görüşmek istemediğim kendi başıma kalmak istediğim zamanlar , e kadın da işe başlamış çocuk da var evle de ilgileniyor özel hayatı da var , yani dolasıyla pek sizinle oturmaya vakti kalmıyor , kendi hayatı kendine yetiyordur ancak , neden kafayı sürekli ona takıp hamile halinizle üzülüyorsunuz ?

bazen sebepsiz yere arkadaşlıklar başlar biter yani üzülürüz de elbet ama sizinki bildiğin takıntı olmuş ,onun tercihine saygı duyun , gözünüzde babanızı öldürmüş gibi takıntı yapmayın geçer elbet ,odağınızı değiştirin sadece kadına kilitlenmişsiniz

Son bir haftadır ciddi takıntı yaptım nedense.

Ne yapayım peki Sizce
Bende mı artık aramayayim o aramadigi müddetçe.Siz olsanız ne yapardınız

Son bir haftadır ciddi takıntı yaptım nedense.
çünkü çevren yok işin yok ve evdesin sürekli beynin boş şu an ve takacak saracak meşgul olacak bişey arıyor , ailenden biri gelsin biraz kalsın yanında kafan dağılır eğer mümkünse sen git ailenin yanına , kitap al hamilelik bebekle ilgili mesela onu oku , eşinin iş arkadaşları varsa eşiyle davet et biraz için açılır , neyi seviyorsan bilmiyorum ilgi alanlarını onlarla meşgul et kendini ,yazık hamile halinle bunlar en son kafaya takacağın şeyler , aaa mesela bebeğine örgü bile yapabilirsin gibi gibi şeyler işte

Neden bana aciklama bile yapmayacak kadar beni tinlamayip mesafe koyan birisi icin uzuleyim?
Tabiki icim buruldu ama kendimi paralamadim
Ben kendi evimin ic huzuruna bakarim
Bana deseydi esimle problemlerim var/ iste sorun yasiyorum/ kv ile sorunlarim var vs vs bi ton sebep olabilir ya da diyebilirdi cok gorusuyoruz evimle ilgilenemiyorum falan filan atiyorum yani
Hic sebep gostermeden uzaklasanla sadece merhabalasip gecerim sahsen sizin gibi arada arayip sorgulamam bile
Ben kendi akrabalarima karsi da boyleyim insan iliskileri iletisime dayanir
Kendi kendine kusen trip atan uzaklasan insanla isim olmaz

Örgü örmek mı hiç elimden gelecek şeyler değil. Kitap okuyorum zaten elimden geldiğince yemeğimi temizliğimi yapıyorum. Akşamları eşimle sohbet muhabbet. Hamilelikten önce evde durmazdim gezerdim çalışırdım. Yorgunluk nedir bilmezdim. Şuan evden pek çıkmamam lazım. Bu dediğim şeyler bişeylerle uğraşırken de kafamı meşgul ediyor. Kafamın içinde.

Bence kişinin eşi dışında kimse kimsenin nazını çekmek zorunda değil.. Sizin eviniz, sizin gebeliğiniz, sizin aşermeniz ve bunlardan sorumlu olan tek kişi eşiniz.. Anne, baba, kardeş gibi birinci derece yakınlarda nazlandırırsa ne âla ama arkadaş, komşu yapmak zorunda değil.. Ki kadınında yoğun bir hayatı varmış zaten..

Bakın hamilesiniz, ki ben de öyleyim size kötü bir şey söylemek istemem. Ama sıradan komşumun mecburiyetlerim dışında kapısını hiç çalmadım, onlarda çalmadı. hatta oturduğum apartmanda neredeyse kimseyi tanımıyorum desem yeridir. İlk 3 ay mutfağın kapısına yaklaşamamış biriyim ama bir Allah’ın kuluna da sitem etmedim neden bana yemek yapmadınız, temizlik yapmadınız diye. Ki en yakın arkadaşlarım bile haftada bir bir isteğin var mı diye soruyorlardı bekar ya da çocukları olmadığı halde. Sizin arkadaşınız çocuğu olup, çalıştığı halde 2 haftada bir soruyormuş beğenirsiniz beğenmezsiniz, o sizin probleminiz. Şu anda da tüm arkadaşlarım şehir dışında, kapısını çalabileceğim bir Allah’ın kulu yok. Eylüle kadar da yok. E napiyim, ben hamileyim beni bırakıp nasıl giderler diye kavga mı edeyim siz yalnızlıktan bunalıp arkadaşınıza sarmışsınız. Ama onun yerine eşinize sarın. Neden size kendinizi bu kadar yalnız hissettiyor ki siz başkalarına sarıyorsunuz?

Son düzenleme:
Çalışan bir kadın olarak ne komsularima giderim ne de onların zamanlı zamansız kapımı çalmasını isterim. Iki çocuğum var, eve gelince yemeğimi yapıp dinlenmeye vaktim kalmıyor. Bence sizin cok boş vaktiniz var...

Ne yapayım peki Sizce
Bende mı artık aramayayim o aramadigi müddetçe.Siz olsanız ne yapardınız
benim arkadaşlarımla yaşadıklarımı görseniz yoğun bakıma kaldırılırsınız herhalde

iş yerinde çok çok iyi anlaştığım bi arkadaşım vardı , yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen iş çıkışında da birlikte olup, sabah işe gelmek için sabırsızlandığımız bi arkadaşlığımız vardı çünkü çok iyi vakit geçirip eğleniyorduk , ben evlenip şehir değiştirdim işten ayrılmak zorunda kaldım haliyle .. bi gün aileme gidince ,eşimle plan yapmayıp , dışarı çıkar çıkmaz iş yerine gittim göreyim diye hem de plan yaparız vakit geçiririz sandım , beni görünce şok oldu ama sevinmedi çıkışa 20 dk falan vardı oturdum yanında , çıkış saati gelince çantasını aldı görüşürüz diyip eve gitti ertesi gün de pazar olmasına rağmen ne plan yaptı ne çıkışta oturacak kadar vakit ayırdı ne bişey , böyle kıçıma baka baka eve döndüm şok oldum,kaç saatlik yoldan gelmişim yani insan bi çay kahve içmez mi , eşim de niye geri geldin diye şaşırdı , ondan sonra zaten anladım küsmedim ama samimiyetimiz asla kalmadı , insaların böyle olduğunu kabullenip kimseye anlam yüklemedim ,haaa bu sadece en ufağı daha neler neler var , velhasıl siz bi adım atınca karşıda atmıyorsa ondan istek gelene kadar aramayın ,çok iyiydik bilmem ne diye de üzmeyin yani bunlar olağan şeyler oldu artık , görünce selam verin halini hattını sorun ama telefondan vs darlamayın,kendi görüşmek isterse gidersiniz onun dışında ilgilenecek şeyler bulun kendinize ,beklentisiz yaşayın

Adam elinden geleni yapıyor. Ama sürekli aynı şeyler.bunaldım.

İnsanlar bunu nasıl yapabilir anlamıyorum. Bı kahvenin bile kırk yıl hatırı var derler. O kadar güzel günler geçirip gülüp eğlendiğin insana bu şekilde nasıl davranırsiniz.. yukarda birisi yazmış ki babanızi öldürmüş gibi takıntı yapmışsnz falan. Gerçek şu ki sanki ben onun babasını öldürmusum . Evet sanırım beni eskisi gibi sevmiyor içinden gelmiyor görüşmek istemiyor
. Bende bu duruma gelecek hiç birşey yapmadığıma Emin olduğum için zoruma gidiyor. Kabul edemiyorum.

Adam elinden geleni yapıyor. Ama sürekli aynı şeyler.bunaldım.
İşte bakın probleminiz bu, aynı şeylerden bunalıp kendi koşuşturması olan arkadaşınıza sarmışsınız. Kadının yaptığı hiçbir şey yok size karşı kasti. Zaten 1 yıldır mesafe var aramızda diyorsunuz, e ona rağmen yine kadın kendi yoğunluğunda Allah razı olsun, bir ihtiyacınız olup olmadığını da soruyormuş. İnanın yakın zannettiğim bazı arkadaşlarım gebeliğim boyunca 1 kere ya aramıştır ya aramamıştır. Bu kendimi ve bebeğimi strese sokacağım bir durum değil. Ben gereksiz insanlara değer vermişim deyip geçiyorum.

Dost kazığı yiye yiye kabulleniyorsunuz merak etmeyin. İnsanlardan beklentiyi kesin ,arayanı arayın soranı sorun bu kadar basitleştirin hayatınızı

Ya neden bu kadar kiricisiniz. Eski dostumun mesafeli durmasına üzgün olduğumu yazmışım burda. Ana konu bu. Niye farklı anlamlar çıkarmak için çabalıyorsunuz.
Bu kadar beklenti içine giren insanları anlamıyorum tamm dostluk güzel biseydir ama siz onunla menfaat için arkadaşlık kurmuş gibisiniz dostum dediğiniz kişinin arkasından buraya yazdıklarınız hiç hoş değil o okusa neler hisseder dusundunuzmu.farkli bir anlam yok sizin yazdıklarınızı değerlendirdim.kadin dost oldu diye bide işinizi gücünüzü tutup sizinlemi uğraşsın sence de bu kulağa saçma gelmiyor mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…