Komşum ve sigara izmariti

Peynirzeytinekmek

........
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
68
10
Kızlar gnydn
2 gündür sanki içime Öküz oturdu bir şeyler söyleyin beni rahatlatın..

Alt katta ki komşum dün beni aradı üstten siğara izmariti atılmış siZden mi diye sordu

Ben de ev de Değilim ama temizlik yapılıyor onunda Attığını sanmıyorum dedim ama atmış olabileceğini düşünüp içten içten içe mahçup oldum
Sofra bezi yanmış evde temizlikyspan bayanı arayamadım çünkü telefonu bozuktu eve geçince soracaktım

Komşum bana inanmamış olucak ki benim zilime basıp kadına sormuş bu beni çok üzdü bana inanmayıp sanki çarpmaz sorgu yapar gibi ..

Hata benim hatam değil ama benim çalışanım yapmış ben zaten mahçup olup zararını özür de dileyerek telafi edicektim

Çalışan bayana kasten mi yaptın demiş böyle birşeyi Kasıtlı yapılabilir mi??? Ne saçma soru !!

Şurda komşu değilmiyiz bu kadar büyütecek ne var yanılıyor mıyım???

Benim üstündekilerin çocukları tepinir koşar hoplar zıplar bi kere demedim camdan bir şeyler sikkeler camımın önüne düşer ses etmedim insanlık hali her şey olabilir yanılıyormuyum kızlar bir şey diyin bu kadar büyütülecek bi konumu ben zaten çalışanımı uyaracaktım ve ilk defa olmuş bir şey
Soğudum inanın öncesin dede oğlum a

ÇOK SES YAPIYIRSUN KIZIM UYUYAMIYOR SENİN SESINDEN diye çıkışmıştı küçücük çocuk sesi gürültüyü be bilsin apartmanın ses yakıtımı iyi değil ... Senin kızında her sabah apartmanıninletiyor bi kere rahatsızlığımı dile getirmedim çocuktur dedim... ama bi şeyler diyip şu öküzü yerinden kaldırın...

bir kere sigara izmariti ilk defa düşmüş ve kapıya kadar gelmiş ayıp bişey, siz söylemişsiniz zaten cevabı, eğer komşunuz sizin her yaptığınızdan rahatsız oluyorsa, sizde onun yaptığı rahatsızlıkları dile getirin, söyleyin, komşunuz sizin gibi ince değil, o yüzden söyleyin ses falan yaptıklarında

Ayy çok teşekkür ederim inanın şuçlu gibi hissediyordum
Sofra bezi pazar da markette 5 lira 10 lira ama bu kadar büyütülecek hem telefon açıp hem de muhatabın olmayan biriyle Konuşmak için Kapıya gelmesi beni kırdı ...

benimde üstümdeki adam s
gara içiyor aşağı çırpmıyor ama rüzgar külü getiryor balkona minderler pudra rengi elimle külü çıtrparkende leke oluyor hep bıktım yıldım dişimi sıkıyorum bişide diyemiyorum ama delirecem balkon minderi siliyorum bide işi gücü bırakıp.

devamlı olan bir şey olsa neyse, ama komşu hatırı için sofra bezinden laf edilmez, üzülmeyin bence

S
sizin sürekli oluyormuş benim ilk kez oldu ve ben konuya sadece ev sahibi Olduğum için dahilim Haklısınız zor ve Köyü bi durum

Aman ne diye kiriliyosunuz boyle gereksiz insanlara. Boyle garip insanlr var iste evde yokken bile ses yapiyosun diye sikayet ederler sizde her rahatsiz oldugunuzda onu sikayet edin cekmek zorunda degilsiniz hem biraz haddini bilsin kadin bos heralde ufacik olayi kac kere sorgulamis yazik ve kasten mi diye sormasi bile onun zaten hasta oldugunu gosterir

Sofra bezi yanmış evde temizlikyspan bayanı arayamadım çünkü telefonu bozuktu eve geçince soracaktım

Bu basit bir durum değil bana kalırsa. Sofra Bezi yanmış, ya oradan halı kilim gibi farklı bir objeye sıçrasaydı, balkonda çamaşır olabilirdi.. Bunu çoğaltabiliriz. Sanırım ben de komşunuzla aynı tepkiyi verirdim. Söndürülmemiş sigara koca ormanları yakıyor bir evi de nihayetinde yakabilir. Çalışanınızın kesinlikle uyarılması gerekiyor. (eğer o attıysa sigarayı)

Resmen bilmeden de olsa cana mala kasttır bu.

Sigara izmariti tehlikeli bir şey, bir kere trafikte atılan bir izmarit camımdan girdi ve hırkamın koluna yapıştı, kaza yapıyordum az daha, komşunuzun evinde de yangına sebebiyet verebilirdi, yoksa sofra bezi çok mühim bir şey değil. Temizlikçinizle konuşması pek sevimli bir durum değil ancak herkes adap sahibi olamıyor, bu komşunuzla diyaloğunuzu mesafeli tutmanız daha hayırlı bence.

ama çok gıcık bir durum.... benim üst kattakinin izmariti pantalonumu yakmıştı.... üzüldüm, sesimi de çıkaramadım ama kul hakkı oluyor işte dikkat etmek lazım bence...

Ben bahçeye sigara izmariti atılıyor diye kavga çıkaracağım az kaldı, vatandaşın sofra bezi yanmış ne yapsaydı? Direk çalışanınızla görüşmüş işte ötesi var mı? Ne diye onun yaptığı hatayı siz telafi edesiniz? Bir daha da çer çöp atmamayı öğrenir.
Altta bir şey olmasa bile sokaklar çöp mü izmarit atılıyor anlamıyorum ben.

Aslında komşunuzda kendi çapında haklı tamam yapan siz değilsiniz ama benim perdem yandı o izmarit yüzünden evime girip evimide yakabilirdi sonuçta tehlikeli bir durum o ileri gitmiş olabilir ama izmariti atan en büyük suçlu

Evet arkadaşlar yangın Çıkma ihtimali var olabilirdi de... Ben çalışanım haklı olmuş işte ne yapiim gibi düşünmüyorum... Benim sorunun hem bana telefon açıp hem kapıma kadar gelmesi ben zaten çalışanımı bu konu da uyaracaktım maddi hasar ne ise onu da karşılamaya razıydım özür dikiycektim
Benim takıldığım nokta hem telefon açtın niye geldin kapıma birde kasten mi taptın demiş çalışanımda Kasıtlı ki davranış yok seni ilk defa gördüm demiş hatalıyım kusura bakma demiş

Bu apartmana yeni taşındı komşuluk yok bu apartman da diyor... 2 gün önce evimde misafir ettim 2 gün sonra bu olayı yaşamak beni üzdü ...

Ve binaya taşınmak istediğinde bi yakınımızdan rica etti benim evimi gezdi ben ona kapımı açtım iyi niyetiyle..

Ev alma komşu al demişler...

Komşu haklı iyi görünecek diye her sorumsuzluğu çekecek hali yok kadının. O ev yansaydı siz o zaman görürdünüz maddi manevi hasarı. Ki maden bu davranıştan hoşlanmadınız mesafe koyarsınız ama kadını bu davranışından ötürü eleştirme hakkınız yok. Babasının kızı değilsiniz sonuçta.

İyi de komşu sizi aramış, evde değilsiniz diye çıkmış, sormuş. Herhalde çıkacak ya başka sigara da içer atarsa?
İlk mesajınızda da telefon bozuktu çalışanımı arayamadım yazmışsınız da bu komşu sizi nasıl aradı peki?

Sizinle tlfda konuştuktan sonra sizin masum olduğunuzu anlamış ama o kadar kızmış ki hızını alamayıp evinizdeki yardımcıyla konuşmaya gitmiş ki burdaki hatalı olan %100 yardımcınız. Benimde evimde bir sorumsuz yüzünden yangın tehlikesi atlatılsa 5 tl lik bile malıma zarar gelse muhattabına gidip hesap sorarım. O yüzden komşunuza sadece bu konuda hak verdim. Mesela size itimat etmemesi değil sinirinden malına zarar vereni bizzat uyarmak istemesidir

Koalina çalışanının tlf nu bozukmuş yanlış anlamadıysam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…