• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum tarafından kullanıldım mı?

Çok tatlı dilli, sosyal birisi bana da yardımı dokunmuştur ama sonradan farkettim ki bir şey yaparsa on katını geri alıyor. Binadaki çoğu kişiyle böyle. Tabağa minicik bir ikram koyar fazlasını geri alır. Az versen daha yok mu der. Hediye alır ertesi gün çocuklarıma bak der. Akşamın 10-11inde bant kalem uç ister. Evimdeki bir şeyi beğenirse benim eve getirdi de bakalım der. Tatlı dili her şeyi ört pas eder. En son taşındılar. Kafam rahat. Taşındığı gün dedi ki temizlik yapıcam temiz bırakmam lazım of puff. Kan ter içinde olduğu için de nezaketen dedim ki yardımcı olmak isterim. Neyse en son gidecek dedi ki "ben elektrik süpürgesini yeni eve götürdüm, banyoya da bez koydum." Ben anlamadım başta çünkü bebeğim ağlıyordu. Hoşçakal falan filan gitti. Ben tabi ki yapmadım temizlik falan. Bebeğimle kendi evime zor yetişiyorum. Akşamına telefon etti naptın yapabildin mi temizlik hayır çocuk var dedim. Birkaç kere daha sordu sonraki günler. Ben de dedim ki sen beni yanlış anladın galiba temizliği toptan ben yapayım demedim. Sen temizlik yaparsan ben de yardımcı olmak isterim dedim. Tamam ben yanlış anladım dedi trip atarak. Sonuç olarak ben temizliğini yapmadım ama çok mu tolerans gösterdim zamanında ve kullanıldım mı?
Hazır sizin gibi komşu bulmuş neden taşındı acabaaa sizden daha fazla kullanacağı birilerimi çıktı karşısına ama ayıp etmişsin önce alıştırıp en son dediğini yapmamak bak bu hiç olmamış sonuç olarak yoooo hiç kullanılmamışsınız 🤭🙄😂

Ay temizlik kitlemeye çalışan komşuda ilk defa gördüm 🤣🤣 Daha neler görecek bu gözler bu platformda 🤭
Yok böyle eski bir konu vardı hatırlıyorum.1+1 evini komşusuna temizletmeye çalıyordu. Üstelik dip köşe yanılmıyorsam birde beğenmiyordu. 😅Temizletmeye çalıştığı kadınımda çoluğu çocuğu vardı. İnsan hayret ediyor. Ben o konudan öğrendim nezaketen bile böyle bir teklifte bulunulmaması gerektiğini.

Yok böyle eski bir konu vardı hatırlıyorum.1+1 evini komşusuna temizletmeye çalıyordu. Üstelik dip köşe yanılmıyorsam birde beğenmiyordu. 😅Temizletmeye çalıştığı kadınımda çoluğu çocuğu vardı. İnsan hayret ediyor. Ben o konudan öğrendim nezaketen bile böyle bir teklifte bulunulmaması gerektiğini.
Ben onu nasıl kaçırdım ya , hayır kadın temizliyor beğenmiyor birde 🤦

16 yaşındayken annem bekar abimlerin yanına bıraktı, alt komşumuz annem gidince beni yardıma çağırırdi belim ağrıyor evini bana temizletirdi, bir seferinde halıların yıkatmak için aradı hayır dedim çıktı eve sorguluyor gergin gergin niye gelmedin rahatsızım bende sana yardım ederim hayır dedim çıktı gitti bi daha çağırmadı bide annem komşulara emanet etti vicdansız çok uyanik mesafeyi koydum

Ayy nasıl sinir bozucu bir tip. Gider ayak pisliğini de size temizletecek. Kurtulmuşsunuz resmen. Zaten temizliği yapmadınız, evi de değiştirdi daha aramaz.

Yok artık oha diyorum, ne kadar büyük arsızlık.
İyi ki taşınmış, yazık yeni komşularına...
Ben olsam numarasını siler görüşmezdim bir daha. Ne kaybederki insan.

Çok tatlı dilli, sosyal birisi bana da yardımı dokunmuştur ama sonradan farkettim ki bir şey yaparsa on katını geri alıyor. Binadaki çoğu kişiyle böyle. Tabağa minicik bir ikram koyar fazlasını geri alır. Az versen daha yok mu der. Hediye alır ertesi gün çocuklarıma bak der. Akşamın 10-11inde bant kalem uç ister. Evimdeki bir şeyi beğenirse benim eve getirdi de bakalım der. Tatlı dili her şeyi ört pas eder. En son taşındılar. Kafam rahat. Taşındığı gün dedi ki temizlik yapıcam temiz bırakmam lazım of puff. Kan ter içinde olduğu için de nezaketen dedim ki yardımcı olmak isterim. Neyse en son gidecek dedi ki "ben elektrik süpürgesini yeni eve götürdüm, banyoya da bez koydum." Ben anlamadım başta çünkü bebeğim ağlıyordu. Hoşçakal falan filan gitti. Ben tabi ki yapmadım temizlik falan. Bebeğimle kendi evime zor yetişiyorum. Akşamına telefon etti naptın yapabildin mi temizlik hayır çocuk var dedim. Birkaç kere daha sordu sonraki günler. Ben de dedim ki sen beni yanlış anladın galiba temizliği toptan ben yapayım demedim. Sen temizlik yaparsan ben de yardımcı olmak isterim dedim. Tamam ben yanlış anladım dedi trip atarak. Sonuç olarak ben temizliğini yapmadım ama çok mu tolerans gösterdim zamanında ve kullanıldım mı?
Benim iş arkadaşım var bitane bu modelden, Sürekli bana hediyeler alır, 2 gün sonra garip bir istekle gelir. Artık hediye gördüğümde geriliyorum😀 ve defalarca istemediğini belirttiğim halde ısrarla alıyor, ısrarla kabul etmeye zorluyor 😣
Oysa ki ben hayatınızda görebileceğininiz
"iyi niyetli olsun yeter ki, elimi her taşın altına koyarım" tarzı biriyimdir. Hediyeden etkileneceğimi düşünüyor olması bana hakaret gibi, o da onun ayıbı ne diyeyim :)

Valla cevabinizi okuyunca bi oh cektim. Akilliya bak birde utanmadan tripmi atti. Cok bile taviz vermissiniz. Yalniz basima 2-3 kere tasinmis, ev tasimis bir kadin (genelde teklif edilen yardimlari kabul de etmedim. Yalniz yapmak daha kolayima geliyor ondanda ziyade kimseye gebe kalmak yuk olmak istemiyorum Rabbim de muhtac etmrsin) olarak cok şükür kimseyi kullanmayi dusunmedim hic. Kullandiysa kullandi takmayin bosverin. Siz onun gibi bir insan olmadiginiz icin sukur edin gecin. Zaten son cevabiniz koymustur ona baya. Umarim bundan sonra insanlari kullanirken bir daha bi düşünür.

Siz iyilikle hediyelesmeyi karistirmissiniz .
Size biri hediye alırsa günü gelince sizde ona karşılığında bir hediye alırsınız onun aldığına yakın,yakışan ve münasip.
Biri sizi evine dabet ederse sizde bir gün onu edersiniz , size yemek getirirse başka bi gun ay i karsligi goturursunuz.
Size hediye alan birinin karşılığı onun cocuguna bakmak değildir.
Jest ve iyilik bambaşka şeyler .bence evi temizlemediginiz için kullanılmış sayılmazsınız.
Bide siz eve temizliğe nasıl gireceksiniz anlamadim size evinin anahtarını mi birakti ?
Bikakirken neden bırakıyorsun sen gelince kapıyı nasıl acican demediniz mi ?

Bide ben bu ay ben sana temizliğe yardıma geleyim muhabbetini hiç anlamiyorum ne ailemde gördüm ne çevremde .ne münasebet birinin pis evini temizleyeceğim .kapısını camını silecegim?!? Hiç ise kimseye yaşlı falan değilse temizliğe yardıma gitmesin lütfen .
Kendi kendinize iş cikariyorsunuz .

Telefonunu engelle sakinn bir daha görüsme sakinn

Ya var ya biri bana yardım edecek olsa bin minnet duyarım. Aman çok sağ olun Allah razı olsun derim. Önünde eğilir kırılırım bükülürüm. Yorulma düşünmen bunu teklif etmen yeter der dururum. Nasıl yaratık bunlar yahu ? Uzak durun ,net. Çok sinir oldum 😅

Back