• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşum başıma dert oldu yardım edin hanımlar

Bence bi.legen ya da ucuza kacin bi koli kutusuna sirkeleyin supurme zahmetine girmeyin... ;-)
Ayrica arkadasim sizde boyle yaptiginizi soyleyerek bi de ona goturun balkona cikip usumezde hanimefendi adabi muaseret kalmamis yaaa
en sinir oldugum seylerdendir...

Bizim üst komşumuz da böyle. Hanim bir de doktor. Bizde de yumak yumak kıllar, mandalina kabukları, kısır, maydonoz vs. Var sürekli. Önce çıktım kibarca uyardım. Siz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama (yazindi) biz sürekli balkonda oturuyoruz rica ediyorum eğer sizseniz tekrar etmeyin dedim. Eşi ile konuşmuştuk. Adam kesinlikle yapmadığını iddia etti. Neyse bir gün mutfaktayken kadının yine sofra bezi silktigini gördüm. Bi şey demedim. Aradan bir hafta geçti. Bir gün bir baktim balkon meyve kabukları, çekirdekleri ve taze soğanla dolu. Ama öyle bir görüntü var ki eşimle şoke olduk. Sitemizin watsapp grubu var. Çektik fotoğrafını gönderdik gruba. Yöneticiye hitaben site sakinlerinin ikaz edilmesini ve bir uyarı yazısi asilmasini rica ettik.
Sonuç ne oldu? Bir gün yine suçüstü yaptım. Çıktım yukarıya. Sizi cirparken gördüm neden ısrarla yapıyorsunuz, hayretler içindeyim vs. Vs. Dedim sakince. Kadın defalarca Özür diledi. Ben problem teşkil ettiğini düşünmüyordum dedi:confused: eğer devam ederseniz şikayet edeceğim dedim. Bu sefer bağırmaya başladı istediğiniz yere şikayet edin diye :KK69:
Netice: mandalina kabukları, ekmek kirintilari, saç yumaklari, maydonoz, taze sogan yine balkonumda :KK43:

bu öneri buradan güzel de

kv yaptı bunu kavga çıktı

kadını dövdüler

sonra kp polis çağırınca da onlar da şikayetçi oldu

o da bize küfretti dediler hem de tanık oldular birbirlerine

her ikisi de ceza aldı

çirkefe taş atmayın üstünüze bulaşırrrr
Hiiiiiiç haberim yok desin :KK70:

Bence siz uyarmışsınız uyaracağınız kadar asın girişe isim vermeden böle böle yapanlar var diye hatta onun bi maddesi bişeyibile vardır bence bi araştırırın şu maddeye göre kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur falan filan yoksa bu maddeye binaen şikayetçi olucam yazın bitsin gitsin o kendini anlar zati

Hanımlar, benim sorunum üst komşumla ilgili kaç defa konuştum ama anlamıyor. Çalışıyorum evde yokum diye evin her camından halısını, sofra bezini silkeliyor vallahi bıktım artık,katil olcm onun yüzünden bide yüzsüzki sormayın.özellikle mutfak balkonumun olduğu taraftan Silkeleme diyorum çünkü orda erzaklarını var sandalyem var utanmadan 3 öğün sofra bezini ordan silkeliyor balkon ekmek ufağı zeytin çekirdeği vs.şeyler dolu.
Belki açıklanır diye o balkonuma çamaşır ipi yaptım elbezlerini astm bugün onun bile üzerine silkelemiş utanmaz arlanmaz kadın.
Hanımlar nolur yardım edin. Ne yapmalıyım
Aklıma apartmana yazı asıp utandırmak geldi,ama ne yazmalym
Topla tum pislikleri kapisina götür dök

Ah ah kelin merhemi olsa kendi kafasına sürermiş:KK43: anlamıyorlar eğer kimin yaptığını biliyorsanız yapılan şeyi ve yapanın adını yazın önce kapınıza sonra gerekirse bina dış kapısına asın o kişileri deşifre edin. Bizim binada bodrum katta oturanlar girişe hep şikayet kağıtları asmışlar öyleki duvar kağıttan görülmüyor netice yok:KK20: bıktım artık saç kıl toplamaktan :KK12:

Bizim üst komşumuz da böyle. Hanim bir de doktor. Bizde de yumak yumak kıllar, mandalina kabukları, kısır, maydonoz vs. Var sürekli. Önce çıktım kibarca uyardım. Siz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama (yazindi) biz sürekli balkonda oturuyoruz rica ediyorum eğer sizseniz tekrar etmeyin dedim. Eşi ile konuşmuştuk. Adam kesinlikle yapmadığını iddia etti. Neyse bir gün mutfaktayken kadının yine sofra bezi silktigini gördüm. Bi şey demedim. Aradan bir hafta geçti. Bir gün bir baktim balkon meyve kabukları, çekirdekleri ve taze soğanla dolu. Ama öyle bir görüntü var ki eşimle şoke olduk. Sitemizin watsapp grubu var. Çektik fotoğrafını gönderdik gruba. Yöneticiye hitaben site sakinlerinin ikaz edilmesini ve bir uyarı yazısi asilmasini rica ettik.
Sonuç ne oldu? Bir gün yine suçüstü yaptım. Çıktım yukarıya. Sizi cirparken gördüm neden ısrarla yapıyorsunuz, hayretler içindeyim vs. Vs. Dedim sakince. Kadın defalarca Özür diledi. Ben problem teşkil ettiğini düşünmüyordum dedi:confused: eğer devam ederseniz şikayet edeceğim dedim. Bu sefer bağırmaya başladı istediğiniz yere şikayet edin diye :KK69:
Netice: mandalina kabukları, ekmek kirintilari, saç yumaklari, maydonoz, taze sogan yine balkonumda :KK43:
Fotografla sikayet et. Devam ederse sen de habire şikayet et.

Hanımlar, benim sorunum üst komşumla ilgili kaç defa konuştum ama anlamıyor. Çalışıyorum evde yokum diye evin her camından halısını, sofra bezini silkeliyor vallahi bıktım artık,katil olcm onun yüzünden bide yüzsüzki sormayın.özellikle mutfak balkonumun olduğu taraftan Silkeleme diyorum çünkü orda erzaklarını var sandalyem var utanmadan 3 öğün sofra bezini ordan silkeliyor balkon ekmek ufağı zeytin çekirdeği vs.şeyler dolu.
Belki açıklanır diye o balkonuma çamaşır ipi yaptım elbezlerini astm bugün onun bile üzerine silkelemiş utanmaz arlanmaz kadın.
Biraz daha sabret. Havalar biraz ısınınca kur balkona mangali hergün yak kömürü. Evine dolsun mis gibi kömürun isi. İs yukarı doğru cikinca camına camasirina yapisinca anlar ancak.

dün birine söylemiştim size de söyleyeyim
üst komşumuzun yaptıklarını sayayım da rahatlayın biraz:
balkondaki yeni yıkanmış çamaşırların üzerinden halı çırpıyor
çamaşırların üzerine tırnak kesiyor
kulak çöpü, peçete atıyor çocukları
liseli oğlu, sokaktan geçenlerin kafasına patates atıyordu bir ara
doğalgazlı apartmanda soba yakıp, soğuk olmasın diye apartmanın bacasını tıkayıp diğer dairelerin dumanla dolmasına sebep oldular, itfaiye gelip temizledi
öğlene doğru radyoyu son ses açıp müzik dinletir, radyocuların konuşmasını dinletir
sık sık elektrik süpürgesi çalıştırır
gece yarısından sonra evde tadilat yapar, uykudan sıçratır, tit tir titretir.
misafirlerimizle balkonda çay içerken sofra bezi silkeler
halısı ve çarşafları sürekli balkonda olduğundan eve güneş girmez
ve o halı sürekli balkonda olduğundan bazen düşüp alt kattaki adamın sık sık antenini kırar ve adam siz mi yaptınız deyince HAYIR der
balkonları ve camları öyle bir yıkar ki, hem camlar ve balkon rezil olur hem de salonun ve mutfağın içine yukarıdan su akar
ve SON NOKTA: tuvalete sürekli tuz ruhu döküp derz aralarını ve boruları mahfettiği için tuvaleti kullanamıyoruz, çünkü biz tuvalete girince bardaktan boşanır gibi üstümüze tuvaletleri akıyor

Fotografla sikayet et. Devam ederse sen de habire şikayet et.
Ona ayiracak vaktim yok. Seviyesini kabul ettim muhatap olmuyorum, takmiyorum, mutluyum. Bazı insanlar maalesef böyledir. Mesela tanımadığı insanlarla senli benli konuşanlar, canım diye hitap edenler, toplu yaşamayı bilmeyenler... Bu tür görgü kuralları ailede öğretilir. Kişi ailede bu eğitimi alamadiysa siz bu saatten sonra ogretemiyorsunuz. Şikayetlere inatla karşılık bile verebilirler. Utanacak insan ilk uyarıda utanırdi zaten... şahsen bir hata yaptığımda uyarı aldığımda yerin dibine geçip defalarca Özür diler ve tekrar etmemeye gayret ederim.
Bu tür insanlar için sinir bozmaya değmez.

Ne ayip ya. Yil oldu 2016 hala annemin 80lerdeki ust komsusu gibi davranan hanimlar var
Gidin konuşun.baktiniz olmuyo, siz de onun ust katindakine soyleyin aynisini yapsin.hey allahim

Altta kalanın canı çıksın
Benim üst komşumda sürekli sigara izmariti atıyodu hemde söndürmeden , bende uyardım anlamadı bende süpürdüm güzellce kendi kapısına boca ettim bidaha yapmadı sizde öyle yapacağınızı söyleyin. Anlayışsız komşuluk çokk zor....

Bazısına öyle yazmak falan işlemez. Gelir bir de seninle kavga eder. Ki belli ki senin komşu bu cinsten.
Aklıma annemin üniversite lojmanındaki komşusu geldi.
kadın halıdan kilime, masa örtüsüne herşeyi aşağı silkiyordu. Kaç defa uyardı, ben gittiğimde kaç defa çıktım.
Cevap hep aynı silkmeden temizlenir mi hiç oldu. Israr edersen üstüne yürümeye hatta küfür etmeye falan kalkardı. karı koca manyaklardı.
Lojman yönetimine mi şikayet etmedik, yazı mı asmadık kar etmedi. Bir de haspam, enfeksiyon kurulunda eğitmendi.
hafta içi hijyen eğitimi verip, hafta sonu ve akşamları bizim balkonu bokluyordu.

ben yeni evlendiğimde üst komşuya çıkıp silkeleme vs. durumlarını sormuştum. ön tarafta balkonumuz var oradan sadece pazartesi halı silklendiğini onun haricinde arka camdan silkelendiğini söyledi. bende çalıştığım için farkedemedim ama balkonum sürekli pis. üzüm asması var sonbahar dedim ondan geliyor. bir gün pazar günü hava güzel balkonu yıkadım eşimle balkondayız çamaşır asıcam üst komşum sofra bezini başımızdan aşağıya silkeledi. yani suçüstü :confused::confused: tabiki ağzıma geleni saydım. o günden beri balkonum tertemiz. devam etseydi bende şikayet etmeyi düşünüyordum.

dün birine söylemiştim size de söyleyeyim
üst komşumuzun yaptıklarını sayayım da rahatlayın biraz:
balkondaki yeni yıkanmış çamaşırların üzerinden halı çırpıyor
çamaşırların üzerine tırnak kesiyor
kulak çöpü, peçete atıyor çocukları
liseli oğlu, sokaktan geçenlerin kafasına patates atıyordu bir ara
doğalgazlı apartmanda soba yakıp, soğuk olmasın diye apartmanın bacasını tıkayıp diğer dairelerin dumanla dolmasına sebep oldular, itfaiye gelip temizledi
öğlene doğru radyoyu son ses açıp müzik dinletir, radyocuların konuşmasını dinletir
sık sık elektrik süpürgesi çalıştırır
gece yarısından sonra evde tadilat yapar, uykudan sıçratır, tit tir titretir.
misafirlerimizle balkonda çay içerken sofra bezi silkeler
halısı ve çarşafları sürekli balkonda olduğundan eve güneş girmez
ve o halı sürekli balkonda olduğundan bazen düşüp alt kattaki adamın sık sık antenini kırar ve adam siz mi yaptınız deyince HAYIR der
balkonları ve camları öyle bir yıkar ki, hem camlar ve balkon rezil olur hem de salonun ve mutfağın içine yukarıdan su akar
ve SON NOKTA: tuvalete sürekli tuz ruhu döküp derz aralarını ve boruları mahfettiği için tuvaleti kullanamıyoruz, çünkü biz tuvalete girince bardaktan boşanır gibi üstümüze tuvaletleri akıyor
Allah yardımcınız olsun daha felaketmiş sizin durum.

Balkondakileri topla evine git bir bahaneyle balkonuna çık ve bunlar senin ama benim balkonda geziyorlardı iade edeyim dedim de. Tabi önce uyar. Bende de sorun oluyordu hatta camım açık arıyorlar camını kapat şunu bunu çırpcaz diye diğer camlar kapalı oralara gitmiyoda. Bende yöneticiyi aradım böyle böyle diye. Şimdi tek gün Silkeleme günü. Ohh mis.

Back
X