• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşular

Bizim üst komşuda sizin gibi. Battaniye hali örtüsü ne bulursa silkeler. Kocasıyla da normal konusamazlar hep bağırarak kavga ederler. Arada küfür sesleri duyarım. Küçük bebegimin sesleri de onları rahatsız ediyordur diye ses çıkarmadım. Geçen hafta gece 1 de çıkıp uyardım artık sandalye çekme ve temizlik seslerinden rahatsız oluyorum diye. Eviniz diye herseyi istediğiniz gibi yapamazsınız.apartman toplu yaşam alanı. Kurallara uymak gerekir.

Aidat konusu tamamen yöneticiyi baglar gider notere ihtarname ceker sonra icraya verir faizi ile tahsil eder. Ama sürekli kavga gürültü tepeden aşagı birşeyler sirkelenmesini tamamen görgüsüzlük üstelik kanuna da aykırı adam videoya alıp şikayet etse evinizi sattırmaya kadar gider. Apartmanda ev benim diye istedigin gibi at kosturamazsın

Anlayis tek tarafli olunmaz elbet. Sahsen kendim Almanya`da yasiyorum, camdan birsey silkelesem komsu bir bakar iki bakar sonrasinda devletten bir görevli gelir alayina fircayi yerim kesin :D

Dedemlerin kaldigi Sehirde Annemin de kendi capinda bir Dairesi var, binevi bana ve abime ileride kalacak bir dört duvarimiz olsun niyetinde alindi. Simdi kendimi orada oturdugumu düsündügümde diyemem ki benim apartmanda kendime olan dairemde istedigimi yapabilmek istinasina sahip olmam sart diye, elbett öbür daire sahiplerinde kendi mali oluyor. Hosgörü ve anlayis sarttir, bu basindan beri saglamlanamiyorsa bile, tek taraftan olan caba bile imkansizliga yönelir. Ayriyetten, biri üst kattan asagi birseyler sirkelese, onu bir sekil toplar kar niyetine komsunun basindan asagi sirkelerdim galiba.

bu arada benzer olay bizde de oldu. ilk seste uyardık ikincisinde polis çağırcaz. millet sizi çekmek zorunda değil

Camdan balkondan birşey silkelenmesi en sinir olduğum şey. Bizim sitede de çok yapıyorlar gerçekten büyük saygısızlık. Balkonumdaki pislikleri görseniz inanamazdınız.
Onun dışında haklısın konu sahibi toplu alanda yaşamak gerçekten çok çok zor herşey sorun oluyor. Duvarlara yalıtım yapmayıp oturan herkesi perişan ediyorlar.

Biz komşuya saygılı olup silkelemeyenlerin evi pislikten geçilmiyor heralde!
En temiz yöntem hepsini balkondan sarkıtıp milletin tepesine silkelemek!
Aynen katılıyorum. Pencerelerim ekmek kırıntısı, saç kılı, bilmem ne kılı, börek , pirinç, bulgur, tırnak, kalem açacağı, oyun hamuru dolu sürekli. Ben temizliyorum yine aynı ertesi gün. Ben o döküntüleri bile aşağı atmayıp çöpe atıyorum. Kadını yakaladım bir gün sofra beziyle benim tarzım böyle yaparım bidi bidi bidi etti etti sonra da hakkımda yalan yanlış konuşup iftaralar attı. Ama suç bende önce pencereme çarpa çarpa silkelerken resim video çekecektim ki şikayet hakkım olsun. Şimdi gozukturmeden yine yapıyor yakalayamiyorum. Birgün nöbet tutacağım aşağıda video çekip doğru zabıtaya vereceğim. Şu havalar bir ısınsın. Apartmanda oturma adabını bilmeyen oturmasın kardeşim çok mu zor kurallara uymak. Yaptığı gürültüyü hiç söylemeyim haddi hesabı yok. Allah soracak hepsini.

Bunlar gibi, komşularının hakkına saygı göstermeyenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz bilsinler.

Merhabalar. Oturdugum apartman 5 katli. Duvarlar cok ince ne yapsan duyuluyo. Alt komsu gecimsizin teki. Aidatimiz 25 lira vermiyor benim kapimi silmeyin diyor. Kamera takildi parasini vermedi. Ayni zamanda dedikoducu. Ozellikle adam herseye karisir. Karsisindaki aspirator aciyormus ses oluyormus. Benden sandalye sesi geliyormus rahatsiz oluyr. Bisey silkeliyemezsin pisleniyomus.

Kendi evimde rahatca kavga bile edemiyorum. Iki uc gune baskasindan duyuyorum yok kapidan donmus gelicekmiste. Yok kiyamet kopmus yukarda da... kizi varmis evde. olmuyomus bole karsi komsuma uyar demis. Esimde umursamaz kimseyi. Ota boka bagrinir bazen. Napicam bilmiyorum. Dun den beri moralimi cok bozdu. Tasinsam kendi evimiz. Alttakininde oyle kendi evi. Toplanti olur gelmez bile pislik insanlara dustum...
Ben alttakine acıdım

Ben sizin gibi dusunmuyorum :) yatagmi yorganimi supuremem. Hali silkmem zaten. Sofra bezini bile kirintilari once lavaboya dokerim.sonra bir silkelerim.kendi evimde rahat olamicaksam hicbiryerde olmam. Kavga dedigmiz cami pencereyi indirmek degil yanlis anlasilmasin yuksek sesle tartisma soylenme diyelim
Kardesim silkeleyemezsin.
Tek bir kırıntı bile gitse rahatsız olur
Tek bir kırıntı bile yoksa o zaman silkelemek neden.
Hak sız sınnnnnn

Şu "ev benim evim, rahat edemeyecek miyim kendi evimde?" zihniyetine de ayarım. Bu zihniyet kadar varoş bir kafa yok vallahi.

Siz kendi evinizde rahat edeceksiniz diye komşular kendi evinde kafa dinleyemeyecek mi?
Siz kendi evinizi temizlemek adına elalemin evine ne hakla pislik dökersiniz? Başkası sizin pisliğini temizlemek, çekmek zorunda mı?

Kendi evinde rahat yaşamak bir tek sizin hakkınız mı? Sizinki ev de, komşununki sizin çöp torbanız mı?
Şunu kimse unutmasın. Senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Başka bir deyişle, senin rahatın başkasının rahatının başladığı yerde biter. Bu kadar. Yok öyle ev benim deyip de milleti rahatsız etmek.

Aynen katılıyorum. Pencerelerim ekmek kırıntısı, saç kılı, bilmem ne kılı, börek , pirinç, bulgur, tırnak, kalem açacağı, oyun hamuru dolu sürekli. Ben temizliyorum yine aynı ertesi gün. Ben o döküntüleri bile aşağı atmayıp çöpe atıyorum. Kadını yakaladım bir gün sofra beziyle benim tarzım böyle yaparım bidi bidi bidi etti etti sonra da hakkımda yalan yanlış konuşup iftaralar attı. Ama suç bende önce pencereme çarpa çarpa silkelerken resim video çekecektim ki şikayet hakkım olsun. Şimdi gozukturmeden yine yapıyor yakalayamiyorum. Birgün nöbet tutacağım aşağıda video çekip doğru zabıtaya vereceğim. Şu havalar bir ısınsın. Apartmanda oturma adabını bilmeyen oturmasın kardeşim çok mu zor kurallara uymak. Yaptığı gürültüyü hiç söylemeyim haddi hesabı yok. Allah soracak hepsini.

Bunlar gibi, komşularının hakkına saygı göstermeyenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz bilsinler.
İnanın benim balkonunda sizinki gibiydi başkasının kılı tüyünü temizlemek kadar mide bulandırıcı bi durum yok.
Tüm halıları, bezleri, battaniyeleri balkondan sarkıtmak nasıl bi temizlik anlayışı bilemiyorum.
Kadınlarımız gerçekten çok cahil laftan sözden anlamıyor.
Toplu yaşama adapte olamayan gitsin başka yerde yaşasın.

neden çarşaf yorgan silkeleniyormuş?
ille silkeleyecekseniz evinizin içine silkeleyip sonra silkelediğiniz yeri temizleyin, kimse sizin kılınızı, tüyünüzü çekmek zorunda değil.
36 yıllık hayatımda hiç herhangi bir şey silkelemedim, pislikten de ölmedik.

Aidat vermek zorunda dava edersiniz.tüm bina ile sorunluysa imza toplarsınız uzaklaştırırsınız.ayrıca üst kattan bir şey silkelemek yasak çok gerekliyse 1 gün belirleyip bunu yapanlar var.komşuluk şans işi..ben de çok şanslı değilim ne yazıkki

Sirf carsaf yorgan silkelememek icin her hafta hepsini yıkıyorum
Alttaki de insan yani
Apartmanda camdan hali sofra bezi carsaf mi silkelenirmiş
Bizim apartman da da var boyle her oğunde sofra bezi silkeleyen laftan uyaridan anlamadi en son kapicimız süpürgeyi verdi eline haftanin 3 günu
Kendi pisligini kendiis temizledi de sukur silkelemiyo artik

Her evde kavga olmuyo yani biz hic yuksek sesle kavga etmeyiz olaki kızdık birbirinize otutup konusup hallederiz

Masa sandalye sesi rahatsiz ediyor ve bun usöyledilerse size buna bi çozum bulunabilir masanin altina ince halı/kilim koyabilirsiniz

Aidat isi zaten yöneticinin isi o halleder

Bir de ev benim keyfime göre davranamayacakmıyım ne ki ben anlamıyorum,
Yok ben her istedigimi yaparim ev benim tapulu malim rahatsiz olan da sussun derseniz mesela müstakil ev alabilirsiniz kimse de rahatsiz olmaz

Ben kiraciyim üstümdeki ev sahibi ama bi tamiratı olsa kalabalık misafiri olsa bana bilgi verir şu saatlerde yapsak uygunmudir rahatsiz olurmusunuz diye
Siz haksızsınız

Son düzenleme:
Valla bende kıracıyım daha 1 sene bıle olmadı tasınalı.hem alttakı hem üsttekı rahatsız.ne zaman evıme bırı gelse sankı kapıyı kollrlar kütküt duvara vurulur.cocuklar cok ses yapıyormus aglıyorlarmıs e ben ne yapayım cocuk bunlar durdan anlamıyorlar.kapıma bıle geldı alttakının kocası.ıkısınınde kendı evi. Üstteki hergun silkeler camdan asagı kıl tüy kırıntı.okadar dengesızkı bende bıgun balkonu yıkarken bı ses olunca küt küt duvara vuruyosun ama balkondan bısey sılkenmeyecegını bılmıyosun dıye bagırdım cagırdım.bu ne ya baskasının pialiğini temızlemek zorunda mıyım.ne kadar kıracı olursam olayım parayla oturuyorum sonucta bedava değil

Benim üstümdekilerde çok sesliler şimdiye kadar cıkıp bişey demedim ama artık tahammül edemiyorum. Çocuk bağırsa birşey demem ama koca koca insanlar sabahtan akşama kadar bağırıyorlar. Gercektende çok sinir bozucu. Eşinize kızmalarını anlıyorum...

Back