Komşular şimdi de tehdit ediyor

Melek04140

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2019
94
126
93
32
Arkadaşlar önceki konularımdan belki hatırlarsınız. Binaya yeni taşınan komşu bu yazıyı asmıştı. Ben de bu olay üzerine, çalışan biri olarak artık kesinlikle merdivenleri silmeyeceğimi, temizlikçi tutulursa payıma düşeni vereceğimi söylemiştim. Binaya temizlikçi tutmak için para vermek istemiyorlar. Benim kendi günümde birine sildirmemi de kabul etmiyorlar, dışarıdan birini kabul edemezlermiş. Bir hırsızlık durumu olursa ondan bilinip bana gelirlermiş. Yan dairemde bir kaynana gelin var, bunlar aynı zamanda bu binanın gecekondu iken toprak sahibiymiş, 2 tane de kiracısı var bu apartmanda. Yöneticiye gidip; "Söyle ona bu binada oturuyorsa biz nasıl siliyorsak o da silecek, dışarıdan birini de kabul etmeyiz. Onu ayağımın altına alırım, sebebi olmayayım, öğretmen falan dinlemem beter ederim" diyormuş. Yönetici de benden yana ama onun kiracısı olduğu için sesini çıkaramıyor. Yöneticinin kızı beni sever, bunların hepsini gizliden ses kaydı yapmış bana getirdi. Evden çıktığım anda sözlü taciz ediyor, tartışıyoruz. Şimdi de komşuların hepsini toplayıp kapıma gelip sözde beni döveceklermiş. İki gündür bekliyorum gelmesini, geldiği anda polisi çağıracağım.
Diğer yandan bu eski toprak sahibi dediğim kadının; kiracılarından aldığı gelirleri devlete bildirmediğini, kirayı elden aldığını, kontratta da yarısı olarak gösterdiğini sağlam bir kaynaktan duydum. Yine bina projesine aykırı olarak terası kapatıp eve dahil etti. Belediye; şikayet olması halinde yıkıp, bir de ceza yazıyor. O yazıyı yazan komşuyu dolduran da zaten buymuş. Sizce bu kadar pervasız davranan kadını belediyeye ve vergi dairesine şikayet edeyim mi? Yalnız yaşayan biriyim. Siz olsanız ne yaparsınız? Tarafsız olarak sizler daha sağlıklı düşünebilirsiniz diye sizlere sormak istedim. Biraz uzun oldu lütfen kusuruma bakmayın.

Eklentiler

• IMG_20200330_152346.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 352
Önceki konum buydu

Ev sahibiyim. Taşınmam mümkün değil, çünkü görev yaptığım okul hemen arka sokağımda. Burayı da buraya tayin olunca kredi ile yeni almıştım. Kredili ev kolay kolay satılmıyor da

Ne münasebet niye merdiven silmek zorundaymissiniz? Sizin yerinizde olsam bu kadar olaydan sonra ne silerim ne temizlikçi tutmayı teklif ederim. Zorla elinize bez verip sildirecek değiller ya. Huzursuzluk ise zaten huzursuzsunuz daha ne olabilir? Bence hiç umursamayin sözlü münakaşaya girmeye gerek de yok herhangi bir densizlik yaparlarsa dediğiniz gibi polis çağırın onlar uğraşsın.

"Merdiveni silmek zorundasın" diye bir kural yok, bunun oluru anlattığınız gibidir, silmek istemeyenin yerine ücretli geçilir ya da ortak olarak temizleyecek biri tutulur. Döveriz möveriz dediklerine bakmayın, kapınızın arkasına koyun bi sopa; kapınıza dayanır iter kakarlarsa geçirin kafalarına "Hepsi bir oldu haneye tecavüz etmeye çalıştılar saldırdılar ben de kendimi korudum" dersiniz, dövmeye geleni dövüp ararsınız polisi daha güzel olur.

Ayrıca, vergi kaçıran ev sahibini, aranızda bir olay olsun olmasın şikayet edin bu vatandaşlık görevidir, yaptığı şey hukuken hırsızlıktır.

Onlar ev sahibiyse sizde ev sahibisiniz korkmayın sizde tehdit edin bakalım ne olacak,eve gelirlerse ısrarla içeri al haneye tecavüzden bı ceza alsınlar da görsünler dengesiz insanlar.Gerekirse polisi arayıp bı danışın ne diyecekler tehditler hakkında.

Savcılığa gidip şikayetçi olun yalnız yaşıyorum korkuyorum diyebilirsiniz. Tehtidlerini anlatın, lütfen ısrarcı olun kadın kavgası olmadığı hususunda ısrarcı olun. Yalnız yaşayan bir kadına her yolla zarar verilebilir. Bekleyin kapınıza gelsinler tahrik etmeyin münakaşaya girmeyin geldikleri anda polisi arayın her türlü rezilliği çıkartın. Anladığım kadarıyla varoş bir mahalle insanlarsa varoş, işlerini saçını başını yolarım şeklinde çözmeye çalışıyorlar. Haklısınız haklı kalın ama tek parça

Bazı manyaklar yalnız yaşayan kadın veya erkek apartmanda istemiyorlar acaba o yüzden size takıntı olmuş olabilirler mi? Yanlış anlaşılmasın siz sonuna kadar haklısınız zaten ama sadece yerlerden dolayı bu kadar kafaya takmaları bi tuhaf geldi. Kocalarını kaybetme korkusu mu yaşıyor zavallılar acaba.

Ayrıca mutlaka hakkınızı arayın asla yanlarına bırakmayın. Eğer korku durumunuz varsa evi kiraya verin kendiniz başka bir ev bakın kiraya çıkın.

Terbiyesizler! Siz apartman temizliği yapmaya mecbur musunuz canım, dediğiniz gibi beğenmiyorlarsa birini tutsunlar da ona yaptırsınlar. Hırsızlık mırsızlık bahane ablacığım bunlar para vermek istemiyorlar boşversene! Sözlü tacizlerine kulak asmayın geçin gidin. Eger sizi taciz etmeye devam ederlerse bu duyduklarınızı belediyeye şikayet edeceğinizi söyleyin.Kimden duydun diye sorarlarsa da isim misim vermeyin. Bakalım yaklaşacaklar mı... Kolay değil öyle mafyalık yapmak. Aşırıya kaçarlarsa da polise gidin.

Dünyada ne mal insanlar var ya..
Apartmanı silen kadin senin bir ayakkabini çalabilir. Onda da insan ol ayakkabini kapı önünde birakma,derler adama.
Pislik!
Bence gereken yere şikayet edip vatandaşlık gorevimi yapsan iyi olur.. Sırf dedesi babası zamanında oraya gecekondu kondurdu diye kendini kral ilan etmiş salak kadın,ödesin cezasini, görsün bakalım.
benim annemin en sevdiğim özelliği kadın şikayet etmeyi çok seviyor. Eczane iki kere peşpeşe 'maske bitti' dedi diye hemen şikayet etti,maske geldi mesela. Bir yanlislik bir hata mı var, hemen şikayet eder. Yaşlı ve fakir komşu çöpünü balkondan mi fırlattı? Acımaz,otuz yıllık komşum demez belediyeyi arar . Çöp atılmayan saatte çöp mu attılar? Fotoğraflar belediyeye mail atar. Devletin 'para almayacagiz' dediği şeyden para mı istediler? Cimer'e yazar. Trafikte bir adam herkesi solluyor mu? Hemen plakayı bildirir.
Bugüne kadar da hiç zararını gormedi. Hatta tam tersi, konu komşu çekinir annemin şerrinden.
O yüzden tavsiyem edin şikayet. Zaten bir şey yoksa yoktur, varsa da cezasını öder paşa paşa.

*Ev de yıkılmaz ya. Bizim mahallede de vardı kaçak kat şikayeti . Ceza ödediler belki ama bina falan yıkılmadı.

Ahahaha ayni bizim apartman, daire numaramiz bile aynı, konu sahibi sen ben misin yoksasirf çalısan kadina duydukları kıskanclik mi desem haset mi desem ondan boyle demek ki...ben silmedim silemem dedim anlatmaya caliştim çozum aradim ve yıllardir daha pek çok şey yaptim ama sonuç; kredim bitti,evim satılıga çıktı.corona yuzunden gelen giden de yok ama ilk gelene vericem yok pahasina

Apartmanın Ali kıran, baş keseni bu kişi demek ki.
Sizi yalnız olduğunuz için güçsüz, kuvvetsiz görüp, ezmeye çalışıyorlar. Üzerinizde hüküm yürütmeye çalışıyorlar.Kıskançlık ve edepsizlik bir araya gelmiş. Çirkef bir kişi demek. Güvende değilseniz, kendinizi önlerine yem diye atmayın.
Ev kendinizin mi bilmiyorum. Ama, kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış derler. İmkanınız varsa, evinizi değiştirin. Muhatap olmayın, böyle manyak biriyle. Aradığı belayı, Allah başına nasıl olsa sarar onun, merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…