• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşu..

İnsanları memnun etmek çok zor yıllar önce taşıdığım eve ev sahibi her akşam gelir çay meyvesini yer saatlerce oturur giderdi önce tatlı dille anlatmaya çalıştım olmadı bi süre sonra uyarı verdim anlamadı en son geldiğinde ki o gün çok yorgundum erkenden yatağa gidip uzanmak istediğim bir günde yine patadak geldi ve gayet kibar açık bir dille söyledim kadın burası benim evim gelmek icin haber mi vereyim dediği an kapıyi gösterip kovdum ve o ay içinde çıktık 1gun sonra büyük bir tartışma yaşattı bu arada ev sahibi yalnız yaşayan bir bayandi yalnızlığının acısını bizden çıkardı sanırım
Görgüsüz cahil ve hasta insanlar az veya çok mal ve güç sahibi olunca sonuç her zaman bu oluyor maalesef. Sistem utansın

İnsanları memnun etmek çok zor yıllar önce taşıdığım eve ev sahibi her akşam gelir çay meyvesini yer saatlerce oturur giderdi önce tatlı dille anlatmaya çalıştım olmadı bi süre sonra uyarı verdim anlamadı en son geldiğinde ki o gün çok yorgundum erkenden yatağa gidip uzanmak istediğim bir günde yine patadak geldi ve gayet kibar açık bir dille söyledim kadın burası benim evim gelmek icin haber mi vereyim dediği an kapıyi gösterip kovdum ve o ay içinde çıktık 1gun sonra büyük bir tartışma yaşattı bu arada ev sahibi yalnız yaşayan bir bayandi yalnızlığının acısını bizden çıkardı sanırım
"kendi evim" ha.
her ay gününde gelmesini bekledikleri kirayı ne zannediyorlar acaba? kara kaşlarına mı veriyoruz ki.

Sizin binanız olabilir. Onlarda kiracı başından beri istememiş belliki içli dışlı olmayı evin sorunlarına gelirsek sözleşme diye bişey var çıkınca eve verdikleri zararı ya karşılarlar yada onarırlar.
Bizimde var öyle bı komşu. On beş senedir aynı binada kiracı. Ama kadın ev sahibine bile kapı açmaz. Değişik . Bence sorunları var. Ama aile olarak kimseye zararlari yok . Sessiz sakin bı aile. Kirasını faturasını zamanında öder. O yzuden kimse bişey demiyor.

Bizimde var öyle bı komşu. On beş senedir aynı binada kiracı. Ama kadın ev sahibine bile kapı açmaz. Değişik . Bence sorunları var. Ama aile olarak kimseye zararlari yok . Sessiz sakin bı aile. Kirasını faturasını zamanında öder. O yzuden kimse bişey demiyor.

Nesi değişik?
Kiramı faturamı ödüyorsaö ev sahibine yalakalık yapmadığım için sorunlarım mı olmak zorunda?
Siz daha değişiksiniz

3 yıldır kiracıyım ev sahibimle 2 defa görüştüm birinde kira artışı ve sözleşme yenileme için kendileri geldi diğerinde bir konu hakkında görüşmek için ben gittim o kadar ne ararlar ne sorarlar aynı şekilde ben de aramam sormam aydan aya hesaplarına kirayı atarım o kadar

Allah razı olsun, ne yüce gönüllü komşularmışsınız :KK51:

Bir şey diyecek olsaydınız, sessiz, sakin, kirasını, aidatını, faturasını zamanında ödeyen insanlara ne diyecektiniz çok merak ettim.

Daha neler okuyacağız şu güzelim sitede.
Kirasını zamanında ödüyor, hiç bir şeyi de aksatmıyorsa siz dışarda kalırsınız.
Ev sizin diye içerideki insanlara hükmetme hakkına sahip değilsiniz.
Çok zorunuza giden şeyler varsa karşılıklı anlaşma ile kiracınızı çıkarırsınız.
4 senedir kiradayım ev sahibiyle bir kere telefonda görüşmedim.
2-3 kere yüz yüze denk gelme dışında yine irtibatta bulunmadım.

Evimin içine karışmak isterse de alnını karışlarım.

Nerden anladınız sorunlu olduğunu? Bence sorun sizin bu düşünce yapınızda insanları rahat bırakın!!!!!

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen
Böyle düşünmeyin bence.
Ben de komşuluğun bayağı yaygın olduğu bir yerde yaşadım.
Komşularımla iyi geçiniyordum. Hatta bir kadın vardı orta yaşlı, kendisini de eşini de çok severdim.
Sonra okul bitti, memlekete döndüm. O apartmanda muhabbetim olan biri vardı, duydum ki o iyi anlaşıyoruz dediğim kadın arkamdan neler demiş. Namusuma iftiraya kadar gitti.
Yanlış anlamayın belki böyle bir şey yaşamıştır güvenmiyordur kimseye, içli dışlı olmak istemiyordur

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz farkında mısınız? Demek ki artık konuşmak istemiyorlar, olamaz mı?
Kiracınız diye sizinle iyi geçinmek zorunda mı? Komşuluk böyle birşey değil. Belki anneniz birşey dedi birşey yaptı, uzak durmak istediler.
Birde şu dönemde evden çıkartacaksınız öyle mi? Hayretler içerisindeyim...
Rahat bırakın insanları lütfen.
Ev taşımak, ev bulmak, birde küçük çocuklarla ne kadar zor...

Nesi değişik?
Kiramı faturamı ödüyorsaö ev sahibine yalakalık yapmadığım için sorunlarım mı olmak zorunda?
Siz daha değişiksiniz
Merdivenci su istemek için kapısını çalar açmaz. Yemek yapar goturursun çöpe atar. Kimsenin evine gitmez . Kimseyi evine almaz. Merdiven için kadın su koymazsa ben veririm her zaman. Kimin sırası diye gözetmem. Ama ben bı kere çocuk hastalandı hastaneye gittim. Meridven için su vermeyi unuttum. Kadından istemiş ben vermem benim sıram değil demiş. Bence değişik ve normal değil.

Allah razı olsun, ne yüce gönüllü komşularmışsınız :KK51:

Bir şey diyecek olsaydınız, sessiz, sakin, kirasını, aidatını, faturasını zamanında ödeyen insanlara ne diyecektiniz çok merak ettim.
Off yazmaya üşendim ama yazmak zorunda bırakıyorsunuz. Her kandil kapısına kandil simidi bırakırız bütün komşuların. Her bayram çikolata. Teşekkür etmez. Kandillerde helva tatlı . Aşure zamanı aşure verirdik. Meğer çöpe atıyormuş 🤦. Evine kimseyi almıyor. Kimseye gitmiyor. Üç çocuk büyüttü ama kadın evden asla çıkmadı. Normal mi sizce. Ev sahibi kapıya geliyorsa bı açıp sorarsın. Niye geldin diye. Oturmaya zaten gitmiyoruz ki. Ama kapıdan bişey söylemek gerekir kapıyı açmaz. Bu normal değil. Telefon numarasını vermez.

Off yazmaya üşendim ama yazmak zorunda bırakıyorsunuz. Her kandil kapısına kandil simidi bırakırız bütün komşuların. Her bayram çikolata. Teşekkür etmez. Kandillerde helva tatlı . Aşure zamanı aşure verirdik. Meğer çöpe atıyormuş 🤦. Evine kimseyi almıyor. Kimseye gitmiyor. Üç çocuk büyüttü ama kadın evden asla çıkmadı. Normal mi sizce. Ev sahibi kapıya geliyorsa bı açıp sorarsın. Niye geldin diye. Oturmaya zaten gitmiyoruz ki. Ama kapıdan bişey söylemek gerekir kapıyı açmaz. Bu normal değil. Telefon numarasını vermez.

Komşuların getirdiği şeyi ben de yemiyorum. Kim, hangi hijyen koşullarında yaşıyor nereden bileyim? Hele ki böyle bir dönemde, yiyeceğim varsa da yemem.
Telefon numarasını paylaşmak zorunda da değil.

Evden çıkmakla ilgili bir problemi olabilir kadının. Yine de kimseyi ilgilendirmez.

Ayrıca ev sahibi çaldığı kapının açılmamasından sizin kadar şikayetçi değil belli ki. Kadın 15 senedir aynı yerde oturduğuna göre...
Arkasından sorunlu diye dedikodu yapmak da pek normal bir şey değil.

Kirasını düzenli ödeyen insanlar size hiçbir şey borçlu değil. Madem derdiniz tamamen para değil, evinizi normalin altındaki fiyata kiraya verin çevrenizdeki birine. Baştan söyleyin ya da biz evimizi kiraya vereceğimiz insanlarla komşuculuk da oynamak istiyoruz diye.

Kafalar leyla galiba. Insanlar kapi acmiyorlar pek muhattap olmuyorlar diye değişik mi oluyorlar. Belki de zırt pırt bir araya gelip onun bunun dedikodusunu yapan tipleri sevmiyorlardır

Böyle düşünmeyin bence.
Ben de komşuluğun bayağı yaygın olduğu bir yerde yaşadım.
Komşularımla iyi geçiniyordum. Hatta bir kadın vardı orta yaşlı, kendisini de eşini de çok severdim.
Sonra okul bitti, memlekete döndüm. O apartmanda muhabbetim olan biri vardı, duydum ki o iyi anlaşıyoruz dediğim kadın arkamdan neler demiş. Namusuma iftiraya kadar gitti.
Yanlış anlamayın belki böyle bir şey yaşamıştır güvenmiyordur kimseye, içli dışlı olmak istemiyordur
Belki de muhabbetiniz olan kişi yalan söyledi? Yani en azından bu lafı getiren kişide güvenilir gelmez bana, laf doğru olsa bile.

Back