• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.798
598
31
Kızlar selam olsun hepinize 👋

Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.

Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.

Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.

Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.

Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya. 😑 Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy 🤧

Boyle konularda duvar inceyse ben yapacak bir şey goremiyorum. Yarin sizin cocukta aglamaya başlayacak, koşmaya başlayacak, oyuncaklarini yere atacak alt kattaki sikayet etse cocuk bu napayim duvarlar ince diyeceksiniz.

Gunluk seslerin bile geldigi evleri tercih etmemeye calismak en iyisi. Edildiyse de cozum yok ekstra yalitim vs yaptirmaktan başka.

Of yemin ederim 3 gün sonra açacağım konu 🤦🏻‍♀️ Benim de alt komşum böyle. Çocuğu 5-6 yaşlarında. Sabah daha 7’de çocuğu uyanıp lap Lap koşuyor evde. Bir ara her sabah 6’da ağlıyordu, asla susturmıyorlardı Pedagog kendi haline bırakın demiş diye. O sessizlikte tüm sesler bizde Tabii. Geçen sabah 6’da yağ satarım bal satarım ile güne uyandım 🤦🏻‍♀️ Karı koca da sesleri bir gür ki anlatamam 🤦🏻‍♀️ Bir de sürekli çocuğu aaaaaa, ooooooo, vaaaaaaav diye sevmeleri var. Aşırı mutlu tepki veriyorlar çocuk bir şey yaptığı zaman. Ayda 1 doğum günü kutlamalarını saymıyorum bile 🤦🏻‍♀️ Saklambaç oynuyorlar, adamla birlikte sayıyorum sayıları resmen 🤦🏻‍♀️ İkimiz de kiracıyız. eve müdahale etmem söz konusu değil benim de.

içimi döktüm ve tavsiyeler için yerimi aldım 😂

Boyle konularda duvar inceyse ben yapacak bir şey goremiyorum. Yarin sizin cocukta aglamaya başlayacak, koşmaya başlayacak, oyuncaklarini yere atacak alt kattaki sikayet etse cocuk bu napayim duvarlar ince diyeceksiniz.

Gunluk seslerin bile geldigi evleri tercih etmemeye calismak en iyisi. Edildiyse de cozum yok ekstra yalitim vs yaptirmaktan başka.
Işte bende sürekli bunu diyorum kendime. Jes senin de bebegin var büyüyecek oda durmaz belki. Ama samimi söylüyorum 1 saniye bile koşmadan eşyaları firlatmadan durmuyor çocuk. Sabah 8 den gece 12. Gece 12 sonrası ses kesiliyor.

Şuan mecbur olduğum için burdayım eğer çıkmak zorunda kalırsam da yapacağım tek şey en üst katta oturmak. Ya birde benim bebeğim laf anlamadığı halde ağlayınca insanlar uyanmasın diye hemen salona geçiyorum sakinlestiriyorum. En azından yatak odasını sessiz alan yapsa işime gelir. 7 yaşında çocuk belki anne uyarsa dinler. Klozet kapağı kapılar camlar herşeyi sinirlenince ya da koşturunca tüm gucuyle carpıyor.

Yamyam gibi çocukları olan, bencil, pisl*k, görgü görmemiş komşu sorunsalı. Kiracılarsa ev sahibiyle konuşun. Laftan anlasaydı anlardı zaten.
Kiracı zaten yeni taşındılar. Yönetim bu konuda çocuktur ses olur kafasında geçen sene komsum kendi ustindekiyle polislik oldu. Birşey yapmadı yönetim. Adamın 6 çocuğu var zaten. Ya evin duvarlarını deliyor sanki çocuk.

Of yemin ederim 3 gün sonra açacağım konu 🤦🏻‍♀️ Benim de alt komşum böyle. Çocuğu 5-6 yaşlarında. Sabah daha 7’de çocuğu uyanıp lap Lap koşuyor evde. Bir ara her sabah 6’da ağlıyordu, asla susturmıyorlardı Pedagog kendi haline bırakın demiş diye. O sessizlikte tüm sesler bizde Tabii. Geçen sabah 6’da yağ satarım bal satarım ile güne uyandım 🤦🏻‍♀️ Karı koca da sesleri bir gür ki anlatamam 🤦🏻‍♀️ Bir de sürekli çocuğu aaaaaa, ooooooo, vaaaaaaav diye sevmeleri var. Aşırı mutlu tepki veriyorlar çocuk bir şey yaptığı zaman. Ayda 1 doğum günü kutlamalarını saymıyorum bile 🤦🏻‍♀️ Saklambaç oynuyorlar, adamla birlikte sayıyorum sayıları resmen 🤦🏻‍♀️ İkimiz de kiracıyız. eve müdahale etmem söz konusu değil benim de.

içimi döktüm ve tavsiyeler için yerimi aldım 😂
Seninkiler altta ve mutlu aile profili bak 😁 keşke şarkı söylese bizimki de. Gürültülere ben dahi irkiliyorum. Bebe şimdi hadi idare ediyor bir şekilde. Yarın öbür gün ne olacak bilmiyorum.

en üst katta oturmak
Ben en üst katta oturuyorum ve samimi söylüyorum katla hiç alakası yok 🤷🏻‍♀️ Bize direkt alttan geliyor ses. Olduğu gibi yukarı çıkıyor Tüm sesler. ayrıca çatıdayız (ve kuzey doğuya bakıyoruz) diye apartmandaki herkesten yüksek doğal gaz faturası ödüyoruz. çatıda da yalıtım pek iyi değil.

Ben en üst katta oturuyorum ve samimi söylüyorum katla hiç alakası yok 🤷🏻‍♀️ Bize direkt alttan geliyor ses. Olduğu gibi yukarı çıkıyor Tüm sesler. ayrıca çatıdayız (ve kuzey doğuya bakıyoruz) diye apartmandaki herkesten yüksek doğal gaz faturası ödüyoruz. çatıda da yalıtım pek iyi değil.
Ben alt komşunun sesini hiç duymadım 5 kişi yaşıyorlar. Hoş onlar kimseyi rahatsız etmeyelim kafasında ama böyle nasıl gidecek bilmiyorum alsem valla bezdim. Kız çocuğu naifligi gelsin çocuğa diye her gün dua ediyorum 😁

Seninkiler altta ve mutlu aile profili bak 😁 keşke şarkı söylese bizimki de. Gürültülere ben dahi irkiliyorum. Bebe şimdi hadi idare ediyor bir şekilde. Yarın öbür gün ne olacak bilmiyorum.
Bebito, şarkı da söylese kavga da etse sabahın 6’sı be gülüm 😔 zaten son haftadayım, uykular haram oldu gece ağrılarından zorla uykuya dalıyorum, bir de bunların sesleri hiç çekilmiyor. Ben anlamıyorum bir çocuk nasıl sürekli koşar? 😅 hiç mi normal yürümez bilmiyorum 🥲 hadi o çocuk, anne baba hiç mi demez be güzel yavrum, biraz sessiz oynayalım ya da karıcım/kocacım biraz sessiz oynayalım şu çocukla, sesimiz çok yüksek 🤦🏻‍♀️

Bebito, şarkı da söylese kavga da etse sabahın 6’sı be gülüm 😔 zaten son haftadayım, uykular haram oldu gece ağrılarından zorla uykuya dalıyorum, bir de bunların sesleri hiç çekilmiyor. Ben anlamıyorum bir çocuk nasıl sürekli koşar? 😅 hiç mi normal yürümez bilmiyorum 🥲 hadi o çocuk, anne baba hiç mi demez be güzel yavrum, biraz sessiz oynayalım ya da karıcım/kocacım biraz sessiz oynayalım şu çocukla, sesimiz çok yüksek 🤦🏻‍♀️
Demiyorlar çünkü sadece onların çocuğu ve psikolojileri kıymetli gerisinin canı cehenneme.

Yalniz sen lohusa bunalımı yaşamaz bu alttakilerde atarsin stresi demedi deme 😁😁

Hele bir de 1 saat uykuya hasretken güm güm ses gelse offff

Demiyorlar çünkü sadece onların çocuğu ve psikolojileri kıymetli gerisinin canı cehenneme.

Yalniz sen lohusa bunalımı yaşamaz bu alttakilerde atarsin stresi demedi deme 😁😁

Hele bir de 1 saat uykuya hasretken güm güm ses gelse offff
Aynen öyle yaaa. herkesin çocuğu kendine kıymetli anasını satayım 😂 hiç bilmiyorum nolucak jesss. Çok da çabuk sinirlenen bi tipim, Allah sabır versin inşallah 😂😂

neyse konunu işgal ettim azıcık 🙈 ama yalnız değilsin yani 🥲

• Komik
Reactions: JES
Ben bebeğimi gündüzleri hep seste uyuttum.Kuran açtım müzik açtım hiç bir şey yapmasam televizyonun sesini yükselttim ki seslerden ürkmesin sesle uyumaya alışsın diye.
O yüzden biz hiç problem yaşamadık.Gürültü çıksada kızım mışıl mışıl uyur.

• Beğen
Reactions: JES
Aynen öyle yaaa. herkesin çocuğu kendine kıymetli anasını satayım 😂 hiç bilmiyorum nolucak jesss. Çok da çabuk sinirlenen bi tipim, Allah sabır versin inşallah 😂😂

neyse konunu işgal ettim azıcık 🙈 ama yalnız değilsin yani 🥲
Sakin olmaya çalış alsem annelik daha çok sabrı getiriyor bünyeye ( dedi ve komşuyu bıçaklamaya gitti 🤣 )

Apartman da yasayanlarin kacinilmaz sorunu.
Alt komsumun kizi felaket. Apartmana girer girmez ortaligi yikiyor. Evde de oyle,ve ust Katda oldugum halde herseyi duyuyoruz. Suan bile apartmanda bagriyor. Tek artim cocuklarim büyük 🙄
Gerci sesde uyumaya alisikdi benimkiler.
Allah sabir versin

Ben bebeğimi gündüzleri hep seste uyuttum.Kuran açtım müzik açtım hiç bir şey yapmasam televizyonun sesini yükselttim ki seslerden ürkmesin sesle uyumaya alışsın diye.
O yüzden biz hiç problem yaşamadık.Gürültü çıksada kızım mışıl mışıl uyur.
Gerçekten mi ? Yani gürültüler olumsuz etki yapmadı sizin açtığınız. Çok sevindim buna. Peki aksam 8 den sonra ne yaptınız?

Apartman da yasayanlarin kacinilmaz sorunu.
Alt komsumun kizi felaket. Apartmana girer girmez ortaligi yikiyor. Evde de oyle,ve ust Katda oldugum halde herseyi duyuyoruz. Suan bile apartmanda bagriyor. Tek artim cocuklarim büyük 🙄
Gerci sesde uyumaya alisikdi benimkiler.
Allah sabir versin
Kapitaaaan bende alıştırdım ama sürekli çocuğa gürültü açıyorum endişelendim. Seslerini bastırsın diye çocuğa zarar veririm diye korktum. 😑 birde gece 12 ye kadar çok değil mi gürültüye maruz kalmasi

Back