• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Belası.. Sizinde başınıza geldiyse bir yol gösterin lütfen. çok bunaldım

jellybonbon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
267
0
46
İstanbul
4 yıl öncesine kadar herşey mükemmeldi diye başlayacağım. tabi biz durumun ciddiyetini annem annenemi kaybettikten sonra kendisini yalnız hissetmek için komşusundan uzaklaşma kararı aldığında fark ettik.
durumu özetleyerek geçmek istiyorum sizi de çok yormadan bir neticeye varmak niyetindeyim. sorun şu ki;

bulunduğumuz semtte müstakil bir evde 15 seneyi aşkın süredir ailecek yaşamaktayız. karşı komşumuz da aynı şekilde müstakil bir evdee yaşamaktalar yani kız kardeş, erkek kardeş ve bunların anne ve babası. gelin ve görümce biz buraya taşındığımızda kanlı bıçaklılardı. bizim olaylı oldugumuz kişiye x diyeyim. x Allahın her bir günü çay içmek kahve içmek amacıyla kapımızı aşındırırdı. biz tabi aile içi sorun diye irdelemekdik anneminde iyi niyetinden dolayı bi anormallik fark etmedik. gel zaman git zaman annanem vefat etti. annem çok uzuldu, psikolojik olarak hep yanlız kalmak istiyordu derken x durumu dramitize etmeye başladı sürekli arıyor annem reddediyor açıklamalar yapıyor x asla yılmıyor. derken annem bahçede sebzeleriyle ilgilenirken ben x in sesini duydum ve hemen annemin yanına fırladım. bir de x sürekli olarak babamı olayın içine çekmek istiyor. işte "baban gelsin onunla konuşcam" derken ogün bağırıış çağırış konu kapandı. annemin önünü kesmeler, camdan sürekli bizi izlemeler, biz kapıya çıkınca kapıya çıkmalar falan derken bir gün beni tek yakaladı evde kimse yok. sınavım var yola çıkıcam. lanet olası bize bakan cam sabah öğle akşam siliniyor. bana laf attı hiç takmadım tekrar laf attı derken biz laf dalaşına girdik x in annesi aşağıdan geldi yakşalık olarak kadın 70ini devirmiş. üstüme yürüdü ne yaptıgını anlamadım, anlasaydım bile 70 yaşındaki bi kadına el kaldıramazdım derken benim saçımdan tuttuğu gibi evire çevire dövmeye kalkıştı. tabi ben psikolojik olarak kendimi yemeye başladm. derken babamı aradım şiddet gördüğümü söyledim babam benm şirkete geçmemi istedi ben babamı şirkette beklerken babam evin oraya gitmiş işte bana şiddet göstermelerine tepki göstermiş. daha sonrasında babam, x in eşiyle görüştü. x in eşi benmle konşmak istedi. daha sonra x hala babamla görüşmek istemeye devam etti tabi. neyse konu çok uzuyor ama ayrıntı atlamak istemiyor. işte bu şekilde lafla tacizler devam etti. en son ablam arabasını park etmiş ıslık çalarak kapının açılmasını beklerken bu sefer ablama laf atmış. ablam eve girmiş hiç takmamış. yine bizim telefonlar susmuyor. evi arıyor kapatıyor babamın cep telefonunu nerden bulduysa onu arıyor. telefonu yüzüne kapatıyoruz tekrar arıyor. hiç utanmadan tekrar arıyor..

şimdi durum gördüğünüz gibi hiç hoş olmayacak noktaya yaklaşıyor. biz kendimizi ne kadar fevri davranmamak için tutsak da karşı taraf psikolojik manyak oldugundan sürekli üstümüze oynuyor. bu arada x in iyi gitmeyen bir evliliği var. yani komşuluk kurduğumuz süreç içerisinde gayet net olarak anlaşılırdı bu durum. babam eve geldikten snra bize gelmeye çalışması falan derken annem hep redderdi tabi. bizde hoş karşılanmaş eşi eve gelmiş bir hanımın komşusuyla oturup hoş beş etmesi...

size özet geçmeye çalıştım genel olarak temel vukuatlar bunlar. 4 senedir bu şekilde sürüyor. bu süreçte hem hukuksal olarak hemde mantıksal olarak tavsiyelerinizi almak istiyorum. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler

anladığım kadarıyla herkesin kendi evi kirada olan yok. Allah yardımcınız olsun. bizimde vardı bir komşumuz, kapıyı çalar müsade istemeden içeri dalardı, babamın evde olduğunu bildiği halde müsaitmisiniz demezdi. çok kez babamı atletle falan gördü. annem en sonunda benim evime gelme birdaha dedi. şimdi karşı karşıyalar ama görüşmüyorlar. ama sizinkiler her defasında size musallat oluyormuş.. hukuksal yönden bilemem ama bu komşu sizi o mahallede çok fazla barındırmaz gibi geldi bana. Allah kolaylık versin

anladığım kadarıyla herkesin kendi evi kirada olan yok. Allah yardımcınız olsun. bizimde vardı bir komşumuz, kapıyı çalar müsade istemeden içeri dalardı, babamın evde olduğunu bildiği halde müsaitmisiniz demezdi. çok kez babamı atletle falan gördü. annem en sonunda benim evime gelme birdaha dedi. şimdi karşı karşıyalar ama görüşmüyorlar. ama sizinkiler her defasında size musallat oluyormuş.. hukuksal yönden bilemem ama bu komşu sizi o mahallede çok fazla barındırmaz gibi geldi bana. Allah kolaylık versin

evet kimse kirada değil malesef. yani Allah affetsin ama dillendirmek de hoş olmayacak biliyorum icralık olmuşlardı bi keresinde onlar bizim kapı nomuzu vermişlerdi icra memurlarını kapıda görünce şok olmuştuk. daha sonra mal sahibinin adını söyleyince annem "tanımıyoruz" demişti. icra memurlarıyla karşılasınca üzülürler falan diye. defalarca kez Allahım icra memurları gelse de alsa şu evlerini demiştim. yanlış biliyorum ama işte okadar tak etmişti canımıza. hele ki 70 yaşındaki kadının üstüme saldırmasını asla aklımdan çıkaramıyorum. işte aileme binlerce kez dedim şikayet dilekçesi yazalım darp raporu alalım hukuksal olarak bu işin çözümü var demiş olmama ragmen en nihayetinde kapı komşumuz demişlerdi öyle şey mi olur demişlerdi. ama öyle şey olmuyorda snn 20 yaşındaki kızına saldırma cesaretini kendilerinde buluyorlar. ruh hastası mıdır kadın anlamadım yani birisinin yüzüne telefonu kapatınca 30 defa arayıp kapıya yapışır mı bi insan bu kadar mı gurursuz haysiyetsiz olunur anlam veremiyorm :S ne olacak bu şekilde nereye kadar gidecek hiç bi fikrim yok ama bazen okdar zor tutuyorum ki kendimi

Bu kadar rahatsız olduğunuz bir durum varsa neden savcılığa şikayet etmiyorsunuz

işte ben kesinlikle bunu istiyorum aslında hukuksal yollar varken bir insanla neden lafla münakaşa ediyoruz. haksız oldugumuz bi durum yok ortada işte evdekiler mahkeme vs uğraşmak istemiyorlar gibi. ben bu prosedur nasıl işler birazda bunu öğrenmek istiyorum. savcılığa şikayet dilekçesini yazdık sonra ne olacak? bu durumun ilerleyişini öğrenmek istedim

Back