- 21 Haziran 2016
- 9.249
- 25.558
- 548
- Konu Sahibi BettyRuble
-
Sabahtan akşama dek evde yoksak bile tüm gün öylece yanması daha mı iyi?kombiyi kapatmak iyi bir fikir değil derecesi düşürülebilir ancak tüm evin petek ve borularındaki su soğuyor sonra siz o litrelerce suyu tekrar soğuk sudan ısıtıyorsun ki bu daha fazla enerji gerektiriyor derecesini düşürüp üşüdüğünüz de biraz daha açmanız çok daha mantıklı çünkü kombi tüm gün hattaki suyu belli bir ısıda tutuyor.
Anladım teşekkür ederim. Başka bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.Eğer her akşam kombiyi açıp sabaha kadar yakıyorsanız, gün içinde de en düşükte yanması daha tasarruflu diye biliyorum ben.
Kullanmadığım odaları ben de kapatıyorum. Salon, yatak odası, koridor, mutfak yanıyor. Benim bahsettiğim kombiyi sıfırlamak. Evden çıkıp akşam gelene kadar yanması bana tasarruflu gelmiyor ama bazıları kapatmıyormuş hiç.Ben kapatılmasından yanayım
Bütün gün boş yanacak
Önceki evim kombiliydi
Kullanmadığım odaların kapısını kapatıp oralarda yakmıyordum
Çok yüksek faturalar hiç gelmedi böylece
Sabahtan akşama dek evde yoksak bile tüm gün öylece yanması daha mı iyi?
Çocuk yok henüz. Dediğiniz gibi yaptım az önce baktım bu salon ısıncak gibi değil hadi bana eyvallah dedim kapattım peteği kapıyı. Mutfak sıcacık yere battaniye serdim kaloriferin dibinde oturuyorum. Eşim de yok bu ara uzakta çalışıyor tek başıma koca salonda üşümektense kedi gibi kıvrıldım peteğin önüne ders çalışıyorum.3 senedir kombili evdeyim. Salonumuzdaki peteklerde sorun vardı alt kısımlara hiç ısıt gitmiyordu bu sebeple salon hiç ısınmıyordu. Ev sahibi de sorunlu para yok pul yok falan deyince bir daha hiç söylmedik biz ama şöyle yaptık; zaten bizde evde yokuz akşam 8e kadar böyle olunca sadece akşamları açıyoruz ama kışın salonun peteklerini kapattık. Salonun kapısını falanda kapı altından hava gelmeyecek şekilde kapattık. Küçük odaya geçtik. Böylelikle 3 senedir çok normal faturalar ödedik. Şimdi evlilik sebebiyle taşındım bu evde bir garip dizayn edilmiş balkonu falan salondaki peteklerde küçücük ve duvara gömülü şekilde. Bu sebeple bir odayı oturma odası yaptık kışın salonun kapısını kapatacağız.
Sizin öyle bir durumunuz var mı bilemiyorum çocukta varsa oturma odası var mı? Öyleyse 1 ay deneyin farkı kendiniz görün değmiyor diyorsanız yakarsınız tüm gün.
Evi yeni kuruyoruz oturma odasına kanepe almaya gelmedi sıra henüz. Yoksa kış salonda geçmez3 senedir kombili evdeyim. Salonumuzdaki peteklerde sorun vardı alt kısımlara hiç ısıt gitmiyordu bu sebeple salon hiç ısınmıyordu. Ev sahibi de sorunlu para yok pul yok falan deyince bir daha hiç söylmedik biz ama şöyle yaptık; zaten bizde evde yokuz akşam 8e kadar böyle olunca sadece akşamları açıyoruz ama kışın salonun peteklerini kapattık. Salonun kapısını falanda kapı altından hava gelmeyecek şekilde kapattık. Küçük odaya geçtik. Böylelikle 3 senedir çok normal faturalar ödedik. Şimdi evlilik sebebiyle taşındım bu evde bir garip dizayn edilmiş balkonu falan salondaki peteklerde küçücük ve duvara gömülü şekilde. Bu sebeple bir odayı oturma odası yaptık kışın salonun kapısını kapatacağız.
Sizin öyle bir durumunuz var mı bilemiyorum çocukta varsa oturma odası var mı? Öyleyse 1 ay deneyin farkı kendiniz görün değmiyor diyorsanız yakarsınız tüm gün.
Döşek yada yer minderi gibi birşey yok mu oturma odasında varsa öyle yapın,halı serin minderleri koyun battaniyede serersiniz orada oturursunuz misafiriniz vs gelirse salona geçersiniz hatta yatmak içinde kullanırsınız oturma odasını yatak odasını kapatıp.Peteklerin hepsi yanınca bence daha yüksek geliyor fatura.Evi yeni kuruyoruz oturma odasına kanepe almaya gelmedi sıra henüz. Yoksa kış salonda geçmez
Oturma odasına gitmek istemedim evde yalnızım 3+1 ev. Mutfakta oturuyorum şu an. Petek olarak da mutfak hol ve yatak odası yanıyor. Bir de havlupan.Döşek yada yer minderi gibi birşey yok mu oturma odasında varsa öyle yapın,halı serin minderleri koyun battaniyede serersiniz orada oturursunuz misafiriniz vs gelirse salona geçersiniz hatta yatmak içinde kullanırsınız oturma odasını yatak odasını kapatıp.Peteklerin hepsi yanınca bence daha yüksek geliyor fatura.
Ucuz yollu bi L koltuk aldık bizde, ikinci el de tv aldık takılıcaz orada :) dün akşam itibariyle ev baya soğuktuEvi yeni kuruyoruz oturma odasına kanepe almaya gelmedi sıra henüz. Yoksa kış salonda geçmez
Arkadaşta yazmış ben düşünmemiştim, hani koltukların süngerden büyük minderleri olur onların üzerine bir örtü serip aynen petek dibine oturabilirsiniz. Yerlerde yün halı ciddi farkediyor. Benim çok aklımı yedi KV aman artık yün halı kullanmıyor kimse kilimler moda kilim bakalım dedi bende olmaz dedim yazın kaldırım ama halı kalın olacak. Kombisiz evde benim kurtarıcım yün halılardı çünkü.Çocuk yok henüz. Dediğiniz gibi yaptım az önce baktım bu salon ısıncak gibi değil hadi bana eyvallah dedim kapattım peteği kapıyı. Mutfak sıcacık yere battaniye serdim kaloriferin dibinde oturuyorum. Eşim de yok bu ara uzakta çalışıyor tek başıma koca salonda üşümektense kedi gibi kıvrıldım peteğin önüne ders çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?