• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolumdaki yara izlerini nasil saklayabilirim çok acilll

Ben sadece annemin görüp üzülmesinden korkuyorum lütfenbunu düşünerek cevap verin
Yine de annenle paylasmalisin canım.
Evet,annen çok üzülecek,belki bir fiske vurmaya kiyamadığı ellerine kollarına bunu yapabildiğin icin :110:
Fakat yine de bilmeli.
Demekki yolunda gitmeyen birşeyler var,belki onun da hataları var ve farkında değil.
Ne yaşıyor olursan ol,annen yanında olacaktır.
Yarın bir gün farkettiginde uzulmeyecegini mi sanıyorsun,yol yakinken izin ver de senin yanında olsun.
Üzülmesini istemediğini göre annen iyi birisi.ve seviyorsun.
Belki çok büyük sandığın şeyler aslında önemsizdir,paylaş annenle canım,tedavi alman gerekirse onun bilmesi senin iyiligine olur emin ol..

Ailenden nasıl saklayabildin ki ??? Hem niye saklıyorsun? Eğer hastaysan ki ailenizden saklamanız çok yanlış . Vicdan azabı çekerler ömür boyu . Bence annene yarın göster . Kesin çözüm olması için öncelikle bunları bir daha yapmamanı sağlamak amacıyla tedavi görürsün .
Sonrasında da dr tavsiyesine göre davranırsın . İlaç , lazer vs artık her neyse.
Hastalığımı biliyorlar zaten tedavi görüyorum kesikleri bilmiyorlar sadece söyleyemem onları

Ailenden nasıl saklayabildin ki ??? Hem niye saklıyorsun? Eğer hastaysan ki ailenizden saklamanız çok yanlış . Vicdan azabı çekerler ömür boyu . Bence annene yarın göster . Kesin çözüm olması için öncelikle bunları bir daha yapmamanı sağlamak amacıyla tedavi görürsün .
Sonrasında da dr tavsiyesine göre davranırsın . İlaç , lazer vs artık her neyse.
saklamaya çalıştığı içinde psikolojisi bozuluyor. :işsiz:

Yok etmese de hafifletir, kesik gibi değil de kedi tırmığı gibi görünmesini sağlayabilir, fondöten falan yazılmış yazın ne işe yarayacak ki, terledikçe sağa sola kıyafete bulaşacak, akacak.

Ben katılıyorum. Yara izi, sivilce izi, cilt lekesi vb gibi durumlarda kapatmak çözüm değil. Sürekli kozmetiğe para veriyorsun ve hiçbir ilerleme olmuyor. Aynı parayı kalıcı bir özüme yatırmak daha mantıklı.

18 yaşındayım çalışmıyorum bu tedaviyi karşılayacak kendi maddi gelirim yok aileme söylesem yardımcı olurlar ama sorun onların öğrenmemeli zaten o yüzden ne yapacagimi şaşırdım

Gülüm hala cizmeye veya kesmeye devam ediyormusun? Tedavi görüyormusun? Hafif bodyler veya uzun kollu tunikler ile ört. Ama bir anne olarak ben bilmek isterdim. Cünkü evladimin yaninda olmak isterim ne olursa olsun. Ben izler icin degil, evladimin bana güvenip anlatamadigina üzülürüm. Utanilacak birsey yok ortada. Cok gecmis olsun

Gülüm hala cizmeye veya kesmeye devam ediyormusun? Tedavi görüyormusun? Hafif bodyler veya uzun kollu tunikler ile ört. Ama bir anne olarak ben bilmek isterdim. Cünkü evladimin yaninda olmak isterim ne olursa olsun. Ben izler icin degil, evladimin bana güvenip anlatamadigina üzülürüm. Utanilacak birsey yok ortada. Cok gecmis olsun
Ağlama krizleri veya sinir krizleri yaşadığım anlarda yapıyorum hala kendime hakim olamıyorum o an :'(

Hastalığımı biliyorlar zaten tedavi görüyorum kesikleri bilmiyorlar sadece söyleyemem onları
Yani kusura bakma ama yani hiç mi bulaşık yıkamadın , hiç mi kolunu sıvamadın ?
Ya annen ilgisiz davranıyor sana karşı ya da sen çemkirgensin .
Allah korusun , kimsenin başına vermesin ama kolundaki yaralar hiç mi kanamadı , hiç mi kıyafetine bulaşmadı ?
Bence bunları düşünmek bile stresini artırır .
Bunları anne şu zamanlarda yapıyorum , öyle olunca bana engel olun de . Hatta o hale gelince seni güvenli bir odaya alsınlar , kendine zarar vermeyeceğin bir şeyler düşünsünler . Bunu kremle lazerle çözemezsin

18 mis yaşın,yaşına yakın çocuklarım var.
Emin ol her gencte az ya da çok yaşanıyor bazı sorunlar.
Bunlar varoluş sancıları emin ol,aslında yeniden doguyorsunuz ve bu hiç kolay degildir.
Çocukluk dünyasından gerçek dünyaya geçiş yapıyorsunuz,yardıma ihtiyacın var,annelik yapma hakkını annenden alma canım.

Ağlama krizleri veya sinir krizleri yaşadığım anlarda yapıyorum hala kendime hakim olamıyorum o an :'(
Odanı kilitliyormusun,bunu pek fazla yapma,ailenle biraz daha zaman geçirmeye calis.
Annenle bir şeyler dene.
Basit yemekler dene,bazı akşamlar sen koy sofraya.
Ailen çok mutlu olacak,bu seni de mutlu edecek.
Baban nasıl biri,aile ortamınız sağlıklı ve güzel mi?

Benim kollarımda kesik izleri var bazıları fazla belirgin değil kedi tırmalaması gibi duruyor ama bazıları çok belirgin hatta bazen kanıyorlar lütfen ergenlik şımarıklık yaptığımı falan düşünmeyin anksiyete bozukluğu ve psikotik özellikli majör depresyon tedavisi görüyorum çok ağır ilaçlar kullanıyorum kendimi çok zayıf hissettiğim hatta yaşamak istemedigim zamanlar oluyor elimde değil bunu kontrol etmek bu zamana kadar uzun kollu şeyler giyerek ailemden saklamayı başardım bu durumu ama yaz geliyor ne yapicam nasıl saklicam bilmiyorum bu izleri saklamak veya geçirmek için bildiğiniz bir yol var mı
Contractubex jel alıp düzenli kullan.

Yani kusura bakma ama yani hiç mi bulaşık yıkamadın , hiç mi kolunu sıvamadın ?
Ya annen ilgisiz davranıyor sana karşı ya da sen çemkirgensin .
Allah korusun , kimsenin başına vermesin ama kolundaki yaralar hiç mi kanamadı , hiç mi kıyafetine bulaşmadı ?
Bence bunları düşünmek bile stresini artırır .
Bunları anne şu zamanlarda yapıyorum , öyle olunca bana engel olun de . Hatta o hale gelince seni güvenli bir odaya alsınlar , kendine zarar vermeyeceğin bir şeyler düşünsünler . Bunu kremle lazerle çözemezsin
Ev işi yaparken falan hiç kollarımı sıvamadım ilaçlar sürekli uyutuyor zaten kendimde o gücü bulup anneme yardım etmem de çok nadir oluyor. Tam aksine ailem aşırı ilgilidir öğrenmelerini o yüzden istemiyorum zaten çok takarlar bu konuya o yüzden onlara hastalık düzelmeye başladi gidi davranmaya çalışıyorum daha iyi olduğumu sanıyorlar. Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım ama gerçekten çok zor şeyler yaşıyorum bir de onları uzmanın vicdan azabı mi yasamak istemiyorum

Odanı kilitliyormusun,bunu pek fazla yapma,ailenle biraz daha zaman geçirmeye calis.
Annenle bir şeyler dene.
Basit yemekler dene,bazı akşamlar sen koy sofraya.
Ailen çok mutlu olacak,bu seni de mutlu edecek.
Baban nasıl biri,aile ortamınız sağlıklı ve güzel mi?
Ailemde hiçbir sıkıntı yok annem babam çok iyi insanlardır babam sesini bile yükselemez bana

Kryolan stick fondoten kullanın. Kapatıcılığı çok yüksektir. Genelde tv çekimlerinde kullanılır. Nemli bir süngerle daha hafifte uygulayabilirsiniz. Daha uygun bir şey isterseniz New well’in Derma Cover’ı da başarılı.

Eklentiler

• B3EB1F30-7ED7-4418-8163-A7978C74577A.webp
    B3EB1F30-7ED7-4418-8163-A7978C74577A.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 25
  • D0BCDE17-483B-463A-88F1-BF1131B8682E.webp
    D0BCDE17-483B-463A-88F1-BF1131B8682E.webp
    3 KB · Görüntüleme: 27
Ev işi yaparken falan hiç kollarımı sıvamadım ilaçlar sürekli uyutuyor zaten kendimde o gücü bulup anneme yardım etmem de çok nadir oluyor. Tam aksine ailem aşırı ilgilidir öğrenmelerini o yüzden istemiyorum zaten çok takarlar bu konuya o yüzden onlara hastalık düzelmeye başladi gidi davranmaya çalışıyorum daha iyi olduğumu sanıyorlar. Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım ama gerçekten çok zor şeyler yaşıyorum bir de onları uzmanın vicdan azabı mi yasamak istemiyorum
Yanlış yapıyorsun . Yanlış düşünüyorsun, çok yanlış yoldasın .
Ailenle paylaş durumunu . En etkili çözüm bu olacak . Ayrıca güvenli mekan önerimi de unutma .

Gülüm su anda durumun ne ve dertlerin nedir bilmiyorum tabi, ama yardim alman lazim. Genelde kendine bu sekilde zarar veren genc insanlar cok yogun yasadiklari hisler yüzünden ve onlari kontrol edebilmeyi bilmediklerinden kendine zarar veriyor. Yardim alarak böyle durumlari önlemeyi ögrenebilirsin. Bende kendime bir süre zarar verdim. Ben kendimi cizmedim veya kesmedim, ama farkli bir sekilde iste. Biz duygularimizin icinde boguluyoruz aslinda. Herkes kendi yok olma seklini seciyor o anda. Iyimesmeye ihtiyacimiz var. Ve bu birseylerin üstünü örterek, kapatarak olmaz. Lütfen cevrende güvendigin bir insandan yardim iste. Bu annen olabilir, varsa bir arkadasin olabilir. Ve muhakkak profesyonel destek de al. Cok kiymetlisin. Kendin bunu kalbinden su anda belki hissedemiyorsun, ama öyle.

Son 3 4 aydır ama ilk zamanlarda yaptığım yaralar fazla derin değildi izleri neredeyse belli olmuyor çok dikkatli bakmadıkça ama son zamanlarda hastalık kötüleştikçe yaralar da derinleşti malesef
Kantoron yağı kullan iz silmede birebir

Back
X