Koltukların yüzlerini yeniletme ?

BeyazPerim

Vay anası ya =)
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
11.895
18
206
İzmir
Kızlar odamdaki 2 li ve tekli koltuğumun yüzlerini yeniletmek istiyorum.Bu iş kaça patlar sizce ?Bir de koltuklarım çok rahat değiller bunun için destek eklerler mi ?

Daha önce koltuk yüzünü yenilemiş olanlar yardımlarınızı bekliyorum ?

Son düzenleme:
ayy bende hevesle girdim konuya fikir alırım diye aama kimse yorum yapmamış :( benimde 2li deri koltuğum var oğlm tükenmezle çizdi ve çıkmıyor sanırım yenileteceğim yüzünü ama henüz araştırma yapmadım ondan konunuz ilgimi çekmişti..

bende düşünüyorum ama benımkıler hıc rahat degıl mınderlı egrı bugru oluyo sureklı duzeltmek gerekıyor bırde acık renk sureklı yıkamak lazım napıcagımı bılemedım yaptıranlar bılgı verırse sevınırız......

ayy bende hevesle girdim konuya fikir alırım diye aama kimse yorum yapmamış :( benimde 2li deri koltuğum var oğlm tükenmezle çizdi ve çıkmıyor sanırım yenileteceğim yüzünü ama henüz araştırma yapmadım ondan konunuz ilgimi çekmişti..
Bugün açtım daha konuyu canım .Bize yardımcı olacak kişiler çıkacaktır mutlaka olumunekankayizsmile
bende düşünüyorum ama benımkıler hıc rahat degıl mınderlı egrı bugru oluyo sureklı duzeltmek gerekıyor bırde acık renk sureklı yıkamak lazım napıcagımı bılemedım yaptıranlar bılgı verırse sevınırız......

Benimkilerde aynen öyle hiç rahat değil bellirli bir süre sonra sırtım inanılmaz ağrıyor akannehir Benim koltuğun rengide açık yani beyaz dediğin gibi sürekli yıkamak silmek gerekiyor =(

Bugün açtım daha konuyu canım .Bize yardımcı olacak kişiler çıkacaktır mutlaka olumunekankayizsmile

Benimkilerde aynen öyle hiç rahat değil bellirli bir süre sonra sırtım inanılmaz ağrıyor akannehir Benim koltuğun rengide açık yani beyaz dediğin gibi sürekli yıkamak silmek gerekiyor =(

v alla bı daha koltuk alırsam bozulmayan dan alıcam bıktım artık dıkkat etmıyoruz alırken sonra çile çekiyoruz

bekarken yeni koltuk takımı almış ama eski koltuklarımın ikilisini atmaya kıyamamıştım.ikili koltuğun eskiyen yüzünü yenileyip süngerlerini de değiştirmişlerdi.altı sene önce pazarlıkla 200 tl ödemiştim,şu anki fiyatlar nedir bilemiyorum.bu konuda sabit bir fiyat olduğunu sanmıyorum.kullanacağınız kumaşa ve yaptıracağınız yere göre fiyatlar değişir.ben çok araştırma fırsatı bulamadığım için ilk gördüğüm yere girip yaptırmıştım.ama kaba bir hesap yapacak olursak tüm takımı yaptırmaya kalksaydım ödeyeceğim ücretle yepyeni bir koltuk takımı arasında çok yakın bir rakam olacaktı.ben o yüzden maddi açıdan bu işi çok hesaplı bulmuyorum.anısı olan,vazgeçemediğimiz ya da bu modelde bir koltuk başka yerde bulamam diyebileceğimiz bir koltuk olmadığı sürece çok mantıklı gelmiyor.peşin ödeme yapmak yerine üzerine biraz daha fark ödeyerek üstelik taksitle yeni bir koltuk almak daha cazip geliyor.tabii bunlar benim düşüncelerim.artılarını eksilerini dilim döndüğünce anlatmak istedim.umarım yardımı olur.

bende araştırmıştım fiyatını tam olarak hatırlamıyorum ama kılıfını değiştireceğime yanisini alırım dediğimi hatırlıyorum

komşum 3lü kanapesini 150tlye kaplattı.ama sizin oralarda nasıl fiyatlar bilemiyeceğim.bende kaplatmayı düşünüyorum.600 tlye oturma odası kaplattı ve çok memnun.tabi seçtiğin kumaşa göre fiyat değişiyor.

be oturma odamı yenilemeden önce çok araştırdım .hiç ekonomik değil bana 7 oturumlu bir takım için 1700 lira fiyat çıkardılar inanılmaz pahalı geldi .tabi kumaş kalitesine ve yere göre değişir bence rahatta değilmiş hiç yaptırma hemde orjinalliği bozuluyomuş

tamda benim dönemime gelmiş konu..

bende koltuk takımına kıyamayıp kaplama yaptırmak için yola çıkanlardanımm...

başta şunu söleyeyimki takımınızz gerçekten kalite bişey deilsee hiç bu işe girişmeyin hayrına birisine hediye edinn..yeni yeniden bir koltuk takımı alınn...

işçilik en kötü ihtimalle 1000 tl
kumaş m2 karesi en kötü şönil kumaş 30 liradan başlıyorr...
7 oturmalı bir takım en kötü ihtimal 30 35 m2 kumaş gidiyorr
birde üstüne mobilya kısımları boyanırsa 200 300 civarı ona giderr..
kabaca hesaplaa.....

işçilik 1000
kumaş 1000
boya 300

toplam 2 300 yani en kötü ihtimal 1800 den başlarr değiştirme işi kumaşa göre değişiyorr

okadar çeşit varki kumaştaa.... en kötü kumaş 30 tl den başlıyorr ...

yani bu işe çıkıyorsanız 2000 tl gözden çıkarak gerekiyorr..

benim takımın sıfırı şuan 5000 tl yi geçtiği için kıyamadımm..

süngerleri okadar kaliteliymişki döşemeci değiştirmeyin bu kadar kaliteli sünger yok artık piyasada dedi....

birde işin şu kısmı varrr istediğin kumaşı kendin seçiyorsun tabi bütçen elverdiğincee...oda senin zevkin oluyorrr...

ankarada olanlar için siteler de çok kumaşçı varr..tanıdık bulmaya özen gösterin..
döşemeci yönlendirmesiyle gidin ama kendiniz satın alıyormuş gibi konuşunn..
döşemeciyee prim bırakmak içinn fazla fiat kırmaya bilirlerr..

Son düzenleme:
Oooo kızlar herkesin işine yarayabilecek süper bilgiler vermişsiniz .Gerçekten dediğiniz gibi çok yüksek rakamlara bu işler yapılıyor .O kadar para bayılacağıma gider yeni bi tane alırım .

Back
X