Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Koltuklarımı kaplatacağım kumaşlarım geldi canlarım

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

elalum84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
290
49
123
41
kaç yere açtım konuyu 150 kişi 1tanesi cevap yazmamış 2 tane 3 lü 1 tane tekli kaplatacağım kumaşlar 400 tl tuttu taksitle ödeyeceğim kaplatma içinde 250 tl vereceğim iyi bir takımı 3000 liradan aşağı alamam ama kumaş nasıl kullanışlı olurmu bilemem bakıp göreceğiz artıkın şimdi size sorum tekli kolyuğu desenli kumaştanmı yapsam yoksa kırlent ve perde fonunumu desenli kumaştan yapsam yada desenli kumaşta tam kararlı değilim acaba grili pembeli mi alsaydım birde halı yı napacağım nasıl bir halı alabilirim desensiz düz olsun

Bence tekli koltugu desenli kumastan yapin bence cok güzel duruyor. Kumasin rengi cok hos, ikisinin de yani. Grili pembeli mi alsaydim demissiniz, peki evinizin dekorasyonu daha biraz renkli mi? Öyleyse grili pembeli de düsünebilirsiniz ama daha klasik bir ortam yaratmak istiyorsaniz, mavili cok sahane.

Hali olarak da

http://www.kadinlarplatformu.com/wp-content/uploads/2012/02/Mavili-Dinarsu-Halı-Çeşitleri.jpg

http://www.korfezhalimobilya.com.tr/Files/urun/bigest/İstikbal Monna 1044 Mavi Halı_TUG.jpg

tam istedigim sekilde halilar bulamadim ama, cok karmasik bir hali olmamasi gerek ya ilk sekildeki kadar düz bir seyler olsun, ya da ikinci resimdeki gibi evinize koltuklara uyan tonlarda cok az cicekli bir hali olabilir. Yani cicekleri cok seyrek olsun, gerisi düz olsun.

Kumaşların çok güzel :) tekliyi desenli kumaştan kaplat bence

Bodrum limonu sende olmasan bir allahın kulu cevap vermeyecek öylemi yapayım dersin halıyı nasıl almalıyım sence

Venge ve beyaz venge ağırlıkta ama 9 yıl oldu evleneli o yıllarda o modaydı ama onuda değiştiteceğim koyu olacak boğacak gibi duruyor zaten salonda birşey kalmadı masayı mutfağa alıp vitrinleri iptal ettim konsoluda tv ünitesi olarak kullanıyorum ama değiştireceğim beyaz bir tv ünitesi alırım çok kalabalık sevmiyorum

Bence mobilyaların koyu renkse halını bence açık renk tercih et, ferah ferah olsun. Eğer aydınlık olsun dersen beyaz, yumuşak geçişli olsun dersen desenli kumaşındaki açık gri tonu tercih edebilirsin. Benim önerim desensiz ipek ya da ipek shaggy düşünebilirsin. İpeklerin bakımı biraz zor ama daha yumuşak ve hafif parlak olduğu için seviyorum. Eğer mobilyaların açık renkse, mesela beyaz lake falansa halını koyu renkli desensiz kumaşının tonlarında koyu renkli tercih edebilirsin.
Birkaç örnek koydum, belki fikir verir:

Eki Görüntüle 844538
Eki Görüntüle 844542
Eki Görüntüle 844543
Eki Görüntüle 844544

Hatta biraz daha abartıp duvarının bir tanesini de diğerlerinden farklı renge boyayabilirsin. Modern bir görüntü olur. Mesela gri yapabilirsin

canımcım mesajını yeni görüyorum sağol fikirlerin için ancak okumaşlar mavi değil gri beyaz siyah

süpersin canım eline koluna sağlık bende gri shaggy düşünmüştüm ama boğar mı diye tedirgin oldum resme bakarsan laminant rengim mevcut ne açık ne koyu açık renktede tedirginim aslında çünkü ikinci bebişimiz yolda ve salonda oturuyorum koltuklar kir götürsün dedim ama bir iki ton daha açık olabilirmiş

canımcım mesajını yeni görüyorum sağol fikirlerin için ancak okumaşlar mavi değil gri beyaz siyah

aa cok pardon büyütmeden bakinca mavi gibi geldi koyu mavi tonlari... :)

ama sonucta hani demek istedigim, haliyi cok kalabalik olmadan düz modeller secmen, hatta gri beyaz siyah kombinasyonu ile cok rahat hali cesitleri de bulunur bence.

Kumaşlarınızı çok beğendim.Hayırlısıyla salonunuz çok güzel olacak inşallah.

Bence de tekli koltuk+kırlentler desenli olabilir.
Perdeleri ben olsam düz beyaz kullanırdım.
Fazla gri kullanmak salonu boğabilir.
Büyük koltukları düz gri yapıp,kırlentleri resimdeki desenli kumaşla beraber düz renk fuşya kırlent tavsiye ederim.
Seçtiğiniz gri renk,buradan anladığım kadarıyla fuşyayla çok şık durur.
Salona başka fuşya katmanıza gerek yok,belki 1-2 mum olabilir sadece.

Halınız çok çok açık,beyaza yakın bir gri olabilir.
Düz renk olsa daha güzel ama illaki desen olsun derseniz,çiçek deseninden kaçının derim.

Az desenli halı olarak şunu bulabildim mesela :

teklı koltuklar desenlı kumastan guzel durur buyukkoltuklar hangı renk olacak pekı ?
eger grı olcaksa meleknaz ın ekledgı halı tarzıyla super olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…