Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu koltuk kaplaması

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

sevcangoksel

Allahım sana emanetiz
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
6.096
14
158
42
Tekirdağ
Merhabalar
ben 8 yıldır kullandığım koltuklarımı kaplatmak istiyorum
kaplatan arkadaşlar, ne kadara mal oluyo kaplatmak
bi tane üçlü, bi tane ikili ve iki tane de tekli var
ve 6 tane de sandalye
ikili ve üçlüyü gri yada koyu gri ,yastık kısımlarını yine gri ama çiçek desenli
teklileri de beyaz kaplatmak istiyorum

koltuklarımın modellerinden çok memnunum ama artık yıprandılar,onları çöpe atmak istemiyorum, kaplatmak daha mantıklı geliyo ama fiyatı ne olur bilmiyorum
daha hiç araştırma yapmadım
bide benim koltuklarım kadife gibi bi kumaş, bişey düşse üstüne yapışıyo
ben leke tutmayan bi kumaş yada tay tüyü istiyorum
acaba ne kadar tutar
bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.

komşum iki tane 3 lü çekyat koltuğunu süngerleriyle beraber 900 tl ye kaplatacağını söylemişti. sen kendi takımınla takriben hesaplarsın artık.

bende kaplatmayı düşünüyorum, ortalama 2.000 tl yi buluyor. Aslında tercihlerine göre fiyat değişiyor, çünkü metresi 20 liraya da kumaş var 80 liraya da, süngeri, mobilyanın ahşabı varsa boyaması, işçiliği falan filan... zahmetli iş ama benim beğendiğim renk model 6.000 küsür lira o yüzden seve seve kaplatmak zorundayım.

ortalama 2 bin - 2 bin 500 ü bulur demekki.
ama o fiyata zaten iyi koltuk takımı bulamam

aslında ben açık renk istiyorum ferah ferah olsun diye
ama 2 tane oğlum var, o koltukların anasını ağlatırlar

sadece teklileri açık renk kaplatıcam, onların üstüne de örtü örterim
diğerleri koyu renk olucak

biz daha yeni kaplamaya verdik 3+2+1+1 olarak sadece 3linin süngeri değişicek toplam 1000lira

Eşim koltukçu ve 6.000 gibi fahiş fiyatları görünce şaşıyorum valla...
Ama her zaman der, kaplatacağına yenisini al..
Çünkü burda sıfır modeller, çok çok işçiliği varsa 3.000'i anca buluyor..
İnegöl'lüyüm de

aaaaa ne kadar uygunmuş
neden öyle
kumaşı nasıl

aynen öyle inegölde hem çok kaliteli hemde fiyatlar uygun.özelilkle kumaşlar harika tam sizin istediğiniz gibi bir kumaş ve renk seçtim ,koltuğun üzerine vişne suyu döktüler olduğu gibi kaldı eliyle iyice kumaşın içmesini sağladı bastırdı falan kağıt peçete ile bastırdı peçete vişne suyunu emdi.bembeyaz bir takımda yaptılar bunu.bahsettiğim firma classi ayrıca saloni nin koltuklarıda çok güzel ve kaliteli hem estetik hem yatak oluyor.saloniden tarif ettiğin şekilde bir takımı 3 yada 3,5 civarı alırsın ve bayıla bayıla kullanırsın.hiç kaplatma ben zamanında istikbalden aldığım takımı rengi soldu diye yine istikbale orijinal kaplatayım dedim.manyaklar mahvettiler daha ürünler eve kurulurken patladı.nasıl dandik yapmışlar tekli koltukların arkadan zımbaları teker teker söküldü.kolçak üzerine kesik atmışlar sonra yapıştırmışlar anlamayalım diye silerken yapışkan çözüldü heralde bıçak kesiği ortaya çıktı.kolçakların biyelerinin dikişleri berbat kumaş uçları açık.ben o koltukları yazlıkta kullanmasaydım onlara yedirirdim.ya sinirlerim çıktı şimdi.istikbal ve bellonaya uğrmada nerden alırsan al.şiddetle saloniyi tavsiye ederim hatta burdan renk numaralarını bile veririm.ben koyu gri ve çok açık beyaza yakın bir gri seçtim.

ya memleket hasreti çektirdin bana ben de o taraflardanım da, şu an eşimin işi nedeniyle ankarada oturuyorum. koltuktakımımızı da mecburen ankara sitelerden almıştık zamanında.

bu arada kızlar benim koltuklarım 2 tane 3lü ve 2 tane tekli şeklinde ama her yanı deri, sadece oturma ve dayanma yerleri kumaş minder, onlar da çıkan kılıf şeklinde. bir fikriniz var mıdır bu şekilde bir kaplama kaça mal olur? yani aslında kaplama değil de, kılıf gibi olacak. bu şekilde kaplatan var mı aranızda?

Peki bu beyaz koltugun kumasi hangi kumasdi?

bende kaplatıcam kızlar..iki tane 3 lü iki tane tekli benimkilerde.alalı daha 3 sene oldu istikbalden almıştık..ama lekeleri var ne yapsam çıkmadı rengindende acayip sıkıldım.şarap renginin biraz daha açığı benimkiler.kenarları ve ayakları demir spor bi takım..ama renk konusunda çok kararsızım.nasıl olur bilmiyorum..kafayı yicem valla:)

Benim koltukların ayakları da demir
onları çıkartıp tahta ayak taktırmak istesem olur mu acaba?

bide havalar iyice ısınınca konsolu ve vitrini beyaza boyuycaz eşimle
çünkü koku gitsin diye bütün camları açmak lazım
evde 2 tane çocuk olduğu için boyayıp çıkıp gidicez 2 gün kayınvalideme

ben gri veya açık kahve rengi istiyorum

sen açık renk kullanmışsın, biraz da koyu renk kullan istersen
açık renk koltuk kullanmak nasıl, evde çocuk var mı?

ben gri veya açık kahve rengi istiyorum

sen açık renk kullanmışsın, biraz da koyu renk kullan istersen
açık renk koltuk kullanmak nasıl, evde çocuk var mı?

yok canım açık renk değil böle pembeyle bordo arası bi renk benimkiler...bir kızım var renk koyu olmasına rağmen mahfoldu koltuklarım.gerçi nasıl salak bi kumaşsa artık.bildiğin su lekesi kalıyo.istikbalden almıştım.nelerle silmedim ki...ama 3-4 gün iyi sonra lekeler gene meydana çıkıyo....şimdi tay tüyümü at tüyümü bi kumaş varmış.onlar çok iyiymiş asla leke tutmuyomuş.bi onu araştır istersen

Peki bu beyaz koltugun kumasi hangi kumasdi?

ithal kumaş dediler en iyisi oymuş.artık kumaşların hepsi kaliteli,tay tüyü kullanışlı diyorlar ama koltukçular bile artık modası geçti hiç bakmayın deyip kartela bile çıkarmıyorlar ısrarla sorarsan gösteriyorlar.tay tüyü denilen şey zaten desen oluyor yani aynı kumaşı düz değilde tay tüyü şklinde dokuyorlar.ben hangi firmanın kartelası olduğunu sorayım sana yazarım.

bende oturma odamdaki takımımı kaplattım üç ay kadar önce..aslında yeniydi ama kumaşı çok leke tutuyordu...iki tane üçlü iki tane tekli koltuğu tay tüyü kaplattım birde salon sehpamın derisi kızım kemirmişti onu da kapladılar 900 lira tuttu..aslında niyetim yeni takım almaktı ama gönlüme göre bulamayınca son çare kaplatmaya verdim ama iyiki de öyle yapmışım...çok memnunum kesinlikle leke tutmuyo çok ta güzel durdu..

Kızlar, İstanbul Avrupa yakasında bildiğiniz hesaplı ve iyi koltuk kaplamacıları varsa adres yada telefon yada isim paylaşabilir misiniz???

Arkadaşım, Konsolu ve vitrini nasıl boyayacaksınız? yani çevrenizde yapan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…