• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolonoskopi korkummmm!!

burcuu99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
466
68
73
Gaziantep
Arkdaşlar bende anal fissür rahatsızlığı var ara ara kabız ya da ishal olduğum zamanlarda ağrım oluyor ama çok şükür kanamam olmuyor hiç.yinede sağ kasık bölgemdeki ağrım için doktorum kolonoskopi yapalım dedi.Ancak gel gör ki ben inanılmaz korkuyorum.aslında beni korkutan işlem değil de işlem esnasında biyopsi alınırsa sonuç 10-15 güne çıkıyomuş.ve ben inanılmaz derecede stresli ve evhamlı biriyim.Açıkçası çok korkuyorum kötü bir durum olmasından.Cuma günü yapıalcak ve diyet programına şimdiden başladım. Var mıdır bu şekilde kolonoskopi yaptıran :(((

merhaba 6 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrasında anal fissür teşhisi kondu. bende kanamada vardı ama. Doktorum krem ve fitil verdi kendimi sıcak tutmam gerektiğini kabız olmamak için lifli gıdalar tüketmemi söyledi. Yoksa bikaç tekrarlamadan sonra kronikleşebileceğini söylemişti....
yaklaşık iki yıl öncede kolonoskopi oldum. Bağırsaklarımda enfeksiyon ve polip vardı... benden biyopsi için parça alındı 10 gün içinde çıktı sonuçlar çok şükür ii çıktı. ama dediğiniz gibi o süreci beklemek gerçektende çok zor. Rabbim hayırlı sonuçlarla karşılaştırsın...

merhaba 6 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrasında anal fissür teşhisi kondu. bende kanamada vardı ama. Doktorum krem ve fitil verdi kendimi sıcak tutmam gerektiğini kabız olmamak için lifli gıdalar tüketmemi söyledi. Yoksa bikaç tekrarlamadan sonra kronikleşebileceğini söylemişti....
yaklaşık iki yıl öncede kolonoskopi oldum. Bağırsaklarımda enfeksiyon ve polip vardı... benden biyopsi için parça alındı 10 gün içinde çıktı sonuçlar çok şükür ii çıktı. ama dediğiniz gibi o süreci beklemek gerçektende çok zor. Rabbim hayırlı sonuçlarla karşılaştırsın...

Allah razı olsun inşallah.yaptırayım mı yaptırmayım mı çok teredütte kalıyorum aslında ama.cuma sanırım bana hastane yolu gözüküyor.

Yaptırın elbet sonuçta önemli bişey bu. Özel hastanedemi yaptıracaksınız. Uyutulacak mısınız. ben uyutulmuştum tamamen hiç bişi hisetmedim. Ama öncesine hazırlık biraz zor bi gün öncesinden ilaçlı su içmiştimm :S

arkdaşlar bende anal fissür rahatsızlığı var ara ara kabız ya da ishal olduğum zamanlarda ağrım oluyor ama çok şükür kanamam olmuyor hiç.yinede sağ kasık bölgemdeki ağrım için doktorum kolonoskopi yapalım dedi.ancak gel gör ki ben inanılmaz korkuyorum.aslında beni korkutan işlem değil de işlem esnasında biyopsi alınırsa sonuç 10-15 güne çıkıyomuş.ve ben inanılmaz derecede stresli ve evhamlı biriyim.açıkçası çok korkuyorum kötü bir durum olmasından.cuma günü yapıalcak ve diyet programına şimdiden başladım. Var mıdır bu şekilde kolonoskopi yaptıran :(((

2 gün önce kolonoskopi oldum.çok korkulduğu gibi değil emin olun ben haydarpaşa numune hastanesinde oldum doktor ve hemşireler hazırlık aşaması ve operasyonda gayet iyi ilgilendiler .hazırlık aşamasında şu sodayı içmek iğrenç ötesi birşey aklıma geldikçe çıkarmak geliyor bazı arkadaşlar meyve suyu ile karıştırıp içmek daha iyi yazmışlar ama tuzlu gibi tuhaf tadı var bence soğuk ile içmek daha mantıklı tuzlu şekeri içmeyi düşünmek bile istemiyorum.dışkıda berrak su gelene kadar su içmeye devam edin yaklaşık 20-30 bardak çünkü gaita tam olarak çıkmıyo bundan ötürü sağlıklı operasyon sağlanılamıyor.işlem yapılmaya başlandığında baya bir karın ağrısı yaşıyorsunuz doktora söyleyip gazın çıkmasını sağlayın işlem yaklaşık 15-20 dakika sürüyo benden parça aldılar 2 hafta sonra sonuç alacağım yaptıracak herkese şimdiden geçmiş olsun

2 gün önce kolonoskopi oldum.çok korkulduğu gibi değil emin olun ben haydarpaşa numune hastanesinde oldum doktor ve hemşireler hazırlık aşaması ve operasyonda gayet iyi ilgilendiler .hazırlık aşamasında şu sodayı içmek iğrenç ötesi birşey aklıma geldikçe çıkarmak geliyor bazı arkadaşlar meyve suyu ile karıştırıp içmek daha iyi yazmışlar ama tuzlu gibi tuhaf tadı var bence soğuk ile içmek daha mantıklı tuzlu şekeri içmeyi düşünmek bile istemiyorum.dışkıda berrak su gelene kadar su içmeye devam edin yaklaşık 20-30 bardak çünkü gaita tam olarak çıkmıyo bundan ötürü sağlıklı operasyon sağlanılamıyor.işlem yapılmaya başlandığında baya bir karın ağrısı yaşıyorsunuz doktora söyleyip gazın çıkmasını sağlayın işlem yaklaşık 15-20 dakika sürüyo benden parça aldılar 2 hafta sonra sonuç alacağım yaptıracak herkese şimdiden geçmiş olsun

merhabalar çok teşekkür ederm cvbnz için öncelikle.ben yaptırdım.ancak benim öncesi çok sorunlu oldu içtim ama yaklaşık yarım saat sonra elimde olmadan kustum çok dayandm ama dayanamadm gerçkten çok kötü bir tadı var.mecburen lavman yapıldı bna çok daha iyiydi.kolonoskopi oldum ben ama hava verilmeye başlandığı an sakinleştirici vermediler bana ilk 2-3 dakika ölüyorum patlicam sandm adeta.sonra sanırım uyuşturdular beni kalktığımı falan hiç hatırlamıyorum çünkü :)Allaha binlerce kez şükür temiz çıktı benim.Size de çok geçmiş olsun.Hayırlı haberler alırısnız inşallah

Back