Kardeşimden biyopsi alınmadı.Ama biyopsi alınması olumsuz bir durum olduğunu göstermez.Yeğenim doktor ona sordum.Kolonoskopi sırasında parça alınması kötü bir şey var anlamına gelmiyor dedi.İçin rahat olsun canım.İyi huylu tümörler oluyormuş işlem esnasında alınıyormuş çoğu zamanKolonoskopi temiz gibi ama kolonik segmentler oldukça spastik izlendi diye bir yazı var . Ve biopsi alınmış. Mide de gastrit var galiba ama ondan da biopsi alınmış. Kolonik segmentler oldukça spastik izlendi ne demek acaba bilginiz var mı ? Bide kardeşinizin raporları temiz olduğu halde biopsi alınmış miydi
Basit şeyler hiç canını sıkma.Başımıza gelmediği için korkuyoruz. Merak etme hiçbişey yok.Kolonoskopi temiz gibi ama kolonik segmentler oldukça spastik izlendi diye bir yazı var . Ve biopsi alınmış. Mide de gastrit var galiba ama ondan da biopsi alınmış. Kolonik segmentler oldukça spastik izlendi ne demek acaba bilginiz var mı ? Bide kardeşinizin raporları temiz olduğu halde biopsi alınmış miydi
Kardeşinizden biopsi alınmış mıydıBasit şeyler hiç canını sıkma.Başımıza gelmediği için korkuyoruz. Merak etme hiçbişey yok.
Şimdi gördüm yorumunuzu ama raporda her hangi kötü bir şey yazmıyor. İyi huylu tümör falan alınsa ya da polip olsa yazmaz mıydı ?Kardeşimden biyopsi alınmadı.Ama biyopsi alınması olumsuz bir durum olduğunu göstermez.Yeğenim doktor ona sordum.Kolonoskopi sırasında parça alınması kötü bir şey var anlamına gelmiyor dedi.İçin rahat olsun canım.İyi huylu tümörler oluyormuş işlem esnasında alınıyormuş çoğu zaman
Şimdi gördüm yorumunuzu ama raporda her hangi kötü bir şey yazmıyor. İyi huylu tümör falan alınsa ya da polip olsa yazmaz mıydı ?
Çekum tabanına kadar ilerlenmesini takiben ileoçekal valv geçirilerek terminal ileuma girildi. Terminal ileum mukozası ve lümeni normaldi. Çekumdan geriye doğru yapılan incelemede , çekum tabanı , çıkan kolon , hepatik fleksura , transvers kolon , splenik fleksura , inen kolon , sigmoid kolon ve rektum mukoza ve lümen yapısı kabaca normaldi. Kolonik segmentler oldukça spastik izlendi. Retrofleksiyonda anal kanal doğal izlendi.Kardeşimden biyopsi alınmadı.Ama biyopsi alınması olumsuz bir durum olduğunu göstermez.Yeğenim doktor ona sordum.Kolonoskopi sırasında parça alınması kötü bir şey var anlamına gelmiyor dedi.İçin rahat olsun canım.İyi huylu tümörler oluyormuş işlem esnasında alınıyormuş çoğu zaman
Yok canım alınmadı.Kardeşinizden biopsi alınmış mıydı
Yazardı tabi.Ben genel söyledim onu zatenŞimdi gördüm yorumunuzu ama raporda her hangi kötü bir şey yazmıyor. İyi huylu tümör falan alınsa ya da polip olsa yazmaz mıydı ?
Ekran görüntüsünü alıp atayım yeğenime.Cevabını atarım mutlaka sanaÇekum tabanına kadar ilerlenmesini takiben ileoçekal valv geçirilerek terminal ileuma girildi. Terminal ileum mukozası ve lümeni normaldi. Çekumdan geriye doğru yapılan incelemede , çekum tabanı , çıkan kolon , hepatik fleksura , transvers kolon , splenik fleksura , inen kolon , sigmoid kolon ve rektum mukoza ve lümen yapısı kabaca normaldi. Kolonik segmentler oldukça spastik izlendi. Retrofleksiyonda anal kanal doğal izlendi.
Çıkan kolon (1) transvers kolon (2) inen kolon (3) ve rektumdan (4) mikroskopik kolit vb. Açısından biopsi alındı .
Raporum bu şekilde. Bunuda gösterir misiniz
Tamam teşekkür ederimEkran görüntüsünü alıp atayım yeğenime.Cevabını atarım mutlaka sana
Canımcım yeğenimin attığı mesajı aynen sana attım.Temiz çıkmış raporunTamam teşekkür ederim
Ohh çok şükür nasıl rahatladım anlatamam :))) ya çok sevindim gerçekten çok teşekkür ederimm :))Canımcım yeğenimin attığı mesajı aynen sana attım.Temiz çıkmış raporun
Endoskopi sonucumCanımcım yeğenimin attığı mesajı aynen sana attım.Temiz çıkmış raporun
Tamam canımEndoskopi sonucum
Proksimal orta ve distal özofagus mukoza ve lümeni normaldi. Skuamokolumnarbileşke 37 ve hiatus diafragmatikus 38 cm de lokalize olup mide pilileri proksimalde skuamokolumnar bileşkeye kadar uzanmaktaydı. Kardia retrofleksiyonda normaldi , hiyatusu tam olarak kavrıyordu. Mide duvarlarının ekspansiyon ve motilitesi normaldi. Fundus ve korpus ve antrum mukozasi hiperemik ve ödemliydi. Prepilorik antrum ( şişe 2 ) ve korpustan ( şişe 3 ) biyopsi alındı. Pilor forme ve santralize idi. Bulbus ve duodenum 2. Kıta mukozası ve lümeni normaldi. Duodenumdan biopsi alındı. ( şişe 1 )
Bide şunu sorar mısınız duodenuma hem temiz deyip hem neden biopsi almışlar ? Ve bu raporda ne var acaba sorar mısınız
Cevap verdi mi acabaTamam canım
Canımcım yeğenim cevap verdi unuttum sana yazmayı..Sesli cevap yazdı whatsaptan.Bişey gözükmüyor dedi.Doktora hangi sebeple gitmişse araştırmak için biyopsi almışlar dedi.Bi sorun olduğu için değil yani.İçi rahat olsun raporu temiz çıkmış dedi.İmkan olsa atardım sana sesli mesajınıCevap verdi mi acaba
Pangastrit yazıyor amaCanımcım yeğenim cevap verdi unuttum sana yazmayı..Sesli cevap yazdı whatsaptan.Bişey gözükmüyor dedi.Doktora hangi sebeple gitmişse araştırmak için biyopsi almışlar dedi.Bi sorun olduğu için değil yani.İçi rahat olsun raporu temiz çıkmış dedi.İmkan olsa atardım sana sesli mesajını
Raporun en alt kısmını yazmayı unutmuşumCanımcım yeğenim cevap verdi unuttum sana yazmayı..Sesli cevap yazdı whatsaptan.Bişey gözükmüyor dedi.Doktora hangi sebeple gitmişse araştırmak için biyopsi almışlar dedi.Bi sorun olduğu için değil yani.İçi rahat olsun raporu temiz çıkmış dedi.İmkan olsa atardım sana sesli mesajını
Pardon gastrit değil pangastrit yazıyorRaporun en alt kısmını yazmayı unutmuşum
Tanı : Endoskopik eritematöz gastrit yaziyor
İltihaplı gastrit var midende.Bende de var iltihaplı gastrit.Tedavi amaçlı biyopsi alınmış.Yeğenim de öyle dedi.Temiz çıkmış raporunda bişey yok dedi.Raporun en alt kısmını yazmayı unutmuşum
Tanı : Endoskopik eritematöz gastrit yaziyor
Pangastrit için alınan biopsi kanser çıkmaz kesin yani dimiİltihaplı gastrit var midende.Bende de var iltihaplı gastrit.Tedavi amaçlı biyopsi alınmış.Yeğenim de öyle dedi.Temiz çıkmış raporunda bişey yok dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?