C
ccerence
Ziyaretçi
- Konu Sahibi ccerence
-
teşekkürler.
1.si kolons. öncesi uygulanan 4günlük bir diyet ona harfiyen uydu mu? eğer bagırsak boşaltımı tam yapılmazsa tüm randevu vb yeniden gerekicek.listedeki bi kaç tarifi hiç biliyorum un çorbası-patates çorbası gibi...yerine uygun şeyler yesek olur mu ya da daha az yesek de olur mu?az yemeyi şunun için souyorum hani o elenecek şey bagırsagı çalışıtırıyodur yemek şarttır falan..
2.si işlem esnasında nasıl diyim uygun bi kıyafet giydirirliyor mu sadece ufak bir değili olan bir örtü yada elbise gibi bişey giydiriliyor diye duydum ama ne derece dogru..
3.sü benim adetlerim düzensiz olaki o gün adet oldum ne yapmalıyım o döneme uygun erteleme hapı kullansam hazır düzene girmişken tekrar aksatmak istemiyorum günü belli olmuyor ama şükür her ay görüyorum çünkü artık (pcos sendromu var)
dikkat etmem gereken şeyler var mı
canım ben size hemen anlatayım kolonoskopiyi...
öncelıkle diyet uygulanıyor posasız sıvı gıdalar alınıyor oncelıkle yiceklere dikkaet ediliyor.sonra doktorunuz verdiği ilacı makattan uyguluyorsunuz ki barsak temzliği yapılsn ve kolonda herhangi birsey kalmasın diye.daha sonra çekim günü hiçbirsey yemeden gelıyorsunuz.yan yatıp ucu ışıklı bir aletle doktor makattan girerek kolonun bölümlerini inceliyor.(asendes,desendes,transvers,sigmoid)herhangi bir polib vb durum varsa patolojiye gönderilyor.bu şekılde birsey.bizim burda dormıkum diye bir ilaç var endoskopilerde ve kolonsodkopilerde o kullanıyor hiçbirsey hisstmiyorsunuz.ben şahsen endoskopi oldum hiçbirsey hissetmedım.geçmiş olsun...
3.sü benim adetlerim düzensiz olaki o gün adet oldum ne yapmalıyım o döneme uygun erteleme hapı kullansam hazır düzene girmişken tekrar aksatmak istemiyorum günü belli olmuyor ama şükür her ay görüyorum çünkü artık (pcos sendromu var)
yaa ben de ara tatilde olacagım bu zıkkımdan..ama korkuyorm ay bır de bunun ne cok ön hazrlıgı varmıs ben mersndeym ama ıstda olucam ee ben ne zaman yapıcam butun bunları ara tatılım ıkı haftacık kı ıcınde bır de anal fıssur amelıyatı olcagm..off sımdıden kastı benı..cok can acıtyor mu arkdslar bu fılm ben etraftan cok korknc seyler duydum da korkuyorm acıkcası..bır de asagı yukarı kolnskopı fıyatları ne..bana özel hastanede emeklı sandıgı ındrmlı fıyatı 270 ytl dedıler..sız kaca yaptrdnız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?